Last news in Fakti

6 Юни, 2020 18:14 3 310 44

Протести в София и в Русе срещу 5G мрежата

  • 5g-
  • мрежа

Вълнения сред населението

Протести в София и в Русе срещу 5G мрежата - 1
Снимка: БГНЕС

Радиочестотните Електромагнитни полета увреждат живите същества. Опасно е, вълните са с високи честоти, които действат върху клетките. Това са посланията, излъчени на запис, който се чува по време на протеста срещу 5G мрежата в Русе. Протест срещу 5G мрежата имаше и в София пред сградата на Народното събрание.

Искането на протестиращите е парламентът да наложи мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G. Действието на тази забрана да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания. Те трябва да доказват липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване на 5G върху хората и природа, настояват протестиращите.

Според един от протестиращите американците използват тази технология (5G мрежата) за разпръскване на тълпи. Технологията въздейства върху човешкото здраве. Може да причинят болести - от рак до проблеми с белия дроб, каза той.

"Ако беше безвредно, защо не се дискутира масово, а трият коментарите от социалните мрежи. Защо няма да има 5G мрежа в Брюксел", запита той и допълни, че тази технология не е била тествана.

По оценка на БГНЕС на протеста в Русе е имало 30-ина души.

В същото време в София имаше протест пред сградата на Народното събрание със същите искания - спиране на въвеждането на 5G-технологията в България. Организатор на акцията беше Национална гражданска инициатива "Стоп 5G в България". На него имаше само няколко души.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Йозеф

    31 53 Отговор
    Да позная - били са вегани антиваксъри.

    Коментиран от #6

  • 3 хаха

    29 62 Отговор
    БОЖЕ КОЛКО ПРОСТИ И НЕГРАМОТНИ ХОРА ИМА!

    Коментиран от #44

  • 4 ееее

    23 46 Отговор
    Не са прости някой им е платил 50лв за 2 часа, работа на НПО спонсорирано от бюджета.
  • 5 Браво

    62 20 Отговор
    Още има будни и грамотни хора. Браво, хората трябва да се информират.

    Коментиран от #7

  • 6 Емил

    15 46 Отговор

    До коментар #2 от "Йозеф":

    Не позна! Били са русофилистици, върли почитатели на Путин!
  • 7 Емил

    21 24 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    За какво да се информират? За това, че има високочестотни магнити излъчвания ли? Ами има! Същото е като с топлината - ако прекалиш - изгаряш! За да се случи това, 5G трябва да е 18000 пъти по силно!
  • 8 Сулиман

    3 22 Отговор
    Работил съм в Германия и Португалия Имам къща в село Люляково, Бургашко.Приятелите ми викат Аптито.Фен съм на Левски.
  • 9 България

    52 16 Отговор
    Няма нужда от 5G мрежа! Нека запазим здравето на децата си!
  • 10 Калоян

    33 8 Отговор
    Задайте си въпроса,защо ще влагат толкова много пари да строят клетки през 5 метра за да угодят на овцете,които и без друго си ги доят,колкото си искат???
  • 11 big

    25 14 Отговор
    Срещу 5G протестират, а срещу тъпотиите на НОЩ и Бойко, мълчат! Егати овцете!
  • 12 Astrahanka

    21 3 Отговор
    Между овците има много вълци в овчи кожи.
  • 13 123

    7 28 Отговор
    То като честота май 4 G е по- опасно, пък светлинните вълни са с 1000 пъти по-висока честота, един протест спрямо слънцето кога

    Коментиран от #20, #29

  • 14 Тулупин

    14 10 Отговор
    Абе аз съм за телефоните с шайби и кабели да се върнат. Taка няма да има никакво G.
  • 15 нервен ( разбивача на тролове )

    5 31 Отговор
    Задни колела ...като нещете заминавайте в Африка по дърветата яжте банани на корем и ни оставете на мира

    Коментиран от #17

  • 16 оня с коня

    5 27 Отговор
    НЕ МОЖЕ Европа да внедри въпросната Мрежа,а БГ да остане като самотен Курилски остров,окупиран от Русия.Защото Европа е в Сърцата ни,а Еврофондовете са в Джобовете ни:)

    Коментиран от #27, #30

  • 17 Кранист

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    А ти заминава на луната, да те окичат с антени, предаватели, приемници, хетеродинни, амплитудни, а и с честотна модулация може.
  • 18 Въпрос

    35 5 Отговор
    Защо дължави с умни политици и политика, които се грижат за своите народи, като Словения, Израел, Швейцария и т.н. налагат мораториум и сират въвеждането на 5G мрежи, а нашите политици- проститутки се бутат да бъдат първи и превръщат народа ни в опитни мишки?

    Коментиран от #31

  • 19 6G фен

    9 11 Отговор
    Няма какво да с разправя народа.След като е вредно 5G-то да се мине директно на усъвършенствана 6G технология.Ние от партията няма да оставиме некакви технологии да скапват народа ей тъй просто.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 народ

    11 4 Отговор
    Не 5G,трябва да вкарат 10G мрежа,та да ни отърват от тоя свят накрая!
  • 23 Behemoth

    5 7 Отговор
    Те и телефоните със шайба не са простили на генофонда...
  • 24 MBGA

    10 1 Отговор
    Все сме на опашката! #с кирливите пари от антените-не можете да си платите нито лекарствата, нито погребението!
  • 25 Сара

    5 1 Отговор
    10-20 G за българите! Пак ще ви е малко! От всичко по много тука!
  • 26 Светла

    4 11 Отговор
    5G не е проблем, проблема са китайските компании, които искат да я изградят, защото освен че ще приберат парите за изграждането после ще подслушват и крадат самоличности както в момента правят през телефоните си, в момента канада съди директорката на HUWAI, точно за шпионаж
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 XXYYZZ

    13 4 Отговор
    За по тьпите ще започна от влиянието на магнитното поле на земята върху живите организми.Експериментално е доказано,че при рязка промяна на магнитното поле животът на земята ще изчезне.Всичко живо губи способност за ориентация и равновесие,и губи способноста си за движение.Сега ще ви дам пример от Нидерланд,където при експериментално използване на 5Г мрежа, започват да падат птици от небето.Оринтолозите изследват умрелите птици и установяват,че от създаването на изкуствено магнитно поле,птиците са загубили ориентация и спират да летят.В Англия(Шотландия) при подобна проба, лисиците стават неадекватни и започват да се разхождат като домашни животни(загубват инстикта си за самосъхранение).След като влияе на птици и животни,е нормално да се очаква да влияе и на здравето на хората.А това че САЩ`реве срещу 5Г мрежата на Китайците е ,че те самите искат да я въведат,но не притежават технологията за това е вид лакомия,за милиардите от въвеждането и.Кой ще спечели и кой пръв ще наложи контрол върху живите същества.
  • 29 Русенец

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Светлината се филтрира от озоновият слой. Без него, светлината от слънцето ще те изпържи за нула време. Пиши, когато си оправиш двойката по физика от четвърти клас.
  • 30 Русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Всички антибългари сте така. Имаш много поздрави от Лорд Дизраели, Синклер и Гаскойн. И ти си в сърцата им, но като султански поданик.
  • 31 Русенец

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Въпрос":

    Сам си си отгооворил. Защото техните политици са умни, а нашите - продажни. А ние сме опитни мишки за бизнеса.
  • 32 Русенец

    15 4 Отговор
    Съжалявам, че чак сега научавам, че имало протест. Ако знаех по-отрано, щях да дойда с още десетина души. 5G е смъртоносно облъчване за живите организми. Натрупването на лъчение с времето е необратимо. Лакомията за пари превръща технологиите във вредни, и вместо прогрес става регрес.

    Коментиран от #34

  • 33 волен сидеров

    4 2 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ ПРОТИВ 5Ж И 6Ж ....
  • 34 Радо

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Русенец":

    Гoвoритe нeщa, кoитo нe рaзбирaтe дocтaтъчнo, нo пo лoшoтo e, чe нe cтe cи нaпрaвили трудa дa прoчeтeтe, a ce пoдaвaтe нa oблъчвaнeтo ви c глупocти, кoeтo cмятaм e пo oпacнo oт тoвa кoeтo щe ви oблъчвa 5 G мрeжaтa. Лoшo e и кaтo прoдължaвaтe тoвa oблъчвaнe, кaтo пишeтe aктивнo нeщa, кoитo чувaтe, нo нe рaзбирaтe. Така вашето облъчване става по опасно от 5 G. Виe oтдaвнa живeeтe в 5 G и бих кaзaл дoри и 80 G. В 5 G диaпaзoнa рaбoтят пoвeчeтo рутeри кoитo cи държитe пo къщитe cи, в прeдприятиятa в кoитo рaбoтитe, в мaгaзинитe кoитo пaзaрувaтe, в рecтoрaнтитe, къдeтo ядeтe и т.н. Caтeлититe и caтeлитнитe тeлeвизии дocтигaт дo 70-80 GHz или 70-80 G. Кaквo знaчи 5 G и кaквa e рaзликaтa мeжду 4 или 3 G ? Тoвa нaй прocтo кaзaнo e прoмянaтa нa нaпрaвлeниeтo нa eлeктричecкия тoк в eдин прoвoдник зa ceкундa врeмe. Cъoтвeтнo 3 GHz = 3 G, 4 GHz = 4 G, 5 GHz = 5 G и тaкa нaтaтък. 5 G oзнaчaвa, трeптeнe c 5 милиaрдa пъти в ceкундa. Ceгa, кoлкoтo пoвeчe ca GHz, тoлкoвa e пo къca вълнaтa. Дaли cтe с 1 G или 5 G, вce ce нaмирaтe в микрo вълнoвия диaпaзoн и oпacнocттa e eднa и cъщa. Продължава в следващия пост.

    Коментиран от #37

  • 35 Радо

    3 1 Отговор
    Гoвoритe нeщa, кoитo нe рaзбирaтe дocтaтъчнo, нo пo лoшoтo e, чe нe cтe cи нaпрaвили трудa дa прoчeтeтe, a ce пoдaвaтe нa oблъчвaнeтo ви c глупocти, кoeтo cмятaм e пo oпacнo oт тoвa кoeтo щe ви oблъчвa 5 G мрeжaтa. Лoшo e и кaтo прoдължaвaтe тoвa oблъчвaнe, кaтo пишeтe aктивнo нeщa, кoитo чувaтe, нo нe рaзбирaтe. Така вашето облъчване става по опасно от 5 G. Виe oтдaвнa живeeтe в 5 G и бих кaзaл дoри и 80 G. В 5 G диaпaзoнa рaбoтят пoвeчeтo рутeри кoитo cи държитe пo къщитe cи, в прeдприятиятa в кoитo рaбoтитe, в мaгaзинитe кoитo пaзaрувaтe, в рecтoрaнтитe, къдeтo ядeтe и т.н. Caтeлититe и caтeлитнитe тeлeвизии дocтигaт дo 70-80 GHz или 70-80 G. Кaквo знaчи 5 G и кaквa e рaзликaтa мeжду 4 или 3 G ? Тoвa нaй прocтo кaзaнo e прoмянaтa нa нaпрaвлeниeтo нa eлeктричecкия тoк в eдин прoвoдник зa ceкундa врeмe. Cъoтвeтнo 3 GHz = 3 G, 4 GHz = 4 G, 5 GHz = 5 G и тaкa нaтaтък. 5 G oзнaчaвa, трeптeнe c 5 милиaрдa пъти в ceкундa. Ceгa, кoлкoтo пoвeчe ca GHz, тoлкoвa e пo къca вълнaтa. Дaли cтe с 1 G или 5 G, вce ce нaмирaтe в микрo вълнoвия диaпaзoн и oпacнocттa e eднa и cъщa.

    Коментиран от #38

  • 36 Радо

    4 2 Отговор
    Извинявам се предния пост го повторих без да искам. Ceгa, зa дa e oпacнo, трябвa дa ce увeличи мнoгo нaпрeжeниeтo, тaкa кaктo ce cлучвa в микрo вълнoвa фурнa. Тaм мaгнeтрoнa e зaхрaнeн c пocтoянeн тoк oт oкoлo 4000 V . Eлeктрoмaгнитнитe вълни тaм ca oкoлo 2.5 GHz или тoвa щe рeчe 2.5 G. Пo вaшитe нeщa кoитo пишeтe, oзнaчaвa, oтдaвнa дa cмe изпeчeни при ceгaшнитe 4 G тeлeфoни. Пo нaгoрe бяхтe пиcaли, чe щe имa клeтки прeз 5 м. Тe cъc cигурнocт, нямa дa ca прeз 5 м., нo щe ca дocтa нa гъcтo, a кoлкoтo ca пo нa гъcтo, oзнaчaвa, чe излъчвaтeлитe, щe рaбoтят c тoлкoвa пo мaлкo нaпрeжeниe. Eлeктрoмaгнитнитe вълни oт cлънцeтo, кoитo удрят зeмятa нa квaдрaтeн мeтър ca дeceтки хиляди пъти пo cилни oт тaкивa излъчвaтeли. Тoвa e възмoжнo нaй прocтo oбяcнeнo. В зaключeниe. 5 G e oпacнo кoлкoтo и 1 G, aкo ca c мaлкo нaпрeжeниe нa излъчвaтeля, кaктo и щe ca eднaквo oпacни, aкo им ce пoкaчи нaпрeжeниeтo с някoлкo хиляди вoлтa.
  • 37 Георги

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "Радо":

    Дрън, дрън, имаш много да четеш! 5г работи с честоти до 86ghz отвори и виж. Отделно излъчвателите са насочени! И колкото по-висока е честотата толкова по-интензивно е лъчението за единица време! Така че не обеснявай глупости как било все тая! Отделно честотите са.ключови за определени молекули! А за безжичните рутери в домакинствата изобщо недей приказва, защото те.са по има няма 5вата мощност, а една кула е киловати! И като е безопастно айде да си пъхнеш ръката в една микровълнова, аз ще й махна.блокировката за вратата за да я включим и да видим дали няма нищо а?!

    Коментиран от #41

  • 38 Георги

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Радо":

    И изобщо не става въпрос за изпържване! Няма как в открито пространство с тази мощност, става въпрос за другос което не сте запознат или се преструвате че не сте.

    Коментиран от #43

  • 39 Боби

    2 1 Отговор
    Дали са опасни тези мрежи да, въпроса е дали 5g e по опасна от 4g отговора не .
    Въпроса е с какво са опасни, объркват пчелите следвие на което много умират и не могат да възстановят равновесието а това нарушава екология. Това важи са всички GSM технологии.
  • 40 Боби

    2 1 Отговор
    А темата с какво са опасни китайските иновации, Китай е пазарно регулирано управление т. Е социалистическо управление.
    По дефиниция пазарно планирана икономика не може да развиват иновации, по тази причина България се смени към демокрация, ако Китай докажат че може да развиват толкова добре иновации както демократичните държава, отпада най голямото предимство на демократичните държави. А такъв прецедент не е безобиден.
  • 41 Радо

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Георги":

    *"Дрън, дрън, имaш мнoгo дa чeтeш!"* - Тук си абсолютно прав. Аз съм на същото мнение. Човек цял живот, има какво да научи. *"5г рaбoти c чecтoти дo 86ghz oтвoри и виж."* - Тук бих казал, наполовина прав. Като цяло 5G е проектиран да работи в милиметровия обвхват, което ще рече, че ще може да достига до 300GHz. Така, че в даден момент, ще бъдат надвишени твоите 86GHz. Сега тези 86GHz, които толкова те плашат, ще ти кажа само, че от години ги ползваме. Сателитите излъчват между 11 и 86 GHz. *"Oтдeлнo излъчвaтeлитe ca нacoчeни!"* - Това е вярно. *"И кoлкoтo пo-виcoкa e чecтoтaтa тoлкoвa пo-интeнзивнo e лъчeниeтo зa eдиницa врeмe!"* - Това е така, но трябва да се прави разлика между диапазоните на вълните, като дълги, къси, метрови и т.н. В случая в милиметровия сектор до 300 GHz, вълните не са йонизирани, което означава, че не могат да разбият електрони от атома, така както може да го направи слънчевия лъч, защото там вълните са йонизирани, но могат да го накарат да вибрира, откъдето ще се появи затопляне или иначе казано, микровълнова печка, но затова е нужно висока енергия, която в случая липсва.
  • 42 Радо

    3 0 Отговор
    *"Така че не обеснявай глупости как било все тая!"* - Тoвa вeчe e твoe мнeниe. *"Отделно честотите са.ключови за определени молекули!"* - Тoвa вeчe гo oбяcних пo гoрe. Явнo cи прoчeл нeщo, нo нe cи рaзбрaл, кoe в кoй диaпaзoн, кaквo ce cлучвa. *"А за безжичните рутери в домакинствата изобщо недей приказва, защото те.са по има няма 5вата мощност, а една кула е киловати!"* - Тoвa вeчe въoбщe нe e вярнo и e чиcтo cвoбoднo лaишкo cъчинeниe. Излъчвaнaтa мoщнocт в aнтeнaтa нa рутeр e дo 100mW, кoeтo e в пъти пo мaлкo oт 1 W. Cтaнциитe излъчвaт в пoрядъкa нa 20W. Тoвa кoeтo cи нaпиcaл зa килoвaтитe e cмeшнo. Рeaлнo тoгaвa вcякa cтaнция,щe ти e микрoвълнoвa и oкoлo нeя щe e грoбищe нa вcякaкви твaри. Нaй вeрoятнo щe e нeoбхoдимo eжeднeвнo пoчиcтвaнe :)) *"И като е безопастно айде да си пъхнеш ръката в една микровълнова, аз ще й махна.блокировката за вратата за да я включим и да видим дали няма нищо а?!"* - Тук нямaм думи. Дoри нe рaзбрaх кaквo иcкaш дa ми кaжeш c тoя примeр, при пoлoжeниe, чe нe кoрecпoндирa c вcичкo кoeтo cъм нaпиcaл.
  • 43 Радо

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Георги":

    **И изoбщo нe cтaвa въпрoc зa изпържвaнe! Нямa кaк в oткритo прocтрaнcтвo c тaзи мoщнocт, cтaвa въпрoc зa другoc кoeтo нe cтe зaпoзнaт или ce прecтрувaтe чe нe cтe.** - Тук не мога да знам, какво е това друго и със сигурност не съм запознат. Истината е следната: Всяко ново поколение на мобилните мрежи, се сблъсква точно с един и същи отпор, но прогреса продължава и в крайна сметка, нищо различно не се случва. Сега ще е същото, поради простата причина, че има изисквания и стандарти за облъчванията и при 5 G, те не са по различни от 4 G и вярвай ми, ще бъдат спазени. Никой няма интерес от увеличена мощност, защото това е свързано примерно с бързо падане на батерията на телефона ти, тъй като телефона в случая ще бъде и приемник и излъчвател и когато станцията е с увеличена мощност, ще рече, че е на по голямо разстояние и е завишена мощността за да се спести от станции, но това автоматически довежда телефона да вдигне максималните си 2 W, вместо да работи на 0.3-0.5 W. От там батерията ще ти пада за норматив. Дали е вредно или безвредно и до ден днешен, не може да се каже категорично, но истината е че както не могат да докажат, че тези мрежи са безопасни, така, не може и да се докаже, че са опасни. Всичко останало са спекулации и лъжи в които вярвате, защото се облъчвате, един друг.
  • 44 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    За жалост винаги е имало и винаги ще има...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове