Last news in Fakti

4 Май, 2020 12:09 2 443 30

Марешки: Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата

  • веселин марешки

Според него много от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса и неговите последствия върху обществото са добри

Марешки: Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата на с коронавируса. Политическите партии трябва да се откажат от субсидиите си до края на мандата, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в „Тази сутрин“.

Липсата на субсидии няма да направи партиите зависими от бизнес интереси, а от техните избиратели, които могат да ги поддържат с членски внос и дарения, смята заместник-председателят на парламента.

Според Марешки много от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса и неговите последствия върху обществото са добри, но други не е трябвало да бъдат приемани. Като пример той даде забраната за посещение на парковете, тъй като заради няколко „недисциплинирани“ са страдали хората, които спазват дистанция.

Мярката 60/40 е добра, но има някои бизнеси, които не обхваща и е можело да е помисли за разширяване на нейния обхват и за някои предприятия да бъде например 80/20, смята лидерът на „Воля“. Един от неговите бизнеси също ще се възползва от мярката 60/40 в помощ на служителите на фитнес, затворен заради кризата.

Марешки напомни, че е предложил създаването на „икономически щаб“, който да обсъжда конкретни мерки за бизнеса. Положението за България ще е много тежко, ако имаме слаб туристически сезон през лятото, смята лидерът на „Воля“, който отбеляза, че има очаквания руските летовници да спасят нашите хотелиери и туроператори.

Спадът на цените на петрола на световните борси трябва да доведе до спад и на цените на горивата на бензиностанциите у нас, категоричен е Марешки.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм..!

    21 2 Отговор
    Не му вярвам, никога...!

    Коментиран от #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    21 3 Отговор
    В аптеките на Марешки голям пир пада. Какво реве? А аз в цялата градина на заведението имам право на три маси с по четири човека. Комедия

    Коментиран от #14, #28, #29, #30

  • 4 Гост

    20 0 Отговор
    Как да не може бе бат веско! То това ви е основното занимание...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Корона глад

    14 1 Отговор
    Социолози казаха че на 45% кризата не се е отразило на финансите,това сигурно са депутатите и администрацията,някои от тях даже и бонуси си писаха че уж били на първа линия. На нас останалите ни оставиха сметката ,която ще трябва да плащаме за *мерките *
  • 7 Бензин 1 48лв

    13 2 Отговор
    Веско,искаме си парите от самолетите.
  • 8 446

    9 5 Отговор
    Какви руски летовници там короната ври, до карайте пак заразата
  • 9 Психо Доктор

    22 0 Отговор
    От както Марешки се обясни в любов на премиера от парламентарната трибуна се усъмних в политическата независимост на Воля и ориентацията на лидера на партията.
  • 10 VVV

    5 0 Отговор
    герб и бсп могат. Докато тия двете са у парламента ще ровим дъното.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Маска 10 лева

    20 1 Отговор
    И тоя крадец щял да се възползва от 60/40, ясна е работата
  • 14 О. Ч. З

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    То ще е добре да са по 4 човека да не се окаже три маси със по един човек. А и ако цените са като миналата година за почивка на морето ще е интересно какви мерки и заеми ще се предлага на хотилиерите за да не фалират. Все пак половината хотели са управляващите
  • 15 покруса

    12 0 Отговор
    "Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата на с коронавируса." А,не може. Може и още как!
  • 16 Хлъц

    8 0 Отговор
    При над 500 аптеки,спокойно ще ги дрънкаш за нулево субсидиране.Точно от короната си направил " жътва" за пет години напред! Изскочи,че и фитнес си имал? Та да не се минеш,и там Държавата ( тоест- Народа) да ти поеме разходите за заплати! Онова - за ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА" е много точно за всички вас.Цъфнали,та вързали,но СРЗ е нараснала! Нарасна с 250 лева основната Ваша заплата.С клас прослужени= 300 лева.Есента пак! Нек сте живи,нек сте здрави,да ни връткате до макарите!
  • 17 Магарешки

    2 1 Отговор
    Как тъй другите ще пируват, само аз ще го правя, затуй съм назначил при мене само бабички фармацефти на минимална заплата, затуй за да пирувам по дълго ще взема и от ония 60 на 40, от маските по 5 евро парчето нищо не изкарах, но от водата 1.48 на литър върви далаверата
  • 18 самоповярвал си аптекар

    2 0 Отговор
    Току цъфне некой и започва да ръси глупости.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 цербер

    3 1 Отговор
    "Финансовият министър Владимир Горанов обещава ниски данъци за сметка на екологията. Няма да вдигаме данъците за старите коли, хората са бедни" АЗ МИСЛЯ,ЧЕ ИМЕТО МУ Е ВЛАДИСЛАВ. Владислав Иванов Горанов е български икономист и политик. Той сега е министър на финансите в правителството на Бойко Борисов.

    Коментиран от #24

  • 21 коло

    2 0 Отговор
    И кой го казва - срама нямат...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Първо трябва да се спре финансирането

    2 0 Отговор
    на всички партии от бюджета и те да се издържат само от членски внос. Милиони лева се присвояват или ползват с криминални цели,не се ползват по предназначение.Също да се спре държавното финансиране на частни фирми,болнични заведения и спортни клубове. Там където е наложително да се приложи схемата 60/40 да се подходи според платения данък за последните 3 г. 80% от разходите на държавния бюджет са нецелесъобразни и не съответстват на пазарната икономика.Раздута държавна администрация и репресивен апарат.На фона на това,има и неконтролирано харчене на държавни средства във връзка с коронавируса.
  • 24 Един друг “виден политик” и Министър

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "цербер":

    беше казал: ” Е-ати държавата,щом аз съм и министър”. Това може да го каже и сега,всеки министър от настоящия кабинет,во главе с първия!

    Коментиран от #25

  • 25 Ххх

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Един друг “виден политик” и Министър":

    В този случай ситуацията е същата.
  • 26 ееее

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хммм..!":

    Аз пък викам да ги разпуснем партиите всичките, да знаете че ще се видим в пари и даже ще ни е трудно да ги изхарчим.
  • 27 big

    3 1 Отговор
    Ех, Весо, много объркан човек си! Добър бизнесмен си, предлагаш евтини продукти, но това не е от любов към населението. Продаваш с по-нисък марж, но повече, т.е. имаш сериозни печалби. На това му се казва бизнес стратегия, която работи. За огромно съжаление в политическо отношение не можа да излезеш от ролята си на кукла от цирка на Борисов. Много хора гласуваха за теб заради анти ГЕРБ кампанията ти, но ти вече загуби много от тях и най-вероятно в бъдеще ще гледаш пленарна зала през крив макарон.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 защо триете нормалните

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    коментари мисирки????????
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове