Last news in Fakti

26 Септември, 2020 07:40 2 095 26

БСП провежда 50-и конгрес

  • бсп-
  • конгрес

Социалистите избират нов ръководен орган на партията

БСП провежда 50-и конгрес - 1
Снимка: БГНЕС - архив

Юбилейният 50-и Конгрес на БСП се организира днес в НДК, съобщи Българското национално радио.

По време на форума, днес и утре, ще бъде избран нов ръководен орган на партията.

На двудневния форум ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България“.

Ще бъдат разгледани и отчета на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия.

Ще бъде избран Национален съвет на БСП, председател на Общопартийната контролна комисия и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа и политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Очаква се да присъстват над 500 гости – 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на парламентарната група на “БСП за България“ и евродепутати.

За отразяването на събитието са акредитирани над 78 журналисти от страната и чужбина, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Др Сливенски

    10 2 Отговор
    Баджанаци гласувайте за мен
  • 3 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    12 6 Отговор
    ОПЕРАТИВКИ,СБИРКИ,СИМПОЗИУМИ,КОНФЕРЕНЦИИ,КОНГРЕСИ И ПАК СА В ОПОЗИЦИЯ....ЩО ЛИ
  • 4 Г:ЕЙ КЛУБ "ПОЗИТАНО"

    14 3 Отговор
    Уж сме Хомо-Социалисти а броим и Конгресите на БКП?!?
    Партия сме от 27г....пък твърдим,че сме на 120г. ?!?
    Отправете ОПОРНИТЕ ТОЧКИ,щото съвсем се объркахме.
  • 5 фидел

    16 5 Отговор
    Никой от тази партия не работи.От какво се издържат?
  • 6 Пико

    12 8 Отговор
    ХОРА ДЕЛЕГАТИ БДЕТЕ!!! Недопускайте да се повтаря ситуацията от преди изборите група от интриганти работещи за собствените си интереси да е в ръководството на БСП.Вгледайте се в избора на хората .Те ясно Ви показаха пътя,не ги разочаровайте.
  • 7 Българин

    11 3 Отговор
    Кога се учреди БСП/в началото на април 1990 година/,кога си написаха 50 конгрес.За 30 години 50 конгреса.Смешна работа и то благодарение на Станишев.

    Коментиран от #8, #25

  • 8 БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    С ТОВА ПРИЗНАВАТ ЧЕ СА ПРИЕМНИЦИ НА....БКП

    Коментиран от #13

  • 9 Русенец

    10 4 Отговор
    БСП търсят всяко народно недоволство, на каквато и да е тема, възсядат го, и подкарват стадото да скандира "оставка". Така направиха и с еко протеста в Русе, вчера. Политизираха го най-безцеремонно.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Русенец":

    НЯМАТ ДРУГ ИЗБОР....ДОСТА СА СЛАБИЧКИ
  • 11 беге демокрация

    9 4 Отговор
    тези другари, не са бъдещето на България, други ще строят бъдещето ни, тези си отиват в миналото, вижте им физиономиите, няма нито един интелигентен или одухотворен от тях, мирмидонци, наредили се да чакат за постове и власт по места, няма да стане другари, мина ви времето, довиждане
  • 12 Хаджиментов

    7 4 Отговор
    А финансов отчет ще има ли?
  • 13 Хаджиментов

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ":

    Разбира се, че са приемници на обявената със закон за престъпна БКП. Приеха активите и, но никога и отговорността и за атентата в църквата Св. Неделя, за избитите без съд и присъда, за лагерите на смъртта, за унищожената интелигенция на България, за държавната измяна с предаването на суверенитета ни на СССР, за отцепването на Македония, за предложението да станем република в състава на СССР, за предаването на златния ни резерв на Москва, за терора над населението на България и превръщането и в затвор, за разрушаването и разграбването на България в по-ново време, за прокуждането на повече от 2 милиона наши сънародници в чужбина, за геноцида по време на Лукановата и Виденовата зими и за много други неща.
    Тези хора нямат съвест и срам и продължават да се тикат в политиката и да преследват властта с всякакви средства.
    Тези хорат сменяват принципите си като като носни кърпички, само и само партията им да оцелее. А тази партия е по същността си една ОПГ, защитаваща обикновените криминални престъпници в редовете и с политически средства.

    Коментиран от #17

  • 14 Русе

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Русенец":

    Така стана но в момента в който извадиха колоните и почнаха да викат ОСТАВКА русенци си тръгнаха от протеста защото разбраха че се опитват да ги използват. И останаха едни 20 души да си веят плакатите. Така БСП съсипаха протеста на русенци за чист въздух и се подиграха с проблемите на града ни а Маямата дори не си подаде носа да я видят.
  • 15 Важен избор

    3 2 Отговор
    По броя стари муцуни -над 60 г. ще разберем ще има ли промяна в тази партия.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хаджиментов":

    МНОГО СИ ПРАВ ЧОВЕЧЕ......
  • 18 Горд Българин

    2 0 Отговор
    Хаха това е партията Майка! Оттам тръгва всичко у нас. Всеки премиер първо се назначава/одобрява на Позитано. Не виждате ли?

    Коментиран от #19

  • 19 Хаджиментов

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Горд Българин":

    Не само.
    От там е и днешната ни конституция, както и болшинството закони, направили възможно "легалното" разграбване на държавата, както и превръщането на съдебната система в политически и корупционно зависим придатък на управлението на назначените от тях за олигарси.
  • 20 БСП СДС Нинова

    4 1 Отговор
    От конгреса направо на мохабет и спа в хотела в Гърция.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рико

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Ние се смеем,но те са нещо уникално. За света ,вероятно, уникално. Покриват целия спектър : от бабата с най-ниска пенсия, до милионера с най-много милиони! Ето ти на теб - Политикономия -! Ако българинът не прогледне ,тези ще си ги влачим и ще ни паразитстват не знам до кога.

    Коментиран от #26

  • 26 Хаджиментов

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Рико":

    Най-гадното е, че всички по върховете съзнават, че са в партия, определена със закон за престъпна, че има престъпно минал, осеяно с трупове кръв и издавателства и че имат страшно много престъпления срещу България и народа, но се гордеят, че са част от това и продължават да лъжат и омайват лековерните, че работят само и единствено за благото на България и народа и.
    Нито един честен и морален човек не би искал да го свързват с такава организация, но тези са толкова морално нечистоплътни, нагли и дебелооки, че продължават да си въртят далаверите, да си живеят на гърба на народа и да се подиграват над цялото българско общество.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове