Last news in Fakti

4 Март, 2020 10:47 1 416 28

Марешки: Трябва да има референдум за еврото

  • веселин марешки-
  • воля-
  • референдум-
  • евро

Според лидера на "Воля" политиците трябва да се приземят и да им се каже да се допитват от време на време

Марешки: Трябва да има референдум за еврото - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да има референдум за еврото и да се допитаме до хората, ролята на референдума е да информира, посочи в предаването "Тази сутрин" по бТВ лидерът на "Воля" – Веселин Марешки.

"За нас е много важно политиците, които така или иначе в ежедневието си забързани се отделят много от живота на обикновения българин, да ги приземим и да им кажем: допитвайте се от време на време. Затова е и референдумът за еврото, който ние предлагаме", каза Марешки.

"Ние не искаме да правим референдум, с който казваме, ние сме против, ние искаме да бъде питан българския народ – някои ще са за, някои ще са против", каза още лидерът на "Воля".

Преди дни Веселин Марешки обяви, че "Воля" ще инициира провеждането на референдум с четири въпроса, единият от които е да бъде ли въведено еврото в България.

Другите въпроси са да има ли забрана неграмотни българи да гласуват и така да решават как да се управлява държавата; да се въведе ли видеонаблюдение в секциите при броенето на резултатите от изборите; както и искат ли хората България да бъде засипа с боклуци от целия свят.

"На мен като обикновен гражданин, който сега е народен представител, но не е участвал във властта, не ми е приятно да ми казват, че за най-важното нещо в България – кой ще управлява страната, българите са достатъчно умни, за да могат да правят избор, а когато става въпрос за други, не чак толкова важни неща от ежедневието ни като например да сме членове на НАТО, дали да приемем еврото, дали неграмотни да могат да гласуват – тогава казват, че хората не са достатъчно подготвени по тези теми и няма да ги питаме", отбеляза още Веселин Марешки.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    18 35 Отговор
    Приемането на еврото е още една стъпка, която ни отдалечава от мръсната руска кочина. Именно затова цялата руска българофобска пета колона на Москва е мобилизирана срещу това.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Истината

    23 20 Отговор
    Приемането на еврото е тема за експерти или хора с поне средни познания по икономика. Така, че не може един толкова важен въпрос да бъде подлаган на референдум, в който може да надделее не информиранияг избор а партийната пропаганда.

    Коментиран от #28

  • 3 Лойко Ефенди

    12 3 Отговор
    за да сме мирни със съседите и да имаме 0 мигрантски натиск трябва да приемем лирата
  • 4 Може бе защо да не

    24 1 Отговор
    Само че преди това трябва да има друг Референдум: "Трябва ли да има И.диоти в Парламента?"
  • 5 Велика България

    20 13 Отговор
    Не!!! на еврото!!!
  • 6 Хаджи Хаджи Българин

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Този ник от Козяк ли ти го избраха? Истинските българи са признателни на Русия, и тя на тях, заради писменноста и общите културни връзки! А ти си евро- атлантическо продажно мекере! А Марешки е абсолютно прав за референдума и въпросите, по които трябва да се гласува! Не може един професор или лекар, инжинер, учител - да бъдат сравнявани с неграмотни примати!

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Kобрети

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Бе ти как може чак толкова много да си ПРОСТ ?

    Коментиран от #13

  • 8 гост

    6 5 Отговор
    Предлагам марешкия да заплати референдума. Аз не ща да плащам за науча откъде изгрява слънцето.
  • 9 гост

    13 7 Отговор
    Прав е кремълския рупор Магарешки въпроса на референдума трябва да е: За приемане на Еврото или рублата сте ?
  • 10 Точно така

    5 5 Отговор
    Хайде да питаме дали братята от махалата искат еврото или не.
  • 11 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Хаджи Хаджи Българин":

    И пет пъти да се пишеш Хаджи няма да станеш Българин. Защото русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #15

  • 12 АЙЛЯК ВЕСКО

    10 1 Отговор
    Отчита дейност щото като зам.шеф парламент 80 000 лева годишно ,служебна кола,кюфтаци по 0,40стинки не на последно място
  • 13 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Kобрети":

    Да казваш нагледно, че русофилията е форма на неграмотност и омраза.
  • 14 Само питам

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Кога Русия ти е била признателна бе путиноид? Когато ти "намали" газта ли? Или когато Толстой каза, че ще изкупят цяла България? Или когата джуджето се изцепки, че азбуката дошла от "македонските земи"? Няма по-безродни същества от доброволните руски роби!

    Коментиран от #17, #23

  • 15 Хаджи Хаджи Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Ти освен да три лош, дори не можеш да четеш между редовете!
  • 16 мани мани

    2 8 Отговор
    Не, не трябва! Народът е прост и стресиран, а и има много рубладжии, та ще размият вота, а само това чакат богаташите като тоя идиот, за да ни плащат мизерни лв. Инак трябва в евро, а не им оттърва тъй и затова буботят каквото му се иска на народа, така заблуждават орталъка. Не искат да богатеем!

    Коментиран от #20

  • 17 Хаджи Хаджи Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Охридската школа къде се намира! В Подуене ли? Това, че тогава тези земи са били български и "благодарение" на княз Фердинат биват откъснати от България! Днешните " македонски земи" са един лек дипломатичен намек на Владко, към българските политици! Нещо в стил- бяха български, но понеже политиците ви са големи тарикати, сега вече са македонски! Но никъде не прочетох, че руският език идва от Македония! Ако можеше да мислиш, щеше да схеанеш намека!
  • 18 Българин

    8 3 Отговор
    Нямам доверие на марешки и неразбирам каква му е играта, но го подкрепям в този случай на 100%. Вероятно е наясно, че предложението му няма да мине защото управляващите глисти знаят каква е волята на народа и ще се мобилизират да не допуснат референдум по въпроса. Другия вариант е да фалшифицират референдума. Не знам до колко им е възможно, но знам, че в световен мащаб, политическата класа прави каквото си иска представяйки го за воля на народа.
  • 19 Българин

    4 3 Отговор
    Зависи европеската политическа измет какви врътки е измислила. По принцип те не сатолкова груби прасета като нашите селтаци. Там прекарват хората по изтънчено. Имат си хиляти "институти" където си обучават обслужваща класа, а народеца им се дресира от поколения.
  • 20 Хаджи Хаджи Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "мани мани":

    Мани мани, колко ти е трудно да мислиш! В Германия народът нарича ОЙРО - нарицателно с ТОЙРО ( teuer в превод означава - скъп) 1992 година зареждаха бензин на 1, 15 -25 дм! Сега дизела върви на тази цена, но в евро! Същото е и с останалите продукти и цени! Защо чехите не го искат еврото и са по- добре икономически от техните съседи! И в Бг ще стане същото, като със страните на еврозоната! Заплатите 1,95 лв за евро, а цените като днешните, само, че в евро! Схвана ли? Ако не, не мога да ти помогна!
  • 21 Абе смешен

    2 2 Отговор
    Ние живеем в пазарна икономика, ако цените на стоките се конвертират в евро 1 към 1, а заплатите са на половина. Това значи, че стоките са 50% по-скъпи. Кой ще ти купи хляб за 2 лв с минимална 300 евро? Никой, още утре могат да станат стоките 50%, ама няма да има кой да ги купи. България трябва да приеме еврото, защото нашите политици са некадърни и не могат да договорят добра сделка за еврото. Като в Дания.

    Коментиран от #25

  • 22 оня с коня

    2 5 Отговор
    Русофилските Отряди И БСП се скъсаха да оплюват Борисов че не иска да бърза с Еврото докато не поутихне Мигрантската Криза.Сега обаче след като се приеха Необходимите Финансови допълнения към Законодателството ни с цел Влизане в "Чакалнята" за Еврозоната,изведнъж наскачаха Ядосани с викове "Не искаме Евро"!И в двата случая целта е да се изкара Борисов Виновен,защото ...все още Управлява и не си е подал Оставката!А БЕЗ Борисов ПЪТЯТ на "Възраждане" в Комбина с БСП е отворен към Властта и ПОРУСНАЧВАНЕТО на БГ ще е НЕМИНУЕМО.Референдуми за НАТО,ЕС и Еврозоната ли? "На Марта у сряда"...т.е. Днес,ама Русофила изтърва влака:)
  • 23 мани мани

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Трудиш ли се посссерко, трудиш ли се? Браво. Ей така се изкарва хляба. Може с пот на челото, може и с пяна на устата. В първия случай може понякога трудът ти да е спорен и удовлетворяващ. Ама във втория удовлетворението е химера и това ви докарва запек. Чаша вода на гладно сутрин помага.
  • 24 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ СМЕ В ЕВРОСЪЮЗА И БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ СМЕ В НАТЮ - ПО -ВАЖНО ЛИ Е ЕВРОТО ЗА НОВИТЕ ПАРТОКРАТИ ДИКТАТОРИ !?!?!? НО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ СТРУВА ОКОЛО 2 ЛЕВА ЗА КУРШУМ -ЗА ДОБЪР СНАЙПЕР !!!!!!!
  • 25 Абе трол

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Абе смешен":

    Като не купиш, чий ще го ядеш!?

    Коментиран от #27

  • 26 Иван

    3 0 Отговор
    Колкото имаше референдум за ЕС и НАТО. Референдуми за тия неща има само на запад. Тук е друг вид демокрация.
  • 27 Много просто

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Абе трол":

    Аз си имам къща с животни и зеленчуци/плодове. Ако цените станат 50% аз няма да купувам. защото нямам пари за тях. Така продукта ще седи по витрините и ще губи пари шефа. Така се прави при капитализма, другаре...
  • 28 До2#

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    В Швеция как направиха референдум? Там защо не оставиха на експертите а питаха народа?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове