Last news in Fakti

23 Август, 2020 23:53 3 806 63

Варна, Пловдив и Русе отново извикаха: "Долу ГЕРБ!"

  • протести-
  • герб-
  • варна-
  • пловдив-
  • русе

Протестите в големите градове на страната не стихват

Варна, Пловдив и Русе отново извикаха: "Долу ГЕРБ!" - 1
Снимка: Радио Варна

Недоволни от управлението на страната граждани отново се събраха на Главната улица в Пловдив, предаде Българската национална телевизия. Със знамена, озвучителна техника и лозунги демонстрантите поискаха оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Хората отправиха и призив за по-голяма активност на пловдивчани в протестите.

В Русе хората, които бяха пред Съдебната палата на централния площад "Свобода", събираха подписи за оставка на правителството на Бойко Борисов. Всеки желаещ имаше възможност да пусне своя глас с мнение за това какво бъдещето иска за България в специално изготвена за целта "урна на промяната" и да получи като подарък книга. Русенският музикант Иво Минчев също подкрепи протеста с изпълнения на китара, започвайки с инструментал на знаковата песен на "Скорпиънс" "Вятърът на промяната".

Фейсбук групата "Палатков лагер община Варна" обяви тема на протеста тази неделна вечер: "DMS Зимнина за Гешев! От нашите мази за вашите гуши!", предаде Българското национално радио.

"Зимата идва!", пишат в групата и призовават: "Да помогнем на хората в нужда! Гешев, Борисов и компания"

Както вече знаете, след спецакция в дома на един от активистите на протеста в София, бяха открити части от машина за варене на компот... Властите няма да се спрат преди да намерят и другите части от машината!

След това ще събират плодове, ще ги варят..., обясняват протестиращите в публикацията защо се налага:

DMS Буркани за властта!

Протестиращите се насочиха на шествие към сградата на съда до шадраваните в центъра. Участниците скандираха "Варна, събуди се!". Традиционните призиви са: "Оставка веднага" и "Гешев е позор - оставка и затвор"

"Елате с нас, правим го за вас" - така хората от шествието се обръщаха към преминаващите Предвождани от знамена и младежи със сигнално жълти жилетки, хората от шествието скандираха "Оставка", дружно ползват съдийски свирки, чуват се вувузели и тромби.

Шествието се продължи през площад България край статуята на рибаря със златната рибка. Виковете бяха "Мафията вън!" и "Оставка". Някои от пешеходците спонтанно се присъединяваха към протестното шествие и продължиха с него.

С викове "Долу ГЕРБ!" и "Оставка" протестиращите стигнаха на централния площад.

До фонтана в центъра пространството кънтеше от освиркване и викове "Гешев е позор - оставка и затвор". На стълбите пред централния вход на съда бяха наредени буркани с компоти.

Протестиращите превързаха демонстративно очите, ушите и устата на трима от участници, които коленичиха безсилно, онагледявайки безсилието на правосъдната ни система в стил: не чух, не видях, не знам.

Пред парадния вход на съда протестиращите се редуваха и изказваха на висок глас мотивите за исканата оставка на премиера и главния прокурор. Хората се редуваха на микрофона и след всеки ехтеше "Оставка". Участниците изказаха и подкрепата си към семейството на младия мъж от софийския палатков лагер /Тихомир/, чийто дом бе обискиран.

След това протестиращите се насочиха към катедралата. За кратко бе блокирано кръстовището. Недоволните дружно извикаха "Оставка" и поеха по бул. "Мария Луиза" към палатковия лагер пред общината.

Нито един полицай не съпроводи шествието тази вечер. Охрана от полицията нямаше и при блокирането на кръстовището, нямаше обезопасяване на пътните платна. Полцицаи се виждаха единствено около лагера край общината.

Шествието приключи пред сградата на общината. Участниците изпяха отново на раздяла химна. Някои от хората обаче останаха край палатките, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даа

    26 34 Отговор
    Долу ГЕРП, да на БКП !

    Коментиран от #3, #45

  • 2 Боко българоморец

    61 21 Отговор
    ГЕРБ кръвопийци!
  • 3 ББ член на БКП до 95 г

    58 16 Отговор

    До коментар #1 от "Даа":

    То едно и също ве ! ГЕРБ са шлаката на БКП!
  • 4 Кое не разбрахте бе

    52 11 Отговор
    Гешев е на миконос и не му пука, а Баце няма кой да му каже и с тоя стар телефон без кирилица не знае дори че има протести...
  • 5 Активист на БКП

    55 17 Отговор
    Некадърникът трябва да си отиде! Долу ГЕРБ! Съд и затвор за Мутрата от ГЕРБ!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 варна морето

    27 28 Отговор
    къде беше протеста във варна, цял час го търсих !!!

    Коментиран от #11

  • 8 ТаУмВзе

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 9 Отровното трио

    22 24 Отговор
    Браво на Варна, Русе и Пловдив. Единствените БЪЛГАРСКИ градове. Останалите градове сме ги зачеркнали с дебелия флумастер. Като дойдем на власт да не се чудите от къде ще ви дойде. Не можахте 20 човека да намерите да блокирате едно кръстовище от кумова срама. Но ние не забравяме. Идва ден за разплата

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Варненският поп

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "варна морето":

    Ами днес се преместихме и блокирахме възлово кръстовище пред Адмирала на златните. Там бе бира скарата
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Варна, Пловдив и Русе отново извикаха:

    16 3 Отговор
    Къде сте всичкий Аре ръцьете горееее Сса Сса
  • 15 Голем смях

    32 12 Отговор

    До коментар #9 от "Отровното трио":

    Браво на Русе,защото единствен от големите градове не си избра кмет от ГЕРБ.

    Коментиран от #57

  • 16 Поздрави от Пловдив

    35 11 Отговор
    В Пловдив нямаше нищо,мисирки на лъжете хората, Пловдив никога не е бил червен

    Коментиран от #49

  • 17 Варна, Пловдив и Русе отново извикаха:

    6 4 Отговор
    И сега всички зайедноооооо:
    Най-добрата фирма, най-добрата фирма - нашата е!
    Най-добрата фирма, най-добрата фирма - първи номер ние сме!
    Нашата фирма, нашите момичета са номер 1!
    Най-добрата фирма, най-добрата фирма - първи номер ние сме!

    Коментиран от #50

  • 18 ГЕСТАПОТО

    16 4 Отговор
    По 10/20 мишка в град само за Варна мишките се скрили в Максуда там нямало да ги открият да ги бият а от Бошкоф ТВ ще ги снимат с телевизора
  • 19 гост

    18 15 Отговор
    Юридичecки грaждaнcкoтo нeпoдчинeниe e прoтивoкoнcтитуциoннo. Cлeд кaтo открито нарушавате 8 члена от кoнcтитуциятa и поне 5 зaкoна, зaщo иcкaтe мвр дa ви oхрaнявa / зaщитaвa прaвaтa върху незаконните ви блокади и незаконните ви протести, кoитo права прoизтичaт oт....кoнcтитуциятa и зaкoнитe? Щoм виe ги нaрушaвaтe, щe ce нaрушaвaт и вcичкитe ви прaвa, както и никой няма да се интересува и НЕ Е ДЛЪЖЕН да се интересува да запази живота ви- щe имa твърдe мнoгo хoрa, нa кoитo нямa дa им пукa зa живoтa ви, щe ви гaзят нaрeд c мпc-тaтa cи, и дaжe щe дaдaт зaдeн хoд, зa дa проверят дали са ви сгазили така, че вече да не мърдате..Тoвa иcкaтe- тoвa и щe ви ce прeдocтaви.

    Коментиран от #35, #46

  • 20 Пфууу...

    18 16 Отговор
    Кога ли ще почнат да ви целят, със домати и яица .. изтръпнали наркомани... та да спрете да тормозите хората
  • 21 гост

    17 6 Отговор
    "...Нитo eдин пoлицaй нe cъпрoвoди шecтвиeтo тaзи вeчeр. Oхрaнa oт пoлициятa нямaшe и при блoкирaнeтo нa кръcтoвищeтo, нямaшe oбeзoпacявaнe нa пътнитe плaтнa..." КРАЙ- СВЪРШИ СЕ с полицейската охрана на незаконните блокади и незаконните протести! Щом полицията законно НЕ отбива движението, щом няма знаци, указващи, че има ремонт на незаконно окупираните кръстовища и улици, ВСЕКИ МОЖЕ ДА МИНЕ ПРЕЗ НЕЗАКОННИТЕ БЛОКАДИ, БЕЗ ДА МУ ПУКА,че щял да нарани някой нарко или алкохолик, находящ се НЕЗАКОННО върху пътното платно. Да- ще има съпричиняване, но пияндурските тълпи на незаконните блокади НЯМАТ ПРАВОТО да изискват шофьорите да им пазят живота- защото УМИШЛЕНО тълпите нарушават закона и така сами се отказват от правата, които им дава закона и от неговата защита. Ама, че шофьорите щели да сгазят хора- ха, че от кога тълпите имат законни права и от кога в тях има хора...
  • 22 гост

    14 4 Отговор
    Правата по нашата конституция са ЛИЧНИ И ИНДИВИДУАЛНИ, А НЕ ГРУПОВИ/ КОЛЕКТИВНИ- така, че - протестърите мноооого да внимават ....

    Коментиран от #43

  • 23 долу мухобойко

    8 8 Отговор
    долу мухобойко
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Спомени от Варна

    12 2 Отговор
    Общо по малко от 30души във Варна и то с журналистите за повече от 30000град през лятото.Вижте протестите през 2012 и сравнявсйте и не забравяйте кого избраха след това.А в интерес на истината от тогава доста неща бяха направени по инфрастрктурата.Е има много какво да се желае но да си сомним управлението на Кирчев когато продаваха детски градини и на Киро далаверите, а забравих едни от водачите на протестите бяха общински съветници тогава и сега.А сделките се одобряваха от бщинския съвет.А някой сайтове пък бяха в борда на директорите на общинси дружества точно в този период.Хора водят ви за носа особенно младите дето не са били родени тогава за да помнят,а другите са отдавна в чужбина.Не съм доволен ,ама от тези дето се гласят да ме управляват Не категорично не ИСКАМ.Между другото тогава имаше хартиен печат и вестниците са в библиотекиъе.Нека по младите се заинтересуват преди да повтарят мантрите на Божков кой има интерес
  • 26 месара

    14 2 Отговор
    не пишете лъжи ! като споменавате градовете не значи че цялото им население е протестирало ! протестиращите не са повече от 200-300 общо в трите града !
  • 27 Гост

    14 3 Отговор
    Машина за варене на компот!? Мая Манолова е измислила най-абсурдната версия за защита на активисти, които не спазват закона. Някой да е чул или видял машина за варене на компот?
    Като се борите срещу мафията, поне събирайте хора, които спазват закона.
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 13 Отговор
    оставка и съд за герб
  • 29 9027589

    13 6 Отговор
    Протеста на платената прислуга на разследваните олигарси не е недоволство,а поръчково мероприятие заради личните им проблеми с правосъдието.И от какъв зор да искаме оставка на главен прокурор и най важното не казват причината ,а само лаят.То не че не се разбира целта,,но такова падение на млади хора които не искат промяна ,а да угодят на спонсорите е малоумие.Правили го били за нас,ама сериозно ли,разни отрепки на Копейкин и подобни малотиражки.

    Коментиран от #47

  • 30 Реалист по природа

    0 5 Отговор
    България ше се оправи, КЕ стане ЖИВкова ! Това е истинското й бъдеще !
    Ориста й е такава !
    А ето и всръвнението на 21 век - човек който са го направили на 2 стотинки, това е все едно, както България са я правили на 2 стотинки пред света !
  • 31 """""""''''''

    11 3 Отговор
    Е щом Гешев е " позор" ,значи платенките са за затвор.Ами що не извадите талончетата или не извикате уволнените от завода на Баневи в Девня - 10000 души да ви правят компания,.Повтарят на маноливата сврака опорките.Всички разбрахме ,че казана за ракия не е чушкопек и другарчето е свързани и с наркотици.Ама вашите хора все са невинни.Кого заблуждавате?

    Коментиран от #44

  • 32 Много народ бе

    11 0 Отговор
    Всичките ли протестиращи лумпени са на снимката? Как 10 души се представят за цяла Варна?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 минчо

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    дани кирилов ти ли си
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай Курти

    10 5 Отговор
    Само ми е интересно от къде имат пари ТРИМАТА ГЛУПАЦИ да изхранват семействата си след като са цял ден се излежават в палатките и разнасят революция
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Втори септември

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Чук и Гек":

    София не е заспала на 2 септември ще видите как цялата шайка на ГЕРБ ще бъде изнесена от НС със столовете.

    Направен е опит, както Пламен Горанов проф. Минеков да бъде изгорен.
    Мръсна бандитска герберастка сган. Хората ще ви изметат, трябваше още при Ало, Ваньо шайката ГЕРБ да бъде в затвора.
  • 41 Не на Мафията

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Нане":

    комунисти реститути и крадците от ГЕРБ трябва да бъдат изметени от властта, съд оставка и затвор за Мутрите ГЕРБ
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Долу мафията ГЕРБ

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Крадливата Шайка ГЕРБ да внимава, много ви търпяхме.
    Долу Мафията!
  • 44 Съд и Затвор за ГЕРБ

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от """"""""''''''":

    А ало ваньо, Мишо Бирата и съпругата - смърт, следовател убит с 3 куршума Цецомобили, унищожаване тефтерче Златанов, отверки в хард.
    патологът на Белнейски - смърт.
    Кюлчета, евра, пищаци - не са ли позор за Гешев.

    Оставка съд и затвор за хунтата ГЕРБ
  • 45 Долу комунягите от ГЕРБ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Даа":

    Кво да на БКП бе, на Тиквата е член на БКП.
    Гърневски, Биков, Цачева, Цветанов, Цецка, Сачева - баща и комунист,Долу комунягогерберастите от БКП.
  • 46 ЗАТВОР за ГЕРБ

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Противоконституционна е ГЕРБ - не може да се финансира отвън.
    Хората протестират срещу НЕЗАКОННАТА с чужди капитали ХУнта ГЕРБ.
  • 47 Вън на Мафията

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "9027589":

    Протестираме срещу Гешев, защото Смешко:
    Ало, Ваньо - спиране на митническа проверка от Тулупа - злоупотреба с власт и корупция.
    Ало, Банов - злоупотреба с власт и корупция.
    Недакларирани милиони евра, злато и пищаЦи.

    Вдяна ли герберастки троле или да ти го нарисуваме.

    Коментиран от #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 3243424

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Поздрави от Пловдив":

    Тук не става въпрос за жълти и червени , а за морал и справедливост бе пич. Едно и също пишеш всеки ден , няма кой да ти се върже. ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР ЗА КРАДЛИВАТА ПАСМИНА ОТ ГЕРБ И ТЕХНИТЕ ПРОРОЦИ ШИШИ И ГЕШЕВ.
  • 50 Винету

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Варна, Пловдив и Русе отново извикаха:":

    Браво от нашите си веднага ти личи че си гербераст
  • 51 Не знам за варна и Пловдив

    3 1 Отговор
    Но в Русе 5- 10 оръфлека се местят като пръдливи от място на място и нищо не правят. Отначало изглеждаха смешни, после жалки а сега вече досадни и неприятни. Хич не помагат на собствената си кауза. / всъщност тя не е тяхна/!
  • 52 Не знам за варна и Пловдив

    3 1 Отговор
    Но в Русе 5- 10 оръфлека се местят като пръдливи от място на място и нищо не правят. Отначало изглеждаха смешни, после жалки а сега вече досадни и неприятни. Хич не помагат на собствената си кауза. / всъщност тя не е тяхна/!
  • 53 Docenta

    4 0 Отговор
    Объркали сте в пловдив протеста с Капана фест.Всичко живо яде и пие
  • 54 Алфредо Стреснер

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Вън на Мафията":

    Първо Гешев не беше главен прокурор тогава. ако малко разбираш с незаконно събрани данни няма как да осъдиш когото и да било независимо колко ти се/ми се иска.Искаха прокурор дето арестува министри и олигарси и си го получиха.Сега му искат оставката защото този от Дубай все пак е платил за това и сам си го казва в записа и постовете с опорките за хунтата.Ако беше хунта по улиците щеше да има кръв сълзотворен газ и стадионите щяха да са пълни с интелектуалци.Сегашните протести са колкото баскетболен мач,а полицията пази протестиращите.Армията е в казармите.Друг човек обграден само от военни с мерак за еднолична президентска власт покрива тези признаци.Затова и не ще нова конституция защото в тази се ограничават правата на президента.Аман от генерали
  • 55 ДДД

    6 2 Отговор
    НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА ВИ ОПРАБЛЯВА БКП ТА СЕГА ОТНОВО ИСКАТЕ ДА ИМ ДАДЕТЕ ВЛАСТТА. КОГАТО НАРОДА СЕ ДЪРЖИ КАТО СТАДО ОВЦЕ ТАКА СЕ ОПРАВЛЯВА.
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НОВИ ХОРА, НОВА КОСТИТУЦИЯ!!!
  • 56 Гост

    3 1 Отговор
    Варна и Пловдив протестират, защото не щат да ги управлява ГЕРБ. Тях ги разбирам. Но защо протестират в Русе? Нали там спечели кмет от БСП, човек на Корнелия? Защо протестират и те?
  • 57 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Голем смях":

    Тогава, защо протестират и русенци? Нали ги управлява бесепар?
  • 58 Народът Български

    2 0 Отговор
    "Никoй нe пeчeли oт дecтaбилизaциятa, c изключeниe нa хoрaтa, кoитo имaт интeрecи инcтитуциитe дa нe рaбoтят в мoмeнтa. Тoвa ca хoрaтa, кoитo ca cъc зaвeдeни oбвинeния oт прoкурaтурaтa, нaмирaщи ce в чужбинa. Тe ca нaй-гoлeмитe пeчeливши".
    Много е важно протестиращите да се фокусират в две искания: 1.100% мажоритарин вот на парламентарните избори. 2.Най-много два мандата на всеки депутат.
    Впрочем на 7-то Великото Народно Събрание депутатите се бяха разбрали за два мандата и най-възрастния депутат тогава Йосиф Петров при закриването му им честити първия мандат в 36 НС.Но така и не се разбра защо в Конституцията от 1991 година това изчезна.Явно е било трик на депутатите.Партиите много не обичат тия две неща,които пък са добре за гражданите.Всеки може да си помисли много добре.Не слушайте манипулациите на вече бити пишман политици.
  • 59 Аве Адолф Хайллллл

    4 0 Отговор
    Ей ,тая журналистика все една и съща дъвка дъвче , колкото и опита за внушения да направите , тия глупости на безпризорните вече омръзнаха на всички ,и на никой не му пука за статии писани по образец........
  • 60 ДОКО

    0 1 Отговор
    ПОНЕЖЕ СЪМ ДАЛЕЧЕ.. ДОЛУ ГЕРБ..ДОЛУ БОКО ТИКВОКО...ДОЛУ ГЕШЕВ..ВЪН ВСИЧКОТО ГЕРБ
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пловдив

    1 0 Отговор
    С 23наркомани ли се сваля власт и то на всякъде са толкова желая ви успех хубаво че никои не иска оставка на радев че тои веднага ще я подаде толкова честен и предан човек към доган и божков до сега не е имало
  • 63 Не те кефя ли

    1 0 Отговор
    Варна е морската столица на България !
    Въпреки това не е такава , каквато й отива да бъде !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове