Last news in Fakti

17 Декември, 2019 16:48 5 295 14

Румен Дунев: Всяка година България губи над 2,5 млрд. лв. от катастрофи

  • катастрофа-
  • румен дунев-
  • щети-
  • загуби

Социалната система също много се натоварва от една катастрофа - линейки, пожарни, полиция, всичко струва пари

Румен Дунев: Всяка година България губи над 2,5 млрд. лв. от катастрофи - 1
Снимка: Нова ТВ

Хората са доста изнервени и поведението им на пътя е огледало на техния личен живот. Обикновено различни битовизми ни изнервят, всички бързат, а това рефлектира на пътя и специалистите се водят за това дали една година е добра или лоша от боря на загиналите на пътя. Това коментира автомобилният състезател Румен Дунев в ефира на „Здравей, България“ по „Нова телевизия“.

"За съжаление загиналите не можем да ги върнем. Но не обръщаме внимание на броя на пътните произшествия, броя на тежко пострадалите. Това е един огромен ресурс, който държавата губи", добави той.

"Всяка година България губи над два и половина милиарда лева от леки, средни и тежки катастрофи. Социалната система също много се натоварва от една катастрофа - линейки, пожарни, полиция, всичко струва пари", каза още Дунев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 0 Отговор
    Ами дайте да не правим катастрофи щом била такава работата.
  • 2 йъту

    20 2 Отговор
    Умен..... и с боядисана коса пак е умен, пореден умник...че и суми споменава. Колко от глобите влизат в хазната да хранят администрацията на БОКО.
  • 3 да да

    9 12 Отговор
    жестоки глоби и наказания трябва да има за каращите пили, дрогирани и без книжки! КОНФИСКАЦИЯ на мпс-то в полза на държавата по съкратена процедура за такива нарушения, както и за каращите с над 50 км над ограничението!
    само с такава мярка дори и "баровците" могат да се стреснат !

    Коментиран от #6

  • 4 Потресаващо

    12 0 Отговор
    Този го гледах и направо лошо ми стана. За незапознатите, господинът изтъкна, че родната икокомика освен от горепосоченото в статията, най –много губи от вноса на автомобилни части за поправка на пострадалите автомобили, защото у нас не се произвеждат такива части, та демек спонсорираме чуждите компании и изнасяме финансов ресурс.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Минчо

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "да да":

    Право сте и не мога да разбера защо имате толкова минуси ! Явно има достА прости копчета които им харесва да са потенциални убийци и самоубийци

    Коментиран от #7

  • 7 Ало

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Минчо":

    Глоби и наказания и сега има в закона. Някой да ги налага, да не говорим за събираемост ммм?

    Всеки ден виждам десетки коли паркирани под знак Паркирането забранено. Никой не ги глобява, никой не ги вдига.
  • 8 Моше лихваря

    3 0 Отговор
    Абе тоя Дунев все за гуми говори.Преди да го канят да са е произнася като експерт да заяви има ли участие пряко или не пряко в търговията с гуми.То така всеки може да си рекламира бизнеса ,уж за доброто на хората.Доста такива видяхме на полза роду....
  • 9 Рошко

    2 0 Отговор
    Ама и бая заплатки взимате вие костюмарите, като сте корумпирани по високите етажи и като няма съд ще губим, пожелавам на всички такива като тебе да се "самоубиете"
  • 10 Джендьо натовчето

    2 0 Отговор
    Значи ако спрем да правим катастрофи, Боко ще има да подари веднага още 2,5 милиарда на америте за някой таралясник.
  • 11 Един

    1 0 Отговор
    ... А колко губи от "политици" и "икономисти" - за тези 30 години????
  • 12 Браво бе

    1 0 Отговор
    Навсякъде стават катастрофи, но никъде колкото в България! У нас има стотици хиляди инвалиди вследствие на ПТП и сега всички ние им плащаме издръжката. А можеха да работят, да се грижат за наследниците си... Не да са в тежест. Можеше да са в пъти по-малко, ако хората внимаваха на пътя и спазваха правилата. Както е в цивилизованите държави...
  • 13 да ти приседнат парите

    0 0 Отговор
    България губи пари не от катастрофи, а от митничарите и полицаите укриващи престъпления с невнесени данъци, ДДС, акцизи, наркотици, трафик на хора и оръжие, кражбите от НЗОК. А за тези линейки и пожарни ние плащаме данъци и заплатите им и за това ще идват на катастрофите, палячо Дунев. Утре ако катастрофира никой да не ходи, за да не се харчат пари. Да даваме пари за църквата на Париж дето горя или да помагаме на албанците след земетресението, но за нас българите пари няма. И тоз ли на акъл ще ни учи. То не останаха хора да работят. Само акъли и мозаци.
  • 14 Driving pleasure

    0 0 Отговор
    Смешник! да не кажа друго... набута се и той да дава акъли, ама как пък всичките му акъли са все по някакъв начин свързани с бизнеса му?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове