Last news in Fakti

29 Септември, 2020 14:31 2 933 34

Мартин Димитров: Борисов използва църквата за мегафон на популизма си

  • мартин димитров-
  • българска патриаршия-
  • църква-
  • вяра-
  • православие

Само с около един милион лева ГЕРБ имат възможността да си купят правото да разделят нацията

Мартин Димитров: Борисов използва църквата за мегафон на популизма си - 1

Бойко Борисов използва Българската православна църква като мегафон за собствения си популизъм. Борисов вчера съобщи, че политическа партия ГЕРБ е дарила "близо един милион лева" за изграждането на катедралата "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч. Това дарение не е от чекмеджето. Това дарение е от партийната касичка на "ГЕРБ", която се пълни от субсидията. Това пише Мартин Димитров в профила си във Facebook.

Това дарение е пример за порочност. Партията дарява едни пари на църквата, а църквата услужливо се превръща в трибуна за популистка политическа реторика.

Само с около един милион лева "ГЕРБ" имат възможността да си купят правото да разделят нацията. Защото, "православните думи", които се сипят от устата (или от врата, вече не знам откъде говори този човек) на министър-председателя, водят до разделение. Всички, които крещят "Бойко, Бойко!", стиснали по едни клети 50 лева в шепата си, са православни. Всички, които викаме "оставка", сме безбожници. Това внушава говоренето на премиера.

И това е тоооолкова путинско. Всъщност, то е и путинско, и Путинско, защото е изключително долно в генезиса си.

Нямам представа как човек, възприел тактиките и практиките на Путин, има наглостта да говори, че ни пази от Русия. Нямам представа как човек, който създава предпоставки за напрежение по линия на вярата, може да говори за мир и стабилност.

Разговорите с Бог нямат нужда от посредници като митрополита на Ловеч. Разговорите с Бог са нещо дълбоко лично, което не се нуждае нито от Бойко Борисов, нито от показност, нито от популизъм, нито от омраза. Разговорите с Бог са тихо занимание, те нямат нищо общо с крещящата вяра на "ГЕРБ".

Сигурен съм в едно: че действията на коалицията "ГЕРБ-БПЦ" са напълно лишени от морал.

Мартин Димитров, Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 5 Отговор
    БОРИСОВ е атеист

    Коментиран от #11

  • 2 да де

    18 3 Отговор
    Чернокапците да го замонашват и да го пращата на пост и молитва в някоя килия докато не получи знак свише, че шефа горе и народа български му е простил, което разбира се няма да се случи.
  • 3 Псевдоним

    15 3 Отговор
    Със сигурност в България има поне един поп който да изгони Борисов от поверената му енория.
  • 4 ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ

    24 5 Отговор
    БОРИСОВ ИМА ЕДИН БОГ И ТОЙ Е ПЪЛНОТО ЧЕКМЕДЖЕ.ЗА ПРЕД ПУБЛИКАТА Е ПРЕД ИКОНАТА С КАНДИЛОТО.И НЯКОЛКО МАРИИ МАГДАЛЕНИ В СПАЛНЯТА.ДРУГОТО Е ОТ ЛУКАВИЯ

    Коментиран от #34

  • 5 Какъв

    10 4 Отговор
    ти ми християнин ? Държавни пари за ремонти от свои фирми и половината в джоба !
  • 6 Анти Борисов

    18 4 Отговор
    Борисов е лицемер и завършен циник.Той не вярва в Господ.Спомнете си на Великден как държеше иконата и бърза пръв да я целуне , да не би да се зарази с ковид 19 евентуално от най близките си хора!!! ОСТАВКА !Парите от партийната каса са също наши пари.За това на изборите нитое еден глас за гроб!!!!
  • 7 ТРИ КАТЪРКА

    4 4 Отговор
    БОКО Е МАСОН

    Коментиран от #19

  • 8 Последния Софиянец

    12 7 Отговор
    Ако имаше господ ,нямаше да позволи такива изроди владици да го представляват.Турците и комунистите не са навредили толкова на църквата , колкото тези продажни лакомии.

    Коментиран от #20

  • 9 Анти Борисов

    6 4 Отговор
    Борисов е лицемер и завършен циник.Той не вярва в Господ.Спомнете си на Великден как държеше иконата и бърза пръв да я целуне , да не би да се зарази с ковид 19 евентуално от най близките си хора!!! ОСТАВКА !Парите от партийната каса са също наши пари.За това на изборите нитое един глас за гроб!!!!
  • 10 Хмммм

    7 3 Отговор
    Този, пък кой е ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 оня с коня

    10 3 Отговор
    Путин управлява Русия от Дълги години,а това става изключително с Волята на Руския народ.Сочейки Путин като ЛОШ ПРИМЕР за Подражание,Човекът от Снимката на практика ХУЛИ И ОТРИЧА ИЗБОРА на целия Руски народ!И да каже ясно Мартин Д.:МРАЗИ ЛИ РУСИЯ,и смята ли че Медиите в БГ са тай-удобното средство за ДЕМОНСТРАЦИЯ на тая Негова Омраза?

    Коментиран от #24

  • 13 Капитан Немо

    7 4 Отговор
    Ама този продължава да се изявява .Аз си мислех ,че ще се скрие от неудобство. Мартинчо май ти е дошъл транша от Дубай.

    Коментиран от #15

  • 14 ДЕДИТЕ ИМ МАНДРИТЕ ОБИРАХА,...

    8 1 Отговор
    ЧЕРКВИТЕ ГЪРМЯХА,РАЙХСТАГА ЗАПАЛИХА..А ВНУЦИТЕ ИМ.... ХОМО-СБЪР'КАНЯЦИ, СОРО'СПИИ И РУСОРОБИ,... ОГРА'БИХА И ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ!!!!
    НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ЦРЪВЕНИТЕ ПОЗИТАНО-САРАЙСКИ АЙДУЦИ,ОЛИГАРДИ,БЕЗ-РОДНИЦИ И СОРО'СПИИ

    Коментиран от #28

  • 15 сила

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Капитан Немо":

    не пич мартинчо е толкова посредствен и некадърен че навремето не го пожелаха даже и в герб той е озлобен и сега търси изява понеже му секнаха паричките от измислените рекламни агенции на райчев а жена му е комплексирана стара лелка и го бута да става известен но няма как просто той е синоним на посредственост
  • 16 българка

    5 3 Отговор
    Какво да коментираме - толкова пошлост, лицемерие и бездънна лакомия от властимащите. Някой помни ли 10-те Божи заповеди? И като си ги спомни, да прецени кого да подкрепя!
  • 17 Богослов

    5 0 Отговор
    За да се изкачиш във властта първо ставаш масон. Ако не си масон и не те зомбират, няма да имаш възможност да управляваш. Тези, които са честни в църквата или в управлението, масоните ги елеминират и не им дават възможност да се развиват. Бившият ми беше масон. Знам, какво правят и как се страхуват от вярващите, защото не служат на Бог, а на Дявола. Истината е, че масоните използват черна магия срещу хората и са много отмъстителни. Незнам, как го правят, но съм го виждала от нормално състояние след, като се прибере, толкова зомбиран, че сякаш цял Легион от Демони се е вселил в него. После с дни правеше всякакви поразии и глупости, а аз се молих да дойде на себе си. Когато започнех да изричам екзорсизми и Киприяновата молитва, се страхуваше и трепереше, докато не дойдеше на себе си. После се срамуваше и съжаляваше, че е правил недопустими неща, които не би направил в нормално състояние. Масоните нямат друг Бог освен себе си. Те вярват, че те са Богове и единственото, което ги интересува е, кого да прецакат и излъжат за пари и власт. Тези, които са по - нормални от тях ги изолирват, докато не напуснат сами. Така, че е нормално един масон да се държи, като обсебен и да говори глупости, защото съм го виждала със собствените си очи. Дори се опита и мен да направи масон, но не успя и в това си начинание. И така, един ден си тръгнах и не съжалявам, защото Бог ми отвори други възможности и беше винаги до мен. Затова запомнете едно от мен, масоните не са страшни за
  • 18 Богослов

    2 0 Отговор
    вярващите!
  • 19 Абе

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТРИ КАТЪРКА":

    Чист копанарин е байти Бою
  • 20 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    …" защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога." ( Римляни 13 : 1 ) На генерал де Гол принадлежи крилата парафраза, че всеки народ си заслужава управниците...Затова нека всеки сам за себе си да прецени, доколко е угоден на Бог с мислите си и делата си. Живее ли безкомпромисно според Десетте заповеди на Бог? И държи ли отговорно съвестта си будна ?

    Коментиран от #32

  • 21 Бай Пешо

    7 4 Отговор
    Мартинчо или не си пие хапчетата редовно или е дошло време за нов преглед при доктор!

    Коментиран от #29

  • 22 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ЗА ДА ИМАШ "МОРАЛ" - ТРЯБВА ДА СИ КЬОРАВ ; ПОЛУПЛЕШИВ И БРАДАТО КОСМЛЯТ !?!?!? НИТО ПУТИН -НИТО БОЙКО СА КЬОРАВИ И КОСМЛЯТИ / БОЙКО ЧАТ-ПАТ / ...---НО ОБЩОТО В "МОРАЛА " Е ПЛЕШИВОСТТА --- ДЕЛЛАМАРТИНОС МИТРОВЧЕТО !!!!!?
  • 23 Тошко

    7 2 Отговор
    Предлагам ви Ристю да не ходи толкова често на "Росенец" (там е нежелан) а да отиде на църква, да се помоли за прошка и да се прекръсти като православен българин. Политиката му е чужда, а той дълбоко объркан!

    Коментиран от #26

  • 24 българин

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Путин е избиран от народа си, но с ботуша на врата. Не се засягайте толкова русофилите , защото сте най вредното нещо и наистина в лицето на Борисов може да се огледате , въпреки че наяшия е бледо копие на Путин . Скоро четох статия за Невални, който е в положението на нашите опозиционери и за голяма изненада се оказа , че нашите руски подлоги го плюят, а руснаците които коментираха го подкрепяха в борбата му срещу диктатурата.
  • 25 Биби Кинг

    3 1 Отговор
    Команезите взеха да плюят колегата Тупин? Потопа е близо!
  • 26 трайкай там

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тошко":

    Това пък какво общо има със статията, или ти си лягаш и ставаш с Христо. Само като ти чета коментара , който е ни в клин, ни в ръкав , аз пък ти предлагам да не поучиш хора мнооого по-интелигентни и образовани от теб.
  • 27 Тошко

    3 4 Отговор
    Радев и Нинова не се кръстят, не дават пари за църкви и не вярват в Бог, не вярват в ковид - 19! Как да гласувам за такива безбожници?
  • 28 ГЕРБСП

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДЕДИТЕ ИМ МАНДРИТЕ ОБИРАХА,...":

    На кой дедите ? Ако си млад да ти кажа , че тия с комунистическите бащи и дядовци са най-много в ГЕРБ, БСП е ДПС / ДС /.
  • 29 сила

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Пешо":

    просто амбициозната му по възрастна от него жена го тормози да стават известни и да се мешат в хайлайфа обаче момчето е много зле ако не бяха милен марчев и андрей райчев щеше да е продавач на женския пазар обаче пустата елена не та не ще ставаш ентелектоалец/шегувам се за правописа/
  • 30 вярващ

    3 3 Отговор
    Той се кълне във внуците си , при положение че лъже и го знае, та няма да ползва църквите за пиар. Думи нямам. Борисов вярва само в парите.
  • 31 само питам

    3 1 Отговор
    След дългогодишни войни и много болка и страдание още в началото на Новото време всички европейски държави са обмислили и подписали договори, според които църквата не трябва да се меси в светските дела и политиката. Всеки е свободен да вярва и да носи вярата в себе си. Но духовенството да стои далече от държавните дела. Бг член ли е на Ес?!
  • 32 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Съжалявам. Думите ми не се харесват на някой, който вероятно е невярващ...Но онези, които познават Божието Слово, не се противят на Заповедите на Бог. От десетте заповеди само една е с приложено обещание - Почитай баща си и майка си....
    Останалите не подлежат на коментарии. Те са императивни !
    Напр. Не лъжи ! Ясно и категорично ! Извинението, излъгах с "добро" намерение НЕ СЕ предполага. Излъгал си - ГРЯХ е ! Случва се, но за това е съвестта, която ни изобличава и ни тласка към покаяние и молитва за прошка. Докато ИЗКОРЕНИМ този грях от себе си.
    Хора, Бог даде на човека СЪВЕСТ, за да разпознава ДОБРОТО и ЗЛОТО. Съвестта ни е алармата, която ни държи ДУХОВНО БУДНИ !
  • 33 Васил

    1 2 Отговор
    За това вече хората не ходят не църква какви са тези попове дето защитават диктатурата?
  • 34 копи пейст

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ":

    "Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо всякакво зло заради Мен."
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове