Last news in Fakti

26 Юли, 2020 23:30 15 092 91

Разярени туристи искат солени глоби за кучета на плажа и в заведенията

  • кучета-
  • плаж-
  • туристи

След години на молби, разяснения и информационна кампания за този проблем, на концесионерите им се налага да търсят съдействие от органите на реда

Разярени туристи искат солени глоби за кучета на плажа и в заведенията - 1
Снимка: Shutterstock

Посетители на заведения и плажове в Бургаско се оплакаха пред Флагман.бг за неприятни емоции заради присъствието на тези места на домашни любимци, които нямат необходимите хигиенни навици, а и достъпът им по закон е строго забранен.

„Потресена съм и смятам, че отговорността е изцяло на собствениците. Онзи ден легнахме на плажа и детето ми настъпи кучешки изпражнения под чадъра, в платената и охраняема зона. Всеки ден засичаме подобни гледки в ресторанти, кафета и всякакви места, където се консумират храни и напитки и е крайно време да проявим нетърпимостта си към това.

Някои животни нямат хигиенни навици, качват се по масите в ресторантите, пускат косми, допират се навсякъде. Освен това е проблем за много от хората, защото са факт и инциденти, не знам как се допуска това и кой го контролира“, пита чрез Флагман.бг Ивелина Стоянова.

Тя е категорична, че за разхождане на домашни любимци и тяхното развлечение си има точно определени места. Присъствието им сред много хора другаде, според Ивелина, е форма на безотговорност от страна на стопаните им.

„Знам, че трябва да има разбиране между хората. Но много често, когато помолят собствениците на невъзпитан любимец да го отведат от забранено място, те реагират негативно, вместо да изпълнят законовото си задължение. Има всякакви хора – с алергии, такива, които не обичат животни или се страхуват от тях, трябва да се съобразяваме“, категорична е Ивелина.

Оказва се, че след години на молби, разяснения и информационна кампания за това, че разхождането на домашни любимци по плажовете е забранено и по закон, и по наредба, след като първоначално умоляват стопаните да изведат кучетата от плажа, на концесионерите им се налага да търсят съдействие от органите на реда.

„Вместо спасителите да наблюдават и пазят живота и здравето на хората в морето, ежедневно за съжаление са подложени на разправии и обиди за това, че информират и съблюдават разхождането на кучета по плажа. Воденето на кучета е забранено на всички охраняеми плажове, безплатната зона също е охраняема, когато се намира на стопанисван плаж.

По Наредба 33 на Община Бургас се забранява разхождане на кучета извън определените за това места. Отделно в закона е записано, че домашните животни се разхождат на определените за това места, а най-лошото е, че кучетата по плажовете са и без намордници“, каза пред Флагман.бг концесионерът на плажа в Крайморие Николай Димитров, който ежедневно се сблъсква с проблема и му е омръзнало от арогантността на собствениците на домашни любимци.

„Има чисто физически хора, които изпитват ужас от кучета, без значение дали са ваксинирани, малки или големи. Аз самият със стопанин на две кучета, но не си позволявам да ги водя на плаж, защото някои хора откровено се гнусят или ги е страх. Сложил съм табели, предупреждаваме хората непрекъснато, на постовете има големи стикери, от които е видно, че е забранено.

3 години се борим срещу това. Когато спасителите отидат и предупредят хората, покажат им табелите и те започват да се разправят с тях, влизат в спорове, често пъти се иска и съдействие от полицията в такива случаи. Тези полицаи могат да са по-полезни на друго място“, добави Николай Димитров.

Преди няколко дни за пръв път на плажа в Крайморие това лято се налага да извикат зоополиция, които идват за 15 минути и откриват няколко нарушения на изнервени стопани на куче, които не желаят да си тръгнат доброволно. Благодаря им за бързата и адекватна реакция, оттук нататък ще ги викаме редовно, категоричен е Николай Димитров.

Проблемът с кучетата не е само в притеснението на околните обаче, смята Николай Димитров. „Този, който обича животните, знае, че кучетата нямат потни жлези и на плажа изпитват адски мъки. Те се тормозят, когато стъпват на пясъка и се поставят под пряка слънчева светлина. Който си обича кучето, няма да го заведе на плаж. Ще бъда безкомпромисен с такива хора, те първо ще бъдат предупреждавани, след което без словесен дуел ще викаме зоополиция“, категоричен е концесионерът на плажа в Крайморие.

По закон домашните любимци нямат място и в заведенията, където се консумират храни и напитки, обявиха категорично пред Флагман.бг експерти от Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас.. „Не е допустимо животни да бъдат на територията на заведението, кафенето, ресторанта. Отговорност за това носи собственикът на заведението и при нас постоянно има такива сигнали“, каза експерт от ОДБХ-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    112 21 Отговор
    Заведенията и плажовете по морето вече не са за хора! Затова само помяри ще цвъкат там!

    Коментиран от #27

  • 2 ДуЛитъЛ

    71 29 Отговор
    За пияните и злобни ПриматоЧовеци, на същото място.. питам аз!?И одговор НЕ искам...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    29 73 Отговор
    Особено гадните руснаци влачат разни лъбрадори ,акито,ину ,московская стражевая и т.н.
  • 6 Рошко

    87 17 Отговор
    Нещо за глоби да сте чували за безотгкворните стопани питам

    Коментиран от #70, #76

  • 7 Гербестан

    77 14 Отговор
    Tака е в държавата на Боко, кучешки живот!
  • 8 Човек

    47 6 Отговор
    Една държава може да функционира и без туристи !
    Много варианти има отностно функцията на конкретна държава !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кучо

    95 108 Отговор
    Като им пречат кучетата на хората, да си стоят вкъщи селяните. Кой нормален го е страх или гнус от куче. Някои такива са по-помяри и от кучетата. А собствениците да си събират боклука след кучето, ако не да има глоба.

    Коментиран от #26, #32, #44

  • 11 Кучо

    84 51 Отговор
    И мен ме дразнят простите селяни които са окупирали плажа и града ама ги търпя.
  • 12 Баровеца-СФ

    59 22 Отговор
    Ей сега на къщата в Софийско след последната глътка домашна ракийка излезнах на тревичката ми с палмички с моят готин шпиц и докато пушех цигарка му подритвах топка и той яко се кефеше! Приятно плажуване и пържене!

    Коментиран от #13

  • 13 Кучо

    19 9 Отговор

    До коментар #12 от "Баровеца-СФ":

    Евала. Наздраве.

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ooooo

    32 7 Отговор
    A прасета може , а?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    22 35 Отговор
    Антифриз и филиЙ

    Коментиран от #21, #40

  • 19 Баровеца-СФ

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Кучо":

    Thanks Кучо :) Живи и здрави!
  • 20 Те държавата превзеха, а тя се притеснил

    67 43 Отговор
    Не могат да ги научат ръцете да си мият и да носят маски в пандемична обстановка, но били се притеснили за домашните кучета по плажовете и заведенията...Кучето го водя пеофилактично всеки месец на доктор, а повечето от вас не ходят на зъболекар и веднъж годишно. Миите си краката преди лягане У мивката на дворо, че цял ден газите пепел и тиня с джапанките па оти сте фъргале трици на прасето. Бате, бате, отдавна спряхме да ви ходим в хотелите, заведенията и плажовете - смешници.
  • 21 хахаха

    15 7 Отговор

    До коментар #18 от "Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн":

    ти това ли ядеш а те видя а те тепам
  • 22 хехехехе

    31 19 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн":

    и ти в чувала с котетата да е в помияра ти който мразиш животните значи млазиш и хората
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 нема фандък никому

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн":

    омар виждал ли си отблизо а може да се уреди
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Всеки нормален го е гнус от куче,

    78 59 Отговор

    До коментар #10 от "Кучо":

    А някои и ги е страх. Ненормалнито е да лигавиш кучето, да го целуваш, изобщо да го третираш като човек. А който го прави е ненормален! Обърнахте градовете, парковете и плажовете на обори - децата се ровят в кучешки .айна и урина! И това се счита за връх на цивилизоваността и градската изтънченост! Пфу...

    Коментиран от #42

  • 27 Ха ха

    35 6 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Като няма туристи превърнете плажовете в кучешки и котешки тоалетни.Може пък и да се окаже много доходоносен избор .

    Коментиран от #37

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хайл

    18 15 Отговор

    До коментар #28 от "Супер пумяр":

    Ти гледай да не захапеш на някое куче опашката и да търсиш "екозащитници" че някой ти е наврял кучешка опашка отзад и се стресирало кучето
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хайл

    45 25 Отговор

    До коментар #10 от "Кучо":

    Мен не ме е страх и гнус от куче,ГНУС МЕ Е ОТ КУЧКАРИТЕ ДЕТО ГИ ЦЕЛУВАТ И ЛИГАВЯТ...ОХ НА МАМА...тия помияти дето ги гледате да не ви оправят,щото съм виждал как кьопека се катери на собственичката си на плажа-ГНУСАРКА
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Съмнявам се в твоята хигиена

    35 26 Отговор
    Притеснява ме да не би някой човек да лепне бактериална инфекция на кучето ми. Държа го на повод когато си наблизо и го пускам когато те няма. Страхувам се за него и за себе си. Все пак то ходи профилактично на доктор всеки месец, а не само когато нещо го заболи - веднъж на високосна.
  • 36 Дали

    37 16 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн":

    Пинчерите може и да ги сгазиш, ама мойто 60 кила Кане Корсо само ако ти изръмжи и ще умиришеш пясъка под тебе. Но понеже си обичам животинчето, никога няма да го изтипосам на плажа при хората да го пече слънцето, както е и черно, нито ще стоя постоянно нащрек къде ще отиде и кого ще притесни. На реката се чувства идеално, плажа на морето е за хората.
  • 37 Хаха да

    15 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха":

    За няколко години тъкмо ще наторят плажа и ще го засеем с царевица и картофи, както няма туристи барем си избие масрафа
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 божкееее

    25 29 Отговор
    Туй си е чиста дискриминация.Значи уличните и безпризорни кучета може да се разхождат навсякъде и да акат навсякъде,а домашните не?!

    Коментиран от #55

  • 40 13597

    14 19 Отговор

    До коментар #18 от "Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн":

    Ко бе, Гошу?! Ко си са така развихрил? Ми ти си гУлем мъж бе- дръж се нормално!
    Днес и настъпил "пУмияр" и кокалите са му изпращели, утре шя настъпиш питбул и ще ревеш, че тия кучета са опасни. Ми опасни са за селяните, дето са забравили селото! Ткака е.
    МЪЖ, КОН, КУЧЕ, НОЖ-това за джендърите не е понятно. За тях е понятно Мъъъжле, Брадичка, татуси и "искам да го налапам"
    Понял?!
  • 41 Шамара

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн":

    Гошко, много се унесе бе, я по спокойно да не започнат да ти викат Гошо инвалида.!
  • 42 Разбира се

    10 4 Отговор

    До коментар #26 от "Всеки нормален го е гнус от куче,":

    Тъкмо ще са по-устойчиви на вируси и бактерии :))) Е.ати тъпите флейти!
  • 43 Факт

    24 8 Отговор
    Кучето си охлаби шпека на плажа и сладко си оближе задника,после мама му хване муцунката под чадъра и хубаво си го нацелува.
  • 44 Кой нормален смята,

    31 4 Отговор

    До коментар #10 от "Кучо":

    че кучетата са с предимство пред хората? Дали харесвам или не животни , си е мой проблем. Но щом е забранено от оторизираните инстанции и забраната не се спазва, е социален проблем. За поддържане на социалните отношения си има съответни институции. Къде са?
  • 45 Сссс7

    26 16 Отговор
    Цяла Европа гледа деца , Българина гледа кучета !

    Коментиран от #74

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Защо триеш

    14 2 Отговор
    Редактора е кучкар
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 В Лозенец

    24 15 Отговор
    На централния плаж за втори ден наблюдавам че си седят с пУмиярите на плажа до спасителите и никой не ги закача , те си лаят и скимтят и никой нищо не казва , други пък минават на разходки и пак никакви реакции при условие че има табела забранено за пУмияри(кучета) . Никой не спазва законите в БГ ,даже и управляващите . Срам и позор , демокрация ли , ЕТО ТОВА Е
  • 50 С.С

    24 8 Отговор
    Един мой от Карлово би казал за този случай:На плажа-за кучета и котки може,а за прасета не може! В интерес на истината човек отива на плажа да се попече малко на слънце,да влезе във водата,да изпие студено "Бургаско" или "Шуменско",да пробва цацата и сафрида,да погледа "дините" как са тоя сезон...не е приятно нечие куче да препуска наоколо,а впоследствие да нагази във водата,където влизат другите плажуващи. Има кучета и кучета,както собственици и собственици-някои се съобразяват,други-не. Но не е приятно да влезеш да поплуваш навътре,стига да можеш,и да видиш как те задминава някакъв кокер или пудел,и да чуваш някакъв пронизителен женски глас от сушата:Аууу,маме-върни сеее! :)

    Коментиран от #84

  • 51 Йозеф

    21 5 Отговор
    Лесно е - оставете кучкарите на сюргюн море, нека си въргалят бълховозите по пясъка, в Гърция законите се спазват и няма мастии на плажовете.
  • 52 Бай Петко

    20 4 Отговор
    На момента 100лв глоба и положението ще се оправи

    Коментиран от #77

  • 53 По големо зло от човека нема

    16 11 Отговор
    Човека е паразит и проблем мене не ме е страх от крокодил или мечка но от хората ми се гади

    Коментиран от #54

  • 54 Виктор

    11 12 Отговор

    До коментар #53 от "По големо зло от човека нема":

    Ходи в гората да живееш сбъркан
  • 55 Ами те уличните

    20 1 Отговор

    До коментар #39 от "божкееее":

    Са бивши домашни любимци! Ти от къде мислиш са дошли?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 мечо

    15 9 Отговор
    те кучетата са по умни от хората и от балгарите изопщо 2 кучета имам
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Далаверка

    20 0 Отговор
    направете зоополиция както е в САЩ. Ще спечели общината много повече пари и хората ще са спокойни и работа ще осигурите. От глобички : за куче без намодник,за акане на улицата ,за кученце без паспорт....по 50левчета или по 100левчета за повторно нарушение и хората ще се научат на отговорност и дисциплина. Но на вас май по ви харесва анархията защото по лесно се краде от програмки и проектчета?? Проблемът с кучетата е една от най -доходните далавери на всяка община.Когато се гласува годишният бюджет се заделят за проблема средства-/суха пара/ ,ако на следващата година проблема се реши то отпада и отпускането на пари,затова проблема се подържа и така година след година -до края на света-елементарно Уотсън. Нещо подобно като проблема с дупките по пътищата, прблема с ромите,проблема с мигрантите....ИМА ПРОБЛЕМ-ИМА ПАРИ. Кучешкият терор е част от геноцидът над българите финансиран от запада. Заедно с войната по пътищата,циганския терор,мигрантския терор,закриване на армията,здравеопазването и правохранителните органи всичко води до превръщането на една държа
  • 60 Кметче

    12 8 Отговор
    Политиците лъжат директно, когато става дума за кучетата. Отлагат проблема с четири години, после се сменят и новите отново отлагат проблема след четири години. Дори отчасти не се решава дори когато имаме труп. Дори да се опитаме да го решим - ще има живи вериги, които пречат на решаването на проблемите. Това място е сбъркано, има му нещо.
    На кучетата трябва да се даде шанс - един месец. След това те на улицата трябва да се третират като плъхове и други вредители - много опасни за децата и старите хора - точно колкото пияните шофьори например. И далаверата трябва да свърши. Не искаме още четири години да ни лъжете. ,
  • 61 Hhhhhhh

    2 1 Отговор
    ББ стой си в къщи
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ДПС кучета не пасе

    10 4 Отговор
    Софийските селталюги с претенции да са местните аристократи 2-о поколение най-обичат да си разхождат пумиярчетата по градинки в които изрично са забранени от общината за разходки на кучета. В допълнение, най-любимо им е да седнат на пейкаа и докато песа им дрищи да си изпушат цигара която в последствие отново отива стъпкана на земята. После идва Фандъкова и ми открива детска площадка там сред кучешките фекалюгии и обяснява пред медиите колко е хубава градската среда и облагородена със средства на общината.
  • 64 кучетата не пасат трева

    8 4 Отговор
    Софийските селталюги с претенции да са местните аристократи 2-о поколение най-обичат да си разхождат пумиярчетата по градинки в които изрично са забранени от общината за разходки на кучета. В допълнение, най-любимо им е да седнат на пейкаа и докато песа им дрищи да си изпушат цигара която в последствие отново отива стъпкана на земята. После идва Фандъкова и ми открива детска площадка там сред кучешките фекалюгии и обяснява пред медиите колко е хубава градската среда и облагородена със средства на общината.
  • 65 Гост

    25 5 Отговор
    Същото се отнася и за невъзпитаните пищяти и тичащи като диваци деца по заведенията. Човек е отишъл да изпие едно кафе или да хапне с приятели спокойно. А някакви разюздени без капка възчитание деца дигат във "въздуха" цялото заведение. Или някакви "майки" които искат да си показват циците на ляво и на дясно под предтекст че кърмят. И като им направиш забележка ще те изядат с дрехите. На мн хора пък тези неща на съм им приятни. Бебетата се кърмят в къщи, а малките деца по детските площадки и градини не по заведенията.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Гост

    19 12 Отговор
    Как е възможно без проблем деца да се изхождат по голяма и малка нужда насред улицата и даже това да го намирате за умиляващо а др живи същества да не могат??? Това което излиза отзад е еднакво при всички.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    А нещо за пиене на мастика под чадъра в 9 сутринта и за псуване пред децата питам????
  • 71 Бай Благой

    4 5 Отговор
    Хубава работа...ама българска.......вече има цигани, които са по-културни от доста "българи".
  • 72 Стела Илиева

    19 4 Отговор
    Вие май и представа нямате за какво говорите.Почти в цяла Европа приветстват кучетата навсякъде,но има закони и правила.Никой номален човек не оставя изпражненията на улицата ,почистват се.Кучетата са възпитани и си ходят по плажа без проблем, но в Европа има плажове къдедето е разрешено за кучета и такива на който не е.България е много далече от Европейския начин на живот ,манталитет и възпитание.Кога ще ги стигнем.НИКОГА

    Коментиран от #78

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Robert

    11 8 Отговор

    До коментар #45 от "Сссс7":

    Извинявам се много, но аз живея във Мюнхен и там всяко семейство ,няма значение колко деца имат винаги присъства куче и то осиновен от БГ или Румъния и други страни.

    Коментиран от #85

  • 75 Ухан

    15 7 Отговор
    Кучета се допускат на всякъде в Европа.И дори на плажа.Имат спец.места за нуждите си , купи за вода и храна.Въспитание нямаме тук.Бедни,не образовани и прости.В мола кучета може , а на плажа НЕ !? БЪЛГАРИНО, ТОЛУП ЩЕ СИ ОСТАНЕШ !!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ха ха

    0 4 Отговор

    До коментар #52 от "Бай Петко":

    Пък за тебе комплексар 500лв с голфа от село до морето
  • 78 Подкрепям

    4 0 Отговор

    До коментар #72 от "Стела Илиева":

    Най-накрая един смислен коментар! Ако не искате кучета на плажа, направете им кучешки плаж и проблема се решава. Който не спазва разпоредбите, плаща глоба и до следващия път. Просто и ясно.
  • 79 Ели

    11 2 Отговор
    За това ходим в Гърция. Там в заведенията освен кафе, на кучето носят чаша с вода. Само тук е тази неприязън към кучетата. Вие виждали ли сте, къде ходят децата по нужда - на плажа. И родителите се правят на разсеяни.
  • 80 Георгиев

    5 5 Отговор
    Аз имам алергия от такиви като Вас госпожо . Вие също ръсите косми и разни други неща , а също не знам дали сте си сменила дамската превръзка , дали сте в цикъл и сте във водата .
  • 81 Георгиев

    4 3 Отговор
    Да Ели е права никой да не стъпи по нашето море чакайте чужденците те са без кучета и без пари
  • 82 Глупак 13

    3 3 Отговор
    Пистолет с приспивателни+бухалка за олигофрените докато дойде полицията и 15 дни поправителен труд
  • 83 Животно

    1 2 Отговор
    И Господ създаде и плажа и животните и...Що си мислиш,че ти си център на Вселената с твоето отроче,което пикае в морето и ака в някой храст.Но животните са по умни и по благородни от плиткия ти ум,само дето не могат да говорят.Много хубаво си възпитаваш детето към омраза.Такива стават убийци.
  • 84 А човешките говънца дет плуват край теб

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "С.С":

    в морето не те дразнят - нали?
  • 85 И ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Robert":

    Осиновен,явно или мечтаеш за това
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 5031

    1 1 Отговор
    ще искат глоби от кучета на плажа?! Кво, актове ли ще им съставят?!
  • 88 Пецата

    1 1 Отговор
    Аман от кучкари!
  • 89 флагхуй

    0 1 Отговор
    по-тъпа статия не бях чел, флагман - гръмнете се
  • 90 Аз бих …

    1 0 Отговор
    … си плащала за доброволчески отряд който ефективно (а не проформа) да следи кучкарите да не си мъчат кучетата по плажовете и с това да страдат - самите плажуващи. Като с паркинги и гаражи - отсъраняват животното от недобросъвестния собственик (ако е безстопанствено също) когато е на територия различна от строго регламентираната, след което се освобождават срещу внесена глоба - достатъчно солена, че да мотивира неразбиращия стопанин да спазва правилата, независимо от способността му за разбиране. От нагли хора се печели повече от данъци - държавата има сметка да поддържа такива механизми. Ако животно (коза, хамстер, прилеп, змия, камила, куче … и др) е освободено от самонадеяно “стопанисващия” го собственик и той не си внесе натрупаните според листа провинения глоби, се придвижва към купувач който желае с покроването на тези глоби да го придобие. Не е случайно, че “паркинги и гаражи” изкарва пари от вдигнати с паяк коли - защото нагли “акълии”, които да не спазват смислени инструкции и забрани винаги ще има и е добре да се спечели от тъпотията им. Всеки бюджет има нужда от вливане на такса “аз пикая на другите” за да се създават антипикливи порядки без да се реве, че “няма пари”. Докато има говеда - ще има и пари. Докато да си само-угаждащо си недопринасяо говеда е безплатно, ще се множат. Като ти коства да си говедо, поне има смисъл за някого, че си говедо, защото плащаш вредни на другите за това, че тъпотията ти съществува насред другите хора. Безумци ще
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове