Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 17:35 15 054 28

Проф. Минеков: Правителството ще падне, ако посегнат и на останалите колекционери

  • велислав минеков-
  • антики-
  • артефакти-
  • културно наследство-
  • колекционери-
  • васил божков-
  • денят с веселин дремджиев

Това е много опасно. А би трябвало да се случи същото и с тях. Защо тези ще са законни по един начин, а колекцията на Божков - не?'', запита професорът

Проф. Минеков: Правителството ще падне, ако посегнат и на останалите колекционери - 1
Кадър: ''Денят с В. Дремджиев'', на снимката: Велислав Минеков

''Те, предполагам са усетили, от ГЕРБ, че по този начин се прави пиедестал на президента. Те наистина ще го издигнат много в очите на хората. Освен това, словото му беше блестящо. Нито една празна дума. Оказа се, че президентът е единствената опозиция в страната и наистина той заслужава уважение за думите си. Няма кой да каже това нито в парламента, нито от извънпарламентарните партии. И е похвално!'', това заяви скулпторът и университетски преподавател проф. Велислав Минеков в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и TV1, като коментарът му бе насочен към омекващия тон на ГЕРБ спрямо президента Румен Радев.

Разочарован ли е проф. Минеков от това, че САЩ посочиха съдия Миталов като тежко корумпиран, а не имената, за които бленуваха част от българските граждани, запита водещият Веселин Дремджиев: ''Силно съм разочарован, разбира се. И не само аз. Очакванията бяха съвсем други. Ние знаем за хора, които направиха кариера, изключително с престъпност и с корупция. Имената са много, не става дума за един или двама корпулентни типове. Става дума за олигарси от най-висок характер, известни, популярни личности, които нямат обяснение за своето богатство, но винаги се минава по някакъв начин и през политически растеж. Това е първата стена, която трябва да се срути и когато приемете правилната партия - можете да се замогнете внезапно. Такива странни тарикати, част от тях доста прости хора, се замогнаха рязко в последно време'', отговори Минеков.

''Виждам хора с претенция за интелектуалност и високо развит разум, които живеят в тишина. Това ме учудва. Твърде малко е съпротивата срещу всичко, което се случва у нас. Причините са много, причините са и зависимост от мизерията, в която сме попаднали. Често пъти те се страхуват за работното си място, както и при журналистите. Те биха желали да оцелеят, докато се случи новото, но ново няма. Не се появява. Естествено, искат да спасят семейството си, тъй като аз съм виждал, че има удари на отмъщение към семейството на този, който казва истината в очите. Това се случва често'', каза скулпторът.

За Закона за културното наследство: ''Законът тръгна през 2003 г., аз бях повикан като парламентарен съветник, което.. ужаси ме компанията, в която попаднах в парламента. Всъщност, там всеки голям колекционер имаше представител и този представител трябваше да преработи закона във възможност колекцията да бъде одобрена и призната за законна'', заяви още проф. Минеков.

''Колекционери са много в момента, регистрирани са 17 колекции. И ако не дай Боже, г-н главният прокурор или господин министърът посегнат и на останалите 17 - правителството ще падне. Не можете да си представите какви ''здрави'' хора стоят зад тези колекции. Това е много опасно. А би трябвало да се случи същото и с тях. Защо тези ще са законни по един начин, а колекцията на Божков - не?'', запита професорът.

Велислав Минеков коментира дългогодишната мантра, че въпросните колекционери са спасители на културно-историческото наследство на България: ''Това е откровена лъжа, да. Това е всъщност пране на пари, това са мафиотски структури, това е системно унищожаване на античността, на археологията в България, унищожаване на нашата история.''

Целия разговор вижте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миролюб бенатов

    92 8 Отговор
    Дано посегнат
  • 2 гост

    56 29 Отговор
    Тоя чака на опашката за прокурор, сигурно ...
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    35 105 Отговор
    Велислав е поредния комунистически хомункулус.......
  • 4 запознат

    43 112 Отговор
    Този е най гнусният и вонлив пор ! Искат да го изкарат (едва ли не) дисидент , а то си е едно просто ,злобно ,завистливо и продажно човече ,без капка талант.
  • 5 филанкиши

    31 90 Отговор
    НЕЩАСТНИК!

    Коментиран от #12

  • 6 Управляват ни безсъвестни боклуци

    117 5 Отговор
    Законът важи за всички.Няма олигарси,няма пе..расти!Всички са равни пред БОГА и ЗАКОНА.Националното културно наследство е на народа и за народа..

    Коментиран от #18

  • 7 VVV

    54 11 Отговор
    Част от тези ,,удъри,, за които говори човека са от страна на ДПС. Използват партиината субсидия от 8 лв за да поддържат система от интриганти които да говорят срещу българи на работодателите им предимно лъжи и изопачени изрази за да бъдат уволнени. И понякога успяват .Лично съм го изпитал . Ако се премахне субсидията от 8 лв много българи ще си отдъхнат от интригите на ДПС ;) Всеки лев от тази субсидия отива да се навреди на българи .А те дори не могат да се защитят защото не знаят с кви лъжи са ги оплюли

    Коментиран от #8

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 34 Отговор

    До коментар #7 от "VVV":

    Субсидийте за партийте са да създаваме политическа класа на БЪЛГАРИЯ, а не алкохолизирани всезнайковци от махленските капанчета.

    Коментиран от #22

  • 9 Робовладелец

    15 44 Отговор
    Нaй-нoвaтa клeтвa нa ''бългaритe'' c кoрeни oт бившият CCCР - ''Дa ce приcтрacтиш към aрмeнcки caйт, финaнcирaн oт Крeмъл чрeз Пoзитaнo 20 дaнo и cутрин кaтo cтaнeш, първo нeгo дa cи oтвaряш кaкo...!!" Тoвa e кoмуниcтичecки caйт, кoйтo прoпoвядвa кoмунизъм, oргaнизирa кoмуниcтитe в Бългaрия прoтив кaпитaлизмa и пaзaрнaтa икoнoмикa, нo в cъщoтo врeмe ce прeхрaнвa oт кaпитaлизмa, oт пaзaрнaтa икoнoмикa и зaплaтитe ca им кaтo нa дирeктoри нa фaбрики.Нaли знaeтe виe oт caйтa, чe aкo нaпрaвитe кoмунизмa кoйтo иcкaтe /шaнcът ви e нулeв/, зaплaтитe щe ca ви кaтo нa кoмуниcтитe кoитo oргaнизирaтe прoтив влacттa, тoecт никaкви, или нe cтe чaк дo тaм умни??
  • 10 Иван

    74 16 Отговор
    Умен човек и винаги е смел в изказванията си.Харесваме Ви Професоре и продължавайте в същият дух да ги разбивате подлеците.

    Коментиран от #25

  • 11 ЦК на ГЕРБ

    17 49 Отговор
    Правителството никога няма да падне !!! Ние сме вечни !!!

    Коментиран от #15

  • 12 Нещастник

    31 8 Отговор

    До коментар #5 от "филанкиши":

    ама професор. А ти сам признаваш, че си филанкиши
  • 13 Президентска република, народен съд за р

    43 5 Отговор
    А бре, професоре! Какво плашило резмахваш? Правителството щяло да падне, ако пипнат колекциите! Кой се интересува от правителството, като народът вече иска главите на дебелосерковците и в НС и в министерства, прокуратура, съд....при това не само на сегашните!
  • 14 АНДРЕШКО

    45 8 Отговор
    Всички от блатото в последните 30 г. които грабиха националното богатство и унищожиха китната ни Родина е време да бъдат осъдени и вкарани в затвора пък може и да се нахранят с олово или въже като меню по избор евтино и вкусно
  • 15 ТОЧКАТА

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "ЦК на ГЕРБ":

    ...и мустафата е гаранцията!!!ВЕРНО Е!!!!!!
  • 16 Меняк Велисов

    16 31 Отговор
    ТОЗИ ТРЯБВА ДА ГО АРЕСТУВАТ ЗА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ
  • 17 шоуто на сценаристите

    12 28 Отговор
    русофилството трябва да се наказва със затвор и конфискация

    Коментиран от #28

  • 18 ТОЧКАТА

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "Управляват ни безсъвестни боклуци":

    ПИЧ!!!!ТОВА НЕ!!!!Е законът!!!!!!Законът ,,урежда ,,, БОЖКОВ...после го ,,променят,,и ВЗЕМАТ!!!!това ,което е събрал!!!!Божков!!!!
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 7 Отговор
    ние правителство нямаме а имаме шайка престъпници мутри
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 10 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ първия БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР употребил сълзотворен газ срещу народа си

    Коментиран от #21

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 8 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ НИ ПОГРЕБЕ
  • 22 оня

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Неграмотен си. Престани с това "й"
  • 23 оцелял от турското робство

    13 3 Отговор
    И въпреки всичко, и въпреки всички БЪЛГАРИЯ ще пребъде, колкото и да се стремят тукашните и световните нехранимайковци да я унищожат. Щом земята българска съхранява такива богатства, свестните хора в завещаната ни Родина са още по-голямо богатство.

    Коментиран от #27

  • 24 Огнян Стефанов, журнаГлист

    6 19 Отговор
    Минетов, Минетов, що не се гръмнеш и да се освободиш от жалкото си съществувание, Минетов..
  • 25 Ново

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Правителството няма да падне а ще паднат имената на ятаците които са давали антиките от това профессора го е страх ще излезат имена които са взема ли пари
  • 26 Браво

    3 2 Отговор
    Тиквата прогони младите да работат вън да наливат тук ох на батя
  • 27 Fsb

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "оцелял от турското робство":

    Грешиш брат, България няма да пребъде - справка Демографския ни растеж... До 60-70 години сме чао...
  • 28 бахо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "шоуто на сценаристите":

    Я по-добре се преименувайте на "Шоуто на п*едерастите".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове