5 Октомври, 2012 18:13 2 173 21

Станишев: Изявлението на Борисов е скандал за демокрацията

  • сергей станишев-
  • бойко борисов-
  • демокрация-
  • опозиция-
  • скандални

Бойко Борисов мисли само как да цензурира опозицията, заяви председателят на ПГКБ Сергей Станишев на брифинг в парламента, след като стана ясно, че правителството и в частност премиерът планират „специализирана операция“ за „заглушаване“ на опозицията. Има сериозен, вече системен проблем с българската демокрация, смята новият лидер на ПЕС. „Това отразява начина на мислене на тази власт. В съзнанието им водещо е запазването на властта, цензурата и как истината да не излезе наяве", коментира той.

Станишев подчерта, че изявлението на Борисов е скандал за всяка демократична страна. „Не знам дали може да си представите в някоя европейска страна министър-председател публично да заповяда на министрите да организират акция за заглушаване на опозицията“, обърна се Станишев към журналистите.

Според председателя на БСП изказването на Борисов напомня за времето отпреди 1989 година. „Сега за вражески глас се възприема всеки, който критикува и поставя неудобни въпроси. Няма защо да се чудим, че всеки човек, който изразява различно мнение, потенциално е клиент на прокуратурата и следствието", заяви Станишев.

Той изтъкна, че скандалът с песента на Мишо Шамара се дава от Би Би Си като много негативен пример. „Няма защо да се учудваме, че България е на последните места в класациите в ЕС за свобода на словото и на медиите", коментира лидерът на БСП. Той даде пример и с протеста на полицаите, при който заради цензура от страна на властта водещи медии отказват участия на представители на опозицията.


Станишев напомни за скандала тази сутрин в парламента и за възражения на депутатите от левицата към Цецка Цачева, която тенденциозно слага чадър над Бойко Борисов и министрите. „Отхвърля въпроси, които са важни за хората, и нарушава духа на Конституцията. Това е наистина скандално“, възмути се председателят на ПГКБ. Той изтъкна, че от началото на работата на този парламент отхвърлените въпроси и питания на ГЕРБ са 4, а на ПКГБ - 267.

„Официално предупреждаваме г-жа Цачева, че ако не промени това поведение, ще има проблем", заяви Станишев, добавяйки, че рано или късно истината за гафовете и безобразията на ГЕРБ ще излезе наяве.
Лидерът на БСП заяви още, че ще се водят разговори с други парламентарни групи и не изключва инициирането на подписка с искане за оставката на председателя на парламента. Свещено задължение на всяка опозиция е да пита правителството, да сочи грешките и хората да ги чуват - никакви акции „заглушаване" няма да помогнат на ГЕРБ, заключи Станишев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 13 Отговор
    дръжте се по малко от 300 дана
  • 2 муспи

    1 0 Отговор
    БСП е упълномощена да заяви: Първите дни в Авганистан Уорлик прекарал много тежко. Спомнял си с носталгия българското лакейство, докато муджахидите бързо се съферясали, и сега захода му е излъскан като захода на F16.
  • 3 Гост

    1 2 Отговор
    Станишев е срам за човешкия род

    Коментиран от #11

  • 4 Мама

    1 2 Отговор
    А ти бе мишко????Ти не си ли същия??Едни и същи с различни имена......
  • 5 веско алексиев

    1 3 Отговор
    Тоя е позор за страната ни
  • 6 Кирилизатора

    1 3 Отговор
    Ти бе ,некадърна ,дебелоока ,руска подлого ,не те ли е срам да заставаш на трибуна и да даваш изявления за 20г. преход имахте три правителства Луканавото ,Виденовото ,твоето.Това са 12г. управление при едно от които докарахте държавата до гражданска война.Бойко кво ше краде вие не оставихте нищо и на всичкото отгоре крадеца вика дръжте крадеца.Алоооооооуууууу Станишев вземи се застреляй ама веднага.
  • 7 Ильо войвода

    11 1 Отговор
    Тоя, защо не е у кауша?
  • 8 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    СЕРЖ ХАЙДЕ СВАЛЯЙ ГЕНЕРАЛА И ГО НАБУТАЙ В ЗАТВОРА ,ЗАЩОТО БОКО ТИКВАТА Е НАЙ НАГЛИЯ ЛЪЖЕЦ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

    Коментиран от #10

  • 9 Методи Методиев

    1 1 Отговор
    Другарю, Станишев, като чета вашите думи, все по-отчетливо си спомням гласа на консервативното крило в БКП, на която бях член. Тези хора не обичаха и не позволяваха да бъдат притискани, от радикалите в ППО-тата и естествено задушаваха всеки опит за плурализъм в партията. Вие сега се сърдите, че ББ се задушава демокрацията! Ама каква демокрация има в Р.България, че да я задушава или каквото прави там ББ!? Недейте да се държите като пощипвана госпожица на селска вечеринка. Ако искате да ви чуят хората и да гласуват за БСП, то заложете на старото правило от майката-партия! Критикувайте градивно! А запознат ли сте с този преом на вътрено -партийно поведение? не искам отговор! Наскоро по една от телевизиите се дискутираше значението на Вашето избиране за Председател на европейските социалисти. Стари птици пяха странни песни! Вие също си припявате някакви ретро рефренчета, нещо като валс по сталински и т.н. АКО СМЯТАТЕ, ЧЕ ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, КЪМ КОЯТО СЕ ПРИОБЩАВАМЕ И НИЕ ,ТРЯБВА ДА СЕ СОЦИАЛИЗИРА, ТОГАВА ГОВОРЕТЕ НА МИЛИОННИЯ ПРОЛЕТАРИЯТ, КОЙТО БЕШЕ ИЗЛЪГАН, И КРЕДИТИРА ДВА ПЪТИ СХОЛАСТИЧНАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СИСТЕМА - ВЕДНЪЖ С ТРУДА СИ И ВТОРИ ПЪТ С КРЕДИТИТЕ, КОИТО ПОЛЗВАШЕ ЗА ДА ИЗКУПУВА ПРОДУКТА, КОЙТО САМ СЪЗДАВА, ПОСОЧЕТЕ МУ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СХЕМИ, /КОИТО ПАК ТОЙ - ПРОЛЕТАРИЯТА ЩЕ СЪЖИВИ С НАЕМНИЯ СИ ТРУД/ КОИТО ДА ИЗВЕДАТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ НА НОВ ПО- ПРОГРЕСИВЕН И ОТ ИКОНОМИЧЕСКА И ОТ ОБЩЕСТВЕНО - ПОЛИТИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ НА НОВО НИВО . СТАНА МНОГО С
  • 10 ВИП АМГ

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Христо Ковачев":

    trai be cherven g...o lizach
  • 11 ВИП АМГ

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    napalno si prav
  • 12 ин.стрезов

    2 1 Отговор
    лошото че всички са едни и същи и затова никога няма да се оправим всичките са от една школа
  • 13 Смотрящий-Бг

    1 7 Отговор
    Дмитриевич! Путин помог Грузии, поможет и нам. Но ты, не в этом числе. Бойко-наш човек.
  • 14 ТРОШАЧА

    1 2 Отговор
    ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ НИЩО НЕ СТАВА !!! ОБРАТЕН ПЪТ НЯМА .ПРЕКАЛЕНО Е КЪСНО ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ ...А ИЗНЕНАДИ НЯМА !ТАКА ЧЕ ПОСОКАТА Е ПРЕТОПЯВАНЕ И ИЗЧЕЗВАНЕ НА БЪЛГАРИНА КАТО НАЦИЯ ИЛИ ИНДИВИД . ПРОЦЕСА ОТ 23 ГОДИНИ РАБОТИ ТВЪРДО В ТАЗИ НАСОКА : - МИЗЕРИЯТА БЕДНОСТТА МАСОВОТО ЗАДЛЪЖНЯВАНЕ НА НАРОДА КЪМ ЧУЖДИТЕ БАНКИ КОИТО ИЗТОЧВАТ ТРУДА НА БЪЛГАРИНА С НЕПОСИЛНИ ЛИХВИ НЕГРАМОТНОСТТА КАКТО И ТАКА НАРЕЧЕНОТО ,, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" СА ОСНОВНИТЕ ЛОСТОВЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕТО НА ЗНАЧИМОСТТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ . ТЕЗИ ИЗБРОЕНИ ПО-ГОРЕ ПРЕДПОСТАВКИ ВОДЯТ ДО ТОТАЛЕН КРАХ НА СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ИКОНОМИКА .ЗА ДАНЪЦИ И ПЕНСИИ ЛИЧНО МОЖЕ ДА СЕ УБЕДИТЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ПЛАЩА В РАМКИТЕ НА 15-20 ГОДИНИ ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА ЩЕ Е НА ОКОНЧАТЕЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ ! ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПРИНУЖДАВАТ ХОРАТА ДА РАЗПРОДАВАТ ИМОТИТЕ СИ САМО И САМО ДА ОЦЕЛЕЯТ А В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЯКОИ ДРУГИ НЕБЕЗИЗВЕСТНИ ХОРА- ОЛИГАРСИ ИЛИ МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ НА ДЪРЖАВНО НИВО ДА ОКРУПНЯВАТ ПРИДОБИВКИТЕ СИ ОТ ТАКИВА КАТО НАС ДОКАТО НЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НА НЯКОЛКО ЧОВЕКА КОИТО ДА ВАДЯТ КАЛТА ИЗ ПОД НОКТИТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕЧЕЦ ! ТОВА ЧАКА КЛЕТИЯ БЪЛГАРИН И ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ Е ЕМИГРАЦИЯ В СТРАНА КЪДЕТО УСЕЩАШ И РАЗБИРАШ ЧЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО ИМАШ ЧЕСТ ДОСТОЙНСТВО И НОРМАЛЕН ЖИВОТ ! ТУК НИКОГА И НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В ПО-ДОБРА ПОСОКА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ И НЕ СЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ ЗАЩОТО ... ЖИВОТА Е САМО ЕДИН И ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛНО А НЕ КАТО В ПСИХОДИСПАНСЕР !!!!!! ( лично мнение подкрепено с ФАКТИ)

    Коментиран от #15

  • 15 Желязко Георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "ТРОШАЧА":

    ТРОШАЧА - няма как да не се съглася на 100 % с твоето мнение. Доста кометентно изказване ! Целта е да станем роби работещи за да да живеят. "Проблема" с които се опитват да се справят е, че повечето българи имат собствени жилища, ако не в София, то на село или все някъде. Това се превръща в голям проблем, когато целта е да се постигне ултимативен контрол върху населението.

    Не напразно се унищожава средния и малък бизнес. Целта е една, да се разпредели държавата между няколко робовладелеца.

    Спасението е емиграция, като лично мое мнение е да не позволяваме да се загубим българското в нас!

    Това в което сме се превърнали, не е типично за Българина! Това което виждаме по улиците и навсякаде около нас, са хора чието поведение е принудено от абсурдната деиствителност в която се намираме.

    Опозиция, управляващи - политиката в България се диктува от пари и то много пари, от хора които искат да имат още повече, без значение на каква цена. Който и да дойде да ни управлява, модела ще бъде горепосочения. При едни ще е по - поносимо, при други по - малко поносимо, но целта е ясна.

    Смея да твърдя, че при сегашното упраление е тотално непоносимо!

    Коментиран от #16

  • 16 ВИП АМГ

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Желязко Георгиев":

    pri Stanishev li ti beshe po ponosimo?

    Коментиран от #18

  • 17 Христо Ковачев

    1 2 Отговор
    ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ СТАВА ВЪПРОС СЛЕД КАТО НИ УПРАВЛЯВА ГЕНЕРАЛ ДИКТАТОР
  • 18 Желязко Георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "ВИП АМГ":

    Ами може да се каже, че беше, но не защото Станишев направи нещо различно от този, а защото имаше много инвестиции в страната и бизнеса за кратко време проработи. По - долу съм написал моето мнение по въпроса за нашите политици.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Коста Костов

    0 1 Отговор
    Какви инвестиции от прав. на Станишев????!!!!Просто надуваше един балон,който нямаше как да не се спука.И когато това стана-отричаше от трибуната в Н.Сьбрание!!!Как обясняваше че в BG криза няма и всичко е ОК!!Нима бума на строителството и кредитирането на банките не беше балон г-н Георгиев?

    Коментиран от #21

  • 21 Желязко Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Коста Костов":

    Балон беше, но в никакъв случай не е заради Станишев. Той толкова сложно и организирано нещо не може да измисли, а какво да кажем да го осъществи.

    Балона се получи заради милиардите външни инвестиции. Хората от западна европа повярваха, че България, като страна приета в Европейски съюз, наистина е готова за това и нещата ще вървят само напред. Купиха се хиляди имоти на много завишени цени, понеже търсенето беше огромно, а всички знаем че търсенето определя цената.

    Балона се спука, защото народа няма пари, не може да си позволи пътувания, удоволствия и т.н. Всички тези инвестиции в хотели и т.н. се оказаха губещи, понеже няма потребление от Българите.

    Какво общо да има Станишев с това? Той не може сам гащите да си обуе.

    Факт е, че поне не ни излагаше на посещенията си в чужбина, както Бойко Борисов. Сега ни управлява абсолютна мутра, човек с много малко познания за каквото и да е, а с огромно его и самочувствие. Този човек е пагубен за тази държава.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове