29 Септември, 2020 17:10 2 126 21

Карадайъ: Организаторите на протеста довчера бяха клакьори на ГЕРБ

  • мустафа карадайъ-
  • дпс-
  • протести-
  • протест-
  • правителство-
  • борисов 3

Изходът от политическата криза изисква диалог, убедени са в ДПС

Карадайъ: Организаторите на протеста довчера бяха клакьори на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Десетки декларации получихме от нашите структури в страната и европейската либерална общност, след като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да насочат протеста срещу ДПС – опозиционната партия. Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращите в името на законността си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника. Това каза на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БГНЕС.

Трудно е да се обяснят такива процеси, те показват липса на ясна визия, идеи в организаторите на протеста. Анти ДПС кампаниите обикновено означават това – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест, добави Карадайъ.

ДПС е национално отговорна партия и от създаването си, ДПС неотклонно изпълнява своята мисия. Приоритетите на България са НАТО и ЕС, това е факт днес, но доколко гражданите и обществото, политиците и управляващите, и опозиция, и протестиращи сме европейци и споделяме европейските ценности. Преди 11 г. ДПС предупреди най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които довчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи, добави Карадайъ.

Призивът ни за диалог и търсене на изход от политическата криза, съчетана със здравна, социална и икономическа криза, не го чуха от различните страни на барикадата. С анти ДПС постановки идват на власт, с анти ДПС кампания се задържат на власт и си тръгват от властта, и с анти ДПС риторика се опиват да станат център на медийния интерес, каза Карадайъ.

Кандидат-политици или нереализирани политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции, подчерта още лидерът на ДПС и допълни, че отлагането на решенията днес може да бъде с тежки последици по-нататък.

На въпрос дали от ДПС ще призоват Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност, за да обсъдят въпроса на държавническо ниво, Карадайъ отговори: „Изходът от политическата криза изисква диалог. За да се получи този диалог, ние сме предложили нашите искания и те, към днешна дата, все още са актуални“.

Карадайъ се похвали и с резултатите на партията на провелите се тази неделя частични местни избори в страната. „Четохме заглавия по медиите кой, как, кого разбил и разгромил. Тази седмица имаше първи тур на частични избори на 24 места. Резултатът е следният: На първи тур ГЕРБ има 9 спечелени избора, ДПС има 7 спечелени избора, БСП има 3, БЗНС – 1, „Да, България“ – 1, един инициативен комитет има два втори тура. Справка – ЦИК. ДПС, на тези избори, имаше кандидати във всички 24 избора, при 7 спечелени на първи тур, т.е. 70% от участието на ДПС. Ако ползваме терминологията на други политически сили, можем да кажем, че ДПС разгроми, разби БСП и ГЕРБ, както и всички останали в 7 от изборите. Но ние няма да ползваме тази терминология“, каза Карадайъ.

Той отправи критики и към премиера, и председател на ГЕРБ Бойко Борисов за едно от многобройните му посещения в страната, което е съвпаднало с деня на размисъл. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвети Пеевска

    32 4 Отговор
    Ако сте опозиция нямаше да подкрепяте шайката във властта?!
  • 2 Да бе!

    24 2 Отговор
    Приоритет трябва да са българите, а ЕС и НАТО са само част от средствата! Ама не разбират и не искат! Най-добре е да се закрие тази етническа партия! И там, както и в другите партии, се интересуват само от парите! Стига демагогия и псевдо демокрация!
  • 3 Смешно

    4 15 Отговор
    Да бе - вечната патерица на БСП - ама все към герб ги пришивате!
    И ва не споменаваме - Мая какви услуги им правеше!
    Или то затова вече не трябва да се говори!
  • 4 ИВАН

    20 0 Отговор
    Ейй, нагли турчоля - дошло ти в къщата, на земята ни, че и акъл дава ... ама ние българите сме си виновни, че ги търпим да ни се качват на главата ден след ден
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ердоган

    12 1 Отговор
    Към Анадола ходом марш!
  • 7 Гробар съм

    12 0 Отговор
    Каква опозиция сте вие бе смешник резък???
    Кой на кого е дяснъта ръка?? Оцапана с белия крем, самозадоволявате се взаимно. Но на вас с уста че нали ви знаеме традицията (cuted)
  • 8 Шопо

    10 0 Отговор
    Що лъжеш,бе резене ???
  • 9 Дедо Jo

    14 1 Отговор
    Да, приятно е да гледа човек нервните гърчове на ДПС...

    Хем искат Баце и НС да дават оставки (щото ДПС-електоратът пада), хем на ДПС-вождовете още им се лапа.

    За диалог да забравят - Суверенът иска ново управление без ГЕРБ и ДПС.

    Оставка!
  • 10 да де

    11 0 Отговор
    Каква визия бе фес ск.пан единствената ви визия и на Доган и на всички вас е лапането .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Време е

    15 1 Отговор
    Време е родопчани и турците в България да разберат, че са част от тази държава и да се влеят в останалите партии, а не да се самоизолират в така наречената партия дпс, която е една мафиотска Мултигруп структура, задушаваща и подтискаща турските и мюсюлмански общности. Време е да се освободят от страха, време е за обединение! Време е да вървим напред заедно, като един народ!

    Коментиран от #20

  • 13 ЗАЩО ЛИ НИНОВА, ФАТМАКА, МАЯ

    3 3 Отговор
    И ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА БСП...И ДНЕС ТВЪРДЯТ,ЧЕ... ПЕЕВСКИ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ЧОВЕК?!?😂
  • 14 Верно ли

    5 0 Отговор
    Хаха, тоя не се чува какви ги дрънка. Опозиция били...
  • 15 Бесен

    6 0 Отговор
    На българските турци трябва да им е ясно, че не е само ДПС на този свят. Всички сме българи и живеем в тази държава. Тази партия е вредна дори за самите тях. Монополизирала е вота им и само им експлоатира гласовете, за да богатеят на техен гръб. Има и други партии, дето могат да се погрижат за тях много по-добре. Иначе с този монополен модел не са нищо повече от мини КПСС, но в турски вариант. Поучете се от българите. Всички се опълчихме на ГЕРБ като един, а уж бяха най-демократичната българска партия. А то е огледален образ на ДПС.

    Коментиран от #17

  • 16 123

    4 0 Отговор
    Тоя няма ли да научи тоя български най после омръзна ми да фъфли нещо неразбираемо
  • 17 СТАЛИН

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен":

    ДПС са против всичко БЪЛГАРСКО ! Значи са ВРАГОВЕ! Да си ходят с Анадола....!
  • 18 гост

    0 1 Отговор
    Ти да видиш промяна в гражданското съзнание. Значи плаща много по-богат и силен от Тиквата и сикаджиите. На прост човек какво се набива Томиславе ... ?
  • 19 Христо Иванов

    1 2 Отговор
    Ти не си фактор. Ахмед Доган ни обеща от баницата. Ти кой си спрямо Доган
  • 20 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Време е":

    Eми ГЕРБ е практически ДПС 2.
    Колко още ДПС-та искаш??
  • 21 Българин

    1 0 Отговор
    Оправи си български и тогава говори, че ставаш смешен, или плямпай на турски, по ти отива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове