29 Април, 2020 06:46 1 568 5

Освободиха достъпа до Паничерево

  • паничерево-
  • карантина-
  • достъп-
  • коронавирус

Заразените в селото са 15

Освободиха достъпа до Паничерево - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на здравеопазването от 00.00 часа на 29.04.2020 бе отменена пълната изолация за гурковското село Паничерево. На 14 април населеното място бе обявено за епидемиологично огнище на зараза с COVID -19, а достъпът до него бе ограничен за две седмици, съобщи БНР.

Забраната за влизане и излизане в населеното място бе наложена след като пациент с доказана корона инфекция избяга от инфекциозната клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора и се прибра с такси до дома си. Мъжът вече е излекуван и в момента е под домашна карантина.

От полунощ достъпът до село Паничерево бе подновен. Остават останалите противоепидемични мерки като изискванията за носене на маски на обществени места, спазването на дистанция и забраната за събирания на големи групи от хора на едно място.

През 14-дневната карантина в населеното място с 1200 жители бяха установени 15 заразени с Covid-19, от които три деца. По-голяма част от тях бяха хоспитализирани в Университетската болница. В селото продължава масовото тестване с бързи кръвни тестове. Вчера и днес са взети 142 проби. Десет са изпратени на PCR-тест за допълнителна проверка и потвърждение като по последна информация 3 са отрицателни, а останалите се очаква да станат ясни утре, припомня БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нова

    2 0 Отговор
    А с носителите на вируса какви правим? Нали казват, че може да си безсимптомен, но носиш зараза.
  • 2 Кински

    1 0 Отговор
    Какво масово тестване за 14 дена не можаха 1200 да тестват.и сега ги пускат.това е БГ .
  • 3 Чумата

    1 0 Отговор
    За Паничерево може,за София не може!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шопо

    0 0 Отговор
    А ,така ! Нека к@к@видит€ да поразнесат вируса из Старозагорско...