Last news in Fakti

13 Декември, 2019 13:12 2 172 23

Борисов разочарован от Джамбазки, иска бързи действия за блъснатото от кола на НСО дете

  • бойко борисов-
  • джамбазки-
  • блъснато дете-
  • нсо

Ще заведем дело в ЕС за пакета Мобилност, заяви премиерът

НСО е под юрисдикцията на президентството. Не смея да се меся. Що се отнася до инцидента с детето е хубаво по-бързо да излезе информацията. Трябва коректно да се каже кой е бил в колата. Сравнете прессъобщенията от катастрофа с Караянчева и вчерашния инцидент. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел, пише novini.bg.

Припомняме, че вчера кола на Националната служба за охрана блъсна 14-годишно дете в София.

"Няма какво да се разграничавам от мнението си за Ангел Джамбазки. Джамбазки е бил конкурент на избори, а и е евродепутат от друга политическа сила. МВР са направили всичко необходимо и са изпълнили всичките си задължения. Джамбазки ще понесе всичките последствия, никой не го е прикрил", каза още Борисов.

"Изключителен противник съм на шофирането под въздействието на алкохол. Разочарован съм – малко е дори, винаги съм го харесвал като политик. Джамбазки е вършил много работа за България. С един подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам дали ще може да се възстанови. ВМРО ще решат също какво ще му е наказанието", коментира премиерът.

Припомняме, че на 7 декември евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат с алкохол в кръвта зад волана. За случая стана ясно едва вчера. По неофициална информация дрегерът отчел 1.5, като му е отнета книжката. По-късно кръвната проба отчела 1.08 промила.

“С Борис Джонсън сме провели преговорите, хубавото е, че е ясно кой е победител. Вече поздравих Джонсън. Знаем до 31 януари какво трябва да се случи. Следващата година ще бъде времето, през което ще се отрегулират отношенията ни с Великобритания”, отговори Борисов на въпрос за победата на Джонсън на изборите във Великобритания и Брекзит.

“Инвеститорският интерес към България е голям - от Китай, Корея, Русия и САЩ. Най-големите фирми по света искат да инвестират в България”, разкри премиерът.

“Трябва да се обясни на хората какво е “Зелен пакт” и въглероден неутралитет до 2050 г. Това значи 0 % въглеродни емисии до 2050 г. Много се борихме ядрената енергия да влезе в този микс. Постижението е, че всяка една държава ще определя енергийния си миск. Вчера разговарях с Урсула фон дер Лайен и ѝ представих колко енергия произвеждаме от различните източници. Представих и ѝ плана ни за следващите 10-15 години. “Зелената сделката“ ще е факт и ще бъде прокарана. България винаги е поставяла чистотата на първо място. Имаме 30 години, в които трябва да кажем какво ще се случи след тях. Много плавно сме договорили нещата, така че миньорите и енергийният микс да не пострадат”, каза Борисов

“Промените в климата са факт, те се случват с бърз темп, а рискът за човечеството е голям”, допълни Бойко Борисов.

“Ще заведем дело в ЕС за пакета Мобилност. Захващаме се с екология, но искаме да пуснем хиляди ТИР-ове празни да се връщат до държавите си. Дискусията не е приключила, няма да допуснем да приключи. В другите континенти не спазват еконорми, а тук наказанията са сурови. Трябва да обсъдим това, защото всичко отива в атмосферата”, коментира министър-председателят.

“За първи път вчера се говориха доста добри неща за Русия. Няма място за радостен-оптимизъм, но има договорки от Русия и Украйна за добри стъпки. Остава да се договорят и за изборите. Санкциите остават”, разкри още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерта

    38 8 Отговор
    След интервюто на президента Радев Боко-тиквата е изпаднал в нервна криза.
  • 2 El boko

    17 2 Отговор
    Това е жълт картон за Джамбазина! :\
  • 3 kvy

    31 3 Отговор
    А за катастрофата с местан, защо не коментира тогава? А си мълчи за нея.

    Коментиран от #15

  • 4 ББб

    23 5 Отговор
    Сега като купиме две подводници животът в България ще стане по - спокоен и хората по- щастливи. Черноморският регион ще бъде надеждно охраняван и няма да се притесняваме от руската заплаха. Поговорихме си приятелски с г-н Тръмп и със Столтенберга и се разбрахме. Между другото те са много добри бизнесмени.
  • 5 анализ

    27 5 Отговор
    Тиква и закон!На сикаджията от Банкя,кой му е разрешил да кара автомобил на НСО след като президента ръководел службата според тиквоний,а. ...Пожарникарят вози Мустафата по полята и си мечтае за новата си длъжност след като Тръмп му дие шута в газовия хъб..шофьор в краварника на Козяк....
  • 6 Библейски сюжет

    18 3 Отговор
    Пилат Понтийски си измил ръцете, а сега Радев да бъде разпнат.
  • 7 Тиквата е в делириум

    19 3 Отговор
    а кумецо на МВРто - Мето се скъса да оправдава Джамбазки, поредния пътен инцидент с коргежа НСО и бялата птица, УКРИВАНЕ НА КАНАЛ ЗА ТРАФИК НА НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ, ВЪРТЯН ОТ ВИСШИ МВР СЛУЖИТЕЛИ! С ВИСША ПРОТЕКЦИЯ АРЕСТИ НЯМА, ВЪРХА НА МВР ПОТУЛВА КАНАЛА И… НАГРАЖДАВА МАФИОТИТЕ – ЧЕНГЕТА!
  • 8 Бай

    23 4 Отговор
    тиквата е ЛИЦЕМЕР !!!!!!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Све

    22 3 Отговор
    Когато тъпата мутра изчезне от обществения живот, България ще почне да се развива.
  • 11 Джана от Дарк

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гергана Велкова секса корвата":

    Зими си го за тебе и спаси народо . Напиши кво ти струва жертвата.
  • 12 На 14?

    1 7 Отговор
    Това не е дете, ама както и да е.
  • 13 1234

    13 2 Отговор
    А ти кога ще си признаеш за Ало Ваньо? И да искаш сам максимално наказание ?
  • 14 бисмарк

    19 3 Отговор
    Човек без капка достойнство, без душа, забравил лицето на баща си и като капак си мисли че ще е безсмъртен и вечен. Най големия нещастник и измекяр в БГ. Човек който е тумор за народа и живее само за простото АЗ. Такъв човек няма как да пребъде и много лошо ще погине.
  • 15 gggw

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "kvy":

    щото местан е турска подлога, а бойко го е страх от турците. не бьркайте с дпс и доган, които са американски протежета
  • 16 Чук и Гек

    14 2 Отговор
    Като е за хвалби е на първа писта! Като е за резил - все другите виновни! Тиквар Тиквов - Тиквестия!
  • 17 Шишо

    10 3 Отговор
    И сега Джамбазки е най-големия престъпник а Бойко е чист като планински ручей. Ха, ха, ха!
  • 18 Byg

    1 15 Отговор
    Фатмака е виновен , не може да си контролира службите.НСО е под юрисдикцията на президентството , очакваше се да стане нещо такова , поредния шопинг на президентшата с обратните завои в насрещното тя си ги ползва като бакшиши само дето не плаща , явно ги е занемарил фърчащия , докато се прави на разбирач по всичко.
  • 19 От мекия всекиш бяга

    5 1 Отговор
    Джамбазката не е бутнала на Боко
  • 20 Age

    2 1 Отговор
    Джамбазки го хванаха, че има тризонет в Шанс-Елизе, хванаха го, че е шофирал пиян, какво следва?
  • 21 мама ти не те ли е научила такива думи д

    0 1 Отговор
    а не ползваш.Баце , моеш ли ми преведе на литературен език думите дето изрече - ''лайняни , без извинение''.
  • 22 и лудите вече не ви вярват

    0 0 Отговор
    Поредната заблуда за внушение ух системата работи справедливо и независимо за всички.Много добре знаем всъщност как ще се развият нещата още на ниво проби.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове