24 Октомври, 2012 09:32 8 886 9

Фалшиви бусове на "Екоравновесие" изсипват кучета в София

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Циганското лято замрази подготовката за зимата, предупреждава в. „Труд“

Циганското лято разглези общините и създаде у много от тях едва ли не блажена заблуда, че зимата ще ни се размине. Само така може да се обясни факта, че голяма част от кметствата още не знаят кой ще чисти улиците им от снега, както показа проверката на кореспондентите на "Труд". А в друга част процедурата по възлагането на поръчките за събиране и почистване на снега още не е завършила.

Хубаво е общинарите да си спомнят, че след два дни е Димитровден, а народното поверие казва, че тогава започва зимата.

"Общината в Силистра още няма сключени договори за зимно поддържане, тъй като има неразплатени задължения от миналата година и фирмите нямат особено желание за нови договори." Това съобщи главният финансист на крайдунавското кметство Мирослав Калинов. И в Хасково договори с фирми изпълнителки няма, но поне е обявен конкурсът за обществена поръчка за чистенето.

Патрулка с колабирала жена бе помляна на светофар, информира "24 часа"

Полицейска кола с колабирала жена в нея бе смачкана на кръстовище близо до университетската болница в Плевен, съобщили от пресцентъра на МВР в града. Двама катаджии навлезли в насрещното платно, за да преодолеят натоварения трафик. Те обаче били ударени от „Опел", чийто шофьор минал на зелено, без да се съобрази с включените сини лампи. Полицаите и жената в колата се разминали с леки одрасквания от счупените стъкла. Другият шофьор също не е пострадал.

Жената в патрулката попаднала във верижна катастрофа, в която била ранена. В пътния инцидент се нанизали 4 автомобила. Тя управлявала последната кола. Били извикани две линейки, но те се върнали празни, защото всички били невредими. Внезапно след това шофьорката колабирала, а униформените решили да я откарат в спешната помощ.

Нов съд за бизнеса, разкрива в. „Стандарт“

Нов съд може да спести много време и нерви на бизнеса и гражданите. Той ще поеме повечето дела на първа инстанция, които сега задръстват Върховния административен съд. Тази идея я разработвам в момента, но може да заработи до 2015 г., обяви пред "Стандарт" председателят на ВАС Георги Колев.

Новата институция ще се занимава предимно с казуси, свързани със Закона за обществените поръчки, където често загубилите фирми оспорват конкурсите, както и с жалбите до регулаторните комисии като КЗК и ДКЕВР. Целта е да бъде облекчена работата на административните магистрати, а ВАС да остане само с касационни функции, разясни Колев.

От началото на годината на всеки от 82-мата върховни съдии се падат по 211 дела. ВАС е разгледал 1187 първоинстанционни дела и 17 366 касационни през 2012 г.

Световната банка: В България бизнес се прави все по-трудно, обобщава в. „Сега“

България може и да е №2 в ЕС по финансова дисциплина, но по качество на бизнес средата е аутсайдер. Присъдата е на Световната банка, която вчера публикува новото си изследване Doing business. В него България е класирана на непрестижното 66-о място - далеч от повечето държави от ЕС и по-зле от предната година, когато бе 64-та. По-добре от България се представят Македония, Армения, Казахстан и др., а Грузия е в челната десетка.

Doing business е основно четиво за инвеститорите, защото показва къде по света е най-бързо и евтино да регистрират фирма, да придобият имот, да пуснат в експлоатация нова сграда или завод, да изпълняват данъчните си задължения, да си събират вземанията и т. н. 66-ото място обяснява защо въпреки ниския подоходен данък у нас капиталите често отиват другаде.

Седма поредна година Сингапур е най-доброто място за предприемчивите. Следват Хонконг, Китай, Нова Зеландия, САЩ, Дания. Естония, която е финансовият шампион на ЕС, за разлика от нас е сред отличниците и по бизнес климат - заема 21-во място, непосредствено след Германия. Впечатляващ пробив прави Грузия, която е девета. Изследването на Световната банка отчита реформите там за подобряване на условията за фирмите. Например в Грузия драматично са улеснили присъединяването на предприятие към елмрежата - "връзването" на крайпътен склад минава през 4 процедури и отнема около 70 дни. Благодарение на това страната се е изкачила с цели 38 стъпала до 50-о място по този показател.

Фалшиви бусове на "Екоравновесие" "изсипват" кучета в София, предупреждава в. „24 часа“

Глутници кучета продължават да бъдат доставяни в София, твърди директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков, цитиран от "Фокус".

В предприятието, което отговаря за бездомните животни в столицата, през седмицата е постъпил сигнал за бус с надпис "Екоравновесие", който "изсипвал" кучета.

Нейков призова гражданите, ако видят подобни бусове, да запишат номерата им и да сигнализират в общината.

В четвъртък ни се обадиха граждани и майки с деца от парк "Заимов" за 6 броя доставени кучета директно, неориентирани. Изпратихме веднага екип и заловихме 5 кучета, 4 от тях некастрирани", каза още Нейков.

Шофьор хулиган е неуволняем, пише в. "Труд"

Управата на варненската фирма "Градски транспорт" не може да уволни шофьор с множество хулигански прояви, защото е синдикален член. Това заяви директорът на превозвача Веселин Михайлов. Последният случай е от 1 октомври т.г., когато въпросният водач нападнал и набил пътник в автобус по линия 148. Според жалбата пътуващият бил съборен и ритан. "Пострадалият бил с гипсиран крак. Поискал да слезе, стигнало се е до конфликт между него и нашия шофьор. Човекът има медицинско свидетелство и е подал оплакване при нас и в полицията. Чакам писмените обяснения на нашия служител", каза Михайлов. Шофьорът не за пръв път създавал проблеми, но нямало начин да бъде уволнен без разрешението на профсъюза, в който членува.

 

Линейки хвърчат за зелен хайвер до Дунав мост 2, съобщи "Стандарт"

Фалшив сигнал за голяма трудова злополука прати за зелен хайвер линейки на Дунав мост 2, съобщили от спешния център във Видин. Само 4 минути след обаждането на мъжки глас, че на моста е станало произшествие, реанимобилите заковаха на площадката. Днес там се очаква посещението на премиерите на България и Румъния – Бойко Борисов и Виктор-Виорел Понта. За щастие се оказало, че тревогата е фалшива. Работници и специалисти продължиха работата си по последните метри от присъединяването на пътната плоча. Полицията започна разследване на случая.

Днес Бойко Борисов, румънският му колега и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, заедно с българо-румънска делегация, ще преминат по вече свързания Дунав мост 2. От българска страна в нея участват и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.  Очаква се и транспортният министър на Румъния Овидиу Силаги също да вземе участие в официалното посещение на завършената конструкция на Дунав мост 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    1 1 Отговор
    Кучешка ни е не само държавата, ами и работата.
    Политика ли е това деяние? Или прехвърляне на проблем?
    Ами нека столична община да оборудва с GPS системи бусовете на истинското ЕКО и да ги следят. Едва ли са толкова много. А и какво толкова не могат да се справят с тези кучета? Че започнаха и да "докарват още" от незнайно къде си тези да ги хваниш (както и поръчителят им) и да ги поцепиш от бой. Нямат съвест такива нещастници.
  • 2 Онзи

    1 0 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че това са много новини в една?
  • 3 ХХХ1

    1 0 Отговор
    Имат съвест ,имат.Предполагам знаете колко излиза едно псе на общината,според журналистите е малко повече от средна пенсия ,на месец.За това им са помиярите.
  • 4 ХХХХ

    2 1 Отговор
    то на софиянци все някой от някаде си им кара помиярите. Умряли сме ние "селяните" да събираме бездомни кучета и да ги караме в София, все едно друга работа си нямаме. Обърнете внимание на тези които гледат кучета и какво ги правят след като нямат възможност да ги хранят повече!
  • 5 roskata

    1 1 Отговор
    нека нека, да види бойко като им резнат пишката дали няма да хапят...
  • 6 R.I.P. AMG

    1 0 Отговор
    Аре стига бе дайте тези пари за кучетата на мен и край няма да имате вече проблем с кучетата!!
    Постотици левове струвал едим помяр на столична община и после пак на улицата е.аси пирамидата !!

    цитат: Столична община е рекордьор по бюджет за бездомните кучета – почти 1, 5 млн. лева се заделят за 10 000 безпризорни псета. Въпреки огромната сума, проблемът с кучетата в София не изглежда разрешен,
  • 7 The Bear

    0 0 Отговор
    Кучетата да се събират за храна на крокодили и други зверове в зоологическата градина - така София много бързо ще се отърве от бездомни кучета, а зоопаркът ще плати много малко на събирачите на кучета за храна на хищниците вътре, а и може да се отчете по-хуманно отношение към хищниците затворени в клетки, защото им се осигурява жива плячка - по-близо е до естествената им среда:)) Но - не - проблемът трябва да расте, защото само тогава има шанс да стане хранибка за определени кръгове, които не са успяли да се насмучат достатъчно от други пера:))
  • 8 селтак

    0 0 Отговор
    На мода в България сега са престъпници цигани и кучета.Много сте ми смешни Софиянци като вземете да ревете като ощипани моми по темата за пумиярите.
  • 9 До Селтака по-горе

    0 0 Отговор
    Не зная на какъв диалект пишеш, но в българският език дума пУмияр не съществува...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове