Last news in Fakti

8 Януари, 2020 10:58 2 416 35

Борисов: Когато се изстрелват ракети не е най-мирното време

  • бойко борисов-
  • конфликт-
  • сащ

Премиерът изказа и съболезнования за самолетната катастрофа в Техеран

Борисов: Когато се изстрелват ракети не е най-мирното време - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и американският посланик у нас Херо Мустафа откриха първата сесия на Стратегическия диалог България-САЩ.

"За мен е чест да съм тук при откриването на тази стратегическа среща за диалог между САЩ и България. Дейвид Хейл нямаше възможност да дойде тази сутрин. Той имаше голямо желание да участва, но Помпео го помоли да остане във Вашингтон, за да се занимава със ситуацията в Ирак, коментира посланикът на САЩ Херо Мустафа на конференцията, съобщи trafficnews.bg.

В рамките на форума в отделни панели ще бъдат обсъдени отбраната, сигурността, икономиката, търговията, енергетиката, както и върховенството на закона. Тези теми бяха заложени и в споразумението за стратегическо партньорство, с което завърши посещението на Борисов в Белия дом през ноември.

"Първо ми позволете да изкажа своите съболезнования за самолетната катастрофа в Техеран, защото това са много граждани на Европейския съюз. Няма наши граждани, но това не значи, че не ни е мъчно.", заяви Борисов.

"Няколко пъти се подчерта от нашите американски колеги, че тези пет сесии днес по всички стратегически теми - разговори на експертите, е договаряно около година и половина. Господин Съливън беше в София, имах и срещи с Помпео, както и с президента Тръмп", добави още премиерът.

"Решихме България и САЩ да имат геостратегическо сътрудничество. Защото това е важно, както за България, така и за региона, така и за САЩ. Когато се изстрелват ракети не е най-мирното време. И Иран и Ирак, и Сирия са в непосредствена близост до България. Радвам се, че Щатите разбраха че можем да направим по-добро място за живеене на гражданите на този регион и второ - да гарантираме правата и свободите, които си поставихме за цели.

Днес премиерът ще присъства и на откриването на "Турски поток" заедно с Владимир Путин и Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    33 1 Отговор
    Ехаа,как козирува генерала.....браво послушник...много има да теглим с тебе.

    Коментиран от #32

  • 2 редник Боко

    34 0 Отговор
    Инструктаж даден, инструктаж приет ! Ходом марш!
  • 3 onq s konq

    19 0 Отговор
    Батко да рапортува о=е килко самолети и ракети ще купим за да ги пратим срещу Иран. Така де, защото сме най верните.
  • 4 Божинката

    18 0 Отговор
    Когато се изстрелват ракети не е най-мирното време.
  • 5 Ххх

    25 0 Отговор
    Когато се изстрелвали ракети, не било най - мирното време ! Колко остроумно, наистина ! Все едно аз да кажа, че водата е мокра.

    Коментиран от #29, #33

  • 6 Анонимен

    13 0 Отговор
    Върховенството на закона е да ни пратят един истински прокурор и няколко шерифи и шайката на топличко.Тогава ще повярвам че искат да ни помагат истински.
  • 7 Б.Х.

    18 0 Отговор
    Днес нашия бая зад...ци ще лиже. Само да не му се схване езика
  • 8 Анонимен

    14 0 Отговор
    Вожда е на инструктаж преди срещата днес с Путин
  • 9 Браво

    15 0 Отговор
    Дойдоха да обяснят на туземците, какво е добро за тях и да ги свалят от дърветата, да ги научат да ходят прави и по земята! Какви добри хора, да се чудиш, как целия свят ги мрази!
  • 10 Тъпо тролче

    15 0 Отговор
    Каква хубава снимка, но явно Борисов не знае, че без шапка не се козирува?

    Коментиран от #15, #34

  • 11 чии го дириш с америкавците бе

    13 0 Отговор
    Ей , само как го установи това за мирното време , мълниеносно , мигновено , на мига. Акъл требе за тия работи , пуна тиква с акъл.
  • 12 Све

    14 0 Отговор
    Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ !!!!! Докога ще чакаме и слушаме тъпотиите на неграмотни СИКаджии??? Държавност вече няма , а държавата ще преживее ли ???
  • 13 Све

    16 0 Отговор
    Колко ли платиха на мутрите за да не направят Южен поток и да стане ТУРСКИ ПОТОК ????? Заради Турция нарязахме ракетите, подарихме си танковете, останахме без пристанища и самолети.... МИГ 23 и 25 са в класа на ф16. Централата "Белене" , първа с разрешение, от 4 станаха вече към 9 милиарда, а Турция направи 2 АЕЦ, Румъния с втора , където китайците изградиха вече 3ти и 4ти блок, Унгария, Словакия, Чехия построи "Темелин", въпреки протестите на Австрия, които блокираха границата месеци наред....... Заради Турция се дава на концесия летище "София", унищожиха селското стопанство.... Мутрите грабят, стадото блееее.... Скоро столицата на България ще се казва Столипиново

    Коментиран от #17, #31

  • 14 на кого козируваш бе

    11 0 Отговор
    Тиквето що се бара по слабото си място.
  • 15 боцмана

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тъпо тролче":

    Генерал , пък не знае да козирува. Всичкото му е толкова , и пожарникар и футболист , кмет , главен секретар , примиер , само локумите които разтяга пред българите са големи , защото извън България започнаха да не хващат дикиш.
  • 16 тиквун

    8 1 Отговор
    Да , но след това си на изпит по математика ,с следната задача “ ако на ден се поставят по 5 км тръби ,за 30-сет работни дни колко км. ще има.”На пръв поглед задачата е лесна ,но за някой е доста трудна.За един месец може да се случат много неща.

    Коментиран от #35

  • 17 Тръмп

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Све":

    Много е зле положението,за това си гръмни овчата глава,да не се мъчиш толкова жално!!!:):):)
  • 18 кнаус 485

    10 0 Отговор
    Рeшихмe Бългaрия и CAЩ дa имaт гeocтрaтeгичecкo cътрудничecтвo. Зaщoтo тoвa e вaжнo, кaктo зa Бългaрия, тaкa и зa рeгиoнa, тaкa и зa CAЩ. Кoгaтo ce изcтрeлвaт рaкeти нe e нaй-мирнoтo врeмe. - ТОВА ГО КАЗВА ТИКВАТА,НО ДА ПОПИТАМ КАЙ ТЕ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА РЕШАВАШ ЗА ТАКОВА ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКО ОБВЪРЗВАНЕ,НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ИЗСТРЕЛВАТ РАКЕТИ,НО ОЩЕ ПО-ЛОШО Е ДА ПАДАТ В ТВОЯ ДВОР,А ТАКАВА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ НА ЛИЦЕ....

    Коментиран от #20

  • 19 Тръмп

    7 2 Отговор
    Каквито войни и пожари да избухнат по света,поне си имате Пожарникар ,та не ревете напразно!!!:):):)

    Коментиран от #21

  • 20 Тръмп

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "кнаус 485":

    Голямата Ракетата на Аятолаха ще уцели само твоя заден двор,та всичко е точно и не се притеснявай!!!:):):)Доволен ще останеш!!!:):):)
  • 21 Све

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тръмп":

    Хахахаха. Инфантилните мутрички си спите до пожарникаря.... Докога ли ?
  • 22 бял

    8 0 Отговор
    Гениална мисъл,тъпир
  • 23 Хасан Азис

    5 3 Отговор
    Българин да си е Зла съдба туй не е име на народ а болест някаква
  • 24 Абе

    7 0 Отговор
    срам и позор, козирува на агресора . Управлява ни продажна пасмина , няма надежда за България . По това можете да познаете ,че е генерал менте ,козирува без шапка , ама кой да му каже, тъпото си е тъпо .
  • 25 параметър

    4 0 Отговор
    Колко много умисъл е вкарало банкянското говедо в това изречение,ама какво да се очаква от индивид прочел полвин книга
  • 26 Анонимен

    1 0 Отговор
    Боьо, що не изпратиш 8 самолета Фъ16 за подкрепление на твоите "евроатлантически партньори"?
  • 27 патриотъ

    1 0 Отговор
    Не бе,той се е объркал-няма проблем,нека си стрелят!Няма страшно!
  • 28 гост

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов: Когато се изстрелват ракети не е най-мирното време.
    Тоя откри топлата вода и колелото.
  • 29 Пончо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Прозрение на велик ум.....
  • 30 чичо Пей

    0 0 Отговор
    Присъствието на ББ на шоуто "турски поток" е нещо като на гол задник чифте пищофи.Козируването на гола глава е края на шоуто което показва,че човека може би и не е ходил войник.Но кой е негодника който трябва отговаря за историческата простотия,че този тръбопровод трябваше да минава през България и далаверата трябваше да е в наша полза.Но ще дойде и това време.С историята шега не бива!
  • 31 чичо Пей

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Све":

    БРАВО!
  • 32 Шпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Като другия се Крие в миша дупка и никои не го кани
  • 33 4хх

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Все едно да кажеш че има умён комунист
  • 34 Взоден

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тъпо тролче":

    По добре да козируват без шапка отколкото като някои които лазе пред някои
  • 35 Бостан

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "тиквун":

    От кауните имало и от математека някои да разбира освен от приватезация и фалкони
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове