Last news in Fakti

16 Август, 2020 12:21 5 275 110

Шефът на КТ "Подкрепа": Настоящият протест нарочно няма лице

  • димитър манолов

Има куп хора, които надничат зад гръбчетата и казват: „Ето сега тия ще ни свършат работата, а ние после ще седнем на меките кресла, каза Димитър Манолов

Шефът на КТ "Подкрепа": Настоящият протест нарочно няма лице - 1
Снимка: БГНЕС

На протеста няма никакви искания в раздела, в който ние работим – за условия на труд, за заплати, за данъчна система. Тези неща отсъстват. Ако бъдем съвсем стриктни, в Конституцията е ясно, че сдруженията на гражданите и ние сме посочени поименно – „в това число и синдикатите“, не могат да си поставят цели и задачи присъщи на политическите партии. Политическите париите са тези, които могат да участват в политическия процес“, заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в „Тази неделя“ по бТВ в отговор на въпроса какво е позицията на професионалните организации за продължаващото вече 38 дни гражданско недоволство.

„Ние по-старите направихме да е възможно тези хора (протестиращите) да искат  това, което искат, защото когато ние започнахме това, беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация“, каза Манолов.

Лично той не участва на протестите сега, за разлика от предишните през 2013 г., защото там има „куп хора, с които не може да застане рамо до рамо“, „които надничат зад гръбчетата и казват: „Ето сега тия ще ни свършат работата, а ние после ще седнем на меките кресла“.

Президентът на КТ "Подкрепа" е съгласен, че има хора, които дърпат конците зад кулисите в България, но ние си "избрахме да живеем в този свят, управляван от финансовата олигархия.

„Ние сме на страната на протестите“, заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ „Подкрепа“, но не „развяват байраците“ на синдикалната организация.

„Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – „ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова“ – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен“, заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно „няма лице“, защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

„Донякъде съм съгласен, че имаме нужда (от нова Конституция), защото тази с която живеем няма кой знае колко пороци, много повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я променят, защото има не малко хора в тази държава, които искат от Конституцията да отпаднат неща, свързани дори с права на граждани, със социална защита, със социално осигуряване, искат да стане див капитализъм и това да бъде закрепено в Kонституцията“, заяви председателят на КТ „Подкрепа“.

Манолов разкри, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да „участват в политическия процес, но тогава става малко страшно“. Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ „Подкрепа“ заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но „намаляването на броя на депутатите е уникална глупост“.

„В законотворчеството си има процес“ и той ще бъде застрашен, ако имаме 120 депутати, защото тогава за кворум ще са нужни 60 народни представители, а за приемането на закон – 30, смята Манолов, който отбеляза, че е „много по-лесно да си купиш 30 депутати, отколкото 60“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    154 15 Отговор
    Платените синдикати на въжето!!!Затова са толкова ниски заплатите.

    Коментиран от #11, #83, #85

  • 2 бачо

    121 4 Отговор
    А днес е неделя,смятайте от утре като налазят калинките по студиата,такова лизане ще пада,бедна ни е фантазията.
  • 3 Жоро

    107 10 Отговор
    Този красавец беше се облякъл с мазно кожено яке на живо в ефир.Много яко.

    Коментиран от #96

  • 4 Пит

    115 8 Отговор
    Ами застани ти като лице на протеста или мекото кресло не го заменяш.Боклук
  • 5 Лост

    71 4 Отговор
    То щото тези които бяха с лицата си и обещаваха сега не са само едни зад..ци.
  • 6 ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА

    86 7 Отговор
    Тоя тулуп съм го купил доста евтино

    Коментиран от #105

  • 7 Ф АКТ

    73 6 Отговор
    Манолов,как е в мекото кресло?
  • 8 пройчо

    63 6 Отговор
    Лошото е ,че изглеждаше трезвен
  • 9 Перо

    73 4 Отговор
    Казионният толуп и патерица на тиквата пак се изцвъка.Мутренският преход го направи един от големите паразити на обществото,живеещ на гърба на малка част излъгани работници,без да прави нищо за тях,а само им влошава положението.Само той не разбра,че исканията на протестиращите са за една справедлива обществено-икономическа система,която включва и социалния статус и да не се оправдава,че Конституцията му забранява да се включва в партийни протести,когато те не са такива.
  • 10 123

    40 4 Отговор
    Наздраве
  • 11 Сам в къщи

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ами ти шеф бе момче ,дай по големи.

    Коментиран от #24

  • 12 ХУ Ю

    54 4 Отговор
    ох,този къф мазник е.....
  • 13 Перо

    58 5 Отговор
    П.С. Явно тоя боклук усеща,че вече никой не го бръсне за неговите измислени протести и шантажи,и те нямат вече никаква тежест,станал е само един въздухар,не монополист на протести.
  • 14 Я... Я

    48 3 Отговор
    ТИ ПЪРВО ВИЖ СОБСТВЕНОТО СИ ЛИЦЕ... ТО МНОГО ТЕ ИЗДАВА ЩО ЗА ЧОВЕК СИ.......
  • 15 Граждански протест

    61 5 Отговор
    Пародия на синдикати , всички са на хранилка и работят срещу хората.

    Коментиран от #36

  • 16 Фандъкова страхотната новина щее

    46 3 Отговор
    Като правителството и ти си по дадете Оставките!?!!!!!
  • 17 Звучи добре

    20 2 Отговор
    забележката ми е думичката "ХОРА" да бъде заменена с думичката "ГРАЖДАНИ" . Така казаното на и за "хората" няма тежест . ХОРА няма в конституцията и процесуално наказателния кодекс има граждани (суверен) . Звучи ми като поредното празнодумците лишено от отговорност 👍🧐👁️
  • 18 Abv

    9 34 Отговор
    Как да нямат лице, а г-н Божков какво е.
  • 19 Време е за Възраждане

    17 5 Отговор
    НО ИМА ЯСНА Ц Е Л

    Коментиран от #22

  • 20 кккг

    40 9 Отговор
    Настоящият протест е по- добре да НЯМА лице, защото хиените от властта ще го разкъсат и развлачат червата му на живо. Така както блъснаха Инджова, компрометираха Хр. Иванов, какво ли не избълваха срещу Бабикян, Минеков... пребиха студентчето от Хага и се оправдаха, че си го е заслужил, щото дядо му уж бил комунист...

    Коментиран от #51

  • 21 манУлов

    42 5 Отговор
    Лицата на младите хора тоя маргинал не ги харесва. А е маргинал, защото е шеф на безполезна малочислена група хора, които все още се надяват на някой ден отпуск бонус...Не ка каже колко члена има в частните фирми? НУЛА!!!

    Коментиран от #89

  • 22 Искате ли да спрете протестите много набързо

    15 25 Отговор

    До коментар #19 от "Време е за Възраждане":

    Като в приказките с ''отрязване'' на главите на змея! Мозъка на анархо-комунистическата революция е шефът на русофилите Николай Малинов под заповеди от Кремъл. Всички останали са подизпълнители и подфинансиращи метежа. Гешев да го арестува за държавна измяна, както и съпартийците му като миналата година, за две три седмици в 7 сутринта на 9-ти септември без телефони и без достъп до интернет в мазетата на държавна сигурност и протестите ще се объркат и затихнат!

    Коментиран от #28

  • 23 дядо Пенс

    32 2 Отговор
    Ти що се занимаваш с глупости,а не работиш за увеличението на заплати и пенсии ? А вуйчо???

    Коментиран от #67

  • 24 Последния Софиянец

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Сам в къщи":

    Моите работници в заведенията са на процент.Работят взимат,не работят не взимат.За съжаление с тоя измислен коронавирус изкарваме в момента малко.И една част трябваше да пратя на борсата.

    Коментиран от #33

  • 25 кккг

    30 3 Отговор
    Тоя не е синдикат. Тоя е слуга на статуквото. Някой ще сигнализира ли в ЕП, че в Бг няма синдикати? Занимава се с АНТИСИНДИКАЛНА дейност.
  • 26 Рон Джеръми

    12 3 Отговор
    Аз искам Ваня Григорова да оглави... протеста!
  • 27 кккг

    31 3 Отговор
    Тези синдикати трябва да се забранят заради АНТИНАРОДНА дейност.
  • 28 Майтапчийски

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Искате ли да спрете протестите много набързо":

    Не ,не искаме!
  • 29 ПОДКРЕПЯМ

    11 33 Отговор
    В ЕДНО Е АБСОЛЮТНО ПРАВ - ТЕЗИ,КОИТО СА СЕ НАРЕДИЛИ ДО ЧЕРВЕН РАДЕВ СА ОТВРАТИТЕЛНИ.
  • 30 кккг

    33 2 Отговор
    Протестът трябва да издигне още 1 искане- разпускане на казионните "синдикати"! Да се създадат нови такива, в които провалените стари синдикалисти да не се допуснат.
  • 31 Гост

    26 1 Отговор
    Вие сте най-големите хитреци, смучете независимо кой е седнал в дебелите кресла. А що се отнася дотова кой какво предлага, има си предизборни кампании, там се случват нещата, защо трябва някой да идва, специално, при тебе и да ти казва какво предлага, все едно от теб зависят нещата бе, г-н синдикат
  • 32 НЕ СЕ ЧУДЕТЕ

    7 17 Отговор
    БРАВО! МНОГО ПРОНИЦАТЕЛНО, ТОЧНО И ВЯРНО! ВЕНСЕРЕМОСЪТ С ЮМРУКА ДЪРПА КОНЦИТЕ И ПОТРИВА РЪЦЕ - ОТ ТЕЗИ ЛУМПЕНИ ПОСЛЕ ЛЕСНО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ, И БЕЗ ТОВА ПОВЕЧЕТО СА ЗА ЗАТВОРА С ПРОВИНЕНИЯТА СИ ДОСЕГА! А ЗАБЛУДЕНИТЕ СА БЕЗКРАЙНО МНОГО, ЩОТО ОБРАЗОВАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМА НЕ ГИ УЧИ ДА МИСЛЯТ, А ДА ЗАЗУБРЯТ ИЛИ ПРЕПИСВАТ!
  • 33 Хахахахахахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Последния Софиянец":

    А за троленето ,колко ти плащат,"бизнесмене"?

    Коментиран от #40

  • 34 ЖОРО

    24 4 Отговор
    ЛИЗАЧО ПИСАЧО...САМО ГУШИШ ПАРИ...ЗАЩИТАВАШ Б.М.Б.НА ХРАНИЛКА СИ ПРИ ТИКВАТА .И ТИ СИ ЗА СЪД...
  • 35 Митко Линейката

    13 1 Отговор
    Подлайваш когато тие празна Хранилката, а твоя Учител Коце и "ръмжеше" от време на време, правиш се на "страшен" напълни си гушата като Пеликан! Не забравяй кой беше, шофьор на линейка в Пирогов., уважавай обикновените, трудови хора!!!!! Времената се Менят!!!
  • 36 Гневен язовец

    33 3 Отговор

    До коментар #15 от "Граждански протест":

    Ало, Манолов!! Виж синдикатите в Гърция! Когато една гилдия стачкува, всички се вдигат на стачка!! А вие с КНСБ колко стачки спретнахте досега??? На геврека дупката!! Схващаш ли бе Тикво,какво значи думата СОЛИДАРНОСТ???
  • 37 ЧЕ НА КОЙ НЕ Е ЯСНО

    9 6 Отговор
    МАФИЯТА Е И ПРИ ЕДНИТЕ И ПРИ ДРУГИТЕ. С ТОВА СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С МАНОЛОВ. И ЩЕ ДОПЪЛНЯ - МАФИЯТА Е И ПРИ ТЯХ, ПРИ СИНДИКАТИТЕ. ЗАДКУЛИСИЕТО С МНОГОТО ПАРИ СЛАГА СЕЛЯНЧЕТАТА ОТ КРУШОВИЦА, СЛАВЯНОВО, ПОЖАРНИКАРИ, ШИВАЧИ НА МУНДИРИ КАК ИНАЧЕ?

    Коментиран от #57

  • 38 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    17 1 Отговор
    Тоя е от нашите.
  • 39 Джудже

    21 2 Отговор
    Аха "ние сме на страната на протестите" но не искаме промяна на статуквото!!! Аман от лакеи на властта! Синдикатите трябва да работят в защита на интересите на трудещите се, а не да защитават управляващите! Затова протестират хората, защото всички сте от една шайка.
  • 40 Последния Софиянец

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хахахахахахаха":

    Като падне Боко и уволнят герберастките Тролове ще те взема за мияч в ресторанта ми.

    Коментиран от #44

  • 41 Последният Комсомолец

    12 1 Отговор
    Браво лекееее. Щом и теб още те търпи Народа значи, че добре го правиш под вода, за да не се разбере.
  • 42 ЧЕ НА КОЙ НЕ Е ЯСНО

    5 1 Отговор
    ТАКА Е И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ДИКТАТУРИТЕ. ТАМ НАПРАВО РЕЖАТ ГЛАВИ. НЯМА ИЗБОРИ, ПАРТИИ, НА 4 ГОДИНИ СМЯНА НА ВОЖДА. ЗАХАПЕШ ЛИ ВЛАСТТА И СИНЧЕТО И ВНУКА ЩЕ ЦАРУВАТ АКО НЕ ГИ СВИТНЕ НЯКОЙ!
  • 43 Член на " Подкрепа"

    20 2 Отговор
    Манолов!! Заедно с Пламен Димитров си пълните гушите с милиони от членския внос!!
    И не смеете да гъкнете срещу властниците-мафиоти!! Срам и позор!! Махайте се!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 АВЕ,...ЦРЪ'ВУЛ СКИ'НАТ

    9 1 Отговор
    НИКЪДЕ НЕ СЕ РАБОТИ НА % !
    НА ЗАПЛАТА+ ПРОЦЕНТ Е НЕЩО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО!
    ТИ СИ ТОЛКОВА ...РЕСТОРАНТЬОР, КОЛКОТО АЗ СЪМ .. АКТЬОР!
    ЩОМ ЗА 80 лв МЛЯСКАШ ГЪ"ЗА'ГА'ТА НА БОЙКИКЕВАТА СОР'ОС'ПИЯ СИ..АБСОЛЮТЕН СКЪСА'НЯК!
    ДЕЕЕБЪ И..КАРТОФОБЕЛАЧА
  • 46 Ф 16 ИЛИ ГРИПЕН НА КОЙ НЕ МУ Е ЯСНО

    10 5 Отговор
    МАФИЯТА ПЛАЩА НА ВОДАЧИТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ, ЛИДЕРИТЕ, ТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА ПЛАЩАТ ИЛИ ВКАРВАТ В ЗАБЛУДА МАСА НАРОД, КОЙТО ДА ИМ ГЛАСУВА И ДА ГИ ВКАРА В ПАРЛАМЕНТА. ТАМ ВЕЧЕ ОВЛАСТЕНИ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ СЕ "ГРИЖАТ" ЗА НАРОДА КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ!? ПРИМЕРИ МНОГО, КАТО - ЯНЕ, ВОЛЕН, БАРЕКОВ, КУНЕВА, ЛУПИ, РАДАН, ПИНОКИО, ЦАРЯ, ФАТМАКА....
  • 47 Кристиян Вигенин

    12 5 Отговор
    Всичко в България е фарс.Този е част от политическата зоологическа градина,но е абсолютно прав.Целта на този измислен протест е,едни комунета и олигарси,да сменят сегашните.Обикновените хора ще останат излъгани за пореден път.Вместо ГЕРБ,ББ,Пеевски,ще получите БСП,Корнела,Черепа,Прокопиев.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 стоян

    8 3 Отговор
    Много ясно че нямат -тяхното искане е това за което плаща Бошков и Ц .Василев =а то е сваляне на Борисов от власт и сваляне на главния прокурор- и служебно правителство ръководено от Бошков и кгб-с намесник -фигуранта

    Коментиран от #55

  • 50 ЧЕ НА КОЙ НЕ Е ЯСНО

    8 2 Отговор
    ТО И ЛЕНИН ГЕРМАНЦИТЕ СА ГО КАЧИЛИ НА ВЛАКА С НЯКОЛКО МИЛИОНА МАРКИ ЗА ДА НАПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯТА В РАША. И ХИТЛЕР Е БИЛ ПОДКРЕПЕН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВОДИТЕ КРУП, НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАВОДИ ЗА ОРЪЖИЕ В ЕВРОПА.
  • 51 стоян

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "кккг":

    До 20 ком -интересното е кой ще ви е министър председател другарю =тайна ли е или Бошков още не е решил
  • 52 ЧЕ НА КОЙ НЕ Е ЯСНО

    9 9 Отговор
    ТРИО ЯН БИБИЯН БАБИКЯН ДАЛИ ЕДИН МЕСЕЦ БЕЗПЛАТНО ИЗНАСЯТ СКАЗКИ НА ОТКРИТО? МАЯ И МАЙКИТЕ И ТЕ БЕЗПЛАТНО? А ТИЯ В ПАЛАТКИТЕ СПЯТ НА АСФАЛТА С КЕФ И БЕЗ ПАРИ? АЙДЕ БЕ!
  • 53 храни синдикат да не те лае

    9 1 Отговор
    Този какви притеснения има? Да не му дръпнат копанята с леща в която май доста мазнинка прелива и към неговите чекмеджета. Синдикатите в българия са на хранилка при комундер работодателите. Някой да си спомня да имат една организирана, проведена и завършила с успех стачка. Основно работниците членуват там заради няколкото дни платен отпуск които им дават за да им замажат очите. Лицемери.
  • 54 ЧЕ НА КОЙ НЕ Е ЯСНО

    8 1 Отговор
    ХРИСТО МАДЖОВ ОСВОБОДИ ПРЕКРАСНИЯ КАМЕНИСТ ПЛАЖ ЗА НАРОДА НИ И ТИЧА ПРЕЗ ДЕН ОТ СОФИЯ ДО БУРГАС И ОБРАТНО ЗА ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ДОГАН И БОРИСОВ? С ПАРИТЕ НА МАДЖО Я - " И ПОСЛЕ, КАТО СТАНЕШ ПРЕМИЕР ДА НЕ НИ ЗАБРАВИШ"? БАНКА ДСК Я!
  • 55 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "стоян":

    Научи се първо да пишеш грамотно на бълг.ез.,после коментирай!

    Коментиран от #102

  • 56 Румпелщилцхен

    10 1 Отговор
    В Подкрепа останаха ли членове или е на държавна хранилка?
    За жена му вече знаем, че се уредила на държавен пост с голяма заплата.
  • 57 Паметлив

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "ЧЕ НА КОЙ НЕ Е ЯСНО":

    През 20 -те години мафията,начело с Лъки Лучано командореше синдикатите на доковете на Ню Йорк!! Сега мафията на Боко Тиквата командори нашите мушмороци , " лидерите" на КНСБ и " Подкрепа", които подкрепят работещите,както въжето крепи обесения! Ясно???
  • 58 bobacko

    9 1 Отговор
    Когато Задници заговорят за лица, не трябва да им се дава трибуна.
  • 59 Самохрантутника да не се обажда

    10 0 Отговор
    Шефът на КНСБ на колко се осигурява ? На една минимална или една максимална работна заплата ?
  • 60 Перо

    14 1 Отговор
    Дебила на профсъюза Подкрепа,има тежест на профсъюз,като по бай тошово време.
  • 61 кака ти

    13 1 Отговор
    Не знам протестиращите, но аз бих ти предложила сбирките на анонимните алкохолици.
  • 62 57 ЧЕ КАКВО НЕ ТИ Е ЯСНО

    6 1 Отговор
    МАФИЯТА ДРУГАРЮ ДЕБИЛ СА ХОРАТА ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО С МНОГОТО ПАРИ. ТЕ НЕ СЕ СМЕНЯТ, А ТИЯ КОИТО "ИЗБИРАМЕ" ДА НИ УПРАВЛЯВАТ СА ТЕХНИ ПИОНКИ. ИЗБИРАМЕ ЕДНИ, ПОСЛЕ ДРУГИ, ПОСЛЕ ТРЕТИ И КАКВО? ОНЕЗИ С ПАРИТЕ СА СИ ЕДНИ И СЪЩИ И ВСИЧКО СИ Е ПО СТАРОМУ И ВСИЧКИ НОВОИЗБРАНИ ПАК ИМ СЕ ПОДЧИНЯВАТ. КОСТОВ, ЖАН, ЦАРЯ, ГЕЯ, БОЙКО, ОРЕШАРСКИ, ПАК БОЙКО ПРИ КОЙ СИ УСЕТИЛ НЕЩО ПО РАЗЛИЧНО????

    Коментиран от #65

  • 63 Григор Петров

    12 1 Отговор
    Това синдикати ли са?
    Синдикати на мафията.
  • 64 trucker1

    1 2 Отговор
    A да ти е минавало през плоския мозък, че инициаторите не искат , да се превръщат в мишена.
  • 65 рестарт ли

    9 2 Отговор

    До коментар #62 от "57 ЧЕ КАКВО НЕ ТИ Е ЯСНО":

    Е това беше идеята на перестройката, дрогарете от дс на бкп да заграбят икономиката и от там вече политиката лесно се манипулира с много пари, а робите да се държат на късо и полугладни за да не се дърпат.
  • 66 Docenta

    5 8 Отговор
    Протестиращите ще бъдат употребени от рубладжията радев,за да направи служебно и абсолютно безотчетно правителство,което ще ограби държавата като комунист на 9ти септември.Хората ще останат без работа ,магазините ще са празни,няма да има хляб,но ще има купони и мазните поклонници на Москва ще потриват доволно ръце от меките си министерски кресла.Радев Оставка ти си срам
  • 67 дива котка

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "дядо Пенс":

    Дядо Пенс, синдикатите се интересуват само от заплатите на държавните чиновници, щото техните заплати растат заедно с ръста на тези на чиновниците. А за пенсионерите пет пари не дават, даже ще съдействат на Тиквата да ги избие по-бързо, за откраднат пенсиите им когато се пенсионират.
  • 68 Гневен

    11 1 Отговор
    Този безсърдечен и зъл човечец да престане да философства на ангро!Лично той и никаквите му синдикати са част от причината за убийствената бедност и мизерия в РОДИНАТА ни! Впили са се в снагата на смазания ни народ като ненаситни кърлежи и изсмукват и последните му капчици кръв! Безсрамен нагл*ц!Народе,докога ще ги търпим унищожителите на НАРОДА ни??? Този отпадък се провикна към майките с болни деца да ги" скрият и престанат да ги размотават".По всяка вероятност си мисли,че всички трябва денонощно да гладаме само техните мутри и слушаме тъпотиите им.ОСТАВКА на всички мутри,веднага!!!
  • 69 дива котка

    9 1 Отговор
    Дядо Пенс, синдикатите се интересуват само от заплатите на държавните чиновници, щото техните заплати растат заедно с ръста на тези на чиновниците. А за пенсионерите пет пари не дават, даже ще съдействат на Тиквата да ги избие по-бързо, за откраднат пенсиите им когато се пенсионират.
  • 70 Смотаняху

    6 1 Отговор
    Този е за въжето
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 корупция

    11 0 Отговор
    Манолев, личи ти колко си платен (от шкафчето)! Време ти е за пенсия (повече от 30 години "синдикална" = на корупционна дейност)! РЕЗИЛ!!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 9837

    4 0 Отговор
    Не разбрах защо изтрихте коментар 74, кое е против вашите правила?
  • 76 Стефан

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На протеста няма никакви искания в раздела, в който ние работим – за условия на труд, за заплати, за данъчна система. Само да знаеш че с цинизъм няма да те бъде, за какви заплати говориш бе грездей, за какви данъци плямпаш, около 90 на 100 от фирмите осигуряват работниците си на МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, кажи какви пенсии ще вземат, защо се съгласихте на минимални заплати по браншове, даже ги намалиха от 610 на 560 лева, ти въобше знаеш ли за какво става дума, от 5 дена само плюеш протеста на хората и величаеш тиквата, вие сте боклуци, окопали сте се на хубави заплати и НЕ ВИ ЕНЯ ЗА РАБОТНИЦИТЕ, дано новите управляващи да ви преброят членовете и ви изгонят и разформироват, вие защитавате ОЛИГАРХИЯТА, вие не предлагате НИЩО с което да си заслужите заплатите, направи справка и виж колко се плаща нощния труд в ЕС и колко у нас, само ви хрантутят хората, чудя се как гледате децата и внуците си в очите.
  • 77 28745

    5 0 Отговор
    Отново да попитам кое в коментар 74 нарушава написаните от вас самите правила? Вижте сами оценките на читателите и сами ще разберете защо сме критични към синдикатите! Насила гоните потребителите от сайта си!
  • 78 Ван дер Любе

    5 0 Отговор
    И ако това са профсъюзи, то ние сме Швейцария на Балканите :)
    Този е един чиновник и нищо повече. Не видяхме да защитят медицинските работници за ниските им заплати или учителите. Напротив, пазят управляващите от справедливите искания на хората. А сегашните изказвания са на един лакей, а не на синдикален деец
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Трием всичко!

    5 0 Отговор
    Една мишка излязла от дупката и се разходила и ето станала статия за синдикат КТ ПОДКРЕПА и Димитър Манолов! Факти ще ме изчисти и спирам да ви чета!
  • 81 Ура

    2 0 Отговор
    Чалгизирането на един народ
    Борисов е обиден, защото протестът взривява вярата му, че е довел докрай процеса на чалгизация на българския бит и душевност. От зората на прехода раздаването на държавата беше възвестено от културното му отроче – попфолка. Чалгата възпя похищението на нацията, превръщането ѝ в мрънкаща мутреса на властта. По-лошо от обедняването на масите беше склоняването им към проституция от страна на мутрите и на приватизираните от тях елити. Преходът отне правото на достоен труд, като отказа достойното му възнаграждение. Всеки се спасяваше поединично и с цената на компромиси. В този климат много избраха еднопосочния билет зад граница. Присвояването на държавата доведе до склоняване към корупция на цели слоеве в сферата на търговията, услугите, охраната, управлението, администрацията, правораздаването и пр. Социалната тъкан беше подложена на развала. И тъй като залогът беше физическото оцеляване, моралната цена на компромиса изглеждаше пренебрежима. Оттук и упадъкът на ценности и идеологии. Чалгизацията ни направи цинични, нихилистични, продажни, лишени от идеали и съвести, неспособни на идентификации с каузи и на групови принадлежности без интерес. Чалгизацията беше процес по деморализацията и деестетизацията на нацията. Лошият вкус не различава добро от зло под знака на антиинтелектуализма. Чалгата възпяваше присвояването на власт, имущество и човешки тела и души и постановяваше безнаказаното беззаконие.

    След Костов, твърде зает с гол
  • 82 Пуд крепя и Ана са на.бе,

    3 0 Отговор
    Синдикати.......Кво беше това!!......аааа, те водачите са на яслата на Боко.......за бачкатора,работа !.......Какви синдикати с тея мърльовци!
  • 83 Синдикат

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Платен, влюбен в себе си телевизионен палячо.
  • 84 КЮЛЧЕВ ЧЕКМЕДЖИЕВ

    4 0 Отговор
    "Те не го пускаха вътре в кръчмата СИК, там, дето избиха Бай Миле. Стоеше навънка да пази колите."

    Издигна се оттогава. Сега пази Сараите.

    7
  • 85 Селим

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Десетки водещи предприятия в Беларус се присъединиха към общонационалната стачка в знак на протест срещу полицейския терор, фалшифицирането на изборите и управлението на президента Александър Лукашенко.
  • 86 народа държи на думата си!

    2 0 Отговор
    Разжалване на фалшивия генерал,за поругаването на отечеството пред света!....ревизия на управлението му!....Съд и затвор.....Каква конституция,кви 5лева?......Кратко иясно.
  • 87 Ужасно закъсня

    6 0 Отговор
    Гн Манолов Този протест трябваше да. бъде на синдикатите с едно единствено искане Незабавно вдигане на стандарта на живот Тогава цяла България щеше да излезе и спечели
  • 88 Подкрепа ли?

    5 0 Отговор
    Помним я тая " подкрепа" още от учителската стачка. Тогава имаше само синдикални искания. И какво стана - предшественикът на този/ този тогава беше заместник!/ изостави стачкуващите учители. Правителството беше друго, но тези синдикални мазмантии бяха същите.Не им вярвай - никога никому не са помогнали - нито тези, нито другата говорителка и близачка на всяка власт Янка Такева/ преди ден- два и тя се появи , изтъквайки сходни " доводи"/
  • 89 ВАСИЛЕВА

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "манУлов":

    как може да се плаща чл внос хора вие сте луди та той защитава работодателите ПОЗОР до кога бе българи докога
  • 90 ХАРИ

    5 1 Отговор
    питам защо масово се имигрира тъпанар такъв юда
  • 91 Пародия на синдикати

    5 1 Отговор
    Коментара ще бъде изтрит защото няма как да харесам продалия се за 5 сребърника Димитър Манолов и КТ ПОДКРЕПА на ГЕРБ! Синдикати от както ГЕРБ са на власт няма има ги само на книга, колко права бяха отнети на работниците, къде бяха те, все нямало условия! Ясен критерии за липсата на синдикати е че сме с най ниски доходи в ЕС, а този от снимката може да си говори цял ден небивалици и лъжи! Вие сте богати ръководителите на синдикатите и знаете защо ни лъжете и как похапвате от баницата с късметите на Боко Тиквата! Сбогом и няма да тъжа за вас книжните синдикати!
  • 92 Да да

    3 1 Отговор
    1. Оставка 2. Върховенство на закона. 3. Прозрачни избори. 4. Реална конкуренция. Всичко това ще доведе до достоен живот ( висок стандарт ) 850 лв минимална пенсия и 1200 лв минимална заплата.
  • 93 Анти Борисов

    5 1 Отговор
    Двуличник!!! Кажи в колко борда участваш и за колко се продаде на ББ? За първи път чувам , че председател на синдикат се явява и работодател!!!!Ваня Григорова у 5000 пъти синдикалист от теб пияницо!!
  • 94 повръща ми се от тоя

    3 1 Отговор
    Не може да застане до протестиращите , защото е на хранилка при управляващите. Синдикатите и те са за рестарт и създаване на истински синдикати , които да защитят работниците.
    Чуди се сега в това положение как може да изнуди правителството да му вдигне тарифата. Всички от кочинката се размърдаха.
  • 95 безпартиен

    3 1 Отговор
    Тези синдикалисти как си изкарват прехраната и от къде се издържат?Не ми се вярва да е от членски внос,защото такъв могат да вземат само от служители на бюджетна издръжка!!!Каква му е заплатата на този и на такива като него?Тайна ли е???Ако много разбираха от бизнес да са се хванали да направят нещо дето носи пари на държавата,а не да точат от нея!
  • 96 Karosel

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Протестърите са без водач, защото са платени мухи без глави. Знаят какво искат, но нямат и идея какво идва след това. Каква система, кой ще поеме отговорност... То и аз иска шефа да го няма ама трябва да сменям фирмата, май!
  • 97 плъх

    4 1 Отговор
    Големи шамандури сме българите, щом още хрантутим тия престъпни синдикати. Че са и гьон сурата, та изпълзяват от дупките си когато преразпределят баницата. Пак се тупнаха на масата.
  • 98 Нео

    2 2 Отговор
    Протестите не само нямат лице, но нямат и идеи. Нямат ни най-малка представа какво ще стане след оставката на правителството. Тази оставка се иска за да доведе до нещо по-добро от сегашното иначе се превръща в цел от типа "стани да седна"! Това вече издава и ръководителите в сянка - престъпни олигарси и стари неудовлетворени от ностоящата ситуация муцуни!
  • 99 Гражданин

    3 1 Отговор
    Тази мишка Манолов в неделния блок на БТВ се подсмиваше след изявлението на Бабикян и р" синдиндикалист " се пише пълна пародия.Имат имоти от времето на Тато ,дават ги под наем ,печелят те са добре,се разбират с правителството много ги интересува за протестите? За съжаление в България няма синдикати те се водят само на книга.
  • 100 chi

    2 0 Отговор
    А защо мълча до сега? - щото ти пълнеха шкафчето. Такива купени и продадени, като теб- на боклука! Оставка!
  • 101 Камата съм

    0 1 Отговор
    И ТОЯ Е ОТ ШАЙКА И МАФИЯТА ДА ЗНАЕТЕ, ЗНАЕТЕ КОЛКО ИМОТИ ПРИСВОЙ ПОДКРЕПА НАВРЕМЕТО И СЕГА СА ТЕХНИ НЕ СА ДЪРЖАВНИ И СА ГИ ОДАЛИ ПОД НОЕМ И ЛАПКАТ ВЪН РАЗБОЙНИЦИТЕ
  • 102 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Перо":

    До 55 ком -Перо кое не разбра от написаното от мен -къде ми е грешката, ако трябва по подробно да ти обясня
  • 103 Аве Адолф Хайлллл

    1 0 Отговор
    "Имa куп хoрa, кoитo нaдничaт зaд гръбчeтaтa и кaзвaт: „Eтo ceгa тия щe ни cвършaт рaбoтaтa, a ниe пocлe щe ceднeм нa мeкитe крecлa, кaзa Димитър Мaнoлoв " - ето в това изречение се съдържа цялата истина за платената лумпенизация по павенца и кръстопътища , жалки маневри на още по жалки и долни хорица .......
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Кажи кои се крият зад думата ДЕМОКРАЦИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА":

    Божков, василев нинова манолова радев и колко още знайни и незнайни червени олигарси
  • 106 7735

    0 0 Отговор
    СИНДИКАТИТЕ НЯМАТ ЛИЦЕ 30 ГОДИНИ.КАКВО ТОЧНО ИЗВОЮВАХТЕ ПРЕЗ ПРЕХОДА?КАК ТОЧНО ЗАЩИТИХТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА НА ТРУДА? КАКВО ЛИЦЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ТЪРСИТЕ ВИЕ БЕЗЛИЧНИЦИ И НЕЧЕСТИВЦИ?И КОЙ ВИ БРОИ ВАС, КАТО ЕЛЕМЕНТ ИЗВЪН ЗАДКУЛИСИЕТО? ВИЕ ПРОСТО СИ ОСТАНАХТЕ ЧАСТ ОТ НОВАТА НОМЕНКЛАТУРА НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА,КОЯТО КРЕПИ СТАТУКВОТО,КАТО ЧАСТ ОТ ФАСАДАТА НА ФАЛШИВАТА НИ ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 107 Реалист

    1 0 Отговор
    Вие сте по-големи престъпници дори и от извергите в парламента и министерствата.
    Което е почти невъзможно, но все пак е факт.
  • 108 ПУРКОВИЯ

    0 0 Отговор
    ТИ ДИМИТРЕ СИ ГЛЕДАЙ БЕЗНЕСЧЕТО ЧЕ КАТО СЕ ОБЪРНЕ ПАЛАЧИНКАТА ДА НЕ ЗАГАЗИШ И ТИ
    Е ГАААТИ И СИНДИКАТИТЕ УЬДЕНИ ПОКРАЙ МАФИЯ И ЕДРИ БИЗНЕСМЕНИ АЙ СЕ СКРИИ
  • 109 питащ

    0 0 Отговор
    Ти нямаш лице нагаждач долен!
  • 110 чиче

    0 0 Отговор
    По умрели от нашите синдикати няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове