Last news in Fakti

6 Септември, 2020 16:49 1 987 56

Каракачанов: България е вечна кауза!

  • вмро-
  • каракачанов-
  • бъългария

Да помним завета на Тодор Александров и Иван Михайлов, не обръщаме поглед ни на запад, ни на изток, пред нас е само българския идеал

Каракачанов: България е вечна кауза! - 1
Снимка: ВМРО

На 6 септември, в деня на Съединението, ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров. Честванията са по повод 96 г. от убийството на Александров и се състояха до параклиса „Свети Илия“ над с. Сугарево, Мелнишко, където е и гробът на войводата.

На събитието присъстваха вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки, кметът на Сандански Атанас Стоянов, народни представители, стотици членове и симпатизанти на Организацията, българи от Македония и Западните покрайнини.

Поклонението започна със заупокойна молитва и изслушване на химна на Република България и химна на ВМРО. Нови членове положиха традиционната клетва за вярност към ВМРО - над Евангелието, камата и револвера. Бяха връчени грамоти на участниците в традиционния поход "По стъпките на Тодор Александров", който продължава седмица в Пирин и дава планинска подготовка на младежи от Организацията.

И тази година за пореден път над планината проехтя тържествен залп в знак на почит към Тодор Александров.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отбеляза, че днес честваме три събития в едно. Днес отбелязваме Съединението, вчера беше годишнина от смъртта на Иван Михайлов, почитаме и годишнина от убийството на Тодор Александров.

Българите от Княжество България и Източна се обединяват. Там участват и македонските българи. Това е първата стъпка към Санстефанския идеал. Българите през 1885 г. успяха, защото имаха кауза.

Не слушаха Великите сили или освободителката Русия, слушаха морала и сърцето си на българските патриоти - най-голямото дело. Имаха обща цел и не се деляха на леви и десни, умни и красиви. Има символика на раздела. Македония остана под власт на турския султан. Но 8 г. по-късно 6 млади хора в Солун създават ВМРО за обеидинението на българската нация, заяви Каракачанов.

Той разказа как Александров поема каузата за свобода и обединение и накрая загина за нея. Когато е ръководил ВМРО след Първата световна война, пак може да направим аналогия с днешно време - омраза, комунистическите пари унищожават нашата държава, делене на селяни и граждани. Тогава Александров тръгва на своя освободителен поход във вътрешната държава, за да обедини нацията против пропагандата от Югославия. Ето я аналогията с времето тогава. Тогава е бил обвиняван, че е зад правителството. Политическите конюнктури идват и си отиват, остават в историята такива като Тодор Александров и Иван Михайлов, които се жертват за страната си, Тодор Александров беше от тези, които жертва себе си, той се опълчи срещу империя като СССР, разкри още Каракачанов за делото на великия войвода.

Добрите българи помнят Тодор Александров, Иван Михайлов и многобройните четници, които защитават свободната българска държава. Днес на това място и в деня на Съединението целите и каузите, заради които сме тук са това, отново ни обединяват. Не искаме експерименти с българския народ. Не обръщаме погледа си нито на изток, нито на запад, пред нас е само българския идеал.

България е вечна кауза. Нека да следваме заветите на Тодор Александров и Иван Михайлов, защото те заеха правилната страна - тази на България, сподели още Красимир Каракачанов.

Днес е денят на Българското съедининие - дело, което е започнато и от Тодор Александров, който е убит на Равна бука и великия водач на ВМРО Иван Михайлов. Трябва да изпълним завета им за единно и неделимо отечество от Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море, заяви от своя страна евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той напомни, че днес тук, на това паметно място, са се събрали представители на българските родовете от Македония - Дрангови, Шапкареви, българи от Албания и Македония. Те почитат паметта на тези велики водачи на ВМРО, за да няма граница между Охрид и Черно море, каза Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    58 7 Отговор
    навремето на такива са им викали ,,народни изедници''. Ботев би ги екзекутирал моментално. Левски е малко по-добър-би ги окаушил до живот.
  • 2 ДИКО

    53 5 Отговор
    Толуп толовище и некадърник.изфащяла.бира.
  • 3 Тъпак

    50 5 Отговор
    МРЪСЕН ДОНОСНИК НА ДС,ПОТОМСТВЕННА КОМУНИСТИЧЕСКА ГНЪС.ДОСТОЕН ДА СЕ МЕРИ С ПЛЕН АЛИЕВ ПО БЕЗУМИЕ И АЛЧНОСТ.
  • 4 Този

    39 4 Отговор
    срам няма ли?
  • 5 ГОРСКИ

    39 5 Отговор
    От такива патриоти какво да очакваш, някоя софра със бонуси????
  • 6 Орките на Саурон

    32 5 Отговор
    Каузата в момента е да махнем Мордор Партийният дом, и орките ВМРО, НФСБ, Воля на Саурон Кървавий.
  • 7 ИВАН

    41 7 Отговор
    Каракачанов: България е вечна кауза! А ТИ СИ ШКЕМБЕ ВОЕВОДА-ОСТАВКА
  • 8 волен сидеров

    36 3 Отговор
    ТОЗИ ПЪК ЗАБРАВИ КОГАТО ДАВАШЕ ПАРИ НА ДПС ДА ГО ВКАРАТ В ПАРЛАМЕНТА-ВЪН ШИШКО
  • 9 Беге идеала е

    25 5 Отговор
    Да ограбим народа и да идем на чалгите да меткаме салфетки и да викаме знайш кои съм аз и кво ше стане ся😂😂😂😂😂
  • 10 Каракачане

    36 4 Отговор
    А твоят идеал са парите. С какво подобри положението в България. Само теб си оправи. Тези революционери са жертвали живота за майка България, а ти служиш на мафията, която унищожава държавата.

    Коментиран от #14

  • 11 Геймерео

    33 3 Отговор
    Това да си гласувал за Вмро,трябва да си ярко тъпо парче с наследствена комунистическа обремененост!
  • 12 Валери

    29 4 Отговор
    Ти следваш единствено твоя вожд, вашата тиква ! Оставка лъжец !
  • 13 МОЧА трябва да се разруши!

    11 13 Отговор
    За да я има България, трябва да скъсаме веригите, с които са ни оковали руските окупатори, да спрем да плащаме милиарди рекет на московските мутри, да изринем всички руски еничари окупирали парламент, правителство, прокуратура, президенство, силовите служби .... ! Да не забравяме на този ден коварството на Русия ! Срамно е министър на отбраната да е агент на ДС - филиала на вражеска страна.

    Коментиран от #22, #46

  • 14 Не позна тея революционери

    2 13 Отговор

    До коментар #10 от "Каракачане":

    Са скачали против изконната турска власт и са докарали болшевиките и с тех управленската шаика през годините са ви яздят и грабят по жестоко така че така нарачените революционери са първообраза на днешните мутри комунисти дс милиционери и само изброените имат полза от революционерите терористи

    Коментиран от #37

  • 15 Лайновоза

    19 1 Отговор
    Няма Претоварване
  • 16 ВМОРО

    26 1 Отговор
    Да бяха живи Тодор Александров и Иван Михайлов - добре биха те подредили! И теб, и другите негодници!
  • 17 Вълкана

    27 1 Отговор
    Този Толуп никога не може да се нареди до такива имена в нашата история като,Иван(Ванче)Михайлов,Яне Сандански,Гоце Делчев,Даме Груев,Пейо Яворов,Христо Чернопеев,Радетели за Освобождението на Македония ,която е изконна Българска територия Каракакачанка,не си слагай грях на душата,оти тялото е тленно а душата вечна.
  • 18 Гост

    25 2 Отговор
    Тоя продажен, м.зник ще говори, че България е кауза! Ти си един п.ост селянин, на който му заповядват какво да подпише. Нямаш право на глас за, абсолютно, нищо случващо се в държавата. На тебе ти нареждат какво да пишеш , какво да говориш, какво да подпишеш, какво да продадеш на доган. Ти изпълняваш срещу пари. Срещу пари, не само ще продадеш интересите на България, ами ще продадеш всичко. Ти си ж.лък човечец. Много малък човечец си ти без принципи и убеждения. Нямаш никакво право да говориш патриотични думи....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЧОВЕК ОТ НАРОДА

    25 4 Отговор
    НЕ ЗНАМ КОЙ БИ ИСКАЛ АКЪЛ ОТ ЕДИН ДОНОСНИК НА ДС
  • 21 Като стане война шкембето

    20 1 Отговор
    Ше се покрие в бункери и ше прават далавери с тиквата и пеевски и доган и мутрите маргини паши домуси а вие ше мpeте за да пазите имането им ....по мирно време ше сте им робове за да копате за техно благоденствие а като стане воина ше мpeте да им пазите имането им и на тва му викат патриотизъм и дълг към родината😂😂😂😂😂😂
  • 22 ВМОРО

    4 12 Отговор

    До коментар #13 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Срамно и опасно. България пропусна военна техника от Русия за Сърбия, две вражески нам страни. Що за предателство!

    Коментиран от #31

  • 23 Истински

    18 1 Отговор
    Крадец! дори не се крие вече.. РусИнски фалшив 'македонец'
  • 24 6 от 49

    25 4 Отговор
    Красимир Дончев Каракачанов
    Агент. Псевдоним: „ИВАН”. Структура: Шесто управление на ДС, отдел 03 за „Борба с подривната дейност
    Вижте кой е коалиционен партньор на ГЕРБ — Комунисти от 2ри ешелон.
  • 25 Aндрешко

    22 2 Отговор
    Единия с чекмедже...другия с торбичка?
    Според йерархията...
  • 26 Те тоя

    19 2 Отговор
    уреди пияндурата Слабака да си пие биричката в Брюксел. Сега ми говори за каузи. ОСТАВКА!
  • 27 Не слагай

    18 2 Отговор
    името "България" в мръсната ти лъжлива уста , граблив хрантутнико и предател ! Потомствен комунистически хрантутнико , готов на всичко за пари !
  • 28 166

    18 1 Отговор
    Тия ако бяха живи до сега да са те утепали. И има защо F16.
  • 29 Новини

    4 0 Отговор
    😃😃😃😃😃😃😃😃🙊🙊🙊🙊🙊🤣🤣🤣🤣🤣
  • 30 превратности на дс на бкп

    16 1 Отговор
    Най-срамната страница от историята на ВМРО! Един продажник, агент и доносник от ДС на БКП обсеби и превърна героичната партия в жалка пародия. Сигурно старите истински воеводи се въртят като вентилатори в гробовете си.
  • 31 Корона глад

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "ВМОРО":

    А кои са приятелските турция? Англия?сащ?те ли?

    Коментиран от #41

  • 32 3764

    14 2 Отговор
    Хора като теб, Каракачанов, нямат право да говорят за Съединение. Ти си предател, ти не си българин. Гаден продажник, който си пълни джобовете и множи терасите си. ОСТАВКА, съд и затвор за теб и всички като теб!
  • 33 Грейс

    8 0 Отговор
    А за теб каца с мед.?
  • 34 българка

    11 1 Отговор
    Патриот е - душа дава

    за наука, за свобода;

    но не свойта душа, братя,

    а душата на народа!

    И секиму добро струва,

    само, знайте, за парата,

    като човек - що да прави?

    продава си и душата.



    И е добър християнин:

    не пропуща литургия;

    но и в черква за туй ходи,

    че черквата й търговия!

    И секиму добро струва,

    само, знайте, за парата,

    като човек - що да прави?

    залага си и жената.



    И е човек с добро сърце:

    не оставя сиромаси;

    но не той вас, братя, храни,

    а вий него със трудът си!

    И секиму добро струва,

    само, знайте, за парата,

    като човек - що да прави?

    изяда си и месата.
  • 35 Тошко

    13 2 Отговор
    Рекламно лице на BILLA - ОСТАВКА...
  • 36 Актуална Антена

    8 2 Отговор
    Челеновете и Симпатизантите без членове на МВРО са стотоци по точно 109. Те толко му е Електората на тоз палячо. Те това е най важното от статията.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Радев е психично нестабилен

    2 10 Отговор
    Ако наистина е хвърлил цветята в Първенец,това показва за пореден път,че на този индивид мястото му не е в президрнтството.Никакъв политик не може да бъде човек ,който има такава огромна липса на възпитание и нулева дипломация.Срам !

    Коментиран от #47, #48

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ВМОРО

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Корона глад":

    Волжка България, Унгария и Хърватия. В политиката няма приятелства, има интереси. Главна цел е единението на българите в една държава. Следователно страни, които владеят и дебългаризират земи ни няма как да бъдат приятели.

    Коментиран от #42, #45

  • 42 От бедещето

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "ВМОРО":

    Така и ще си заминеш някога от този свят с тази утопия! Светът се върти напред, миналото няма да се върне никога
  • 43 българин

    6 1 Отговор
    тоя що не се скрие, па да се търси. не го ли е срам да се появява?
  • 44 Аве Адолф Хайлллл

    9 2 Отговор
    Браво на войводите от ВМРО . Да беше жив Ванче Михайлов , цялата превратаджийска шайка на колове щеше да набие .....
  • 45 копи пейст

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "ВМОРО":

    Гоце Делчев.
    В едно писмо до свой съратник той пише "... Европа и Русия никога няма да
    п р о с п я т второ "Съединение". Ние трябва да се борим за Автономия
    на Макединия."
    Даме Груев “.............Ние сме българи и всякога работим и ще работим за обединението на българщината. А всички други формули са етап за постигане на тая цел. Не е дошъл обаче момента за решение на нашия въпрос, затова няма място за препирни и приказки от подобен род. „
    Стоян Новакович "...Не успяхме българите в Македония да превърнем в сърби и всякакви бъдещи усилия в тази насока са осъдени на неуспех. Тогава да опитаме да ги откъснем от българите, като им внушим, че те са отделен народ със своя собствена история, различна от българската".
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    По-добре да го демонтираме, за да се използват камените плочи от облицовката които са много скъпи, а и бронзът от фигурите е ценен материал.
  • 47 Позор за България

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Радев е психично нестабилен":

    - един пиян шофьор, който си купи "експертиза" със силно занижени резултати след употреба на алкохол, един "министър", основателно подозиран, че има пръст в продаване на български паспорти... И тия хорица говорят за чисти и свети идеали?
  • 48 Прави ли ви впечатление

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Радев е психично нестабилен":

    - всички атаки срещу Радев започват с "убедителното" "Ако...". Докато за Борисов няма ако - псувал ли е по адрес на Президента - да; има ли шкафчета с евро - да; под неговото управление България сред последните страни в света ли е по жизнен стандарт и свобода на словото - да, да; дължи ли Председателят на Народното събрание благодарност към Него, че я назова според качествата й - да...

    Коментиран от #51, #55

  • 49 Бачо

    2 2 Отговор
    Вече каузата не е България а българите, защото с тази ваша политика затрихте и изгонихте българите, а България без българите няма как да съществува. Това е новото мото ,,Свобода за българите".
  • 50 Sluchaen

    3 2 Отговор
    Русенският войвода...... Доста неща ще лъснат след оставката. Опитва се да се изхлузи.....Кои политици? Това човече не търгува ли подписите на псевдопатриотите?
  • 51 Сделано в СССР

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Прави ли ви впечатление":

    Радев е профилиран от Решетников, предложен е от руския агент Гоце, издигнат е от руската партия БСП , въпреки, че е 6-ти при вътрешното гласуване, спечелил с гласовете на Д(п)С на руския агент Сава. Факти ! Няма ако ! За представителя на борческите групировки (създадени от ДС - филиан на КГБ ) Борисов съм съгласен .
  • 52 Ха ха ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    Гада продължава.
    Народа да си прави сметка как се наказва точно подобна наглост след геноцид спрямо бг.народ.
  • 53 българин

    3 0 Отговор
    Шкембе,вместо да се скриеш и да изчезнеш,ти се тъпанчиш и даваш акъли!Твоят ред е сред първите!Честит празник на всички българи/без управляващите/!
  • 54 Васил

    1 0 Отговор
    Ква кауза бе дебелак нали сме терористи и метежници бегай при ромите може и да те харесат отзад.
  • 55 Радев е психично нестабилен

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Прави ли ви впечатление":

    Е затова пък Мая без питвърдена информация плюе в интернет глупости.Затова написах "ако",защото тия червени сайтове лъжата я нямат за нищо,а не искам да съм ксто неадекватната Мая на автопилот да сея омраза от немай къде.А това ти как го интерпретира е интересно.Не ми прсви впечатление
  • 56 Кво

    0 0 Отговор
    Една глупости , приказва измисленият ДС историк Шкембо, истината е, че при Съединението обществото е било по- разделено от всякога , проруските "патриоти" са твърдо против Съединението , тъй като не е одобрено от Русия, та даже спретват няколко опита за преврат. Тодор Александров пък е известен не с борбата си с Коминтерна, ами с това , че сключва споразумение със същия Коминтерн за общи действия , което го компрометира и коства живота му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове