25 Ноември, 2019 07:35 6 893 30

От НАП приключили с "Апартаментгейт", прокуратурата мълчи

  • апартаментгейт

Материалите са докладвани на държавното обвинение

От НАП приключили с "Апартаментгейт", прокуратурата мълчи - 1
Снимка: БГНЕС

Почти всички данъчни проверки по имотния скандал "Апартаментгейт" са приключили и са докладвани на прокуратурата. Това заявиха за "Сега" от пресцентъра на приходната агенция. Производствата бяха разпоредени от прокуратурата преди 8 месеца, но и досега държавното обвинение мълчи дали има данни за престъпление при някой от проверяваните - бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, бившия правосъден министър Цецка Цачева, бившите зам.-министри на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов, министъра на туризма Николина Ангелкова, както и съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Към момента единствено антикорупционната комисия (КПКОНПИ) излезе с решение, че не открива конфликт на интереси в това, че депутати от ГЕРБ са си накупили луксозни апартаменти на скандално ниски цени от фирмата "Артекс" година след като управляващата партия е инициирала и променила Закона за устройство на територията така, които позволиха доизграждането на небостъргача "Златен век".

В края на юни главният прокурор Сотир Цацаров, който е кандидат на ГЕРБ и "Обединени патриоти", за шефския пост в КПКОНПИ, обяви, че краят на проверките за конфликт на интереси в "Апартаментгейт" не означава, че всичко е приключило. Той припомни, че има и прокурорски, и данъчни проверки, които все още текат. По негови думи решението дали има данни за извършено престъпление ще почива на заключението на данъчните.

Пет месеца по-късно заключение вече има, но прокуратурата още не е обявила резултатите от тези проверки.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факти

    92 4 Отговор
    там където стъпи герб трева не пониква

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Анонимен

    97 5 Отговор
    Народа знае, че тези апартаменти, които са купени с доходи от неясен произход, са крадени с пари от данъкоплатците. Живеят, като царе, а народа е най бедния в Европа. В Сърбия и Македония може да взимат малко по малки заплати, но цените са им 3 пъти по ниски, а наще стоки са на европейски цени.
  • 3 Maf1ata BG

    49 7 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    От асфалта на ГРОБ трева никне хаха :D

    Коментиран от #4

  • 4 Това е надгробен асфалт

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Maf1ata BG":

    Нов модел,караш и мреш:Д
  • 5 Бай Шиле

    61 3 Отговор
    На дай се народе , да има некой осъден за корупция по " Апартаментгейт"! ЦАЦАТА и Гешев са преторианската гвардия на ГЕРБ!
  • 6 СссереМ

    16 18 Отговор
    А защо не се споменава и фърчатото мекере?

    Коментиран от #29

  • 7 Алфа крокодила

    49 3 Отговор
    Те хората от прокоратурата и нап първи получиха апартаменти на петия етаж,подарък от шефовете на артекс за да не се бъркат н далаверата.Кой ще ти даде иначе да строиш небостъргач в София.Тиквата и на него са дали поне 2 апартамента въпреки че се е съпротивлявал.Мафия
  • 8 Бай Шиле

    39 2 Отговор
    Ей така ми се иска, всички депутати и министри да получат апартамент и в този " небостъргач"! И точно на коледа да светне като коледна елха, за радост на бедният и измъчен народ!
  • 9 въй

    10 3 Отговор
    Бети Панова, или “Ние сме съдебната власт, Лозане!”
  • 10 БСП футболист

    14 6 Отговор
    Ритам тикви яко. ХОХОХО!!!!
  • 11 некойси

    26 2 Отговор
    И ся кво? Новият прокурор ще ги натика всички зад решетките? Ама някой друг път. Ако дойде читав прокурор с ясни намерения да си свърши работата, доста високопоставени личности трябва да ги приберат по затворите.
  • 12 az#ЛибераленКрах

    33 2 Отговор
    Да ги видим сега борците срещу корупцията от прокуратурата! :))

    Коментиран от #20, #21

  • 13 Петко АЛКОХОЛЕТКО

    22 2 Отговор
    Решението е цялата шайка на борисоФ да влезе за по 30години в кафеза естествено заедно с него,и да върнат всичко заграбено през годините --ЦЕЦО ПЪК ДИРЕКТНО НА БЕСИЛОТО НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бившите

    16 1 Отговор
    Ами що не стачкувате като през 89 или 97 година като не Ви изнася бе господа . Всичко е едно и също май

    Коментиран от #23

  • 16 Щшлкйх

    13 2 Отговор
    Смее ли някой да скочи срещу Бойко и мафия.
  • 17 Киро

    8 1 Отговор
    Ни лук ял , ни лук мирисал. Екскременти са това.
  • 18 бл.134 в Зап. парк

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Всички са невинни .България на 6 морета.
    Всеки бугарин, с по 6 апартамета.
    Да изядем и изпием парите на ЕС - теглете кредити , братя и сестри.Марио Драги , плаща
  • 19 слаботоков

    10 1 Отговор
    Ами мълчат защото и те са в кюпа! Затова мълчат!!!!
  • 20 Бог да им е на помощ!

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "az#ЛибераленКрах":

    Честните и неподкупни Гешеф и Цацароф направо ще ги разбият тез мошеници корупционери!
  • 21 Бог да им е на помощ!

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "az#ЛибераленКрах":

    Честните и неподкупни Гешеф и Цацароф направо ще ги разбият тез мошеници корупционери!
  • 22 Рамзан Бойкович

    17 1 Отговор
    Защо пишете сега драги гласоподаватели на герб, хем си ги избирате, хем ревете. Много бързо забравяте за апартамент, кум, суджук иоще не знам си какво гейтове. Да бяха само апартаменти, ама нали при бсп и др партии сме били зле, гласувайте си за герба щото при тях цъвтим от колко години и ще продължава, та така, бачкай те за минималната и по тихичко, че гроб ще имат други далавери още 4години.
  • 23 Бачо Киро

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "бившите":

    Щото тея дето искаш да стачкуват срещу тях тогава плащаха протестите. Безплатно никой не е стачкувал.
  • 24 Нищо ново

    14 0 Отговор
    Имаше един добър италиански филм от 80-те "Случаят е приключил, забравете!" за строителната мафия.
  • 25 КЕМИЛ РАМАДАН

    13 0 Отговор
    САМО ТРЕПАНЕЕЕЕЕЕЕ ДО ДУПКА НИЩО ДРУГО.
  • 26 ами ши мълчи,

    7 0 Отговор
    иначе вси са аут!
  • 27 хахаха

    13 0 Отговор
    После що холандците не ни искали в Шенген и в Еврозоната.Ей за туй на!А помните ли бат ви Бойко кат обеща преди 10г,не помните,нал тъй?Хич не се учудвам що пестин години сме били под „османско владичество”.Не чипа,а харддиска ни е повреден,царю честити!
  • 28 БОКО

    5 0 Отговор
    Гарван ,гарвано око не вади!
  • 29 ЕМИЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    НЯМАШ ПРЕДСТАВА, КАК
    МИ СЕ ИСКА ДА ОБСЪДИМ
    ТЕМАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТА
    НА ЧЕТИРИ ОЧИ.
    СЛЕД ТОВА И ТИ ЩЕ ПОДХВЪРЧАШ.
  • 30 Усмивката

    0 0 Отговор
    Основният свидетел Бойко Методиев Борисов е дал единствените за сега доказателства по провреката.Той твърди че с Цветанов не са се виждали ,не са се чували а и не му е ходил на гости от години С което се потвърждава тезата че има липса на доказателства.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове