26 Септември, 2020 17:21 3 388 38

Витанов: Все повече хора в Европа знаят, че управлението е корумпирано

  • петър витанов-
  • бсп-
  • 50-и конгрес

Витанов постави акцент върху щетите, нанесени от десетилетното дясно управление в Европа

Витанов: Все повече хора в Европа знаят, че управлението е корумпирано - 1
Снимка: БСП

Първо е необходима контекстна оценка на политическата ситуация в Европа, защото само плътният контекст и средата могат да дадат обяснение за всички последващи европейски политики. На второ място е самата отчетна част на членовете на българската делегация, погледната не индивидуално, а представена в контекста на предизборната платформа на нашата партия от 2019 г. Това каза евродепутатът и ръководител на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП) Петър Витанов в изказването си по повод отчета за дейността на делегацията на българските социалисти в ЕП, по време на 50-ия конгрес на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Витанов постави акцент върху щетите, нанесени от десетилетното дясно управление в Европа, довело по думите му до социално разцепление, липса на перспектива и справедливост.

„Избухването на коронакризата доведе до изцяло преосмисляне на европейските политики, защото тя имаше много и разнопосочни отражения, едно от които свързано с функционирането на европейските институции. Засегна се дебата и за здравеопазването, дали то е стока или право“, обясни делегатът. Витанов засегна и темата за солидарността като основополагащ принцип на създаването на ЕС, като спомена за предложението от 540 милиарда евро на еврокомисари за подпомагане на малки и средни предприятия, държави, правителства и хора.

„Опазването на правовата държава и на върховенството на закона беше един от основните ни приоритети. Тук ще подчертая и нашето участие в привличането на подкрепа за исканията на хората, и за исканията на протестиращите в България. Още през месец юни изпратихме писмо до Урсула фон дер Лайен, в което описахме събитията в България с призив за незабавна реакция. След това изпратихме писмо до Европейската комисия, в което настоявахме за мнение по отношение на липсата на антикорупционни реформи в страната“, заяви евродепутатът. Витанов обясни, че след отговора на българските граждани става ясно, че правителството на ГЕРБ ни заблуждава.

Делегатът обясни и за изслушванията в подкомисията по мониторинг, където е отправена критика по отношение на правителството, както и за изслушването в комисията по граждански права. „Хората, които протестираха, получиха тази очаквана подкрепа от всички проевропейски политически семейства. След 8 дни предстои и дебат в пленарна зала в Европейския парламент, който ще завърши с резолюция за ситуацията в България“, коментира той.

По думите му в програмата на Европейската комисия попадат много от важните цели на социалистите, като европейския механизъм за минимална работна, както и за помощ при безработица .

„Групата на социалистите разработи свой план за собствени ресурси, който да позволи независима политика на ЕС, и който да позволи финансирането на новите програми, които са крайно належащи в следствие на коронакризата. Такива примери са въвеждането на данък върху транзакциите и данъчно облагане върху големите дигитални и транснационални гиганти като “Google“ и „Apple“.

Третото направление, което Витанов коментира, е за дейността на делегацията, свързана с партията. „За нас отношенията с ръководството на БСП и ПГ са изключително важни, но не по-малко важна е и връзката ни с регионите. Затова се стремим да участваме в партийния живот по места не само по време на избори“, обясни той.

„Истината за това корумпирано и антиевропейско неприемливо управление става все по-известна на все по-широк кръг от хора в Европа и ние имаме нашия принос за това. Вложихме много усилия и се чувствам удовлетворен, че успяхме да получим много силна подкрепа от колегите ни в Европейския парламент“, заключи Витанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    16 10 Отговор
    ДУБРЮТРЮ...
  • 2 грух грух 🐽 грух

    11 6 Отговор
    Ние от опозицията сме твърдо зад управляващите.
  • 3 Бойку шкафа

    10 17 Отговор
    Оставете ме на спокойствие да си напълня шкафовете,негодници такива.

    Коментиран от #13

  • 4 въпросче

    12 16 Отговор
    " Витанов: Все повече хора в Европа знаят, че управлението е корумпирано." И КАКВО ОТ ТОВА? ЗНАЯТ,НО НИЩО НЕ ПРАВЯТ.

    Коментиран от #20

  • 5 дУган

    14 8 Отговор
    Е ко да го прая сега тоя толуп?Да го уволнявам ли вече.
  • 6 да де

    17 7 Отговор
    Да управлението е корумпирано, но и БСП не са по-различни .
  • 7 Геш Еф

    12 9 Отговор
    Някой запознат ли е,защо има протести?От какво не са доволни хората.Ние във власта от всичко сме доволни,най-вече от обществените поръчки.

    Коментиран от #15

  • 8 Смешно

    19 8 Отговор
    Брей брей брей - кой го казва!
    Най-корумпираната партия на социални.....милионери!
    С 80% гласевали за лидера:))))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 цецо апартамента

    11 13 Отговор
    Бойку,кажи си за каталуня и за шкафовете,ще ти олекне...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 розово

    21 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бойку шкафа":

    Това започва да досажда.А що се отнася до статията управлявали са ни леви правителства и не мога да кажа че са крали по малко. Разликата е че след всяко ляво управление остават много дългове.

    Коментиран от #25

  • 14 Някой си

    23 8 Отговор
    Гледайте Елена Йончева и няма смисъл да гледате тоя.Като две капки вода са.Да вземеш единия и да удариш другия.
  • 15 протестиращите

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Геш Еф":

    В Кауфланд има 3 пъти повече хора
  • 16 Вас червеното знаме роди ви

    16 3 Отговор
    Все повече се излагате.Електората ви от заблудени е нулев,а и няма руски танкове
  • 17 Разочарован от прехода

    3 19 Отговор
    Подчинението на народа се постига с глад,мизерия,неграмотност.Понякога им се подхвърля някой грош и всичко утихва .Точно преди избори се раздават заплати на дър.служители,военни,полицаи,удвояват почти учителските заплати и т.н.Това са техните избиратели ,принудени да кажат на роднините си как се гласуват правилно.Ами мъртвите души?...?!?Със зъби и нокти пречат 100 процентово гласуване с машини.Направиха миш-маш с хартиени,за да не се хване края на замисъла им.Е , постигнаха го.Сега най-безочливо не искат да си тръгнат.Господи,смили се над българския народ и му помогни да изпълзи от ямата, в която е попаднал заради мижави 30-50 лв .
  • 18 Аве Адолф Хайл

    16 2 Отговор
    Ла ла ла, и една московска балалайчица ......
  • 19 ДСБ

    2 14 Отговор
    Вярвам само на Иван Костов
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ей доживяж

    14 2 Отговор
    кпсс-бкп-бсп-дпс,да плачат за Европа........То бива наглост и лъжи,ама вашето няма граници....
  • 22 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    6 6 Отговор
    Тройна коалиция, Дано Нинова да прочисти Бсп от въшкари, че много смърди

    Коментиран от #23

  • 23 Трудна

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "НАЙ БЕДНИЯ НАРОД":

    работа! Трябва да започне със себе си,Мунчо, мая...и така до чистачката!!!
  • 24 Точка

    10 3 Отговор
    Бсп - най-джендърската партия под прикритие, при червеноидите топките са там където никой не очаква да са, клуб на на артисти, джихадисти, конформисти, терористи, мафиоти- журналисти, набожни атеисти, крадливи филантрописти. И родоотстъпници.
  • 25 дядо курти от село пиперково

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "розово":

    А след управлението на 🎃 дълговете не могат да ги върнат и правнуците ни...
  • 26 Кристали на и Сорос все повече си

    3 4 Отговор
    Приличат? Сложете снимка отскоро на Кристалина и Сорос, двете снимки имат едно и също излъчвани, изпращат едно и също послание:Алчност, наглост, злоба!! Гледайте и сравнявайте, вярвайте на очите си.
  • 27 Другия с коня

    12 1 Отговор
    Червените цървули и 30 НПО раЗроили се от тях се опитаха да Компрометират Най- успешните 11 години от Прехода с управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.Мръсно,с бутонките напред,агресивно и Цинично се опитват да свалят Рейтинга след Корона Вируса на Управляващите България.....Европа може да я излъжете,но Българите НЕ.Няма Период в България на толкова Стабилна Икономика както в тези десет години,другари миризливи Цървули...Няма Период на Просперитет като този.Увеличават се доходите на всички,20 Олигарси и Приватизатори са в Ареста....Тартора избяга в Дубай,но даде Фира като бизнес мен (в превод - работещ човек)...Задкулисието влиза един по един в Ареста...Сегабе ред за Лустрация на Комунистите и ГЕРБ ще управлява още ТРИ мандата....Дай Бож....
  • 28 Всичко е измама измама

    2 3 Отговор
    Който и да е на власт бегето няма да се оправи през 30 години на демокрация крадците си грабеха трилиони докъто нас ни заблуждаваха с демокрация и смяна на лошите пилитици от една партия с друга ...това се изтърка може би и сега ше ни поднесат друг сценарии за заблуждение докъто грабежите продължават с пълна сила подкрепени от всички служби...в бегето няма да има оправия за народа докъто ни управляват българи
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Герпобедавинаги

    8 1 Отговор
    Витанов: Все повече хора в Европа знаят, че управлението на БСП е корумпирано
  • 32 Курнелия

    4 0 Отговор
    Аз мога да крада повече от Боко.
  • 33 Бойко

    3 0 Отговор
    Tъnа Московска Пuздьо !
  • 34 хаха

    5 0 Отговор
    Тая опозиция разчита на 100 платени протестанти и тримата глупака .
  • 35 месара

    3 0 Отговор
    партия която приватизира , ограби и няколко пъти фалира България , да обвинява в корупция сегашното правителство , е най малко безочливо и цинично !
  • 36 мухобойко

    1 2 Отговор
    марш в анадола гербераст мухобойко

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Кубадински

    1 0 Отговор
    Пак комуняшки измами . Все повече хора в Европа знаели ,че управлението е корумпирано . И от къде аджеба го знаят това. От Мая Манолова ,Черепа , Резидента , Отровното трио , от БеСеПаРите ,които реват за властта , от мутрите ,от криминалните ,от корумпираните медии на които се плаща може би.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове