Last news in Fakti

22 Август, 2020 21:09 3 985 67

Пореден ден на протести - Август 2020

  • софия-
  • протест-
  • лагер

Няколко демонстрации

Пореден ден на протести - Август 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Палатковите лагери на възлови кръстовища остават, съобщи NOVA ТВ.

В 19 часа в Триъгълника на властта започна 45-тата вечер на протести. Непроменени остават исканията -  за оставка на кабинета и на главния прокурор.

Малко преди началния час на акцията на недоволство на възрастна жена ѝ  прилоша и се наложи на мястото да пристигне екип на Спешна помощ. Оказана ѝ е медицинска помощ. По-късно се очаква  и традиционното шествие на протестиращите от Министерски съвет до Орлов мост.

44-тата вечер на протести премина с кинопрожекция игра на волейбол, каране на ролери и велосипеди. „Идеята беше артистичен протест срещу построяването на хотели, като цяло застрояването на морето, което е неправилно”, сподели участник в протеста.

Мненията около акцията на недоволство обаче остават полярни. „Недопустимо е в центъра на София да се нападат жени и да се блокират възлови кръстовища. Това, което се случва с тези хранителни продукти, с които се замерят институциите, е много грозно, защото може би се изхвърля храна, която щеше да нахрани възрастните в старческите домове за една седмица примерно”, коментира ММА боецът Станислав Недков – Стъки.

Протестиращите коментираха и изказванията на председателя на парламента Цвета Караянчева и на президента Румен Радев.  „Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”, каза участничка в протеста.

Около 20.30 часа част от протестиращите се от правиха към сградата на Министерския съвет и наредиха колички и джипове. Разпънаха и плакат с искане на оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера. Инициативата е на "Отровното трио". 

Палатковите лагери остават на три места в центъра на София – на площад „Независимост”, до Ректората и на Орлов мост. Там обстановката е спокойна. В същия час се очаква да започне контрапротест на бул. „Ситняково”. Той е срещу затварянето на възлови кръстовища в столица.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    43 46 Отговор
    След тия кой ще чисти, превърнаха центъра в кенеф....

    Коментиран от #13

  • 2 Ееее

    26 37 Отговор
    Много скучно стана на тия протести.☹️
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Behemoth

    42 23 Отговор
    Оставка на жипажията!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Станислав Недков -Стъки

    29 26 Отговор
    Скоро няма да има протести. Ще ви начупим. Казвам се Станислав Недков известен като Стъки! Президент на ММА федерацията в България. Двата наши сайта на ГЕРБ са публикували че уверявам до няколко дни ще прочистя София от протестиращите. Сега за мен - Започнах в Търново към местни лихвари като събирах парите им. След това се ориентирах да изнудвам местни търговци да ми плащат месечен рекет. Никой не ме закачаше защото по това време Бойко бе гл.секретар на МВР. Но 1 депутатка от Търново Мариана Костадинова заплаши че ако МВР не вземе мерки срещу мен ще направи питане по парламентарен контрол. Преди това бях изнудвал и фолк певицата Вероника за 2 хил.лв и за да разбере че не се шегувам отрязах главата на бялото й кученце. Но след акция на МВР когато изнудвах търговка от Г.Оряховица ме хванаха с 500 лв.белязани и нож и боксове в мен. Осъдиха ме и лежах в ареста. След време рекетирах и караваните по морето да ми плащат. Преди 5-6 г.бях охрана и на Бареков. В момента съм президент на ММА федерацията и приятел на мин.Красен Кралев и получавам по 40 х.лв.месечно финансиране от министерството. Така че днес както ме цитираха нашите сайтове на ГЕРБ скоро с хората ми също криминални разчистваме София от протестиращите.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Ужасен

    29 12 Отговор

    До коментар #6 от "Станислав Недков -Стъки":

    Напишете в Гугъл Станислав Недков Стъки рекет и ще се ужасите....

    Коментиран от #46

  • 8 Да се смееш да плачеш ли

    36 23 Отговор

    До коментар #6 от "Станислав Недков -Стъки":

    След като не се намериха хора за контрапротести , вече се активират криминално проявени и осъждани мутри...Какво падение на Баце !!!!!

    Коментиран от #62

  • 9 Активист на БКП

    34 19 Отговор
    Къде е другарят Борисов???! Жив ли е ??? Вълнуваме се за неговото здраве?????

    Коментиран от #21, #24, #57

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    30 11 Отговор

    До коментар #10 от "Станислав Недков -Стъки":

    Стъки празна голяма тикво както те знаят в Търново! Помниш ли 2014 г.когато се навърташе около Барека когато имаше пари тези от КТБ и когато му бе охрана заедно с 30 още безмозъчни на транквиланти уродчета като тебе и когато те хвана че ти дава не само заплата а и сте крадели от горивото на автомобилите им и те изгони почна да даваш интервюта срещу него Барела каза - " Не обръщам внимание на криминален елемент и отявлен престъпник"...Дори бившия ти господар разкри пред всички какъв си...А сега Баце те е наел...Падението е за него....
  • 12 Майна

    33 20 Отговор
    БРАВО , СЪНАРОДНИЦИ!! РЕСПЕКТ КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО ФА НА БАРИКАДИТЕ !!

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 13 Абе Йоско ми то

    27 19 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    Боко превърнА целата държава в кенеф, бе.
  • 14 Въпрос

    32 9 Отговор
    Хубаво от сайта сте цитирали криминала Стъки, но защо не сте довършили думите му - "Ако до няколко дни тези не се разкарат от кръстовищата, ще организирам контрадвижение и ще ги размажа и почупя и разкарам от София"

    Коментиран от #22

  • 15 Гео Милев

    21 10 Отговор
    “Септември ще бъде май !!!
    Човешкия живот
    ще бъде един безконечен възход
    - нагоре и нагоре!…
    Глас народен…глас Божий!”
  • 16 питане

    26 17 Отговор
    Фигурантът каза ли кога подава оставка?
  • 17 Нискоинтелигентен

    22 10 Отговор
    ★Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”, каза участничка в протеста.★
    ????????ко речи ко ??¿??
  • 18 M M

    18 20 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Кокич":

    РадеФ ,пиле по спокойно!
  • 19 следва

    27 20 Отговор
    Края на лумпените и фатмака наближава.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Деси Радева

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "Активист на БКП":

    И аз се питам ,къде е Борисов ,къде е моя ,къде сме ние ,къде съм аз .....в тези дни на равносметка ви поздравявам с пърчето : Слънцето пекна, лято дойде, събрахме багажа и хоп - на море. Старата банда със нов антураж, гаджета, кръчми, всеки е ларж. Пилеем парите и ни е гот. Веднъж ни е даден този живот. Денем на плажа слънце пече, вечери бурни, купонът тече. Хайде в Приморско, хайде в Бургас, всичките кръчми бачкат за нас. Хайде във Варна, Албена и Балчик, всичко е супер и всичко е шик.
  • 22 отговор

    18 14 Отговор

    До коментар #14 от "Въпрос":

    не само той мисли така!!! Вън продажните мутри начело със фигуранта! Ще го подкрепя лично... И не само ще ви бия превратаджийте неуспешни...
  • 23 ха ха

    7 4 Отговор
    болярина ше идва до Софето да "оправя" работата..

    Коментиран от #45

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хихихихии

    20 13 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    На ..."барикадите" бяха....8 (осем) ПОЛУЧОВЕКА , другите 42 бяха с ПУЧАДЖИЯТА-ДЕ'БИЛ,..на ШИПКА,..да създават.. МАСОВКА
  • 27 Майна

    18 13 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    ЕТО ПО ТОВА СЕ ПОЗНАВАТ ИСТИНСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!!! СЪСКАТ ОТ ВКЪЩИ!!! НАЛИ ВИ КАЗА ДРУГАРЯ "ФИГУРАНТ" МУТРИ ВЪН!! ЗАЩО НЕ СЕ СЪБРАХТЕ ПОНЕ 1000??? ДНЕС ДОКАТО ОСКВЕРНЯВАШЕ ШИПКА ПАК ВИ НАСЪСКВАШЕ....СЛУЧАЙНО???
  • 28 КАКВИ

    19 6 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    БАРИКАДИ БЕ?? НЕДОНОСЕН! 20 БОКЛУКЧИЙСКИ КОФИ И 25 ПАЛЕТА?? ДВАМА ПО НЕРВНИ ЩЕ ГИ СТРОШАТ В ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ НА ПИЕЩИТЕ БИРА НА УЛИЦАТА!!!
  • 29 Електра

    18 7 Отговор
    Ха ха ха,
    10 олигофрена начело с Кана Радев, Мая Галева, Ян Бибиткян, Минетков, Лупи и Маджо вика Ристю. Но смо Йоло Делев, има 2гр. мозък измежду тях...
  • 30 Угрижен трол

    18 7 Отговор
    Жалка история, преди малко минах по жълтите павета и какво видях, един файтон хора барабар с озвучителите. Това ли е гласът на България?

    Коментиран от #34, #64

  • 31 Останаха 100 човека

    19 9 Отговор
    Останаха сто човека но не се знае колко от тях са платени и колко не. Все пак пълен провал за Бабикян и Христо Иванов. Скоро контрапротеста ще е в пъти по-голям.
  • 32 Глупости на таркалета

    19 7 Отговор
    През деня има 10 човека а вечерта 100. Това не са протести а платени агитки на тримата ГК...ци и Христо Иванов. Все от техните приятелчета. Пълен провал. Грозна картинка

    Коментиран от #54

  • 33 антипротест

    12 7 Отговор
    Масква, Масква, Масква, уууу бреее, льотчик с 20 наркомана не мож свали баце.Ам благодари се че е добър иначе ЗАТВОР за теб метежнико доказано с годините - червеното е мор за България
  • 34 Ман

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Угрижен трол":

    Факти,що не пишете колко хиляди са на протеста

    Коментиран от #38

  • 35 Обичам да се присмивам на висшисти !

    5 6 Отговор
    Аз няма да коментира ,само минавам да подразня висшиститИ - Хелльоуу висшисти ,а как сме днйес ,добрйе ли ,хубаво
  • 36 ХА ХА ХА

    10 5 Отговор
    ПИШЕТЕ БРОЙКАТА , ЧЕ ПО ЕДНО ВРЕМЕ БЯХА ....120 000.
  • 37 То тук

    10 4 Отговор
    има повече коментари отколкото лумпена на паветата бееее овцииии. Готино се кара тълпата...иди тук иди там и те тръгват....
  • 38 Факти

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Ман":

    Щот нямат хиляда ...иначе бихме ..
  • 39 гост

    10 3 Отговор
    "....Публикувано във факти.бг: „Идеята беше артистичен протест срещу построяването на хотели, като цяло застрояването на морето, което е неправилно”, сподели участник в протеста...." ...казаха клошарите- нарко-ма-ни, които през следващия уикенд, с парите, получени от 5тте вечери присъствие на незаконните блокади и протести, ще се правят на "голяма работа и нацепени богати батки" в същите тези големи хотели на 1 ва линия и ще купонясват с амфетки и редички "бело" в дискотеките и нощните барове на "омразните" им мутри по нашето Черноморие:) Толкова са прозрачни, че няма накъде- всичко им е елементарно- и действията, и желанията:)
  • 40 Ушатата сова

    3 1 Отговор
    У-УУУУУУУУУ. У-УУУУУУУУ. У- УУУУУУУ.
  • 41 Алфа Вълкът

    12 4 Отговор
    Биха бабите, биха майките с деца, време е да подпукат инвалидите и сираците!
  • 42 СМЕШКИ

    9 1 Отговор
    ВЕЧЕ НЕ ОСТАНАХА НОРМАЛНИ - САМО ОЛИГО....НИ
  • 43 Град Сетпември

    11 3 Отговор
    На Щипка сичко е спокойно .
    Няма го мутренскот БеИнВе ,няма я глъчката и тропота на бастуни и шляпането на чейнета ,човекът от Виваком си отиде , Радев и компания вече са полупияни в хотел Казанлък ,а една лисица яде остатъка от една кифла с мармалад до капанчето .....

    Коментиран от #48

  • 44 КАЗАХ НЕ

    5 3 Отговор
    НОМЕРА НА СТАРИТЕ МУЦУНИ НЯМА ДА МИНЕ .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 КЛОШАРИ

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ужасен":

    АКО СИ ИЗПЪЛНИ НАМЕРЕНИЯТА ВСЕ ПАК ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Галина

    18 6 Отговор

    До коментар #43 от "Град Сетпември":

    Днес останах толкова възмутена от изпълненията на Радев на Шипка,че дори не знам какво и как да кажа. Той се държа дори и по- зле от диктатора Ким Чен Ун. Май наистина вече толкова е жаден и озлобен за власт, че дори не осъзнава какво върши.
    Днес,на Шипка, хората не бяха допускани, защото не били от хората на Радев, някой може ли да си представи такава наглост??????
    Шипка е на всички българи г-н Радев,не е на баща ви!!!
    Бяха допуснати само тия, които му се кланят и му целуват ръката. И това ако не е диктатура, незнам какво е. Тоя човек си мисли,че живее в миналия век, че в България е още комунизъм. И имаше наглостта, като се качи горе,да говори за свобода и справедливост.
    Това ли е СВОБОДАТА според вас Румене?????
    Ами мерси,не ви я искаме!!!!!

    Коментиран от #50, #63

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Обичам да се присмивам на висшисти !

    5 6 Отговор

    До коментар #48 от "Галина":

    Що не му щъкна един камък по кофата ушата ?Уж че се почесваш зад ухото и щък !
  • 51 ЛООООШООО,..СЕДЛАРОВ,ЛОШООО

    8 4 Отговор
    КЪДЕ изчезна УПРАВЛЯВАЩИЯ ТЪЛПАТА по .мрежата, АЛИ БАБА?!?
    ПОЧЕМУ само говорителката на БОЖКОВ-ДЕ'БИЛА вдигне ръчичката в комунистически поздрав и...се шмугва като ПУ*ка ...отново в землянката при ТРА'ВЕСТ'ИТА ДЕСА?!?
  • 52 Кххх

    8 3 Отговор
    Последния софиянец го няма май наистина свършиха парите... Щом и за тролене няма...
  • 53 Герб На върха Винаги

    5 2 Отговор
    Победихме ги с тотална победа ,капитулираха на крайцера Мисисипи в залива Тонкинк
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 НА КРАТКО

    4 2 Отговор
    ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС +БОЖКОВ "
  • 56 Оги

    3 4 Отговор
    Тоя пък смешник стъпки, загрижил се за възрастните хора, абе маймун, ще не кажеш на Боко да извади някоя пачка евраци от чекмеджето да ги нахрани. Палячо.
  • 57 Не се тревожи за

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Активист на БКП":

    Борисов,него Господ го пази а на вас ви гледа сеирите и ви крои шапките и накрая Той си знае
  • 58 Шопо

    1 3 Отговор
    Стъки с дъртата женица наби ли някой ???
  • 59 Федеро

    1 7 Отговор
    Кое ви кара да мислите,че тези 10 човека на барикадите са сами?А ги пипнахте а ви смачкахме.Държавата го разбра а вие троловете мръшави с кухите кратуни не разбрахте.Хайде опитайте а не само да плякате на клавиатурите.Видяхме привържениците на герб,кои са и колко са останали,едно нищо или всичко за пари.Кое ви кара да си мислите,че между протестиращите няма бойци по-добри от гербавите наркомани и пияници ММА смешници от световна класа?МВР знаят и Бойко го знае и затова са в безпомощна позиция.Сега разбирате ли,колко малко ви плащат да пишете глупости?
  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    герб останка вън
  • 61 БайХ

    2 4 Отговор
    При вандализма на полицейските хайки ТОВА НЕ СА ПОЛИЦАИ а ШПИЦКОМАНДИ от охранители - борчета облечени във някакви униформи. Полицаите са дръжни да носят нагръден знак със полицейския си номер по който се разбира откъде са. ОСТАНАЛОТО Е БЕЗЗАКОНИЕ И ОТКРОВЕН ФАШИЗЪМ - ТОЛИТАРИЗЪМ!
  • 62 Всичко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да се смееш да плачеш ли":

    Си върви по соросоида,скоро ще бъдем роби на територията на бившата си държава,която ще се превърне и в плацдарм.Ликувай народе!
  • 63 Иди си

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Галина":

    При Сорос там ще те хранят със слободия и през ушите
  • 64 Не това е

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Угрижен трол":

    Шорош в България
  • 65 ПРОТЕСТАНТИТЕ....КАТУНАРИТЕ НА СОФИЯ

    1 0 Отговор
    ТИЯ ЛИ КАТУНИ ШЕ ПРАВЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ......СМЕХ
  • 66 БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ

    1 0 Отговор
    А КЪДЕ ГО БСП НА ПРОТЕСТИТЕ....ТАМ СА ...ДЪЛБОКО КОНСПИРИТАНИ...
  • 67 Долу комунета

    2 0 Отговор
    За пръв път виждам "национален протест" с 2,3, понякога и с няма толкова купени пиянки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове