Last news in Fakti

3 Юни, 2020 18:45 7 041 20

И ГЕРБ-Плевен се разбунтуваха срещу областния си координатор, пишат на Борисов

  • мирослав петров-
  • герб-плевен

В отворено писмо до Бойко Борисов от общинското ръководство на ГЕРБ споделят тежки проблеми, породени от Мирослав Петров

И ГЕРБ-Плевен се разбунтуваха срещу областния си координатор, пишат на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Само седмица след като видинската организация на ГЕРБ се разцепи и бившият кмет Огнян Ценков напусна с верните си хора и в Плевен се надигна брожение на ГЕРБ-активисти срещу областния координатор Мирослав Петров, пише big5.bg.

В отворено писмо до председателя на ГЕРБ и до медии общинското ръководство на партията в Плевен споделя за наболели проблеми с областния координатор на ГЕРБ - Мирослав Петров, който е и областен управител и беше назначен начело на областната партийна структура в навечерието на местни избори 2019, на които се яви като кандидат-кмет.

„Всички решения на Областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града“, пишат активистите на ГЕРБ в Плевен.

Те са възмутени от близостта на Петров с централите на БСП и ВМРО, както и от „нелогичното поведение на г-н Петров, в центъра на което е собственото му его“.

Ето пълният текст на отвореното писмо:


Г-н Борисов,
Обръщаме се към Вас, за да Ви уведомим, че за пореден път Ви заблуждават за ситуацията в Плевенската структура на партията, която оглавявате.
От назначаването на новия областен координатор вътрешнопартийният живот върви от лошо към по-лошо. След местните избори през 2019г. общинските съветници от ГЕРБ, под бруталния натиск на Областния координатор, започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на Областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града.
За да не бъдем голословни, ще приведем няколко драстични примера:
1. През месец март, в съглашение със своите приятели от БСП и ВМРО, г-н Петров направи опит за смяна на Председателя на ОС от ПП ГЕРБ в полза на избор на председател от БСП. За наша радост, опитът се провали, но само защото двамата претенденти са несравними величини и на повторното гласуване колегите от повечето групи в Общинския съвет проявиха здрав разум.
2. Говорейки от Ваше име, г-н Петров последователно упражнява натиск върху общинските съветници за консолидация с БСП срещу десния кмет на Плевен, в отговор на жеста на кандидата за кмет на Плевен от БСП, който декларира подкрепа за нашия кандидат на втория тур (което реално не се случи).
3. Областният координатор оказва постоянен натиск върху общинските съветници да не изразяват мнения и вземат решения, които не са в угода на БСП, независимо от обществения интерес.
4. Настройва кметовете на малките населени места, издигнати от ПП ГЕРБ и спечелили местните избори, срещу общинските съветници и общинското ръководство.
5. Оказва натиск върху общинските съветници и общинското ръководство да не участват в листата на ПП ГЕРБ за парламентарните избори през 2021 г., защото вижда в тях заплаха.
6. Спрени са всички партийни инициативи, защото той не може да организира хора, а благовидният претекст е „липса на средства“.
7. За всички решения на г-н Петров ние научаваме от местните партийни централи на БСП и ВМРО, включително и за предстоящ удар по Общинското ръководство и общинските съветници, които не играят по неговата свирка.
8. Непрекъснато се уронват честта и достойнството на общинското ръководство и общинските съветници, които, както се оказва, последни научават за намеренията на г-н Петров спрямо тях.
В резултат на нелогичното поведение на г-н Петров, в центъра на което е собственото му его и близките му контакти с горепосочените местни централи на БСП и ВМРО, както и на подчертано враждебното му отношение към утвърдените в досегашната история на партията местни активисти и явното желание за реваншизъм, е изгубено доверието на младите, образованите, интелигенцията в града, което не може да не ни притеснява.
Последната заплаха на г-н Мирослав Петров е, че на пресконференция ще свали доверието си от нас. Въпросът е с какво самочувствие човек, дошъл преди две години в организация, която други са градили с толкова труд и упорство от създаването ѝ, човек, който руши, а не съгражда, се осмелява да прави такива изказвания. Не той от нас, а ние сваляме доверието си от него, доверие, което той така и не можа да заслужи.
Във връзка с горното, Ви призоваваме да не се доверявате на едностранчивата и изкривена информация, която г-н Петров предава на централата на ПП ГЕРБ, а да изслушате нашите доводи, които, между другото, бяха споделени още преди местните избори и се потвърдиха след тях, че г-н Петров не е в състояние да оглавява структура".
Писмото е подписано от 9 души:
1. Петя Василева – Председател на Общинската организация на ПП ГЕРБ и зам.- председател на ОбС – Плевен
2. Владислав Монов – Секретар на Общинската организация и общински съветник
3. Мартин Митев – Председател на ОбС - Плевен
4. Д-р Йордан Георгиев – член на Общинското ръководство и общински съветник
5. Христослав Михайлов – член на Общинското ръководство и общински съветник
6. Веселка Лилова – Председател на общинската организация на ЖГЕРБ и общински съветник
7. Йордан Грижов – бивш областен координатор на Младежи ГЕРБ и общински съветник
8. Цветелин Горанов – общински съветник
9. Пламен Бешков – член на Общинското ръководство и кмет на с. Дисевица
От членовете на Общински съвет - Плевен от групата на ГЕРБ в настоящия мандат в този списък не присъстват Валентина Вълчанова и Генади Динков.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    26 1 Отговор
    Скоро вън!
  • 2 НЕ Е САМО ПЛЕВЕН

    36 1 Отговор
    Това е нормално за мишоците, които мишкуват в ГЕРБ.
    В Община Хисаря, е същото положение.
    ВСИЧКО СЕ Е ОБЕДИНИЛО, В ИМЕТО НА КРАЖБИТЕ ОТ ОБЩИНАТА.
  • 3 Баце

    28 2 Отговор
    помагаааай.....областния не разпределя равномерно суджука.
  • 4 истина е

    23 0 Отговор
    За всички без значение от коя партия са за парата ,която прави борбата със всички подли и долни дела !
  • 5 Започва се

    38 1 Отговор
    Това е разпада на великата партия ГЕРБ която Бащицата превърна в ОПГ!! По върховете крадат безмилостно, не пускат нищо в низините и бунтовете са неизбежни! А когато и Бащицата ги изостави и избяга, ще видите Великото бягство на непобедимите!!!! Му-ха-ха!!!!
  • 6 Ха ха

    29 1 Отговор
    Всичко било на тъмно.Слънцето трудно ще огрее навсякъде.Вие направете списък с исканията и желанията си.Пригответе се да получите половината,защото другото ще е за Партията и за момата в Барселона.
  • 7 Помияри

    23 3 Отговор
    Цецо Гуменката контролираше добре структурите, Баце е прекалено неинтелигентен за тази работа.
  • 8 светия препуциум

    15 1 Отговор
    "... Общинското ръководство и общинските съветници, които не играят по неговата СВИРКА......".....? *****ГЕРБерска им работа!:)
  • 9 Много лакомии в гроб!!!

    16 1 Отговор
    Координатора се е повлиял от Баце, който винаги краде тлъстия пай! Защо да дава на плебеите? Тогава какво ще остане за него???? Отиват си единствените, неповторимите и вечните във властта!!! Разпада и недоволството в трудно да се скрият!
  • 10 РЪМПЕЗИ

    13 1 Отговор
    ЦВЕТАНОВ, ПО СМЕЛО..ВЛЕЗ С ДВАТА КРАКА, КАКТО НА ТЕБЕ ТИ ВЛЯЗОХА...
  • 11 Активист на БКП

    13 1 Отговор
    Очаквано ГЕРБ се разпада !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хлъц

    9 0 Отговор
    Цвъки е великан,в подмолното атакуване.Трябва да му се признае! Боко беше притиснат от обществения взрив на негативни реакции за " апартамент гейт" свързан с цвъчко.Затова го " извади" извън играта.Еднакво възможни са два варианта.Наистина да го е освободил,за да запази себе си,като Премиер,или втори вариант..Да са провели разговор на четири очи,където бокича да е убедил цвъчко,че това е необходим ход- жертва.Нещо от рода на...Разбери,не мога нито да те прикривам,нито да те оставя! Ще паднем вкупом всичките.Завинаги! Затова,имитирай разочарование,изтегляй" бунтовници" от нашите структури към себе си,с чиято помощ ще сформираш нова зПартия.Като имитираш " желание за мъст и реваншизъм' през структурите който Ти си създал,и благодарение на теб захлебват здраво в общински и областни управи( а те са над 93 % в страната) ще привлечеш част от вота.Така аз и ти ще изтикаме патриотарите,онзи мишок- магарешки, от Парламента.Че почнаха много да искат,и ми извиват ръцете. Ние ще бъдем коректни противници,докато минат изборите.Няма да си пречим и " спъваме".Аз ще се погрижа за" мойте" да спечелят.Ти- за " твойте".Влизаме в НС,и по изпитаната,безотказна схема правим поредна коалиция.И ти,и аз ще бъдем от групата на ЕНП. Ерго: нищо лошо,срамно и неестествено да влезем в коалиция. Нали ще сме от едно семейство! .За другото,ще се разберем.Аз ще се пробвам,да изместя Радев,ще сложим заедно Дончев за Премиер,ти негов вицепремиер,или шеф на НС.Варианти много...... За мен,личн
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГОРСКИ

    8 0 Отговор
    Та нямали някой по умен от този пожарникар да изберете?????
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Bai nudals

    2 0 Отговор
    И в г.е.п.и.гладуват.Вие да не си мислите че всички от г.е.п.и имат възможност да крадът нее.Чакайте малко така,не става горе много се гепи ама долу глад. И Тея долу се усетиха че тия горе са вече милиардери,и ги болят главите.
  • 18 Страничен

    1 1 Отговор
    Мирослав Николов се казва човека! Напишете го в Гугъл и ще разберете защо се прекръсти на Петров!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Страничен

    0 0 Отговор
    И по между другото, всички бразилци в региона гласуваха за него(а те са доста)! И пак загуби местните избори!
  • 20 име

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Страничен":

    не се е прекръстил, Николов е по баща, а фамилията му е Петров
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове