24 Март, 2020 13:30 1 157

А1 дарява по 1 лев на Министерството на здравеопазването при всяко плащане на сметка онлайн

  • а1-
  • министерството на здравеопазването-
  • дарява-
  • дигитална солидарност-
  • плащне онлайн

Компанията продължава с кампанията за дигитална солидарност и ще дарява по 1 лев за борбата с COVID-19 за всяко плащане на сметка през мобилното приложение Моят А1 или А1.bg

А1 дарява по 1 лев на Министерството на здравеопазването при всяко плащане на сметка онлайн - 1

А1 ще дарява по 1 лев на дарителската сметка на Министерството на здравеопазването за всяка сметка, платена онлайн. В кампанията се включват плащането на сметка на всички видове yслуги от А1 през мобилното приложение Моят А1 и уеб версията му на сайта на компанията. Инициативата е част от кампанията за дигитална солидарност на А1, която има за цел да помогне на потребителите да се справят в трудната ситуация и да ги насърчи да бъдат отговорни като си останат вкъщи и ползват дигитални канали за работа, учене, забавление и взаимодействие с компанията.

Дарителската кампания на А1 започва днес и ще продължи до 30 април 2020 година. През това време компанията ще превежда по 1 лев за всяко плащане на сметка онлайн на дарителската сметка на МЗ за подпомагане дейността на лечебните зaведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

Главният изпълнителен директор на А1 България Александър Димитров сподели намеренията на компанията: „Всички сме засегнати от COVID-19 и трябва да сме отговорни и да работим заедно, за да се справим. В момента е важно да останем вкъщи и максимално да ограничим социалните си контакти. Работата, ученето и забавлението у дома днес са възможни благодарение на дигиталните технологии и телекомуникационните мрежи, без които, в момент като настоящия, светът просто трябва да спре. Осъзнаваме нашата роля, защото осигуряваме свързаност и дигитални yслуги на близо 5 милиона клиенти. Затова А1 ще продължи своята кампания за дигитална солидарност, като подкрепи дарителската кампания на Министерството на здравеопазването и ще дарява по 1 лев за всяка платена сметка през нашите онлайн канали. По този начин ще предпазим нашите клиенти, които плащат безопасно онлайн, но и ще помогнем на тези, които се борят за живота на заразените.“

Мобилното приложение Моят А1 и уеб порталът Моят А1 на A1.bg позволяват на потребителите да управляват всички свои yслуги към телекома. В тях клиентите имат на разположение описание на месечната си фактура и детайлна разбивка на дължимата сума по yслуги. Потребителите могат да плащат една или всички фактури наведнъж със запазване на данните на картата и с възможност за автоматично плащане. Началният екран на приложението съдържа подробна информация за yслугите от А1, което помага за лесното проследяване на потреблението и текущата сметка. С минимални усилия клиентите могат да активират допълнителни пакети и ТВ канали, да управляват своята роуминг yслуга и да заявят получаване на фактура по имейл, отказвайки се от хартиената.

Дигитален жест в труден момент

Дарителската инициатива на А1 е част от кампанията за дигитална солидарност, която включва редица мерки за дигитална подкрепа на клиентите в трудната ситуация. През изминалата седмица А1 даде безплатен достъп до над 200 безплатни ТВ канала, бонус от 10 000 МВ мобилен интернет, безплатен трафик към платформата Уча.се, 1000 MB мобилен интернет в Европейския съюз и 50 безплатни минути за разговори извън ЕС за абонатите в роуминг, както и безплатно решение за видео конференции за работещите от дома – Eyeson.

Този понеделник А1 пусна и безплатно приложение, което помага на потребителите да предпазят себе си и своите близки от телефонни измами – А1 Guard. Целта на тези жестове е да насърчат клиентите да останат по домовете си, да използват дигитални канали за комуникация, информиране, работа, учене и забавление. Онлайн комуникацията в момента е най-безопасното и рационално решение за потребителите.

А1 дарява по 1 лев на Министерството на здравеопазването при всяко плащане на сметка онлайн

Клиентите стават все по-дигитални

След въвеждането на извънредното положение в страната телекомуникационните мрежи на А1 отчитат сериозно увеличение на трафика, но се справят с предизвикателството. От 13 март А1 регистрира 50% ръст на обажданията, 10% ръст на трафика на мобилни данни и между 30 и 40% увеличение на трафика през фиксираната мрежа. Голяма част от този ръст се дължи на факта, че хората си остават по домовете, но кампанията за дигитална солидарност също започва да дава резултати и все повече потребители са започнали да избират онлайн каналите на обслужване и търговия.

Клиентите на компанията стават все по-дигитални и избират безопасността на онлайн пространството. Само през изминалата седмица мобилното приложение Моят А1 е регистрирало 10% ръст на свалянията, а платените сметки към А1 онлайн са се увеличили с 90% спрямо периода преди извънредното положение. От компанията отбелязват и 85% ръст на контакти с клиенти по имейл и около 200% увеличение на потребителите, които са се свързали с „Обслужване на клиенти“ на А1 през чат и социалните мрежи. Онлайн магазинът на компанията продължава да работи и предлага богат избор от устройства и всички yслуги за крайни клиенти на телекома. Посещенията във физически магазин са започнали да отстъпват място на видео магазина на А1, където има 300% увеличение на обажданията от клиентите. Видео помощникът на компанията пък е отчел 400% ръст на запитванията, свързани с фиксирани yслуги.

Министерството на здравеопазването откри дарителска сметка за набиране на средства за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19. Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

Дарителска сметка на МЗ:

IBAN BG91BNBG96613300129302

BIC BNBGBGSD

Булстат на Министерство на здравеопазването: BG 000695317

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални yслуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани yслуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни yслуги, собствена плaтформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни yслуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове