11 Юни, 2020 15:59 7 904 5

"Витоша ски": Спазваме законите и можем да обновим всеки лифт

  • витоша ски-
  • витоша-
  • природен парк витоша

Компанията не е съгласна с твърденията на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова относно процедурите за възстановяване на лифт съоръженията, намиращи се на територията на Природен парк „Витоша”.

"Витоша ски": Спазваме законите и можем да обновим всеки лифт - 1

Компанията “Витоша ски" не е съгласна с твърденията на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова относно процедурите за възстановяване на лифт съоръженията, намиращи се на територията на Природен парк „Витоша”.

"Ние няма да водим война с никой, а ще спазваме законите на Република България. За състоянието на парка не е виновна компанията, която се мъчи от 15 години да работи с лифтове, построени в края на 50-те на миналия век. Проблемът, който е ясен на всички от 8 години, идва от лошото и объркано законодателство", пишат от "Витоша ски".

Ето какво пишат още от компанията в изявление до медиите:

Адвокатите няма да построят лифт, нито ще осигурят достъпа до планината. Съдебните битки са безмислени, а от тях не печели никой освен адвокатите. Нашето желание е да спазваме закона и затова обжалвахме незаконните заповеди. Никой не може да ни упрекне, че когато видим Ваши незаконни действия и си търсим правата в съда, имаме друго желание освен да действаме законосъобразно. Съдебните решения следва да се зачитат колкото и да не ни харесват. Какви заповеди обжалвахме? В тези заповеди ни задължаваха да измажем стените и тавана на станциите и да затворим прозорците. Как Вие виждате в изпълнение на тези заповеди да тръгне лифтът? Има ли смисъл от тях при положение, че са насочени само да вредят, а не конструктивно да доведат до нещо позитивно. И това каза съдът – ако се реконструира да се обнови цялото съоръжение. Това искаме ние и всички жители на София!

"Витоша ски": Спазваме законите и можем да обновим всеки лифт

Ние искаме да възстановим съоръжението в същата просека и при същата дължина, като започне от началната станция и да свърши в горната. Затова внесохме при Главния архитект на Столична община с вх. № САГ20-ГРОО-345 от 17.02.2020 год. искане за изработване на СПУП за обект „Пътническа въжена линия „Княжево-Копитото“, на което до момента нямаме отговор. Законът изисква той да бъде даден в едномесечен срок. Едва на 25.05.2020 год. след три месаца, главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков е запитал МОСВ, РИОСВ, Дирекцията на ПП „Витоша“ и Министерството на земеделието дали това е възможно или не. Главният архитект казва: „Приложеното мотивирано предложение е разработено в два варианта, които са с еднакви трасета и сервитути. Разликата се състои в местоположението и размерите на новопредвидените фундаменти на стълбовете на въжената линия.“  И това добре е обяснено от нашите експерти. Един бивш директор на ПП „Витоша“ каза, че няма никаква пречка да бъде възстановен всеки лифт на Витоша.

"Витоша ски": Спазваме законите и можем да обновим всеки лифт

Тогава издайте ни разрешение да разработим СПУП и в деня на неговото утвърждаване ние ще поръчаме съоръжението. Строителната дейност е за един летен сезон. Държим да отбележим, че ние сме консултирани и преговаряме с двете водещи световни фирми в производството на въжени линии- австрийската „Допелмайер“ и италианската  „Лайтнер“. Кои са тези специалисти по-добри от тях госпожо Фандъкова и с кои пари ще им доказвате, че не разбират? За да приключим темата дайте указания на арх. Здравков да си приключи преписката или го попитайте защо не спазва сроковете. Останалото е празно говорене!

Информация за “Витоша ски”

„Витоша ски“ е собственост на италианеца Ерик Гумерер, който е изпълнителен директор на световния лидер в производството на оръдия за изкуствен сняг „ТехноАлпин" (TechnoAlpin). Бизнесът с изкуствен или програмиран сняг, както е техническото му наименование, надхвърля 300 млн. евро. Само „ТехноАлпин" печели над 100 млн. евро годишно от снежното си производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АДВОКАТА МАСТИТ

    7 1 Отговор
    Това не е лифт а купчина железо! :(
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Наблюдател

    3 0 Отговор
    "Витоша ски" Доказаха че и кокошарник дори немогат а и неискат да построят!
    Разбирасе това е с помоща на идиотите от Софииска община които им дадоха практически всички лифтове на Витоша /без този на "Ветровала"/ и ги направиха монополисти! Резултата само кабинката от Симеоново работи за 12 лв на човек! Сега въпросните идиоти дори на всичкото отгоре се канят и с метро да ги уредят !! Почти всички други лифтове са вече само за скрап!
  • 4 Човек

    3 0 Отговор
    Витоша ски е собственост на бившия банков касиер в ДЗИ а понастоящем "Велик банкер" Цеко Минев!
  • 5 Жорето

    0 0 Отговор
    От столична община определено си ги бива да си ''измиват ръцете''. Както винаги са готови да излезнат със становище, в което да посочат кой не си е свършил работата. Когато скъпи общинари, спрете да си измисляте всевъзможни пречки, тогава и лифтовете може да заприличат на нещо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове