Last news in Fakti

10 Май, 2020 12:25 2 216 40

Жотева: Необходими са законови промени срещу фалшивите новини

  • бетина жотева-
  • сем-
  • фалшиви новини

Административният капацитет и технологичните възможности на СЕМ са „на кота 0“", каза още новия председател на регулатора

Жотева: Необходими са законови промени срещу фалшивите новини - 1
Снимка: БГНЕС

„Необходими са законови промени срещу фалшивите новини“. Това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ новият председател на СЕМ Бетина Жотева.

Тя разказа и какви са проблемите на регулатора. „Административният капацитет и технологичните възможности на СЕМ са „на Кота 0“. Хората, които работят в него, буквално изнемогват. Основната част работят в мониторинга. Повечето от тях са в пенсионна възраст“, допълни новия председател на Съвета.

По думите ѝ младите хора, които постъпват на работа в СЕМ, напускат много бързо заради ниското заплащане. Жотева допълни, че в регулатора пристигат непрекъснато сигнали от граждани за език на омразата и неверни данни. 90% от тях обаче са за интернет медии, над които Съветът за електронни медии няма контрол.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ииии

    63 3 Отговор
    Цензура. Това е искането на жотева.

    Коментиран от #14

  • 2 zeus

    48 2 Отговор
    Направо правете Министерство на истината като в романа 1984-та.

    Коментиран от #21

  • 3 asd

    61 2 Отговор
    Я си гледай работата бе Свирколета!
  • 4 Ей я на

    42 2 Отговор
    Излеврила се , "закони ще правела" ?!
  • 5 истина е

    57 3 Отговор
    А срещу фалшивите политици от шайката защо нищо не казвате !!Всички сте едни мисирки с големи гуши ,за да ви ги пълнят да мълчите !
  • 6 az #Победа75

    57 4 Отговор
    "...Сигнали от граждани за език на омразата и неверни данни. 90% от тях обаче са за интернет медии, над които Съветът за електронни медии няма контрол..." Имам неудобен въпроса към тия мисирки от СЕМ. А какво направихте когато от екрана на основните тв канали премиерът ни "информираше", че адът ще слезе на земята, че чувалите за трупове няма да стигнат, че детските площадки ще станат морги.... КАКВО направихте срещу тези фалшиви новини???? МИСИРКИ СТЕ!
  • 7 габровец от варна

    47 0 Отговор
    Тая чапла какво иска още?Бе що си не гледа увисналата трътка....😝
  • 8 Охо Бохо

    48 1 Отговор
    Ти ли ще говориш за фалшиви новини? Кога четеше новини по времето на Т Ж не бяха фалшиви! Чампоева фурнаджийска лопата си.

    Коментиран от #24

  • 9 Тра-ла-ла

    45 2 Отговор
    И кой ще решава кои новини са фалшиви? Защото видяхме този тъй наречен ЩАБ как ни заливаше с измислени,манипулативни и неверни данни, заплашваше и побърка сума народ със съдействието на официалните медии и мълчаливото съгласие на СЕМ.

    Коментиран от #17

  • 10 Пешо

    35 1 Отговор
    Иска още пари и власт, да контролира и командва.
  • 11 Бе да я

    41 0 Отговор
    А срещу фалшивите СЕМ-ки? Типичен пример за калинка. Като говорителка по тв-то, сумтеше, бърчеше чело, докато прочете една новина. Сега е фактор, определящ правилата.
  • 12 Швейца

    33 1 Отговор
    Имаше едно време лаф за тази калинка: Бития бит, Бетина Чампоева.
  • 13 Данъците, таксите и глобите

    25 1 Отговор
    Ще отиват за мутиране на истината. Това ще е по целия свят, не само у нас. Каква съвест трябва да имаш, за да спираш истината да излезе наяве?
  • 14 Мдааа

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "ииии":

    Е че то си я има официялно. Не знам дали знаеш, но има една комисия която се нарича официално - Комисия за Естетична Журналистика. И АБСОЛЮТНО всички новини минават през нея, и тя дава или НЕдава съгласие за тяхното публикуване, било то в печат, радио, или телевизия. Ръководи е един върл Българин известен със своято твърда позиция по всички въпроси, и отстояващ нашата национална идентичност, 5 години казарма е карал, и милеше за армията на НРБ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 6666

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тра-ла-ла":

    Мерките нали са за това и не са ти казали,че със сигурност ще се случи,а че трябва да се вземат мерки да не се случи.Аз се питам за такава вас като вас не трябва ли допълнителни субтитри с пояснения,защото явно трудно поемате информацията или я поемате само от опозиция.Не дърпай дявола за опашката,че в БГ заради такива като теб нищо чудно когато другите държави се справят със ситуацията да ни изпращат помощ останалите им неизползвани чували.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фен

    12 1 Отговор
    Пълцах Чампоева на Маркуджиците лани. Върти страхотно!

    Коментиран от #25

  • 20 Матей

    17 0 Отговор
    Пак ли ,бе,Къф СЕМ,КВИ семеделници?Сега истината е в интернета,другите медии се самоизтриха и се подразбира ,че всяка пропрАвителствена медия е ФАЛШ-НЮЗ. Не е както ни натрапват всякакви назначени пророци на Буда,даже тъкмо напротив,и има две истини,едната на мафията и противоположната на народа.
  • 21 ТИТИ - КАКА ЧАМПОЕВА

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    не знае че е още малко в СЕМ! Ще птобутва соросоидната си пропаганда някъде другаде!!!
  • 22 Джон Уик

    13 1 Отговор
    Конфликт на интетеси е когато си в СЕМ и да си член на съюз който се занимава с анти-руска пропаганда да говориш за фалшиви новини!
  • 23 ами ти цялата си лъжовна за мен

    13 0 Отговор
    И личните ли мнения шъ ги квалифицирате като ''фалшини новини'' , така де са сте по-изчерпателни относно затварянето на устите ни , или пък направо и нас.
  • 24 А, тя ги четеше

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Охо Бохо":

    И по времето на СДС, комуто се време във вечна вярност.Пък сега има явно амбицията да ги прави такива, каквито ще са удобни на ГЕРБ. Поредната мисирка / цитирам Бойко Борисов!/

    Коментиран от #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пречим да се краде

    13 1 Отговор
    Фалшивите новини ,се съпровождат винаги от неудобните новини, за кого са неудобните новини, за Премиера и Парламента.
    Когато доверието е изразходено на 100% се получава криза.
    Това може да се избегне, ако "хунтата" се арестува и вкара в затвора,ама за такъв подвиг нямаме желаещи.
    Виж Европа, на кого пречат там новините?
    На нашето ,военно- диктаторско положение, все нещо и някой пречи.
    Ами така ще, до момента ,до който, хунтата спре да краде.

    Коментиран от #28

  • 27 Стига плачете плащат ви не да крадете

    9 1 Отговор
    Закона е за такива като теб ,които го манипулирате.
    Вие се съсипахте да създавате закони, струвате на държавата майка си и баща си.
    Препишете една конституция и работете.
    Проблема е, че конституция за вашите нужди, все още не се родила.
    Всеки ден, нови золуми,тази наша конституция стана на дупки ,като Швейцарско сирене.
    Всяко Доганче, с негово портмоне.
  • 28 Свобода на словото

    1 7 Отговор

    До коментар #26 от "Пречим да се краде":

    То за Премиера незнам нещо да сее спасявало,но виж за Президента винаги се пести информацията.9 дена протест и подписка,да си видял статия,репортаж.Защо не се коментират кризите от предишни управления и сега Костов да ми се появява и да си мисли,че сме забравили При варизацията.А Румен Генчев основен участник във виденовата зима да ми казва-такава няма.Свобдната журналистка Заркова,която 90 години пишеше статии за мутрите с цел да им изчисти имената и станаха бизнесмени?Свободната журналистка Елена Йончева,която беше против ошфорки и щеше да ги изкарва наяве се оказа с такава,чела даде бори в ЕП с Кьовеши.Тя сигурно Кьовеши ще си цапа името и реномето с компрометираната Елена.
  • 29 big

    10 0 Отговор
    Кои са фалшивите новини? Истина или лъжа? Неугодна истина за управляващите или друго нещо? В последните години се "борим" активно срещу тях: фейсбук трие коментари, блиц също, тук също. По конституция и основата на демокрацията, ние имаме право на свободно изразяване на мнение и разбирания, това е ограничаване на демокрацията и правата по Конституция!
  • 30 big

    8 0 Отговор
    Тази дама е представител на определено политическо мислене и действия, защо трябва да приема нейната истина, нямам на раменете си Тиква!
  • 31 Лили

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "А, тя ги четеше":

    А така ги четеше че получавах астма. Единствената с невъобразим говорен дефект, която като бивша Чампоева я бяха назначили за четец на новините. Голяма "кадърница". Толкова мръсна пяна.
  • 32 А с БТВ Нова и БНТ

    0 0 Отговор
    какво правим? Без предупреждение всяка вечер точно, когато хората вечерят започват да показват кървища. Децата се стресираха.
  • 33 СЕМ е порадната

    2 1 Отговор
    ненужна държавна институция,пълна с калинки и легнала на гърба на данъкоплатеца.
  • 34 ционизъм сатанизъм

    3 0 Отговор
    Еврейката Бетина Чампоева-Жотева вече ще определя коя е(фалшива) новина и коя не е .Всяка която не е по вкуса на ционистите глобалисти ще е фалшива и всяка новина която е одобрена от синагогата ще е (истинска) Това е положението -Жидовска диктатура _ маскирана като (демокрация)
  • 35 NikNay

    2 0 Отговор
    Дайте дефиниция за фалшиви новини като вземете в предвид , че винаги има повече от една истина . . . .
  • 36 тикер

    1 0 Отговор
    България и българския етнос са под отвратително еврейско робство.назначението на тая ч@футка е поредното доказателство в каква отвратителна еврейска и ционистка диктатура живеем. Да не говорим за еврейския мутраген Боко Бехар
  • 37 Активист на БКП

    1 0 Отговор
    И тая ще помогне за установяване на диктатура в България !!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ал йорданов

    0 0 Отговор
    Чампоево,надувай кавала повечко ще станеш и министер
  • 40 Гост

    0 0 Отговор
    Явно на Жотева и се вижда прекалена "слободия" 111-то място на страната по свобода на словото...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове