Last news in Fakti

12 Март, 2020 12:43 7 170 45

БСП яростно атакува ГЕРБ, управляващите искат извинение

  • герб-
  • бсп-
  • нси-
  • статистика-
  • бвп

Сгрешената от НСИ статистика за брутния вътрешен продукт разпали страстите в парламента

БСП яростно атакува ГЕРБ, управляващите искат извинение - 1
Снимка: БГНЕС

"Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за БВП и растежа. Националният статистически институт призна пред цяла България, че 3 милиарда и 900 милиона лева внос не са отчетени във времето от 1 януари 2019 г. до 31 декември 2019 година. След нашата декларация, изведнъж в НСИ се намери този „забравен“ внос. НСИ се извиниха с това, че документите от митницата закъснявали с 28 дни, понякога до 2 месеца“.

Подобни обвинения върху управляващата партия ГЕРБ хвърли депутатът от БСП Румен Гечев в декларация от името на партията си в парламента.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня и те поискаха извинение от социалистите за "жонглирането със статистиката":

"БСП да се извини от трибуната на НС заради твърденията за неверни данни на НСИ за ръста на икономиката", поиска в декларация от името на ГЕРБ Александър Иванов.

"Без да сте в управлението, сте заплаха за българската икономика. Пенсиите, ръстът им и доходите на българските граждани са гарантирани от нас, а ниският им старт беше гарантиран от вас", коментира той.

"През 2019 г. БВП възлиза на 118 669 000 000 лв. по текущи цени или на над 60 млрд. евро като на човек от населението се пада 8678 евро", цитира статистическа информация Иванов. За миналата година БВП, по предварителни данни, нараства в реално изражение с 3, 4 на сто спрямо 2018 г.

Хвърлената от експерта на БСП Румен Гечев бомба за ръст на икономиката ни под един процент ни връщаше в безкрайната чакалня на чужди инвеститори, прочете още представителят на ГЕРБ.

По думите му, социалистът е залепил и черно клеймо на България, че лъже стратегическия си партньор в лицето на ЕС.

"БСП разчита на късата памет как държавата фалира в края на 90-те години на миналия век, закриването на над 20 банки и над 200 предприятия, три долара пенсии - това е ваш грях", обвини на свой ред опонентите си Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вижда се икономиката

    59 33 Отговор
    И се усеща по джоба и стандарта на живот. 100% подмяна на данни.
  • 3 El shebek хасковски

    52 52 Отговор
    АБЕ ИМА ЛИ ВОЙ НА ОБЕЗУМЯЛА БЕСЕПЕРАСТИЯ.???

    Коментиран от #39

  • 4 въпросче

    23 6 Отговор
    БСП яростно атакува ГЕРБ, управляващите искат извинение. И АЗ КАКВО ДА НАПРАВЯ? Да ям кюфтета по 50 стотинки броя ли?
  • 5 ВИЕШ ЛИ.???

    29 31 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджии от вас по лошо няМа":

    ХУБАВИТО Е ЧЕ ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ ВИЕШ.!!!
  • 6 Див селянин

    44 41 Отговор
    Пенсиите, ръстът им и доходите на българските граждани са гарантирани от нас. КО РИЕЧИ? Какъв ръст бе, палячо? Най бедните сме в европа, а и от доста африкански държави. Гроб, гарантират бавно и сигурно заГРОБване на българския народ.

    Коментиран от #21, #44

  • 7 Спокойно господа

    39 9 Отговор
    корумпирани депутати коронавирус има за всеки един от вас и е абсолютно безплатен. Не сте първа младост, изхабени сте от гуляи и алчност, попадате в графата на най-податливите и много обичате да контактувате с банкноти, които са сред основните преносители на заразата.
  • 8 Цветко Христов

    43 20 Отговор
    Спокойно Българи идва края на това птестъпно племе СОЦИДИОТИ. От ден на ден те изчезват безвъзвратно.
  • 9 bsp bkp

    22 16 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджии от вас по лошо няМа":

    ima ima kuri kradev................
  • 10 боцмана

    51 22 Отговор
    Благодарим ти партийо , крадлива , за светлите ни бъднини. Народа бавно си отива , обаче ГЕРБ , напред върви!

    Коментиран от #26

  • 11 месара

    43 31 Отговор
    шумкарската партия бсп е опасна за България! тия съсипаха държавата, сега се правят на загрижени, а истината е че искат да са на власт отново! закривайте я тая партия и я забранете, всички ръководители и членове, в затвора, до живот!!!
  • 12 Червената шайка-терористи,

    43 27 Отговор
    БеСеПедерас.ите са организирана престъпна група, и главният прокурор трябва най-после да се заеме с тях. БСП-партията на милиардерите-капиталисти 'заграбили алчно на човека труда' , и затова половин България емигрира.
  • 13 Критичен

    32 16 Отговор
    даааа, голям ръст има при доходите на депутати и министерства, партийните субсидии и пр. за пенсионерите 20-30 лева и за многодетните 20-30 лева, пълни изруди сте, дано никой не гласува на изборите !!! а с отчетити си избършете г ...зъ.
  • 14 Жоро ГОЦЕВ

    29 24 Отговор
    ДОЛЕ БСП.
  • 15 Обикновен човек

    27 20 Отговор
    8678 евро на човек от населението! От пеленаче до пенсионер .....къде са тези пари????Ако сто Гербаджии "откраднат " (законно )по 10 лева от човек ,(примерно от шест милиона души)тези шест милиона ще обеднеят с по десет лева и няма да го усетят,но другите сто от ГЕРБ ще забогатеят с по шейсет милиона на човек и много ясно че ще се чувстват много добре и че ще презират и лъжат тези шест милиона които са ограбили с дребната сума от десет лева!!!!Това е статистиката на живота всичко друго е прах в очите на хората!!!!!
  • 16 Перник

    29 26 Отговор
    Всичките отчети на това правителство са надути. Статистика стъкмистика. Затова няма да ни имат доверие и да ни пуснат в Шенген. Има да надничаме от чакалнята и до тук.

    Коментиран от #20

  • 17 Цъфнал гербер

    24 28 Отговор
    Всички гербаджийски платени тролове на амбразурата. При Герб се отбелязва незапомнен растеж и цъфтеж. Да си искарате бонусите.
  • 18 Све

    30 27 Отговор
    АКО БСП Е ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ ТРЯБВА ДА СВАЛИ МУТРИТЕ ОТ ВЛАСТТА С БЕЗКОМПРОМИСНИ ПРОТЕСТИ ЗАЕДНО С МАЙКИТЕ И МЕДСЕСТРИТЕ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #41

  • 19 Русенец

    24 17 Отговор
    3% покачване на БВП. А с колко % се е обезценил лева, за нея година?
  • 20 Све

    32 17 Отговор

    До коментар #16 от "Перник":

    Какво те интересува ЕС и Шенген когато нямаш работа, пари, здравеопазване, образование и човешки ценности ??????? Българите живеят като животни и СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА СИ КАТО ОВЦЕ
  • 21 Све

    25 22 Отговор

    До коментар #6 от "Див селянин":

    Продължавайте да гласувате за МУТРИТЕ. Вие сте прости - те са прости...,.
  • 22 5874

    29 21 Отговор
    Ми това е истината!- ГЕРБ са лъжци! - Аз също съм засичал фалшиви данни в справките на Министерството на Финансите. Там също нарочно бавят справките и редовно има разминаване в числа. Това се прави съвсем целенасочено за да се демонстрира как цъфтим и вързваме! Като по отмине шумотевицата след около 6 месеца променят числата понеже никой не помни какво са излъгали преди това.
  • 23 СеСеСере

    26 22 Отговор
    Браво!!! Пукай банкянски тикви да не могат дъх да си поемат.
  • 24 Някой си

    24 24 Отговор
    Тия заплати и пенсии не са заслуга на ГРОБ, а на валутния борд и една друга партия, дето вече почти я няма!
    ГРОБ само седнаха на готова софра!
  • 25 До уж-политиците ни

    24 9 Отговор
    Престанете да си подхвърляте топката и да бягате от отговорност! Вече над 30 години лъжи и лицемерие, алчност и бездушие! За народа отдавна е ясно, че всички сте от един дол дренки! Няма истинска опозиция, истински лидери, които да поведат хората.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Р. Овч.

    13 10 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 28 баце лукумджията

    7 12 Отговор
    А бе БиСиПи-то , ГЕРБ и най-вече Светиня Му могат и без икономика до реализират кеф ви ръст на икономиката , кеф ви растеж на БВП , не ги разбирате вие тия работи .

    Коментиран от #31

  • 29 Гнида

    15 17 Отговор
    Герб лъжат повече и от комунистите !А онея дето гласуват за тях 10 години са толкова хитри , че не се усещат как са прекарани !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДО 24, 26, 28

    22 10 Отговор

    До коментар #28 от "баце лукумджията":

    Моля, избягвайте обидни квалификации, относно хора, които не познавате. Как изведнъж, всички станахте компетентни по всички въпроси? Де да бяхте такива, по Жан Виденовото време, когато с участието на Р.ГЕЧЕВ, бяха фалирани над 20 банки, разграбиха д-вата, приватизираха чрез РМД-та заводи и предприятия, акции, а парите прехвърлиха в личните си офшорни с/ки и най-нагло К. ИМПЕКСОВА, СТАНИШ и сие, си приеха Закон за давност. Излъгаха, че в хазната са оставили 4 млрд., а тя се оказа в дефицит така, както днес и партийната им каса. ДЕто защо, в статията е дадено най-вярното определение и истината за миналото от 90-те. Няма д-ва, която да успява да изхранва наглите и ненаситни комунисти. Тяхното място е в затвора!

    Коментиран от #33

  • 32 Баце

    12 16 Отговор
    Къса памет, ама ся ние купуваме къщи в Барцелона, и тук таме апартаменти за милиони на нашите областни, а пенсиите растът ли растът

    Коментиран от #37

  • 33 Всезнайко

    13 4 Отговор

    До коментар #31 от "ДО 24, 26, 28":

    " наглите и ненаситни комунисти" обидна квалификация ли е или НЕ.
    Питам за да може да се ОБРАЗОВАМЕ.
  • 34 ДО 25

    19 9 Отговор

    До коментар #25 от "До уж-политиците ни":

    Да бяхте се повели, когато комунистите разграбиха и приватизираха д-вата, когато откраднаха спестяванията и пенсионният фонд. Ново разграбване ли искате, дебили, които сте си в развитието на миналият век? Тъкмо Б-Я Е тръгнала в правилната посока. Лесно ли се управлява д-ва? Страхливи бяхте да си спасите пенсионният фонд и спестяванията, какво остава да из мислите нещо смислено. Да ви поведел някой, ми хайде отивайте при баба ми! Дори не създавате, че сте длъжници на тези, които работят и от които осигуровки днес получавате пенсии. И ние сме недоволни, че позволихте да разграбят д-вата през 90-те, но не ви обиждаме и псуваме. Отвращавате ме непрокопсани паразити.
  • 35 Русенец

    13 5 Отговор
    Всички които са управлявали България последните 30 г .и са крали безнаказано милиони нека да има възмездие и да бъдат проклети както и техните близки Няма ненаказано зло
  • 36 Русенец

    8 3 Отговор
    Всички които са управлявали България последните 30 г .и са крали безнаказано милиони нека да има възмездие и да бъдат проклети както и техните близки Няма ненаказано зло
  • 37 ДО 32

    17 10 Отговор

    До коментар #32 от "Баце":

    Който е образован, има добра прифесия, има, добра работа, получава и добра заплата. Други имат фирми, трудят се непрекъснато, дават работа на хиляди. Днес, не е забранено да се купуват жилища. Колкото до Барселона, научете се да правите разлика м/ду фалшива и действителна новина. По-добре попитайте, как Г.ГЕРГОВ, ГОЦЕ, братя ВЕЛЧЕВИ, олигарсите, Р.ОВЧАРОВ и сие, станаха милионери? Как К. ДОБРЕВ и само от БКП/БСП имат частни ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и СПА хотели? Как А.ДОГАН си купи ТЕЦ за 3000лв.? Как СТАНИШЕВ си купи къща на Женевското езеро? Как К. ИМПЕКСОВА си приватизира имотите в чужбина на ТЕХНОУМПЕКС? Колко пъти протестираха пред ПОЗИТАНО 20, където са тези, които разграбиха д-вата, спестяванията на родителите ни и пенсионният фонд? Или това не е важно, по-важно е да искате високи пенсии, без значение от къде идват. Наглост е да се сравнявате с европейските д-ви, а начинът ви на мислене, си е останало в миналият век. Как не се срамувате от себе си?
  • 38 11111111

    11 3 Отговор
    До 37

    Браво. Един смислен коментар. За инициативните и работещи хора е добре.
  • 39 Б. Б

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "El shebek хасковски":

    Има, има, на зад гъзът ти, прост.
  • 40 Вида

    6 1 Отговор
    Гечеф е за бесене!

    Коментиран от #43

  • 41 Тошко

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Све":

    И йоло денев е на протеста платен от БСП (Цв. Василев )
  • 42 Грешка на природата си другарю

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджии от вас по лошо няМа":

    Не си мери температурата. Термометъра ще повредиш.
  • 43 Приберете го ! Тоя е лекуване.

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Вида":

    Има Кобит 19.
  • 44 Оди на Север

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Див селянин":

    Там ще ти постелят.
  • 45 Гечев=Гешев

    2 0 Отговор
    Вие като повредена грамофонна плоча. Иска да си докара преднина и да натрупа червени точки пред новия началник. Но май му е време за скамейката на пенсионерите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове