Last news in Fakti

26 Април, 2020 16:19 3 957 43

Михаил Миков: Отново търсим врага с партиен билет

  • георги гергов

Тепърва ни чакат последствията от усилната „работа“ на Нинова и ръководството през този мандат.

Михаил Миков: Отново търсим врага с партиен билет - 1

Интервю на Георги Александров за в. "Конкурент:

Г-н Миков, поводът да ви потърся е едно писмо от видински социалисти, изпратено до националното ръководство, в което се критикува ролята на Георги Гергов в партията. Това ли е врагът с партиен билет?

Писмо няма. Такъв документ няма в писмена форма. Има разговори по телефона от народния представител Филип Попов с председатели на общински съвети. Проведени са по вечерно време и са в стил: „Ти кого обичаш – другарката Нинова и партията, или Гергов?“

Такъв е произхода на това, което ръководството представя като писмо. Интересното е, че сред „подписалите“ това писмо е и д-р Радослав Гайдарски, който не е член на видинската партийна организация. Но членува в района на Нинова в София. А членовете на Националния съвет на БСП от Видин никой не ги е търсил за позиция.

Ето вече и Нинова призова Гергов в отговор на „трудовите“ колективи. Като притопля настроенията срещу него от преди месеци. Не знам защо не притопли отношението си от конгреса, на който беше избрана и медения период с Гергов след това.

Бихте ли уточнили с какво се занимава д-р Гайдарски?

Вече четвърта година отговаря в Изпълнителното бюро за видинската партийна организация, но е идвал един-единствен път на заседание на областния съвет. Като идва насам си пребивава в Ново село.

Сега, когато видинската болница се тресе, а градът се превръща в българското Бергамо, няма никаква реакция от човека, който е бил и здравен министър. Хората очакват, че той би милял за мястото, откъдето е тръгнал в професионалната си кариера, все пак в МБАЛ „Св. Петка“ е хванал скалпела за първи път като хирург! Да сте чули нещо по темата за видинската болница от него?!

Същото е положението с народните представители от Видин Филип Попов и Цветан Топчиев. Вместо се замислят какво се случва със здравното осигуряване в областта – след проблемите във видинската болница /в която не остана здрав персонал/ и грижите в белоградчишката, те тръгнали да се занимават с Георги Гергов по нощите.

Вие защитник ли сте на Гергов?

В никакъв случай не мога да съм негов защитник, защото си спомняте, че на конгреса за избора на председател, той оформи вота в полза на сегашната председателка Корнелия Нинова. Социалистите още помнят ликуващите физиономии, среднощните срещи… Аз бях на принципната страна и делегатите помнят думите ми на конгреса. Тогава заявих, че Гергов не ме е избирал нито за партиен секретар, нито за областен председател, нито за народен представител, нито за министър или председател на народното събрание. И не желая Гергов да ме избира! Имаше 800 делегати – те трябва да помнят моите думи от закритото заседание.

В случая обаче става дума за нещо друго: Когато Гергов казва истини, явно ръководството трудно ги приема. И най-лесно е да се върнат към стари номера от историята на нашата партия – да се посочи врагът с партиен билет. Обявява се един човек за враг, дамгосва се и готово. Лесно е един заможен човек, като Гергов, да бъде посочен като лош. Лесно е да изкривяващ фактите и да ги поставяш в своя услуга. Защото Гергов беше добър, когато беше в изпълнителното бюро на партията и когато подкрепяше политиката на Нинова. Когато взе да казва истини, стана лош, а анонимни колективи в стила от времето на Трайчо Костов или борбата с Троцкизма в Съветския съюз, които взеха да пишат „гневни писма“ съгласувани по телефона с хора от тесния кръг на др. Нинова.

Врагът с партиен билет е основен персонаж на Вашата партия от доста години?

Това е стара практика при нас. Лесно е да очерниш един човек и да го отстраниш. Трудно се обединява. Когато не можеш да постигнеш обществено доверие, да победиш политическия си опонент, да засилиш влиянието, винаги можеш да направиш кампания вътре в партията, която да замъгли другите въпроси. През последните 4 години много врагове се изредиха според различните ситуации. Първо бяха депутатите с много мандати, после бяха отделни организации – варненската, монтанската, хасковската, Сандански… Направи се такъв опит и с видинската да бъде мачкана, в самото начало. Сега, когато партията е в изключително тежко състояние също се търси врагът с партиен билет. Идейно-политически трудно представяме алтернатива, с която да се противопоставим убедително на управляващите. Организационното състояние на БСП е критично, бих казал кризисно. Финансовото състояние е трагично, защото сме заборчнели до ушите… тогава най-лесно е да издигнеш лозунга за борба с врага с партиен билет. А пък Гергов е подходящ за тази атака заради имотното си състояние, пиперливия си език и защото си позволява да нарича нещата със собствените им имена.

Според Вас каква работа вършат видинските депутати Попов и Топчиев по отношение на МБАЛ „Св. Петка“?

Те работата я свършиха. Преди 2 години, когато заедно с Гайдарски се договориха с министър Ананиев какви кадрови промени да се направят във видинската болница. Успяха да махнат успешната директорка Виолета Дочкова, оценена дори от правителството на Борисов като качествен мениджър. Върнаха едно старо ръководство, което потопи болницата, и резултатът от това кадрово решение е ясен – няма виновни за драмата със здравеопазването във Видинско. Тук няма невинни: и Филип Попов, и Владимир Тошев, и Гайдарски, който миналото лято ме обвини, че съм имал икономически интереси в болницата – мислех да го съдя, но реших да не вадя нож на умряло куче.

А какво е положението днес?

Днешната ситуация във видинската болница ли? Ковид-19 си отива, епидемията ще приключи, но Видинска област може да остане без здравеопазване! Ето това е резултатът от „работата“ на депутатите, избрани от хората във Видинско. Гайдарски и Попов ги нямаше на протестите пред болницата, когато обществеността показа, че е против погрешните решения. Народните представители не свършиха това, което областният съвет им възложи. Политическите решения, инспирирани от Владимир Тошев, и мълчаливо приемани от нашите депутати, доведоха до това положение. Резултатите са налични.

Говорите за резултати. Какви са те за БСП?

Тепърва ни чакат последствията от усилната „работа“ на Нинова и ръководството през този мандат. Спадане на влиянието на партията, маргинализирането ѝ, отлив на активни и млади хора, слаба законодателна дейност, за финансовото състояние да не говорим.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Корона Нинова

    25 11 Отговор
    Селчо, позволила ли съм ти да се изказваш?

    Коментиран от #25

  • 3 big

    41 15 Отговор
    Г-н Миков, може да се чувстваш обиден, но не ставаш за председател на БСП. В ерата на Борисов, този председател трябва да бъде като него, само по-умен. Колкото и Корнелия да Ви е трън в очите, тя е по-близо до това от Вас, Станишев или някой друг. В партията не сте се оттървали от хората, които правят алъш-вериш с ГЕРБ, като Гергов например и не само той.
  • 4 Стамат магарето

    17 9 Отговор
    Махнете го тоя дайте нещо за миленчо цвяткоф ..
  • 5 пак ли си се нафиркал

    33 7 Отговор
    Наздраве Мастика. Заради такива като теб , Хамстера , Свинаря и още неколцина ви считат за боклуци. Безспорно сте си такива.
  • 6 1098

    29 6 Отговор
    Мишо много рано си се подкарал а пробвай един път да изтрезнееш да видиш после как ще се напиеш
  • 7 Майна

    32 6 Отговор
    Гергов се поклони на гербаджиите, от страх да не се окаже в положението на Ветко Арабаджийски, а ти... Си жаден за власт..., срам

    Коментиран от #29

  • 8 Пико

    25 7 Отговор
    Чакам коментара на Станишев,Буруджиева,и вся асталная сволач.Браво на Бойко направи герб истинска болшевишка партия-мълчат и не разсуждат.
  • 9 Замълчи пияницо!!!!

    18 8 Отговор
    Кой ти дава думата!!!
  • 10 Centurion

    33 7 Отговор
    Той врага реално съществува Мишка,врага сте вие,старите хардлайнери,ти,Мерджанов,Гергов,Станишев, Пирински, Божинов,и да не продължавам.Не сте гледали филма усещане.Стари конформисти,готови сте и с дявола да влезете в сътрудничество,само и само да запазите,домогванията си до власт и пари.Това са единствените "ценности " от които се ръководите!!!Време ви е да направите място на младите,и да бъдете захвърлени на бунището на историята,защото пребиването ви в партията е било за да упражнявате политиката и власта за лична полза!!!

    Коментиран от #37

  • 11 слаботоков

    27 1 Отговор
    Наздраве Мишка! !!!🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷Превряха ли джибрите у Кула! ??????🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷
  • 12 Шекспир

    23 1 Отговор
    Тези още говорят за трудови колективи:(.Мъка мъка
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 алкохолик

    21 1 Отговор
    НАЗДРАВЕ КОЛЕГА! !!
  • 15 анонимен

    22 2 Отговор
    КУЛСКА ДЖИБРА!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Помним

    21 11 Отговор
    Увеличението на гласовете за БСП се дължи на Нинова. Въпреки номерата на Миков, Станишев и дружките им. Хайде стига хленчихте. Времето ви изтече.59
  • 18 Ххх

    20 4 Отговор
    Такива като Миков да бегат уево. С такива като него начело БСП можеше само да дълбае дъното. А за мен лично върхът на моралното му падение беше като вътрешен министър. Имаше един случай в Орландовци. Двама бяха влезнали да крадат в дома на човек от квартала. От кои бяха двамата, да не уточнявам, за познаване от три пъти. И човекът беше застрелял единия, защитавайки дома си. След което Михаил Миков - тогава вътрешен министър, побърза да извади някаква криминална регистрация на човека, защитил дома си. И не каза нито думичка за тези, които бяха разбили и влезнали да крадат. А след това четох по вестниците, че в този дом това не е било първата кражба. Даже мисля че имаше случай, влизат в същият дом посред бял ден, и започват да товарят каруца с каквото преценят. Жена от същият дом звъни в полицията за помощ, а оттам и отговарят да си пусне жалба по случая. И такива като тоя от статията още имат очи да се явяват и да напомнят за себе си !
  • 19 ЗАЩО

    21 6 Отговор
    МИКОВ, ДОРИ И ГЕРГОВ ДА Е ПРАВ, КАКВОТО ИМА ДА СИ КАЗВТЕ СИ ГО КАЖЕТЕ В ПАРТИЯТА, А НЕ ДА КРЕЩИТЕ ПО МЕДИИТЕ И ДА СЕ ПЛЮЕТЕ!
    ДА СТЕ ВИДЯЛИ ГЕРБ ДА СЕ ПЛЮЯТ ЕДИН ДРУГ - НИКОГА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СА ПАРТИЯ ОТ ПРЕСТЪПЕН ТИП - НАЙ-МРЪСНИТЕ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП - МУТРИ, ПРЕСТЪПНИЦИ, НО СА ЕДИННИ.
    ТОЧНО ТОВА Я УБИВА БСП, ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЕЗИ, КОИТО Я УБИВАТ! КАТО СМЯТАШ, ЧЕ СИ ПРАВ, НА СЪБИРАНИЯТА НА БСП - СЪБРАНИЯ, ПЛЕНУМИ И Т.Н., ИЗПРАВИ СЕ, УДАРИ ПО МАСАТА И ДОКАЖИ, ЧЕ СИ ПРАВ, НЕДЕЙ ДА ОБЕСЦЕНЯВАШ БСП С ТВОЕТО ГОВОРЕНЕ ПО МЕДИИТЕ. НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ!
  • 20 Цветко Христов

    9 12 Отговор
    ДОЛЕ БСП.
  • 21 До 19

    13 3 Отговор
    ЖИВ СОЦИДИОТ, НА ИЗЧЕЗВАНЕ СТЕ!
  • 22 Иво

    13 4 Отговор
    Мен ако питаш по-добре си потърсете друга държава, където да вредите, че ми е дошло до гуша вас. Като марокански скакалци сте, откъдето минете пустиня оставяте.

    Коментиран от #34

  • 23 адаша

    10 0 Отговор
    Мише! Кажи "либерали". Моля те!

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 М.Миков

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "Корона Нинова":

    Яз ли съм селчо ма, селска пръчко от КрУшовица ?!?!?
  • 26 Оня

    13 13 Отговор
    Само биволицата от село Крушовица ще опрай БСП !!! Ама завинаги ще ги опрай ! На следващите избори очаквам да са трети или четвърти ..... И всичко това благодарение на кУрнела Импексова , мая Галева и шАфьора на самолета- мъж на Деса

    Коментиран от #27

  • 27 Ххх

    11 8 Отговор

    До коментар #26 от "Оня":

    Е, е. Колко е зор някоя Бойкова подлога да е начело на БСП. А в президентството да е някаква безлични и послушна персона. Ала Фандъкова, Румяна Бъчварова или Цецка Цачева. И оттам нататък - вся власть советам, или иначе казано - Катун и компания. Ама нещо не ви се получава, както го бяхте замислили - да си въртите далаверките и да крадете на спокойствие милиарди от държавата, а малоумното стадо да ви гледа в очите и да маха за поздрав с умиление.
  • 28 М.Миков

    8 4 Отговор
    И не ми харесва тонът ти. Така може да говориш, с мъжът на Деса-простакеса
  • 29 Адолфина

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Не е затова, а просто Въчко е чефут. Адолф Хитлер мрази чефутите, а г-н Бойко Борисов получава заповеди от Майка Бавария и е длъжен да ги изпълни. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
  • 30 Хитуер от Юуин

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "адаша":

    Веберауе, не знаеше ли как се произнася, бе да ти ти *ба майката.
  • 31 АЛЧНИТЕ

    15 4 Отговор
    Ние мършите милионери които сме цяла сюрия в БСП ,обичаме и работим за ГЕРБ,там ни е далаверата.Нинова вън,пречиш ни,при теб гювеч няма.
  • 32 Институт за закрила на детето

    2 6 Отговор
    Пот патрондажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, и г-жа Ирена Соколова, ДАЗД–ГЕРБ, Института за закрила на детето обявява програма за поощряване на лица от децки пол от София и областта с компютърна грамотност, с награден фонд 100 лв. Целта на програмата е да се научи детето да борави с цип и да работи ръчен труд, както и да използува устата и ануса си за полов орган. Лицето от децки пол задължително трябва да се яви пред инспектора от Института за закрила на детето на посочен от него паркинг с маска. След това, лицето подписва декларация да бъде тествано за коронавирус, и получава аванс в размер на 5 лв. След което лапа термометъра да му се измери температурата за коронавирус и му се съставя полов акт.
  • 33 габровец от варна

    6 1 Отговор
    Я па тоя изплува отнякъде!Де беше уе мазния?
  • 34 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Абе, доста ви оставиха, та дори не можете да го поддържате. Видя се с язовирите.

    Коментиран от #42

  • 35 миков мастиков

    4 1 Отговор
    Глей сега , хлъц , извинявам се , ние , партийната опозиция , моем да го играем опозиция на Борисов , хлъц , извинявам се ,тоя цирк сме го играли , хлъц , извинявам се , можем с Бойчето и заедно да се черпим от обществената изба , хлъц , извинявам се.

    - Ти Миков се извиняваш , ние не те извиняваме.
  • 36 ТТТ

    3 2 Отговор
    ЦИРКАДЖИЯ, ПА-ЛЯ-ЧО.
  • 37 Ххх

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Centurion":

    Коментар в десятката, интелигентен и точен. За 100 плюса.
  • 38 Кой68

    5 4 Отговор
    Ми че врага е начело на БСП и се вижда от всички?
  • 39 чичо

    4 4 Отговор
    Ей социалисти,ама вие на върха,не разбрахте ли че Нинова козината си мени но нрава не.
  • 40 ЖОРО

    1 0 Отговор
    М.М.ТИ ДА НЕ СИ СМЕНИЛ ДРОГАТА...
  • 41 За нас , всички вие сте от един

    1 1 Отговор
    Шипков храст ! А между вас си вие може и да се делите на партии ! Нима както във футбола има значение кой ще е шампион всяка година - Всички са ДЪРВАРИ от една и съща дървесина ! Народа това не го ли разбере все големия Праз ще яде !
  • 42 Иво

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "РЕАЛИСТ":

    Оставиха морално остаряла и амортизирана инфраструктура, неподдържана от десетилетия. А язовирите ни ги построиха такива като инж. Иван Иванов, който беше осъден на смърт от комунягите, а после реабилитиран, за да им построи язовир "Искър". Но най-лошото, коети ни оставиха е силно увредения манталитет на българина. Но и това ще преодолеем. На правилния път сме и колкото и да се напъвате няма да ни замъкнете отново в мъртвите сибирски полета. Никога вече!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове