23 Март, 2020 15:16 4 187 20

Крайни мерки! Затварят болницата в Стамболийски

  • болница-
  • стамболийски

Кметът на общината се закани, че са възможни и по строги мерки

Крайни мерки! Затварят болницата в Стамболийски - 1

Кметът на община Стамболийски предприе строги мерки срещу разпространението на COVID-19 в района. Причина за това е неизпълнението на препоръките в населеното място. Вижте и какво написа Георги Мараджиев в профила си във фейсбук, съобщи trafficnews.bg.

Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват мерките да се ограничат разходките на открито и да няма струпване на хора в парковете и съм крайно разочарован от това, което видях! По парковете почти навсякъде имаше възрастни хора, имаше и деца по площадките. Сега вече съм убеден, че без строги мерки и глоби, ще продължи това струпване на хора навън.

За целта пускам нова заповед за още по-сериозни мерки по време на извънредното положение, в което се намираме. Служебният бус също ще се използва в създалата се ситуация за борба с коронавируса. Той ще бъде оборудван с озвучаване и лично ще пътувам с него и ще призовавам хората, които са навън, да не излизат безцелно от домовете си.

Всяка една точка от заповедта, която можете да видите и на една от снимките към поста, ще държа стриктно да бъде спазвана, защото е важно да се опазим, а ако нехаем за нашето здраве, длъжни сме да опазим здравето на другите. Ако до няколко дни не видя резултат от тази моя заповед и ако отново има по парковете хора без гражданско съзнание, ще бъда принуден за въведа вечерен час и да сложа под карантина не само ромските махали, а и цялата община.

С риск да не се харесам на много хора, дори с риск да не спечеля следващия кметски мандат, ще бъда безкомпромисен и ще прилагам Закона с цялата му тежест без да се съобразявам с близки, приятели, избиратели от различни етноси или партийна принадлежност. ДА ОСТАНЕМ ВКЪЩИ, ДА СПАСИМ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!

С тези думи за пореден път се обръщам към всички жители на общината. Обръщам се и към хората от бизнеса на територията на нашата община да разяснят мерките във фирмите си, като по този начин ще поемат отговорност за здравето на служителите си и на техните семейства. Структурите на СОТ и Полицията също активно участват в прилагане на мерките в борбата със заразата, като тук искам да припомня на гражданите, че РУ Стамболийски са много натоварени, защото не обслужват само нашата община. Затова толкова много апелирам към самосъзнанието на хората.

Ако липсва такова, пак казвам, ще съм безкомпромисен! Аз знам, че мерките, които вземам, с нищо няма да допринесат за политическото ми бъдеще, но след като вече и на територията на пловдивска област има болни от коронавирус, за мен в момента най-важното е здравето на хората от общината.

С тази цел спираме и работата на болницата, за да не стане така, че хора от други общини да ни донесат вируса. Има пациенти на болницата, но за тях вече сме се погрижили и те са насочени към други лечебни заведения в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    10 5 Отговор
    до нашите УПРАВЛЯВАЩИ НЕМОЖЕЩИ И НЕЗНАЕЩИ ОТ ГРОБ. ЗА БАКТЕРИЦИДНИ ЛАМПИ ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЧЕ УБИВАТ ВИРУСИ ЧРЕЗ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ???? ЗАЩО НЕ СЕ КУПУВАТ И МОНТЕРАТ ТАКИВА ЛАМПИ В МАГАЗИНИ, БОЛНИЦИ, ФАБРИКИ,ЗАВОДИ И НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СЕ РАБОТИ. В ОБЩИНИ, ГАРИ,АВТОГАРИ. УНИЩОЖАВАТ БАКТЕРИИ И ВИРУСИ ВЕДНАГА ДО 2 СЕКУНДИ ЧРЕЗ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ.

    Коментиран от #8

  • 3 Затваря болницата?

    29 3 Отговор
    Поредния идиот.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 знайко

    27 2 Отговор
    И тия, дето ходят на работа в ПЛОВДИВ ли ще затвори?Хората отварят болници, той затваря- що за безумие!
  • 6 хаберих

    18 3 Отговор
    Пак простотии! Българска работа.
  • 7 Русенец

    12 0 Отговор
    Ромоланците не спазват никакви мерки. При тях епидемията ще мине по червената крива от графиката - с много рязко нарастване но за кратко време. Ние ще го борим двойно по-дълго, но с по-слабо нарастване, за да издържи здравната ни система. А колкото е по-ниско нивото й, толкова по-разтеглена във времето ще е епидемията, по този сценарий.
  • 8 Русенец

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Аз съм чувал, че функцията "йонизация" или "плазма" на някой домашни климатици, убива бактериите, като йонизира въздуха. Ама дали е така?.....
  • 9 В Македония

    7 0 Отговор
    Намаляват се заплатите на всички държавни служители, началници, ръководители, както и други длъжностни лица в държавната администрация, които в условията на криза ще получават само минималната работна заплата. Става въпрос за депутати, премиерът, вицепремиерите, министрите, кметовете, директори на държавни и общински дружества, съдии, прокурори и общински съветници, които ще получават минимална заплата в размер на 14 500 денара. За другите мерки прочетете в нета
  • 10 Сандо

    1 12 Отговор
    Кмета заслужава похвала.Мерките или се прилагат така както са приети - безкомпромисно,безжалостно,безмилостно - или се отказваме от тях.Полувинчатото им прилагане е равнозначно на лисата им.И стига сте плакали за човешки права - на мъртвите те не са им нужни!Спомнете си,че има и задължения!
  • 11 Петя

    15 0 Отговор
    Не се затварят болници.Подайте си оставката ако не може да управлявате една малка община.

    Коментиран от #17

  • 12 бай иван

    5 8 Отговор
    Много добре прави този кмет те и без това не лекуват хората само са развъдници на вируси
  • 13 Пожара

    2 4 Отговор
    Жоро , само така . Българина разбира само когато му бръкнат в джоба . Издялкай 5 човека и да видиш как ще опустеят парковете . Те ще се стреснат когато стане, недай боже, като в Италия .
  • 14 Трагедия

    0 0 Отговор
    Трагедия, без болница!!!

    Коментиран от #18

  • 15 божко

    5 0 Отговор
    Тоя кмет изби рибата по тъпота
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Прави са хората,ози, вместо да го съдят

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    Този,вместо да го съдят за евентуално пране на пари, го оставиха да върши безумия.
  • 18 Азазаь

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трагедия":

    Защо журналистът е "пропуснал" да напише, че кметът спира и БЕЗПЛАТНИЯ общински транспорт? Свържете това с неспазването на карантината от живеещите в ромския квартал, и ще ви стане ясно защо на кмета му е писнало от проявите на тези т.нар."български граждани". А също се запитайте има ли преднамерени опити за манипулиране на общественото мнение чрез изопачаване на някои факти. Има ли в България друго населено място с безплатен общински транспорт?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 xxl

    0 0 Отговор
    Безумие!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове