Last news in Fakti

22 Юли, 2012 17:05 17 737 23

Шофьор на бус е герой при атентата в Бургас

  • бургас-
  • атентат
Шофьор на бус е герой при атентата в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

 

Виктор Андонов, шофьор на автобус в поморийска транспортна фирма, стана един от героите на атентата на летище Бургас, съобщи БНТ.

Той спасил живота на повече от 50 души, като с риск за живота си успял да изведе транспортното средство на безопасно място секунди след взрива и на метри от горящия автобус. Автобусът на Виктор вече е бил пълен с израелски туристи и очаквал последните багажи, за да потегли към Слънчев бряг. Той е бил третият автобус на фирмата-превозвач, която обслужва полетите от Тел Авив.

Стойко Стойков - собственик на транспортната фирма казва: "Виктор е най-старият ни шофьор. Той обучава останалите и аз го имам за пример. Той можеше да бъде на мястото на момчето което почина." А Елена Кафадарова - управител на транспортната фирма добавя: "Вместо да тръгне да бяга нанякъде си, той се качил в автобуса..."

Виктор е чакал последните багажи на десетина метра от автобусите, когато избухва бомбата. Реакцията му е светкавична. Изтичва до своя бус, пали двигателя и с отворени врати и багажни капаци рязко потегля и се отдалечава от бушуващите пламъци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sofianec ot selo

    9 0 Отговор
    Евала на шофьора, човека си е спасил возилото и живота на хората в него. А за арабите камикадзе шут в Г...ъ и да гледат България през крив макарон
  • 2 заедно

    11 0 Отговор
    в България не са само политиците ,има и доблестни хора

    Коментиран от #10

  • 3 Валери

    5 0 Отговор
    За тази геройска постъпка,не са нужни нито политици нито управници... Затова въпреки всичко,този човек показва истинският героизъм на нашият Народ ! Ако всеки един от Нас,направи по една добра постъпка,подобна на героят от Бургас,всичко ще си дойде изключително бързо на мястото.... ! Поздравления на Г-н Андонов !
  • 4 ВИП АМГ

    3 0 Отговор
    evala na choveka.bravo.
  • 5 zzz

    4 0 Отговор
    Добре, че има и такива хора.
    браво, браво, и още много браво.
  • 6 нйакои

    0 9 Отговор
    бе тойа шофйор се подмазва на чифутите маи .ще ги спасйава . а вий евала праите 500 години сме били под турско благодарение на евреите и сега сме на тойа хал пак 50 процента заради тйах . останалите 50 заради самите нас . стото сме будале
  • 7 Иванка Цветанова

    10 0 Отговор
    Все още има доблестни Хора и са за пример на останалите,а господин някой си първо да се научи да пише правилно пък след това да дава тъпи оценки за хората
  • 8 аз бе

    3 0 Отговор
    браво на човека ако бяха всички като него досега ехеее...браво
  • 9 потресен

    6 0 Отговор
    До нйакои!!! Бих желал да видя един ден автобиографията ти, когато кандидатстваш за работа. Какво означава "тойа", "тйах",...?
  • 10 comment

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "заедно":

    По- скоро би трябвало да се каже - в България напук на политиците има и доблестни хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 да

    1 1 Отговор
    Нормална реакция . С автобуса можеш по-далеч да избягаш . Освен ако не гръмне и той .
  • 12 нйакой

    0 6 Отговор
    до потресен . . живейа ва белгийа .и кирилицата койато ползвам нйама тийа букви . а за работа никога не сам се молил и не сам кандидатствал в балгарийа . ако се врна нйакога пак нйама да работйа за комунистически тумбаци дето продадоха балгарийа на американците и евреите .и са ви промили мозаците на всички .
  • 13 Миро Враца

    4 0 Отговор
    Браво! Вдигнете му заплатата, не само да се хвалите от него. И бонус защото го е заслужил. ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ!!!
  • 14 един

    3 0 Отговор
    До нйакой!
    Поне главни букви нямаш ли?
  • 15 Змей

    4 0 Отговор
    Враво на този човек! Той е истинско съкровище както за тази фирма, така и за всички тези спасени хора. Не го познавам, като и повечето хора, които четат статията, но съм убедена, че той е на почит както сред колегите си, така и сред приятелите си. Но той аслужава не само почит и уважение, а и високо платена работа. Това са уникални хора, които в такава сложна и рискова ситуация, успяват да действат адекватно и всеотдайно. Той е уникален и трябва да бъде високо оценен.
  • 16 Дени Камова

    4 0 Отговор
    до нйакой,който живееш в Белгия.

    А да ти е известен словореда , начало и край на изречение?Главни букви?
    Що се отнася до "промиването на мозъци" и "комунистически тумбаци"...какво общо имат с избиването на невинни хора?

    И такива като теб наистина нямат място в България,за да мърсят страната ни!
  • 17 Петко Стаматов

    1 0 Отговор
    like
  • 18 Някой!

    4 0 Отговор
    Леле, че говеда се мотаят между хората! Ама пък поне живеят в Белгия, та да му мислят белгийците.
  • 19 красимир динев

    2 0 Отговор
    Мисля , че това е голямата част от народа ни ! За тези които
    ме познават - аз също бих постъпил , като този наш сънародник !
  • 20 Дядо поп

    0 2 Отговор
    Доста глупаво е постъпил всъщност.Ами ако и в неговия автобус е имало бомба тогава какво е щяло да стане?Българите изобщо не сме подготвени за такива ситуации а да си мислим,че тази ще е последната би било доста наивно.
  • 21 Методи Методиев

    7 0 Отговор
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТОЗИ СМЕЛ ЧОВЕК! Да забравиш себе си в такава ситуация не е по силите на всеки ! Не съм сигурен дали аз бих постъпил по този доблестен начи, затова му се възхищавам от сърце.
    СЕГА ДО БЕЛГИЕЦА нйакой . ЧОВЕЧЕ, ти имаш сериозни проблеми с главата си! Не е необходимо да се преглеждаш, но е необходимо да знаеш, че еврейската общност е в основата на развитието на Белгия и Холандия. Така, че ТИ В МОМЕНТА РАБОТИШ ЗА НЯКОЯ ЕВРЕЙСКА КОМПАНИЯ И НАИСТИНА ИЗВРЪШВАШ ОНЕЗИ ДЕЙСТВИЯ, КОИТО НЕ ИСКАШ ДА ПРАВИШ. НЯМАМ ПРЕДСТАВА КАКЪВ БЪЛГАРИН СИ, НО ФАКТА, ЧЕ НЯМАШ КЛАВИАТУРА С КИРИЛИЦА Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА ДА ТЕ ВЪЗПРИЕМАМ ЗА ЧАСТ ОТ ОНЕЗИ БЪЛГАРА, КОИТО КАТО ПОРАБОТЯТ ЕДНА ГОДИНА В ЧУЖБИНА ЗАБРАВЯТ МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК. НЕ СЕ СРАМУВАМ ОТ ТЕБ, НО МЕ Е СРАМ ЗАРАДИ ТЕБЕ. БЪДИ ЗДРАВ !
  • 22 Съни Миланов

    1 0 Отговор
    Браво Мето ! Напълно съм съгласен с теб и едновременно изумен от "белгиеца" !
  • 23 нйакои

    0 0 Отговор
    понейе в белгийа нйама с кого да си чешем езиците , благодарйа ви че коментирахте . да тук в белгийа е пално с чифути . това са наи марзеливите хора които познавам . за никого не работйа . тук повечето балгари сме от турски произход и се подкрепйаме . само ,,истинските ,, балгари слугуват . тук е свободна страна и никои на никого не забелйазва как говори , пише и т.н. но нашенската простотийа е характерна и за двете групи балгари веройатно ние смего усвоили от истинските балгари през 600 те години обсто сажителство .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове