23 Април, 2020 10:22 2 083 29

Ето колко са загиналите при катастрофи от началото на годината

  • загинали-
  • ранени-
  • катастрофи

1600 са пострадалите

Ето колко са загиналите при катастрофи от началото на годината - 1
Снимка: Shutterstock

1600 души са пострадали при катастрофи у нас от началото на 2020 г., а загиналите са 100. Това съобщи в ефира на bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя коментира поредното ПТП, станало вчера до ''Парадайс център'' в столицата. Случаят е сходен с катастрофата, отнела живота на журналиста Милен Цветков. При вчерашния инцидент 20-годишен младеж се блъсна в автомобила пред него.

По думите ѝ вече изглежда е дошло време да се мисли за нормативни промени по отношение на по-младите водачи на пътя.

,,При по-младите хора фронталният кортекс на мозъка се развива по-бавно. Центърът, който отговаря за периферното зрение, не е напълно развит. Има места, които по-младите водачи могат да пропуснат, а при висока скорост това може да се окаже фатално'', обясни Русинова


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде сега с тънките трикове

    24 2 Отговор
    Той не можело да се докаже със сигурност,че бил карал,но евентуално ако се,разбираш ли не му е развито на горкото мекотело периферното зрение!Я се стягайте и 20 години за помяра,конфискация на всичко!

    Коментиран от #6

  • 2 Terenski

    27 1 Отговор
    Войната по пътищата засяга двойно повече хора от вируса!?

    Коментиран от #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стрелата

    12 2 Отговор
    Щте са сетите ама глада е по силен от тока
  • 5 Боко си го тури на дълбоко

    9 1 Отговор
    Жалко , че толкова хора умират.
  • 6 Според мен

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айде сега с тънките трикове":

    техническата експертиза ще установи,че "заял" педал на газта е причина за "инцидента".
  • 7 Прост

    16 1 Отговор
    2-ва пъти повече умрели от короната. КАРАНТИНААА :)
  • 8 Рашо

    10 1 Отговор
    Което води до безотговорност и неразбиране на пътната обстановка. До определена възраст да им се забранят коли над 100 кс и 2 г. шофиране с придружител. И не на последно място ежедневно разяснение на вредата от алкохол и дрога за здравето им и на околните. Още от детската градина!

    Коментиран от #18, #21

  • 9 Абсурдистанска реалност.

    15 0 Отговор
    Това на население под 6млн. и държава 500 на 350км. е доказателство за тотален проблем.
    А тоя проблем ние добре си го знаем нали.
    Даже цяла песен има посветена на народопсихологията на българчето.
    Как беше...и ловец и рибар съм на закона мамата....
    С две думи проблема е тоталната комплексарщина,а избиването на комплекси зад волана те превръща в убиец.
  • 10 СССРБарета

    13 0 Отговор
    Най-тежките катастрофи се причиняват от лица ненавършили 30 години! Затова трябва да се направи закон който задължава водачи ненавършили 30 години да нямат право да управляват автомобил над 100 коня! Това би спасило много човешки животи а не безбройните глупости с каране на светнати фарове посред бял ден и дори меренето на грайфер на гумата! Грайферът на гумата е без значение! Ако нямаш грайфер на мозък!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Боко 1

    17 0 Отговор
    Значии,да се обяви пандемия веднага и да се забрани шофирането!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Рошко

    7 1 Отговор
    От утре с каски, както казах за какво ние вирус

    Коментиран от #22

  • 15 Факт

    7 0 Отговор
    Щаб що нема!?
  • 16 Рашо

    8 0 Отговор
    Ако полицията започне да спира, маха веднага номерата на автомобила и докато не се плати глобата няма връщане на книжката, няма оправяне. Пример съседна Гърция. Примери много.
  • 17 Боко си го тури на дълбоко

    4 0 Отговор
    Хубаво пак ще си го сменя тоз път ще е на "Брат за Брата" .
  • 18 Как бе братче...

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рашо":

    ...да стане това ?
    Вярни неща пишеш,ама кажи как да стане ?
    Ами нали то точно от детската градина се възпитава от медии като city music и подобни където му промиват кандидат мозъка с комплексарски клипове от типа колко е готино да съ пра''ш на мъж до парцала да теб,как колата трябва да е супер мощна,игнорираш закона пафкайки демонстративно ганджа,а още не сме стигнали до самият текст на парчето което е другата страна на монетата.
    С две думи,вижте с каква ,,култура" и поведение заливат безмозъчните лешпери които и без това страдат от брутална липса на родител.контрол и възпитание.
    Нещата са навързани !
    Нищо не трябва да се разглежда като самостоятелен проблем,а като проблеми, които всеки един от нас вижда,игнорира и после,, ама що стана така сега"
  • 19 Не двойно

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Terenski":

    а многократно повече, но никой не дава ежечасови брифинги и военнополеви сводки. Вероятно би имало ефект ако се въведе като практика.
  • 20 Умен

    11 0 Отговор
    Какво излиза ,че при катастрофи са загинали повече в катастрофи (въпреки че сме под карантина от месец и нещо)отколкото от вируса,
  • 21 А също

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Рашо":

    и споделяне на наказателна отговорност от издалия документа за правоуправление при предизвикване на тежко произшествие.
  • 22 Рошков

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":

    ще ти сложа моркова "умник"

    Коментиран от #28

  • 23 Стига вече

    5 1 Отговор
    От началото на годината загиналите са 100 души, ама за никой от тях не се разбраха толкова подробности и не се вдигна такава шумотевица и словесна патардия,колкото за Милен Цветков, загинал поради недоразвитият фронтален кортекс на мозъка на по младия шофьор..!!!
  • 24 COVID GERB

    10 0 Отговор
    Крайно време е и да забраните автомобилите,защото смъртноста от катастрофи от началото на годината е 2 пъти по висока от Вируса убиец.Направете още един щаб,и да започнат да ни облъчват,че не трябва да си караме автомобилите и да си седим в къщи.Извънредно положение и готово......Хей герберска мафиотска структура!!!Ще ни върнете в каменната ера,за да може да крадете на спокойствие и само главоча да се вози на джипката за да инспектира.Пътници сте.
  • 25 Димов

    1 0 Отговор
    Фронтален кортекс, мортекс...... Той седнал да кара пиян и дрогиран, гледал Бързи и яростни-12 и си повярвал, че е Вин Дизел. Взел на майка си паркетният жип и отишъл умишлено да прави гонки в трафика между светофарите..... Какъв ти кортекс, какви глупости? Съзнателно незаконни действия, причиняващи тежки повреди до увреждания и дори смърт. Това е обяснението. Всичко друго са оправдания.
  • 26 НАГЛОСТ ВЛАСТ ПАРИ

    0 0 Отговор
    Проблема стои откакто наглата Независимата Съдебна ВЛАСТ стана Зависима от Парата. Изчезна всякакъв ред и се възцари беззаконието. Съдебната процедура се усложни до небето, отлагането на дела, експертизи, дознания станаха задължителни. С едничката цел - повече пари, заплати, бонуси, привилегии, лапачка. Настъпиха кориозни случаи като едно лице да е с 15 -20 висящи дела и пак да е на свобода. Дела се проточват с години ! и даже се прекратяват. Наказани и подсъдими даже преибаха системата и избягаха, кой от дома, от съда, от затвора. За всичките провали няма нито един наказан, уволнен или върнал заплатата наглец от тази самозвана ВЛАСТ. Ред е тая отврат да се разтури и да се вкара в затвора за неизпълнение на служебните си задължения и нанесените щети за безредието в Държавата. Но и на Бойко не му стиска , нали е произлязал от едни съмнителни среди и той ?
  • 27 Мим

    2 0 Отговор
    Изглежда това поколение около 20 годишните,е взимало книжки без достатъчна подготовка и при изпитите се е взимало рушвет и накрая харизани книжки,ето какъв е резултатът сега.Знаем,че това са годините от 95-до около 2005 г.
  • 28 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Рошков":

    Сложи си памперс, мен не ме мисли то лудите вирус ги не лови, и върху морковчето си седни
  • 29 комитетът на лелките

    0 0 Отговор
    имаме научно обяснение за всичко– теория на хаоса/ не са важни техническите познания важно е колко е лъскава колата и дали е стандарт евро пръдня залепен на предното стъкло
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове