Last news in Fakti

3 Март, 2020 11:18 3 305 64

Ненчев: Наливаме милиони в МиГ-29 - хибридно оръжие, което се използва срещу нас

  • николай ненчев-
  • самолети-
  • миг-29

Ексминистърът подчертава, че от общо 15 машини (12 бойни и 3 учебно-бойни) сега летят около пет

Ненчев: Наливаме милиони в МиГ-29 - хибридно оръжие, което се използва срещу нас - 1
Снимка: БГНЕС

След 100-те милиона долара за ремонт на старите самолети МиГ-29, Министерството на отбраната смята да похарчи още поне 100 милиона долара за авиониката им - без от това да има реална полза за българските ВВС и облагодетелства единствено Русия.

Такава позиция изрази бившият военен министър Николай Ненчев в изявление, изпратено до медиите, пише news.bg.

Ексминистърът изтъква, че въпреки милионите, дадени на руската страна за ремонт старите изтребители, се оказва, че през 2019 г. общият брой часове във въздуха на летците ни е бил най-ниският за последните 7 години.

"Години наред България налива стотици милиони, ако не и милиарди в ремонта и поддръжката на старите съветски самолети. Само от началото на мандата на този кабинет и управлението на Красимир Каракачанов начело на Министерството на отбраната от страната вече безвъзвратно изтекоха почти 200 млн. лева за ремонта на старите самолети - 100 милиона за ремонта на МиГ-29 към Руската федерация и още толкова за СУ-25 към Беларус. Подготвя се и договор за около още 30 милиона за ракетите на МиГ-овете." - посочва Николай Ненчев.

Той подчертава, че от общо 15 машини (12 бойни и 3 учебно-бойни) сега летят около пет.

"От опита си като министър мога да предположа, че най-вероятно руснаците забавят зпълнението на договорите или пък ремонтите се оказват некачествени и има рекламации, а оттам и закъснения." - отбелязва бившият военен министър.

Той допълва, че полетите на руски военни самолети към българското въздушно пространство допълнително изтощават ресурса на изправните самолети, които в такива случаи са принудени да излитат, за да не допуснат накърняване на националната ни сигурност.

"Колкото по-малък е броят на изправните самолети, толкова по-голямо е тяхното натоварване и така ресурсът им се изчерпва по-бързо. Това поражда нужда от нови ремонти в Русия, за които Министерството на отбраната днес услужливо е готово да плаща." - пояснява Ненчев.

По думите му, МиГ-29 се превръща в бездънна яма в нашата отбрана и е "най-скъпо струващото за нас хибридно оръжие на Русия, за което плащаме от скъпо прескъпо", за да го използва против България.

"Нима Румен Радев не знае за плачевното състояние на техниката и за мизерния брой летателни часове въпреки мащабните руски ремонти? За Министерството на отбраната е разбираемо защо мълчи. Мълчи обаче и президентът въпреки понякога шумните си разногласия с министъра." - се казва още в изявлението.

Николай Ненчев подчертава също, че Министерството на отбраната не дава никаква информация за това колко са руските провокации спрямо българското въздушно пространство.

"И за да е пълна картината, с решенията си Красимир Каракачанов не само захранва РСК "МиГ", но и услужливо пропуска редовно руските военнотранспортни самолети, натоварени с оръжие от Москва за Белград. Последно той пропусна ракетните комплекси Панцир С1. И не само. Сигурно ще има и още пратки. Защо ли министърът на отбраната е толкова щедър към Кремъл? Какво ли го мотивира? Дали това не са очаквания по нови стомилионни сделки с Москва, например модернизирането?" - казва още бившият военен министър.

Пълният текст на изявлението:

Години наред България налива стотици милиони, ако не и милиарди в ремонта и поддръжката на старите съветски самолети. Само от началото на мандата на този кабинет и управлението на Красимир Каракачанов начело на Министерството на отбраната от страната вече безвъзвратно изтекоха почти 200 млн. лева за ремонта на старите самолети - 100 милиона за ремонта на МиГ-29 към Руската федерация и още толкова за СУ-25 към Беларус. Подготвя се и договор за около още 30 милиона за ракетите на МиГ-овете.

МиГ-29, на чиито криле преминава голяма част от летателната кариера на президента Румен Радев, е любимият му самолет. Със същия самолет той си направи и политическия PR, за да стане президент и вместо въздушни лупинги започна да се опитва да ни продава третокласни политически номера.

Заради поддръжката на МиГ-29 и захранването на ненаситното гърло на РСК "МиГ" прокуратурата под ръководството на бившия главен прокурор Сотир Цацаров близо 3 години разиграва съдебен фарс срещу мен - бил съм накърнил интересите на РСК "МиГ"!

Към момента МиГ-29 е най-скъпо струващото за нас хибридно оръжие на Русия, за което плащаме от скъпо прескъпо - забележете, за да го ползва против нас, както намери за добре!

Независимо че от страна на ведомството на министър Каракачанов за МиГ-29 вече са похарчени към 100 млн. лева с ДДС, ефектът днес е повече от спорен. Даже може да се каже - нищожен за размерите на вложените средства и за гръмките намерения да се възстанови летателната годност на самолетите.

От общо 15 машини (12 бойни и 3 учебно-бойни) сега летят около пет, т.е. една трета от всички!

Наскоро командирът на авиобазата в Граф Игнатиево бриг. генерал Димитър Петров съобщи особено тревожните данни, че за миналата 2019 г. общият брой часове във въздуха на летците е бил най-ниският за последните 7 години! Какво означава това?! Това е доказателство, че министърът се е провалил в намеренията си да осигури летателната годност на старите руски самолети, при все че е похарчил 100 милиона от джоба на данъкоплатеца. Ето до какво е довела неговата импровизирана Ostpolitik, с която търси балансирани отношения с Москва, като налива грешни пари в самолети, за които трябва вече да се мисли как най-скоро да бъдат бракувани. И всичко това става под носа на върховния главнокомандващ!

Нима Румен Радев не знае за плачевното състояние на техниката и за мизерния брой летателни часове въпреки мащабните руски ремонти? За Министерството на отбраната е разбираемо защо мълчи. Мълчи обаче и президентът въпреки понякога шумните си разногласия с министъра.

"Мълчанието на агнетата" е най-оглушително, когато парите текат към Москва... Защо ли обаче стана така, че парите вече са дадени, а няма достатъчно годни самолети? От опита си като министър мога да предположа, че най-вероятно руснаците забавят зпълнението на договорите или пък ремонтите се оказват некачествени и има рекламации, а оттам и закъснения.

Още една причина за трагичното положение, свързано с изправността на МиГ-29 и с бойната готовност (няма изправни самолети, няма и летателни часове и в резултат страда подготовката на летците), са полетите на руската военна авиация над Черно море към нашето въздушно пространство.

Заради тези руски провокационни действия се налага малкото ни дежурни изтребители МиГ-29 да се вдигат и така да изчерпват още повече оскъдния

си останал запас. Колкото по-малък е броят на изправните самолети, толкова по-голямо е тяхното натоварване и така ресурсът им се изчерпва по-бързо. Това поражда нужда от нови ремонти в Русия, за които Министерството на отбраната днес услужливо е готово да плаща. С други думи - да изсипва още пари при руснаците, чиито бойни самолети редовно предприемат полети към България. Точно сега очевадно впечатление прави обаче пълната липса на информация от страна на Министерството на отбраната по този въпрос. Има ли и колко са руските провокации спрямо българското въздушно пространство, поради което се налага вдигане на дежурните ни изтребители?

За съжаление това далеч не е всичко. Хората на Красимир Каракачанов готвят и модернизация на авиониката на МиГ-29, което ще струва най-малко 100-130 млн. лева, ако не и повече. Разбира се, парите пак ще отидат в Москва. След модернизацията отново следва интензивно използване на самолетите заради нови руски провокации и оттам, обратно по същата верига - нови ремонти за още стотици милиони. Както се вижда и с просто око, МиГ-29 се превръща в бездънна яма в нашата отбрана!

И за да е пълна картината, с решенията си Красимир Каракачанов не само захранва РСК "МиГ", но и услужливо пропуска редовно руските военнотранспортни самолети, натоварени с оръжие от Москва за Белград.

Последно той пропусна ракетните комплекси Панцир С1. И не само. Сигурно ще има и още пратки. Защо ли министърът на отбраната е толкова щедър към Кремъл? Какво ли го мотивира? Дали това не са очаквания по нови стомилионни сделки с Москва, например модернизирането?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    32 29 Отговор
    Екарисаж Трябва!
  • 2 Горан

    87 51 Отговор
    Този помияр като какъв се изказва? Аман от бити педали!!!
  • 3 Българин

    71 52 Отговор
    По-добре да се наливат пари в Миг, отколкото в F16-ките. Едва ли един миг ще излезе по-скъпо от 1 *модернизиран* F16

    Коментиран от #11

  • 4 перука

    78 42 Отговор
    Защо отразявате този човек?
    Той също беше кандидат за президент и май събра около 2 хиляди психодесни гласа. Презрян от обществото политически труп.
  • 5 АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ

    48 69 Отговор
    Честито руско робство
  • 6 Бесен Язовец

    48 66 Отговор
    Прав е човека, плащаме на руснаците луди пари за нищо , а Радев се прави на ущипан, сякаш така и трябва да бъде.

    Коментиран от #7, #18, #43

  • 7 перука

    57 42 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Психодясна подлого, ти безплатно ли искаш да ни ремонтират МиГ-овете, май пак няма да си доволен, сигурно трябва да ни платят те за ремонта.

    Коментиран от #22

  • 8 нико

    47 39 Отговор
    Aбе тоя май още си вярва че разбира нещо от армия камо ли от авиация . Един уйдурдисан министър който с голямо желание се повози на руския , и слезе от самолета явно доволен .
  • 9 Нищо чудно

    49 41 Отговор
    Ами спазва партийната линия мишока, от козяка са им навили пружините да лаят срещу Русия и те като послушни помиярчета го правят!
  • 10 игор

    41 31 Отговор
    Г-н Николай Ненчев не ли чувал за данък русия.
  • 11 Бесен Язовец

    42 43 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Щом предлагаш да наливаме пари в яма без дъно, значи си руски ибрик.

    Коментиран от #24

  • 12 ежко

    47 43 Отговор
    По добре 100 милиона за ремонт на 15 МИГ , отколкото 2 милиарда за 8 стари шайги Ф16!И докато дойдат щайгите, с какво ще летим?
  • 13 Behemoth

    42 38 Отговор
    Ми картинките дето ги платихме не могат да пазят небето и затова плащаме на руснаците... хахахххххх тоя да не е идиот ....дали поне сложи лука и чесъна тоя земеделец...
  • 14 Цако

    39 37 Отговор
    Ти що не си в затвора бе крадец.

    Коментиран от #54

  • 15 дико

    48 36 Отговор
    България плати по 15 милиона долара повече за всеки самолет Ф 16 трето поколение , от колкото плати Полша за Ф 35 четвърто поколение . Тоя с присадената трева на главата , да се скрие и не ни прави на глупави .

    Коментиран от #21

  • 16 о неразумни юроде

    31 37 Отговор
    Перуката пак чатка с кастанетите и пръска отровна слюнка.
  • 17 Гочето

    22 34 Отговор
    Аз съм ловец и политика не ме интересува ама много трепа язовци и особено бесни и ги пращам в русия за обработка.
  • 18 Све

    34 35 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Нещо си се объркал. Това не е човек, а червей обрал имотите на БЗНС. Неговото място в затвора се пази. Национален предател
  • 19 БЗНС НИКОЛА ПЕТКОВ

    37 31 Отговор
    НЕНЧЕВ ПРЕЗИДЕНТ!
  • 20 no name no face no number

    38 38 Отговор
    Истината е, че Миг 29 е един от най евтините и много добри самолети, ако този главун си мисли, че за Ф 16 ще плаща по малко жестоко се лъже, но съм сигурен, че му е ясно, но плещи глупости поради други причини $

    Коментиран от #25, #38

  • 21 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    30 33 Отговор

    До коментар #15 от "дико":

    ВСЪЩНОСТ ПЛАТИХМЕ ЗА ДА МОГАТ МУТРИТЕ ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ. КУПИХА СИ СВОБОДА С ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !!! ВЯРВАТ, ЧЕ ЩЕ СПИМ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кокос

    25 31 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Не Радев подписва за ремонта, а шкембе патриота от МВРО.
    Критикувай него и правителството.

    Коментиран от #35, #39

  • 24 Ххх

    30 35 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Да си руски ибрик е позорно, но американски - супермодерно, според такива като тебе ! Даже трябва някакво по - модерно определение на ибрикчия да измислим, да звучи по - евроатлантическо, че това е анадолско. Миг 29 били каца без дъно ? А на бездънната кца Ф 16 дъното дали не е доста по - широко ?

    Коментиран от #27

  • 25 Бесен Язовец

    35 23 Отговор

    До коментар #20 от "no name no face no number":

    В Индия на 29-ките им викат летящи ковчези.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бесен Язовец

    31 22 Отговор

    До коментар #24 от "Ххх":

    Ф 16 не са яма без дъно, а МИГ 29 хем са яма, хем са ковчези с крила.

    Коментиран от #30

  • 28 Недообесен Язовец

    23 35 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    А за ефките колко платихме и ги няма? И колко още ще платим за боево оборудване, халета, летища. Купени продажници.
  • 29 Ххх

    24 35 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Другия ако е смърдясана подлога, ти си направо осрана / американска. Да не говорим и че си фалшиф Бесен Язовец и само ползваш ника на истинския. И откъде разбра, че руснаците не правят ремонтите качествено, че да точат пари от нас ? Някакви вътрешни сводки и от МО и ВВС ли получаваш ? Или просто си фантазираш, за кой ли път отровни приказки по адрес на руснаците. Те руснаците като правят ремонти за милиони гаранция след ремонта не дават ли ? В гаранционния период не поправят ли нещата за своя сметка ? А какво става с репутацията им, ако правеха ремонтите некачествено ?

    Коментиран от #55, #56, #57, #58, #59, #60, #61

  • 30 Ххх

    25 34 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    А, така ли стана ? Значи 200 милиона лева са каца без дъно, но 3 - 4 милиарда не били ? Кого ще правиш на глупаци бе, "обективния" ? Ходи на Козяк да си получиш хонорарчето, достатъчно си ни просвещавал !

    Коментиран от #37

  • 31 Въпроси и напътствия за начинаещи националисти

    36 20 Отговор
    Руските циганки, които не са желани от руснаци за брак от десетки години идват и заживяват в България, намирайки си всякакви начини… Питам се, докога те ще смятат страната ни за огромен и безплатен ''алтерантивен родилен дом'' и докога децата им ще се мислят и представят за руснаци?? Питам ви до кога ще ги търпиме и кога и те ще ''хванат транспорта на екскурзия към Русия", като турските им събратя мелези, които около един милион набързо се изнесоха за родината си Турция под надзора на ДС??

    Коментиран от #63

  • 32 Обикновен човек

    18 34 Отговор
    Този е ИДИОТ!!!!!!!?

    Коментиран от #64

  • 33 Георги Илиев Митев

    12 29 Отговор
    Лелеяна мечта за самолети -
    Три милиарда за чертежи. По ръцете ни сърбежи. Ще вземаме или пак ще даваме. Самолети от Америка ще ли притежаваме? "Извънземните' ли ще ни бият? Ще се опитат ли да ни затрият? Не и не, ние не спим-с въображаемите самолети ще ги победим!
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от военните и други. Град София (2020).
  • 34 Гост

    13 31 Отговор
    Хибридна ти тиквата като те гледам. Голям разбирач! А, да видя твоите еф-ки какви ще са. Щото Миг 29 го има, ами твоите еф са на книга. А, са видим кое може да пуца и с кое може да си обършеш задника.
  • 35 Моше

    23 13 Отговор

    До коментар #23 от "кокос":

    Но все пак Радев си трае, а иначе е много деен стане ли въпрос за Грипени.
  • 36 Коментар

    14 31 Отговор
    Тоз е БИВШ така че от него нищо не зависи! Кучето си лае кервана си върви. Повече никога няма да бъде избран за министър поредния грабител останал без пари лае против всички за някой долар повече. Миг 29 превъзхожда по тяговъоръженост Ф16. А МиГ 35 превъзхожда по тяговъоръженоснт Ф16 блок 70. Освен това Миг 35 има и 2 двигателя с ОВТ. Срещу 1 на фката и то без тази система. Реално бойните ефективни самолети на САЩ са Ф 15 и Ф18 супер хорнет. Ф22 е много добър но с ограничена употреба. Ф16 и Ф 35 са шир потреба.
  • 37 Бесен Язовец

    33 12 Отговор

    До коментар #30 от "Ххх":

    Не са ! А ти имащ ли хабер, колко пъти по 200 милиона сме давали и колко още ше дадем бе, ибрик ?
  • 38 Сталинчо

    30 13 Отговор

    До коментар #20 от "no name no face no number":

    Когато ще имаме Mercedesa на самолетите , защо са ни москвичи нищо ама нищо съветско не ни трябва!
  • 39 Бесен Язовец

    28 14 Отговор

    До коментар #23 от "кокос":

    А Радев защо мълчи, нали все мнрго му знае устата, нали уж е льотчик ?
  • 40 Никой

    14 34 Отговор
    Досега щяхме да летим на Грипен и нямаше да наливаме, както казва тоя измислен бивш, пари в Миг 29. А къде са прехвалените Ф-ки, г-н ексминистър?
  • 41 ПЕНКО

    13 33 Отговор
    ЗАЩО ОЩЕ Е НА СВОБОДА ?????????
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 боцмана

    15 33 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Ако не бяха сегашните управници , платили едни милиарди за неродени изтребители , сега за същите пари щяха да летят "Грипени" и нямаше да се плаща за миговете.

    Коментиран от #49

  • 44 Гарантирано от герб

    12 30 Отговор
    USA пуcкaт ШECТO пoкoлeниe изтрeбитeли, a ниe Умницитe oт Шaйкaтa ГEРБ купувaмe и ПРEДПЛAЩAМE НEПРOИЗВEДEНИ изтрeбитeли ТРEТO пoкoлeниe, прoизвoдcтвo 1976 г. НA ЦEНAТA НA ИЗТРEБИТEЛ ПEТO пoкoлeниe. Дa живee бoриcoФФ, дa живee прecтъпнaтa и крaдливa Групирoвкa ГEРБ!
  • 45 въпросче

    13 29 Отговор
    Нали Бойко щеше да купува стари американски самолети и даде на ония в Белия дом 2 милиарда долара?! К во стана,бе комбайнер? Мълчание.
  • 46 някой

    10 28 Отговор
    Тая ...... пак се изказва неподготвена.Алооу, нашио, от какъв зор Президента да се изказва бе, президенството ли одобрява ремонти или пък отпуска пари за тях.Скривай се в някоя дупка и стой там.Къде са ти американските хвърчила за 2,5 милиарда,а?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Плевню

    8 31 Отговор
    Браво Ненчев , 🐀такава .
  • 49 Госあ

    6 28 Отговор

    До коментар #43 от "боцмана":

    Мисля че бяха дори по евтини като цена. Подръжка, летателни часове и писти - ясно. И нали всички знаем, че ставаше дума за 10 бойни Грипен плюс въоръжение. А тези платиха за 6 бойни самолета без въоръжение и два учебни ! А този какво разбира от самолети всъщност ? Пилот ли е, или авиоинженер ?

    Коментиран от #52

  • 50 За България

    8 29 Отговор
    най подходящ е MИГ 35 - цена, качество и възможности
  • 51 ДОКО

    1 30 Отговор
    НЕНЧЕВ ЛАПАЙ БАХУРА..ДОБРОВОЛНО ДА НЕ ГО ВКАРВАМЕ НАСИЛА..СЛУЖИ СИ НА ГЕНЕРАЛА БОКО ТЪПОКО

    Коментиран от #53, #62

  • 52 русИбрик

    32 0 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Не,не ставаше дума за въоръжение. И за нищо друго освен "платформа" не ставаше дума. И ставаше дума за предплащане и доставка след 5 години, 2 пъти по-дълго от Ф-ките. Аман от полуграмотни рАЗИЯтски ибрици, дето си въобразяват, че като прочетат поглед.инфо и вече са "експерти".
  • 53 Мууудак

    33 0 Отговор

    До коментар #51 от "ДОКО":

    Всичките подлоги на рАЗИЯ ли сте простаци или само ти лично?
  • 54 руcИбрик

    32 0 Отговор

    До коментар #14 от "Цако":

    Защото "в затвора" вкарва съдът, след присъда, а м-р Ненчев бе оправдан по всичките т.нар. обвинения на цацаратурата. Знач, че за червените еуглени е трудно такива сложни неща да вденете, но седни спокойно, сипи си бояришник и прочети това 5-6 пъти, може и на глаc. Току-виж, вдянал си, стават и чудеса.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 pycoпитек

    22 0 Отговор

    До коментар #51 от "ДОКО":

    до #51 доko

    Tu под всяка статия ли бълваш цинизми???????????????
  • 63 Истината

    0 7 Отговор

    До коментар #31 от "Въпроси и напътствия за начинаещи националисти":

    Тези две държави могат да ни затрият като държава за отрицателно време!
  • 64 А вие

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Обикновен човек":

    собствено какво сте?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове