Last news in Fakti

31 Май, 2020 11:09 11 164 43

Къмпинг на Южното Черноморие увеличи наемите си “антикризисно”

  • къмпинг-
  • къмпинг юг

Възмутени наематели с писмо до министъра на туризма Николина Ангелкова

Къмпинг на Южното Черноморие увеличи наемите си “антикризисно” - 1
Снимка: БГНЕС

Къмпинг “Юг” реши да изненада своите наематели като увеличи сериозно цените си спрямо сезон 2019. За това алармираха част от наемателите на къмпинга. Според тях наемът през 2019 г. е бил 3350 лв с всички допълнителни такси. Тази година цената вече е повишена с 600 лв, но това не е достатъчно и към нея е добавена нова такса, с която средният наем вече е около 5000 лв.

Наемателите се обърнаха към управата на къмпинга с молба за разбиране и частично намаление на този сезон, след като те са редовни клиенти, а много от тях са загубили доходите си заради COVID-19. Фирмата собственик на къмпинга (ИФ "Фаворит") е отказала въобще да води такъв разговор, твърдят те. От управата са заявили, че който не иска да плати, ще бъде изгонен.

Затова част от потърпевшите специално се обръщат към министъра на туризма Николина Ангелкова: “Г-жо Ангелкова, няма как да спасим българския туризъм, колкото и да искате, ако собствениците използват ситуацията, за да ни извиват ръцете”.

Наемателите на къмпинга правят и сметката, че с евентуалното намаляването на ДДС за къмпингите, увеличението на наема за 2020 г. в сравнение с 2019 практически ще стигне 63%.

"Карантината от COVID-19 засегна всички и това не е момента, за да се извиват ръцете ни, при положение, че всички ще платим чрез данъците си помощта за българския туризъм", казват наемателите.

Къмпинг “Юг” и прилежащият му хотел вече станаха известни в медиите през 2015, собствениците му опитаха сериозно застрояване около плаж с дюни. Проектът беше спрян след намесата на институциите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро

    87 4 Отговор
    родното Черноморие ще се превърне в нещо като Припят.
  • 2 Пешо

    87 0 Отговор
    Помните ли го, още е актуален: " За Бога братя не купувайте"!!!.... Кой ви кара точно там пък да идете, като нещо не ви харесва - мазохизъм ?
  • 3 българин

    65 5 Отговор
    Ама вие луди ли сте да давате толкова пари ,като само на 10км. от плажа може да си намерите място в гората на Странджа!
  • 4 експерт

    21 12 Отговор
    НА КУРНЕЛА ПЛЕМЕННИКА Е ТОЯ
  • 5 ...

    61 5 Отговор
    Никой не им е виновен, че са отишли на лайноморието. Точно това е логичния завършек. Нима са очаквали друго?
  • 6 Дааа

    45 4 Отговор
    А дано да ги накарат да си разкарат и караваните. Повечето от тях си построиха направо къщи от каравани на този къмпинг. Място за палатки няма. В други държави можеш да си оставиш караваната на едно място, но така, че да може да бъде преместена, без нанесени щети на мястото. На къмпинг "Юг" не само че някои си изливат и бетон под/пред караваната, но си слагат и огради за градинката, като по този начин заемат минимум двойно повече място. Но плащат за една каравана.
  • 7 Лекар БГ

    57 0 Отговор
    Ако сте наематели отдавна,сигурно се познавате.По къмпингите е така.
    На тази безумна цена,просто не разпъвайте там.Нито каравани,нито кемпери,нито палатки.Организирайте се и направете бойкот на наемодателите.Чрез сърцераздирателни писма до Ангелкова,едва ли ще си облекчите наемите.60-70% от "редовните"да им се дръпнат и са го втасали от всякъде.Не се молете-борете се.

    Коментиран от #14

  • 8 некойси

    42 1 Отговор
    Поредното доказателство че всичко по черноморието е усвоено от мутри. Мутрите не ги интересува нищо, те са съгласни да получават пари наготово без да си мръднат пръста без значение каквото и да е.
  • 9 Траян

    37 5 Отговор
    НОРМАЛНИТЕ ХОРА ОТИВАТ В ЧУЖБИНА НА ПОЧИВКА. ТУКА НА ЛАЙНОМОРИЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЧИВА ИЗОБЩО. ЧАЛГА НА МАКС И РАЗНОСВАЧ ТИ ВИКА НАД ГЛАВАТА ЦАРЕВИЦА ПАРИ. НЕНОРМАЛНИ РАБОТИ.
  • 10 Реалист

    38 0 Отговор
    Просто НЕ ходете там и нека поредните мародери мърдат с уши от яд.
  • 11 Порно

    31 8 Отговор
    Тия изкарват на морето целия сезон , пък пискат , че им е скъпо. Аз съм на морето /гръцкото/ макс 10 дни. Щото като не работя , няма кинти. А и ако не свърша работа на клиент , той отива при други , и обикновено не се връща. А по къмпинги са обикновено чиновници, отпуска , болничен, и времето минава.
  • 12 радев

    25 4 Отговор
    Пробвайте в Гърция
  • 13 Абсурдистанска реалност

    28 3 Отговор
    Абсурдистански цени в синхрон с това което представлява лайноморието.
    Бай-бай чалгарио.
  • 14 Само че

    38 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар БГ":

    Тези, които "реват" дават караваните си под наем. Те не летуват там. Или изкарват 2 седмици и през другото време доят. Наистина се познаваме и аз съм чувал, че от един наем си покрива разходите и после..... доят. Аз летувам на ремарке-палатка и се наложи да сменя къмпинга защото просто всички места са заети от точно тези доячи! Така че няма как да се организираме и да не ходим. За тях това е бизнес. Те не са летуващи!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дааа

    35 0 Отговор
    Преди години (80-те и 90-те) на този къмпинг можеха да завидят много от сегашните. Имаше бунгала, място за палатки и каравани (без да ги оставят за цял сезон), игрище, детска площадка, два бара, магазин за хран. стоки, и още един до него за пояси, играчки, бански и т.н., плод и зеленчук, два здравни пункта, минимум 5 бани с тоалетни (чисти), места за готвене, "поща", където човек можеше да си купи вестник/списание, да прати картичка или да звънне по телефона (нямаше още мобилни телефони и алтернативата беше да се ходи до Китен). Имаше и смокинови дръвчета. И въпреки това имаше изключително много място, зелени площи за разходка и игра. И култура на "къмпингуване". Сега един цял хълм е изровен и ямата събира вода. В горещините става блато (точно до хотела). Няма никакво място. В една от двете тоалетни вратите са на височината на мръсните тоалетни чинии. И е натъпкано с каравани. Мястото за разходка (като изключим двата плажа) е от хотела до изхода на "къмпинга", под звуците на чалгата от караваните-къщи. Жалко, много жалко! Трябваше просто малко да реновират бунгалата и щяха да печелят много повече от сега.

    Коментиран от #19

  • 17 Лекар БГ

    25 0 Отговор

    До коментар #14 от "Само че":

    От младини не съм ходил там.Беше райско кътче. За днешното не знам.Знам,на какво е заприличала Арапя от студентските ми години....ужас на куб.18 и 19 г.ходих на Градина.Дотам беше-край.Не мога да си го преминавам повече.
    Опитах,но гръцкият ми опит и познания отново плътно ме връщат там.Точно 10 години.

    Коментиран от #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лекар БГ

    20 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дааа":

    Абсолютно точно си го описал от онези времена. От Арапя ходехме там за малко повече "цивилизация ".Много,много място беше....

    Коментиран от #24

  • 20 Гъзар тънкач с А8 на гаС

    29 2 Отговор
    Колко треБе да ти е акъла да дадеш 5000лв за къмпинг?
  • 21 Йозеф

    29 2 Отговор
    Тази година почивайте на планина, река или язовир, или в Гърция, Албания, Турция. Покажете им, че не са прави. Оставете бетономорието празно.
  • 22 Аз ше ида да гледам

    21 0 Отговор
    Озверяли мутри без пари на морету и ше ям питка с кремвиш от лъдъла на царево и и созопол😂😂😂😂и ше спя в колата да не давам пари
  • 23 Емил

    12 6 Отговор
    Културните и интелигентни хора, почиват в чужбина

    Коментиран от #25

  • 24 Дааа

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Лекар БГ":

    Понеже споменахте "цивилизован", сетих се, че имаше и един доста голям ресторант малко след входа на къмпинга, както и паркинг и пейки пред въпросните магазини. :)
  • 25 Дааа

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Емил":

    А тези които искат да бъдат културни и интелигентни, просто си пренасят простотията в чужбина.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кемперуващ

    18 0 Отговор
    Аз птк плащам за кемпера ми в един къмпинг на Йонийското крайбрежие 80 евра/ месено извън сезона и 120 по време на активния сезон. Малко ли са -много ли са...преценете сами, щото съм прост и не мога да смятам (хихихихи). Къмпинга е прекрасно устроен и е на има-няма 100м от плажната ивица, с прекрасен пясък ,който се почиства и подравнява всеки ден...а каква риба излиза ...сега е времето на мурмурите и ципурите, всеки момент ще тръгне и лефера( тупалки по 8-10 кг съвсем не са рядкост)..абе изобщо райско място за риболов. А от Игуменица до Каламата е пълно с места, където можеш безплатно да спреш с кемпера, организирани и поддържани от общините. Досега никъде не видях платени плажове в гръчко, а лай..морието е за мазохисти и хора, които не уважават парите си... 2500 евра на година.Тия са луди бе...
  • 31 Само че

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Лекар БГ":

    Забравих да пиша, че има хора с по 2-3 каравани и за съжаление един от тях ми е рода. И ги дават само под наем. И казва, че много се печели. И сигурно иначе няма да купува 3 каравани току-така!
  • 32 КАП

    13 1 Отговор
    Май протестиращите за цените на къмпинга са наистина отдаващи каравани на други, за да печелят от това. Заслужават си го /увеличението/. На много места по черноморието може да се намери едностаен под наем /например в Поморие и то до морския бряг/ за 5 месеца - от май до октомври - за 3 000 лева с всички удобства.
  • 33 Дааа - Цените

    5 0 Отговор
    Актуалните цени за 2020 (източник е сайтът на къмпинга) са: палатка - 9 лв., каравана/кемпър, микробус - 15 лв., нощувка за възрастен в палатка/каравана - 8 лв, за дете (7-14 г.) - 4 лв.Всичките жени са за 1 нощувка. Има и цена за паркинг и престой за ден - 10 лв., т.е. двама възрастни с кемпър биха платили 31 лв., двама възрастни с кола и палатка тип иглу за 2-ма - 35 лв. Има и цени за престой за целия сезон. Който иска, да погледне и пресметне. Излиза, че хората на палатки плащат доста повече от тези с каравани и кемпери (практика е тези с караваните да оставят семейството лятото на морето без кола и да идват за уикенда, така че не плащат всеки ден за кола).
  • 34 Дааа - Цените -корекция

    4 1 Отговор
    Под "всичките жени" да се разбира "всичките жени" (Грешката се дължи на автоматична "корекция").
  • 35 Дааа - Цените -корекция 2

    4 1 Отговор
    И пак под "жени" да се чете "цени"
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ВЕСКО

    4 1 Отговор
    АЗ БЕДНИЯТ И САКАТИЯТ ЧОВЕК ,ПЛАЩАМ 14 ЛЕВА ДАНЪК,ЗА МОЯТА ПОЛЯНКА НА МОРЕТО ЗА 1 ГОД......ХОДЯ И В ТУРЦИЯ ЗА РЕЛАКС..-1 БУРКАН МАСЛИНИ-СИРЕНЕ .ЛЮТЕНИЦА -СВ.ВАРЕНО -2 БРОЯ....-РАЗХОД ИМАМ САМО ЗА ХЛЯБ-ЛИМОНАДА ...И ЗА МЕН ТОВА Е МНОГО СКЪПО...НО КЕФЪТ В ..В РАЯ Е ГОЛЯМ...ОСОБЕНО КОГАТО СПИШ В СОБСТВЕНАТА СИ ПОДВИЖНА КЪЩИЧКА....И ЗА ТОВА НЕ МЕ СЪРБИ ,ЗА НИКАКВИ ЧУЖДИ НЕГАТИВИ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Крал Мас

    2 2 Отговор
    Щом са им вдигнали наема,значи има защо.
  • 40 сметки без кръчмар

    4 0 Отговор
    До вчера риваха,да се намали ДДС - то,днеска риват,че нещо не им се получава.Ами като не знаете,какво искате - РЕВЕТЕ.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Къмпингар

    1 0 Отговор
    Какво значи наематели?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове