Last news in Fakti

14 Август, 2020 09:17 6 645 144

Адвокат: Протестиращите могат да съдят МВР

  • силвия петкова-
  • адвокат-
  • протестиращи

Добрата новина е, че тези по-образовани хора решиха да вземат нещата в свои ръце, смята тя

Адвокат: Протестиращите могат да съдят МВР - 1
Кадър: 7/8 TV

Практиката и поредица от решения на Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) са категорични, че блокирането на кръстовища са допустима форма на протест и са начин за изразяване на правото на мнение и правото на свобода на събрание. Протестиращите са напълно в правото си да сезират съда за нарушването на техните права от страна на полицията, която премахна палатките им.

Това бе категорично заявено от адвокат Силвия Петкова в предаването "Студио Хъ" по телевизия 7/8.

Такива решения на ЕСПЧ са взимани по отношение на Турция например, допълни юристът. По думите ѝ нас става въпрос повече за политическа воля. 

Над националните законодателства се прилага Хартата за защита на правата на човека. Няма как да има намеса в основните права на човека без, чрез тази Харта, да се гарантира спазването им, над вътрешните законодателства.  Законът за движение по пътищта не може да е основание да се нарушават основни човешки права.

Не само могат, а би трябвало да носят отговорност полицаите, които премахнаха палатките от блокадите. МВР е администрация, а всяка администрация следва да спазва установения ред. Съдът следва да бъде сезиран за това. Категорично гражданите трябва да заведат дела за нарушаване на човешките им и граждански права.

Смисълът на правото е, когато се прилага и когато гражданите си търсят правата. Когато работник не се яви на работа той бива уволнен или му се налага наказание. Протестиращите  днес изразяват като „работодатели“  недоволството си към народните представители, които не са на работните си места и не си вършат работата.

Във всяка една демократична държава, когато има проблем и когато гражданите излязат да искат оставката на властта, тя си я подава.

Добрата новина е, че тези по-образовани хора решиха да вземат нещата в свои ръце. Това е едно много добро начало. И в други европейски държави точно това упражняване на правото на събрание е довело до подобряване на политическата системи и управлението на държавите.

Блокадите реално, така както са разположени, не създават чак толкова сериозни затруднения, каквито създава всеки един от редовните ремонти в столицата.

Съдът по правата на човека най-вече се съобразява  с това до колко е нарушено правото на другите.  Ако погледнем реално към блокадите, те не затрудняват по такъв начин движението, че да причиняват нарушаване правата на другите. Не се създават сериозни затруднения и при обходните маршрути, защото те не са чак толкова далече и не нарушават до толкова голяма степен правата на другите граждани. Има установена практика на ЕСПЧ, в която се разглеждат тези моменти.  

Най-тежката форма на протест е, когато управляващите не желаят да се съобразят със своя суверен. При всички случи трябва да се търси баланс.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОКУРОР

    133 62 Отговор
    Цялото правителство е за съд.......ОСТАВКА И ЗАТВОР

    Коментиран от #118

  • 2 I C Phone

    96 131 Отговор
    Незнам дали съм по-умен и по-красив от днешните протестиращи, но, ако правителството подаде оставка, аз отивам да мятам яйца и домати по вратите на президентството. Щом така стават нещата, да видим колко ще се съберем пък ние.

    Коментиран от #8, #10, #15, #19, #33, #47, #52, #56, #101

  • 3 I C Phone

    69 113 Отговор
    На Румен Радивенко хората нещо оредяват. Разбирам за оставката на Борисов, той е политик и е нормално едни да го харесват, а други не, но не разбирам защо се иска оставката на Гешев. Та нали неговата работе е да не се харесва на бандитите и да се харесва на народа, т.е. - който не харесва Гешев значи е бандит, или на страната на бандитите. Протестиращите на коя страна са???

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абе

    94 27 Отговор
    Даже е задължително да ги съдят.
  • 6 Новичок

    75 38 Отговор
    И аз това викам за да стигнеш до Панчерево от Княжево минаваш през Бистрица,заради ромската кметица.А тия платени гербери реват за две кръстовища.Нагли като обединени патриоти.Пфу...
  • 7 Ха-ха

    35 43 Отговор
    Тая новоизлюпената

    Коментиран от #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    44 51 Отговор
    А ние нямаме ли право да съдим не знам как да кажа организаторите,лицата на блокадите по кръстовищата? Все пак всеки има право на свободно придвижване! И в тоя ред на мисли не ми пука нито за боко нито за герб!!

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Патриот

    59 37 Отговор

    До коментар #4 от "Вълк":

    съди ги бе вълчо....ама няма да го направиш защото си смешник. ти дори не разбираш колко са важни протестите. пий си ракията и си говори глупости и се прави на пишман демократ вълчо смешни и неразумни....
  • 12 🔜💀🔫

    44 16 Отговор

    До коментар #4 от "Вълк":

    Не неможеш „Не става само с ядене , трябва и акъл”
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТаУмВзе

    14 34 Отговор
    Без Крумови ЗАКОНИ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Спинкането по палатки е акт на Робско мислене. Тия живи ни закопаха, Но мирно да си протестираме. Дефекта със или без мутрата ще е същият.

    Коментиран от #63

  • 15 чичо

    27 49 Отговор

    До коментар #2 от "I C Phone":

    И аз събирам яйца.Абсолютно прав си.Радев просто задължава ГЕРБ да прави същото,толкова ли не го разбират.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Далавери СимеоноФ

    32 28 Отговор
    Ама аз,искам да съм още във власта.Никаква оставка,ние сме най-хубавите и най-кадърните..
  • 18 I C Phone

    5 22 Отговор

    До коментар #13 от "Vojda":

    ..... - плувай, плувай, не е риба....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хвърли

    37 40 Отговор
    си дипломата,пишман адвокатите.Имат право да съдят полицията САМО ако покажат разрешение за протеста. А те такова нямат. Язък за парите на баща ти с които те е "изучил"

    Коментиран от #67

  • 21 бисмарк

    48 21 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Българина не казва нищо от 20г. В мизерия, нищетата, безпаричие, вдигане на всичко - ток, вода, храни, горива. Без образование, без медицина. Всичко се разграби, окради приключи и се продаде. България остана без населени и Българина си мълчи все едно нищо ама нищо не е станало - ИИИИИ сега за едно две кръстовища, защото го мързи да мине през другата улица - е най големия проблем - ха ха ха СМЕШНА и ЖАЛКА картина е това.

    Коментиран от #49, #57

  • 22 чичо

    23 30 Отговор
    Е,тя каква излезе?Едни ще ги съдят що им махат барикадите,други що не ги махат.Борисов отново е прав-с някои хора не можеш да правиш правилните неща.
  • 23 Демограф

    33 27 Отговор
    Същите аргументи са и за непротестиращите!Нарушава се правото на свободно придвижване,увеличават ми разходите,за връщането ми до дома и времето.В древна Гърци и не само са измислили площада за тази цел.Ако власта не им харесва отиват на място и действат Ама 15души не са народа.От тези дела печелят адвокатите само и губят данъкоплатците като цяло.

    Коментиран от #48

  • 24 НЕДОРАЗУМЕНИЕТО

    33 18 Отговор
    С КАСКЕТА НАПРАВИ ТАКА ЧЕ СЕГА БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ И т.н.ЩЕ СТАНАТ ДВА ПЪТИ ПО БОГАТИ! СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА ПО МИНИМУМ ДЕСЕТ ТОЧКИ. ..И ГИ ОВЪЗМЕЗДЯВАТ! АМС ГЕШЕТА СИ КРИВИ КАСКЕТА...НЕ ПЛАЩА! ПЛАЩАМЕ НИЕ!!! ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИКА ГЕШЕФФФ, РАЗБИРА СЕ..ВЕДНА КИЛИЯ С БОРИСОВ КРАДЕЦА И УБИЕЦА,!!!
  • 25 Темидец

    27 31 Отговор
    Адвокат Петкова,а ние останалите,къде можем да съдим протестиращите,защо не ни посъветвате,къде да заведем основателните си искове за пропуснати ползи?

    Коментиран от #122

  • 26 Антони

    30 17 Отговор
    Отишъл Бат ти при Меркел и тя му вика, че днес ходила до банката и изтеглила 50 милиарда. Пита абе ти би ли продал страната си за тия пари. Чудил се, чудил се и накрая вика, ми това са много пари и мога да рискувам да го направя. И тя след това, а за 5 милиона? Той се обидил и попитал за какъв го има, да не би да е главен прокурор. И тя му обяснила най-любезно, че разбрала какъв е и сега просто се пазари за цената. Поуката децата я виждат, те са бъдещето. Ние не сме важни.

    Коментиран от #62

  • 27 1-20

    17 25 Отговор

    До коментар #7 от "Ха-ха":

    Още ще изпълзят от блатото. Амбициозни селяци, жадни за внимание и власт.
  • 28 эгати червените боклуци

    19 26 Отговор
    Това адвокат да те кара да съдиш държавата е чисто изнудване. Адвокатите без пари ли ще си вършат работата ? Тяхната мечта е всеки да съди всеки. И без това правистите са толкова много, че умират от град. Някой водил ли е дело срещу МВР ? Те си имат цял юридически отдел на щат. А този който ги съди от таксата , която трябва да внесе според иска, та до последния хонорар на вещо лице. За адвокат да не говорим. Те са кото ТПК " Последна грижа". Още не си умрял, пардон не си решил да съдиш и ятото лешояди вече кръжи агресивно над теб.
  • 29 I C Phone

    19 25 Отговор

    До коментар #19 от "Гостенка":

    Пишеш в мъжки род, пък се казваш "гостенка"
    Ей за тва не сте ми симпатични. Освен това Какво предлагаш да стане в "утрешния ден" след като изметем Герб, ДПС, СДС,БСП и т.н. Ердоган, Путин, Ким.... - Или сте измислили нещо още по-умно и по-красиво което го пазите в тайна от целия свят и ще ни изненадате приятно???
  • 30 Мислещ

    49 7 Отговор
    Можем да съдим правителството в Страсбург защо бута палатките и нарушава правото на протест, можем да съдим правителството в Страсбург и защо не бута палатките и нарушава правото ни на придвижване. Въобще правителство, т.е народа, който плаща данъци е вечния губещ, а печеливши са няколко лакоми адвокатски кантори и идеолозите на Сорос за разбиване и ограбване на държавата.

    Коментиран от #42, #53

  • 31 Работодател

    24 33 Отговор
    Протестирате вие комунистите и не знаете за какво и никой не ви обръща внимание, а когато прекалите за минути ви разбутват катуните и ви премахват блокадите жандармите наши! А защо не се преквалифицирате и да започнете да работите друга работа като мен например или нещо друго, което да ви прави доволни от живота? От 30 години имам собствен бизнес и се смениха 18 или 20 правителства и съм независим от политиката, а и никога не съм и гласувал досега защото не виждам способни в политиката. Зa мeн в двете ми фабрики рaбoтят 16 чoвeкa нa cмeни нa дoбрa зaплaтa, около 2700 на месец и ни e вce тaя зa вaшитe прoблeми, a и oтивaм пак нa мoрe!:):)Cкaриди /крaлcки/, oмaри, cиньo cирeнe, бялo винцe, пържoлки c гъбки, кeбaчeтa и кюфтeтa c гaрнитуркa и нeмcкa бирa, caлaтa oт мoрcки дaрoвe, cлaдoлeди cмeтaнoви, кoктeйли, eкзoтични плoдoвe и зeлeнчуци тoвa e eжeднeвиeтo нa eдин рaбoтoдaтeл и ceкрeтaркитe му, a вaшeтo мeню зaд кoмпютърa кaк cтoи??По комунистически богато ли е и да не забравите да си платите сметките и данъците??!

    Коментиран от #39, #46, #82, #95

  • 32 А обратното, може ли?

    17 19 Отговор
    Или те протестърите са недосегаеми отврати

    Коментиран от #61

  • 33 Пенсионер

    32 20 Отговор

    До коментар #2 от "I C Phone":

    Всеки има право да протестира,ако има аргументи за това.В случая с Радев,с какво ти е нарушил правата.Да те е крал или обиждал като мутрата от Банкя.Той няма никаква власт,но има морал,за разлика от крадливата шайка и нейните лакеи.А това че не ти харесва физиономията му или бог знае какво не е причина за протест.Всички от Герб сте от олииигофрен на горе.

    Коментиран от #40

  • 34 комика

    20 23 Отговор
    джендърско-либералната 7/8-ми да направи допитване до хората, колко са за блокиране на кръстовища и колко са против, и да млъкне най после, то и без туй зрителите и клонят към 0 !!!
  • 35 азсъм

    12 20 Отговор
    Какво ще съдят...? Нали после пак народът ще плати цената! Тъпации...
  • 36 ДДД

    10 17 Отговор
    Дрън-дрън
  • 37 Мързелив-протестър_комунист

    8 17 Отговор
    Власт-разпределяне-за нас. 44г национализация-белене-89г-сътрудници на дс-олигархия=получен резултат днес
  • 38 Вчера

    26 21 Отговор
    на Румънското беше ужасно. Това не е протест, това е фашизъм. Тези долу крещяха и заплашва ха хората на балконите който им викаха да се махат. Нямаше умни и красиви. Имаше агресивни простаци който в 22.30 крещяха, свиркаха и дерибействаха
  • 39 До1

    18 5 Отговор

    До коментар #31 от "Работодател":

    За какви опиати става на въпрос
  • 40 Твоят аргумент, не е мой аргумент

    7 20 Отговор

    До коментар #33 от "Пенсионер":

    Или на комунистите магарето е все мъжко, иначе белене
  • 41 Тези

    20 21 Отговор
    идиоти тормозят нормалните хора. А те могат ли да ги съдят????
  • 42 даскала

    6 18 Отговор

    До коментар #30 от "Мислещ":

    Че нали държавата , това е целият народ , барабар със социално слабите и пенсионерите .

    Коментиран от #137

  • 43 то само

    15 22 Отговор
    като видиш 7/8 и спираш да четеш, някаква си учиндолска 'двокатка.
  • 44 любопитен

    14 21 Отговор
    Тази курабия , да не си търси клиенти ?
  • 45 да оберем луфта

    15 23 Отговор
    Не знам, дали си 7/8 или 3/8, или половин цол, ама протестиращите нищо не могат. Защото не са обявили вида, формата и обхвата на протеста.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 електорална 1

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "I C Phone":

    Ела още днес и започвай. Веднага ще разбереш колко си умен и колко си красив.
  • 48 чичо

    22 22 Отговор

    До коментар #23 от "Демограф":

    „Адвокатката" не е права.Всеки,отишъл при Слави,е платен с цел пропаганда.Пълни глупости са това което казва.
  • 49 даскала

    10 16 Отговор

    До коментар #21 от "бисмарк":

    Правилно си писал - по време на пандемията , за 1.5 месеца , част от хранителните продукти се вдигнаха с 30% , но никой не блокира магазините .................
  • 50 Ювелрна, брилянтна акция"БИБЕРОН"

    18 3 Отговор
    Ще се изучава в Учебниците на МВР "едно време Зевзеци караха даим прекапае МВР градината или да им нацепят дървата по" анонимен донос, "че Съседа през Ноща нещо Копал по градината и пререждал ДЪРВАТА!!! ЗЕВЗЕЦИ И В СИЛИСТРА БИБЕРОНИ БЕЗ БАНДЕРОЛ,!!!!
  • 51 Питанка

    18 2 Отговор
    Колко "струва " мнението на форумен трол ?! В коя област той е специалист ?!
  • 52 човек

    19 9 Отговор

    До коментар #2 от "I C Phone":

    ..матяй домати на тези, които ти плащат - в случая са ГРАБ, ГРОБ и т.н.
    всички старадаме зарди такива слепци и дупелизачи...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Адавокатин

    9 17 Отговор
    Дирим си работа.Мое а съдим всички за всичко.Хонорара по споразумение обаче по две.На разположение съм по всяко време.
  • 55 Julio

    10 17 Отговор
    Браво на ченгетата...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гост

    5 16 Отговор

    До коментар #21 от "бисмарк":

    Що говориш от името на всички? Не всички сме калтаци!
  • 58 до тук добре

    20 6 Отговор
    но не да съдят държавата България, а лично този който е издал заповедта. Само така управляващите ще се научат да спазват законите.
  • 59 chi

    19 5 Отговор
    Как се съдят мутри на държавна заплата?
  • 60 ВИС-2

    0 20 Отговор
    Предстои скръбна дата, Черна страница в най-новата българска история. На 25 август 2005 г.е жестоко убит Георги Андреев Илиев.
  • 61 8553

    18 4 Отговор

    До коментар #32 от "А обратното, може ли?":

    Вземи си едно стадо овце и на полето . На полето няма да ти пречи никой и можеш да си ги плюваш колкото си искаш "овцете" ,а и ще си полезен на държавата с нещо . В момента пречиш на СУВЕРЕНА да си уволни работниците . 👍🤣🤩😁😄🤨

    Коментиран от #102

  • 62 Даскал

    10 14 Отговор

    До коментар #26 от "Антони":

    Малко не те бива в повествованието. Когато трябва прочета нещо три пъти и пак да не разбера за какво иде реч, има нещо гнило. Колкото до децата, за това не им дават да гласуват до определена възраст и да гледат страшни филми. Просто нямат натрупан жизнен опит за да реагират правилно на събитията. Нямат чувство за отговорност и респект. И понеже над 30 години преподавам на тези "златни" младежи можете да ми вярвате. За съжаление растат на претенции , а не на интелект. В някои страни освен имуществен, образователен ценз се изисква и определена възраст. Един младеж, който като Станишев не е работил и един ден през живота си иска аз да му поверя държавата. Е, няма да стане.

    Коментиран от #64, #119

  • 63 ТаУмВзе

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТаУмВзе":

    Нима не убедите, че на територията Човешкия Живот не е Ценност? Оттук натам следва Срив. Което и мекере да дойде, сме Приключили.
  • 64 До1

    16 4 Отговор

    До коментар #62 от "Даскал":

    Няма и да разбереш, но ще разбереш нещо сигурно, защо Господ като наказва, прави Даскали.
  • 65 Боко

    7 17 Отговор
    Малък ,но за съжаление много прост народ е нашият.Или поне част от него.
  • 66 То е ясно

    12 20 Отговор
    Това не е протест.Това е анархия.Колкото и да се въргалят наркоманите по шосетата,Бойко пак ще ги отвее с 200 !

    Коментиран от #84

  • 67 гост

    10 15 Отговор

    До коментар #20 от "Хвърли":

    Снощи я гледах и слушах много внимателно,както и водещия Тошко. Честно казано,не бих искал такава да ми е адвокат. Някакви теории, Европейски съд, абе слаба работа.Водещия прави някакви коментари които все едно слушам някой 18 годишен. Преди беше ,,острието,, на дългия,ама нещо укротен ми се вижда. Интересно защо не коментираха как във най силните европейски държави,Германия и Франция много не се интерсуват дали някой ще ги съди и елиминират всякакви опити за нарушаване на обществения ред.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хохохо

    10 14 Отговор
    И тази кой и е дал дипломата ако нямат разрешение няма как да блокират пътища,кръстовища,поради простата причина,че и другите имат права освен протещиращите.Госпожата,явно не знае,че ако не освободят доброволно е допустима и сила,а когато няма разрешение,но има организатори има и глоби.Така е в европейските държави,но в Русия няма питане направо бой и по арестите.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Парадокс

    9 14 Отговор
    Съгласен съм, сигурно е така, но не се ли нарушава и моето право на свободно придвижване ? стигам до някъде и някой изкача и ми нарежда ,,връщай се,, или ,,не може да преминеш,, това законно ли е ?
  • 72 Клуб на старите моми

    7 13 Отговор
    Тази госпожа трябва най малко 10 поста във Факти да направи и ще я приемем.Вчера обявихме успешното класиране на друга изявена активистка Гун
  • 73 Димитър

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "Това е шега":

    Няма да е сам,много сме.
  • 74 Сунай

    9 17 Отговор
    Госпожо адвокат,хайде докажете.Идете и разпънете палаткав Турция да искате оставката на Ердоган.Това не е комунизма да нямаме ясна представа къде какво става и да ни дезинформирате по ТВ.Имаше преди протести срещу Ердоган и даже гледахме как искарват от домовете хора били на протеста и в последствие разпознати и арестувани.
  • 75 Бончев

    11 17 Отговор
    Отлично,да опънем палатки и да затворим входа към кантората й.

    Коментиран от #78

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 1234567899

    8 18 Отговор
    А ПРАВАТА НА НЕСТАЧКУВАЩИТЕ....БЛОКАДИТЕ НА КРЪСТОВИЩА ОГРАНИЧАВАТ ПРАВОТО ИМ НА СВОБОДНО ПРЕДВИЖВАНЕ
  • 78 Чочо

    9 19 Отговор

    До коментар #75 от "Бончев":

    Значи имам права да се разположат и след това изходя в кантората й
  • 79 Оффф

    14 18 Отговор
    Поредната комплексарка търсеща слава и лична изгода!
  • 80 Кой68

    11 16 Отговор
    Да попитам "адвокатка"-та:След като са нарушени мойта права за свободно предвижване чрез тези блокади на пътища и кръстовища-Какво правим ! Какво следва че някой налага по-този "демократичен" начин волята си върху другиго и говори от негово име? Какво следва когато призоваваш за блокиране на държавата и нейните институции както и за неспазване на законите?
  • 81 Ю Кортес

    12 15 Отговор
    Кантората й е на бул хр.ботев 48.
    Значи,можем да опънем палатка,да налягане и да затворим входа й

    Коментиран от #85

  • 82 Онуфрий Прокопиев

    18 1 Отговор

    До коментар #31 от "Работодател":

    Я кажи!?На колко линийки си???

    Коментиран от #117

  • 83 Има такава държава

    10 19 Отговор
    И какво се оказа в тази държава правата имат етноса и протестиращи безделници.Тези които ходим на работа,плащаме данъци,такси нямаме права.Блокират пътища и аз не мога да отида на работа,уволняват ме примерно,защото протестиращите имат право да ме блокират,а работодателя да ме уволни,че не съм отишъл на работа.Има такава държава-държавата на Слави,където е нормално такива като него да се предвижват с охрана,да блокират пътища,да не можеш да паркираш в близост до неговите джипове и същия да ти казва-мутрите вън.
  • 84 Малка поправка

    22 4 Отговор

    До коментар #66 от "То е ясно":

    Анархията, никога не е проповядвала безредици, произвол, вандализъм и т.н. , а просто отрича и непризнава репресивни органи или контрол. Основата при анархията, е да се постигне ред и разбирателство чрез разум и дипломация, а не чрез репресивните структури полиция, или жандармерия, или военна намеса ако щете. Тези хора не искат дипломация, а оставки, а това няма общо с анархията, извън нея е

    Коментиран от #121

  • 85 Чочо

    8 17 Отговор

    До коментар #81 от "Ю Кортес":

    Минавам от там.довечера ще уринирам на входа й.ще упражня гражданското си право при неотложна физиологична нужда.
  • 86 Много добър адвокат

    10 19 Отговор
    Тази адвокатка искаше да каже, че протестиращите мога да и дадат страшно много пари, но още отсега да си знаят, че нищо няма да се постигне защото нарушават конституционните права на живеещите в района на блокираните кръстовища, както и на два милиона софиянци!

    Коментиран от #123

  • 87 Ю Кортес

    3 18 Отговор
    Заповядайте на бул хр.ботев 48,всеки може да се облекчи при неотложна физиологична нужда.
  • 88 Пенсионер

    19 4 Отговор
    Тези Герберасти определено имат проблем с мисловния процес,и със компетентноста на олииигофрени,сравняват закона за движение по пътищата с точка от конституцията,даваща право на протест(независимо къде и как).Ограмотете се малко.Това да не ви е ГЕЙПАРАДА,за който искате разрешение от ромската кметица,Такава глупост не бях чувал,да се иска разрешение за протест.Е,какво да очаквам от тролове или ниско интелигентни симпатизанти на една мутра с речник от 10 думи.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 1234567899

    3 16 Отговор
    АМИ ДС БЛОКИРАТ ОБХОДНИТЕ ПЪТИЩА....СПОРЕД "АДВОКАТКАТА"..ДА НЕ ПРЕЧАТ НА ДРУГИТЕ
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 месара

    6 13 Отговор
    а нормалните българи могат ли да съдят “ умните и красивите спонтанно” протестиращи ? таз адвокатка що не казва , или не е удобно ?
  • 94 Джинс

    8 16 Отговор
    Да, ама не! Това уважаема адв. Силвия е половината от истината. Варно е, че е допустимо да бъдат блокирани пътища и мостове, но това следва да се извършва по законоустановения ред. Закона за митингите, събранията и манифестациите регламентира този ред и ако се запознаеш този нормативен акт ще установиш, че закона не допуска непрестанното блокиране на пътните артерии, не допуска провеждането на протести по всяко време и на всяко място, което протестиращите решат, изобщо не допуска това, което в момента се случва да се случва по този начин. Закона предвижда също наказателна отговорност за тези, които нарушават този ред. Айде моля да не заблуждаваш хората, че се излагаш професионално.

    Коментиран от #109

  • 95 Шефа на Напа

    17 9 Отговор

    До коментар #31 от "Работодател":

    А като си толко изяден и ние да проверим и ако се окаже че не си диетата ще ти се промени на салам без месо сирене без мляко и хляб без пшеница

    Коментиран от #97

  • 96 От снощната блокада почитател на ГЕРБ

    9 16 Отговор
    Така както се развиват ситуациите около протестите абсолютно безрезултатно вече 40 дни по всичко личи, че тези протести ще продължат поне още седем осем години пак абсолютно безрезултатно! Не сте добре организирани, твърде малко ли сте или не ставате за тази работа? Със 120 човека които намаляват всеки ден революция не се прави!
  • 97 Работодател

    12 16 Отговор

    До коментар #95 от "Шефа на Напа":

    Гледай да не се окажеш само мой служител или някой твой роднина, че твоята ще се промени на една филийка хляб и канче боб за ден!

    Коментиран от #100

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 хе хе

    8 12 Отговор
    могат ако протестите са разрешени! Да не си изядеш дипломата?
    А гражданите имат пълното право да съдят за нарушаване на правата им на нормален живот през деня и нощта!
  • 100 ЕЙ ОТВОРЕНИЯ

    14 12 Отговор

    До коментар #97 от "Работодател":

    ЕДНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ЩЕ СЕ СНИЖИШ ПО НИСКО ОТ ТРЕВАТА САМО НА ИЗМИСЛЕН РАБОТОДАТЕЛ ЩЕ СТАНЕШ БЕДНЯК НИЩОЖЕН!

    Коментиран от #104

  • 101 Akk

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "I C Phone":

    Абе отивай сега кво ще чакаш оставката на бойко чекмеджето. Отивай и мятай това ти правото.
  • 102 Ограничена част, защитаваща олигарси

    4 13 Отговор

    До коментар #61 от "8553":

    престъпници НЕ са СУВЕРЕН. Не говори от името на народа/суверен/ , относно съветите кой какво да прави си ми ясен, от ония мързели-отвратяги комунисти си, дето искат другите да им работят/относно стадото, ами национализирана го, даже и фабрика за тухли 48г твоите роднини комунисти-бесни като въшки, поради мързел
  • 103 Марковски

    4 13 Отговор
    Подавам жалба срещу протестиращите, че ми ограничават движението по улиците ! Това е дискриминация !

    Коментиран от #108

  • 104 Работодател

    10 13 Отговор

    До коментар #100 от "ЕЙ ОТВОРЕНИЯ":

    А една денационализация още от другата седмица знаеш ли пък как ще ти се отрази на тебе?? Ще пазиш по земята от глад пред парламента и ще ми ядеш л****** на молитвена закуска 😀😀😀
  • 105 Тая си търси работа

    7 13 Отговор
    Покрай ковид, много загладняха , но не им е виновен Борисов ...аааа как не се сетих, той си я измисля тая епидемия, да ги управляват чрез страх
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Мен

    14 1 Отговор
    Хора всеки има право да съди всеки. Недоволните от блокадите могад да съдят тея на блокадите, няма проблеми, щом имате пари съдете. Просто няма как да спечелите. То в крайна сметка това е и целта, защото сега ще има дела в който ще се разглеждат снимките и записите на Бойко. Като ме се сезира прокуратурата, ще има граждански дела а това.
  • 108 И терор, и саботаж,

    7 14 Отговор

    До коментар #103 от "Марковски":

    От дребни хулигански прояви стигащ до терористични акции. Тръгнали да дърпат шалтера в метрото, че то утре може да решат да сменят стрелките на коловозите, да дръпнст шалтер в аец козлодуй или където се сетят другаде...това е почерк на тия, наследници на атентаторите в Света Неделя
  • 109 1234567899

    3 11 Отговор

    До коментар #94 от "Джинс":

    ПРАВ СИ ГОТИН....ТАЯ Е ТОЛКОВА АДВОКАТ, КОЛКОТО АЗ СЪМ...КОСМОНАВТ
  • 110 Анонимен

    4 3 Отговор
    Не съм доволен от политиците и отивам да поискам разрешение да протестирам срещу тях.
    Хора,не виждам скоро да има промяна в България с мислене и действия като вашите.
    Всеки излиза говори какво си знае и иска да каже,но никой не се хваща да действа и да бъде промяната,която иска да види в света.

    Коментиран от #116

  • 111 Вълк

    3 11 Отговор

    До коментар #106 от "ПАТРИОТ":

    От комунистическа подлога не става патриот , след като се доберат другарите до власт ти ще бъдеш изхвърлен като тоалетна хартия
  • 112 Таз много т.п. Ве

    3 12 Отговор
    Прилича ми на една друга па.ка Гончюва
  • 113 Гост

    3 1 Отговор
    Ах, каква страстна муцка е тая!......
  • 114 12345

    2 10 Отговор
    А БЕ СТУДИО ХЪ......КАНЕТЕ И ОПОНЕНТИ ЕДНОВРЕМЕННО.....ДА ВИДИМ И ДРУГИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ.....А НЕ САМИ ДА СИ ГОВОРЯТ, А ВОДЕЩИЯ ДА ПОВТАРЯ КАТО ПАПАГАЛ....
  • 115 Гост

    3 10 Отговор
    Булка, я върви в Сомалия, Сиера Леоне, Нигерия или в Северна Кореа да им кажеш, че правата на човека били над техните закони.
  • 116 1234567899

    2 10 Отговор

    До коментар #110 от "Анонимен":

    ПРОМЯНАТА ИДВА С ИЗБОРИ, А НЕ С БЛОК8РАНЕ НА КРЪСТОВИЩА.....
  • 117 не се

    1 9 Отговор

    До коментар #82 от "Онуфрий Прокопиев":

    обаждай бе,Онуфриййй
  • 118 Zodiac

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "ПРОКУРОР":

    Такива джендъри като тази патка, освен да вият, като побъркани друго не могат.Соросоиди .
  • 119 Той

    1 8 Отговор

    До коментар #62 от "Даскал":

    Тончо така си драска и той не знае защо,не му се връзвай.

    Коментиран от #139

  • 120 Адвокат

    2 9 Отговор
    Е да, обаче МВР има право да съди протестиращите, защото ги съдят!
  • 121 Тази

    1 9 Отговор

    До коментар #84 от "Малка поправка":

    простотия откъде я измисли?

    Коментиран от #129

  • 122 Баце Каталонски

    1 9 Отговор

    До коментар #25 от "Темидец":

    При мен мили мои деца. Аз ще ви раздам пушки да пуцате по лошите протестъри. Съдът го мани не стаа
  • 123 Манги

    8 1 Отговор

    До коментар #86 от "Много добър адвокат":

    Верно ли бе? Тцъ тцъ
  • 124 Майко мила

    9 1 Отговор
    Колко овчедушие имало! Как се вижда треската забила се в колелото, а не се вижда гредата която го спира. Било им се нарушавало спокойствието и правото да се придвижват свободно, а това че толкова години ги крадат не го осъзнават! Предпочитат да си спят кротко като агънца и да ги доят, и стрижат до кожа! Овце заспали! Не напразно има поговорка, че "Като има овце, вълци много."
  • 125 Всички ще се съдим, ма какооу

    1 8 Отговор
    Спокооу
  • 126 Да видим

    13 0 Отговор
    Каква е разликата между циганина и българина? Циганинът си знае правата, но не си знае задълженията. Българинът си знае задълженията, но не си знае правата.

    Коментиран от #144

  • 127 МВР имат право да стоят и да ги замерват

    1 9 Отговор
    Да чакат да ги бият, завършилите в хага,на запад от комунистическо коляно, искащи да докарат на власт изтока и да се върнат в уредените държави на издръжка по проекти, които тук оставащите ще плащаме
  • 128 оиуъгтф

    2 11 Отговор
    Спукайте я тази милиция,и тази незаконна от 1944та година държава от дела в ЕСПЧ.
  • 129 Каква по-точно

    10 0 Отговор

    До коментар #121 от "Тази":

    Простотия е за тези, които не са наясно каква е анархическата идеология, а само са чули за нея и си приказват наизуст
  • 130 Anti Gerb

    4 8 Отговор
    Който е нискоинтелигентен трол на Герб да ми сложи минус.Хайде селтаци....
  • 131 Anti Gerb

    1 12 Отговор
    Поне 20-тина сте тук.Не се срамувайте.Събирам минуси за да си направя изводи от протеста,който смятам за положителен.Хайде тролчета от герб с мозъчета на врабчета.Давайте минусчета.
  • 132 Anti Gerb

    2 5 Отговор
    Много сте срамежливи бе!Само 8-ем трола.Значи,опорната точка на тролската група от Герб е по 3 ника на човек и драскай колкото може, а останалите хубавци с промитите мозъчета няма ли да ми сложат още някое минусче.Не се срамувайте.В България има нов лаф-думичката "ГЛУПАВ" се заменя с Дуничката "ГЕРБЕР".
  • 133 Хаджиментов

    5 4 Отговор
    Ако този съд ЕСПЧ дава право на някои да протестират, като нрушават правата на други, тогава не ми пука за него!
  • 134 Българин

    6 5 Отговор
    A мога ли аз да съдя Бабикяновците за пропуснати ползи, че ми губят времето и бензина и немога да се продвижвам свободно в родния си град.
  • 135 нова

    3 5 Отговор
    аз пък искам да съдя протестиращите, защото нарушават правото ми на свободно движение по улици и булеварди, направени с парите на всички софиянци. и що за свинщина е това със замеряването с домати, яйца и т.н. по сградите??? значи ние протестираме, за да можем да си правим свинщина навсякъде и по всяко време и искаме нови правила, но да ги спазват другите???
  • 136 Грую

    1 2 Отговор
    Знам, знам! И ти ще с заемеш с делото разбира се срещу силно завишен хонорар с оглед обществената значимост!
  • 137 каросел

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "даскала":

    Да, ама само на теория. А хората протестират защото го искат и на практика. Ти тепърва ли ще умуваш защо протестират. Досега нищо ли не схвана? Мале колко заспали хора има!
  • 138 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ПРОИЗВЕЖДА ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ !?!?!? ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА ГРАЖДАНКАТА - КОЛКО ПОТЪРПЕВШИ МОГАТ ДА СЪДЯТ ПРОСТИТЕ ТЕСТЪРИ- ПО СЪЩИТЕ ПРИЧИНИ !?!?!?

    Коментиран от #143

  • 139 До1

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Той":

    А може би се опитва да ви изкупи греховете на Даскали, които не разбират какво да говорят и са се самозабравили като нарушават основни принципи. Тия хора нищо добро няма да видят, защото не носят себе си добронамереността. Неспазването на основните правила за съжителство в обществото вреди на него и не случайно се намираме в пандемия, което говори до къде сме стигнали с неспазването на висшите закони на природата. Интелигентните хора живеят задружно и в лукс, който е на база личен принос към обществото и то не на думи и еднократни доброволчески каузи, а задружно всеки ден.
  • 140 Дракула

    1 0 Отговор
    Тааа, ако е адвокат, я не сакам да ме защитава.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Дада

    0 0 Отговор
    Искат да докопат власта в която бяха 20 години ,ама нема познаят ,старите нови мутри с юмрук
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Pete

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "Да видим":

    Точно но EU е виновен, че защитава циганите.
    Една боба във всяко гето като в Бейрут и проблемите са решени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове