20 Февруари, 2020 09:30 1 751 9

Не се знаело кои пътища са републикански и кои общински

  • йонко иванов-
  • републикански път-
  • общински път

Според него, проблемът е преходна част, която е за тол таксите за камионите и винетките за всички, които ги ползват

Не се знаело кои пътища са републикански и кои общински - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемът с винетките назря още миналата година, заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

"Това означава, че в момента не се знае кои пътища са републикански и кои са общински. Факт е, 3 години назад вече тангентата работи, а връзките не са направени. Не е работа нито на Борисов, нито на Фандъкова да се занимават с това. Има ресорни хора, които трябва да отговарят, но тези хора са псевдоексперти. От това идва проблемът." каза още Йонко Иванов.

Той смята, че липсва кореспонденция между министерствата, защото се назначават "експерти" , които просто се слагат, за да изпълняват някакви функции.

По-рано стана ясно, че шофьорите по Северната тангента на София и околните населени места вече няма да бъдат глобявани, ако карат без винетки. От АПИ излязоха с официално становище, в което се казва, че не се генерират електронни фишове за глоби на жителите от крайните квартали на София, тъй като не е приключила процедурата за подписване на споразумението със Столичната община.

"Въпросът е защо стартира една система, след като не са се разбрали, имаха един месец. На държавата е шеф Борисов, на общината - Фандъкова. Единият е председател на ГЕРБ, другият е зам.-председател на партията. В Бистрица срязаха стълб - нетърпимостта у хората е много голяма. Заиграват се с финанси, разходи. Ситуацията ми напомня на Своге, когато загинаха 20 човека", каза бившият председател на комисията по транспорт в НС Настимир Ананиев в предаването "Денят ON AIR".

Според него, проблемът е преходна част, която е за тол таксите за камионите и винетките за всички, които ги ползват.

"Битката е кой ще поддържа пътя, кой ще прави разходната част. Тази част минава през населеното място и би трябвало тогава общината да я поддържа, но тя е от системата на АПИ и тук не могат да се договорят вече месец и половина. За мен проблемът може да се реши за един ден", посочи Настимир Ананиев.

Йонко Иванов коментира новината от последните часове за бордовите устройства за камиони и автобуси, за които по думите му ще се плаща около 20 лв. на месец с ДДС.

"Това устройство ще е под наем и се оказа, че само една фирма ще го прави. 20 лева на месец - 240 лева на година. Това означава поредният скандал. Законодателство не се прави само с хора, които са назначени там, а с хората, които са отвън и са потребители на услугата.

По думите на Ананиев, тол системата почти е заработила. Бързо са инсталирани камерите, но нюансите, които не са изчистени, дразнят хората и бизнеса, които ще я ползват.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един шофьор

    34 1 Отговор
    На запад се плаща само на магистралите Бокича се прави на ударен с мокър парцал през врата.
  • 2 Колю

    26 0 Отговор
    Ако това шефче на АПИ се беше качило на камион над 12т. и се разходи в продължение на 1 месец из България. /срещу заплащане/ щеше да добие предства каква му е работата. Сега не знае какво е направил.

    Коментиран от #5

  • 3 Пико

    22 0 Отговор
    Добре бе братя българи толкова ли сме некадърни ,глупави ,че няма една система в страната която да работи като свят.Честно за себе си нямам отговор КОЙ е виновен,народ ли ,управляваще ли,ама нали народа пък ги избира.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 иванчо

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пико":

    Всички са виновни. Управляващите не знаят как да го направят. А хората не ги е грижа въобще. По голямата част от така наречени експерти не знаят кавко точно трябва да се случи. Лошото е че не черпим и информация отвън. Хората отдавна са го измислили и направили. Отделно тази машинка с този наем е пълнене джоба на някой от държавният апарат. Не може само една фирма да го предлага това. Защо трябва да е под наем? Купуваш си я веднъж и приключваш. Всичко се прави с цел не на хората да им е по добре, а да се открадне повече.
  • 5 боцмана

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колю":

    Ако това шефче на АПИ беше мъж , щеше на каже на диктатора , че ще отиде на площадите и ще вика с всичка сила , Боко е пед***ст , не гласувайте за него , и да напусне седянката им. Но всичко си е уйдурма и си играят на добрия и лошия , като най гадния , крадлив и лош от позицията на силата винаги взема ролята на добрия , и театъра започва.

    Коментиран от #9

  • 6 Некадърен

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пико":

    Некадърни сме бате. От нас не става и чеп за зеле.
  • 7 гост

    6 0 Отговор
    Така е, у нас се взимат пари, а не се прави нищо, няма статистики, ако има някъде те се гласят според нуждите, няма електронни регистри, нито отчетност, нищо. Дори на обикновенни дружества като вик, общини и др. няма поддържане на актуални данни. Но въпреки това парите на хората се прибират. Развитите страни действат и правят качество, което е немислимо у нас. Щом самият премиер приема нищожното качество и открива пътища, магистрали и съоръжения които не отговарят на документите и минимални изисквания, какво да говорим. Когато Б.Б. откри част от м-ла марица нямаше мантинели, нямаше отбивки, мрежи, камиончетата бяха наспряли в лявата лента без предупредителни знаци и това при разрешена скорост от 140км/ч, а балоните от откриването още седяха.
  • 8 marin

    0 0 Отговор
    nikoi ne govori xa machikite na tovarnite MPS,,,kade ,kak ste se kopuvat.Kak ste se zahranvat s pari,,,,,, 01.03 e do dni ,,,kakva e tazi kacha i mil4anie ot API
  • 9 Брах ви лайката гербаджийска

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "боцмана":

    Гледаше като препикано мушкатобтояни се изниза с подвита опашка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове