Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 06:44 2 953 97

Нинова: Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден" нямат място в резолюцията

  • резолюция-
  • брюксел-
  • корнелия нинова-
  • истанбулска конвенция-
  • омо илинден

Пришиването на спорни въпроси към документа е разочароващо и вредно, категоричен е председателят на БСП

Нинова: Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден" нямат място в резолюцията - 1
Снимка: БГНЕС

"Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден" в европейската резолюция са разочароващи и вредни. БСП ще продължи да отстоява националния интерес, териториалната цялост и единството на нацията", написа снощи в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Във връзка със споменаването под линия на решения на Европейския съд по правата на човека в проекта за резолюция на Европейския парламент за България припомням, че чл. 44 ал. 2 от Конституцията на Република България гласи: „Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури или се стремят да постигнат целите си чрез насилие“.

Българският съд е счел, че регистрацията на ОМО „Илинден“ влиза в противоречие с Конституцията и затова тя ѝ е отказана. Този въпрос изобщо няма място в резолюция на Европейския парламент, отнасяща се до върховенството на закона в България. БСП ще продължи да отстоява твърдо националния интерес, териториалната цялост и единството на нацията. Ние подкрепяме верните констатации по отношение на корумпираното управление в България", продължава Нинова.

"Българските граждани очакват европейска подкрепа в битката си срещу мафията и за справедливост.

Пришиването на спорни въпроси към резолюцията като Истанбулската конвенция и казуса ОМО „Илинден“ е разочароващо и вредно", завършва председателят на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другар

    19 37 Отговор
    Да,вместо тези точки да влезнат точките за "Техноимпекс" и 28 годишните приватизаторки.
  • 2 Фен

    20 5 Отговор
    Ами не, спорни въпроси бяха пришити към основният за Радан, Елена и маргинални групи в ЕП - истанбулската конвенция!
  • 3 456

    55 6 Отговор
    Подкрепям!!! Истанбулската конвенция няма място в България. България има конституция и там е записано, че ВСИЧКИ СА РАВНИ.
  • 4 НЕ на извращенията и задкулисието!

    49 1 Отговор
    Още през 2018 Мародът категорично заяви НЕ!. Подкрепи го и БПЦ, и даже турския етнос у нас! Това, че властта е подписала тайно и обещала ратификация на гнусния безумен документ, няма нищо общо с Народната воля и са длъжни да уважат мнението на Българите! Всейи предал Народа и по този въпрос се явява предател извратен и платен.

    Коментиран от #13

  • 5 интересно

    8 4 Отговор
    Този текст ли ще махат от новата конституция?
  • 6 Росен Плевналиев

    17 2 Отговор
    ИСКАМ ДА СЕ ПРИШИЕ И ПРЕМАХВАНЕТО ДДС НА ВАЗЕЛИНА!!!
  • 7 Адв. Хаджигенов

    1 34 Отговор
    Вижте, за да мине резолюцията срещу #хунтата трябва да преглътнем ИК. Не е толкова зле. И аз като адвокат съм защитавал джиендърчетата. Е те са хора

    Коментиран от #12, #56

  • 8 Сандо

    18 1 Отговор
    Унищожаването на България и българите продължава и с участието на дегенератите от ЕС!
  • 9 OPEЛ

    11 0 Отговор
    То и ДПС значи
  • 10 OPEЛ

    18 0 Отговор
    То и ДПС значи трябва да се забрани от съда
  • 11 Защо Истанбулската конвенция

    3 19 Отговор
    да е вредна, г-жо Нинова? Вие да не сте мохамеданка, че образованието, икономическата независимост, защитата на жените от насилие да е в противоречие с Конституцията ни? Кажете какво точно в Конвенцията Ви притеснява.

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 12 В Истанбулската конвенция

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "Адв. Хаджигенов":

    няма нито една дума, която да се отнася за "джендърите". Вземете я прочетете най-накрая. И аз дълго време се подвеждах по новините и най-накрая реших да видя за какво точно става въпрос. И, о, изненада - няма нищо общо с това, което ни се представя от политиците.

    Коментиран от #15, #37

  • 13 Какво точно в документа

    1 10 Отговор

    До коментар #4 от "НЕ на извращенията и задкулисието!":

    окачествявате като гнусно и безумно? Бихте ли дали конкретни примери?
  • 14 Перо

    9 2 Отговор
    Тази резолюция е поредно доказателство за антибългарската дейност на престъпния мутренски режим! ОСТАВКА,сега и веднага!
  • 15 Перо

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "В Истанбулската конвенция":

    Думата “джендър” е заменена с “хора с различна полова ориентация”,”трети пол”,”човешки права на различно мислещите” и т.н.
  • 16 Родител

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Защо Истанбулската конвенция":

    Първо ти кажи, защо се опитахте да пробутате правата на джендърите от всички земни кълбета, като част от правата на българските жени?

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бачо Киро

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Защо Истанбулската конвенция":

    Частта за GREVIO нед.оклатен илитерат такъв. Барем да я беше чел преди да дрънкаш тъп.отии. ИК с нищо не помага на съществуващите така или иначе закони у нас, ако те не се спазват, а да има НПО над закона, което да не може да бъде контролирано от местните власти и дори ги задължава да му служат без да им дължи обяснение, това е възможно най-голямата глу.пост. За какви мох.амедани бълнуваш? ИК като е подписана в Истанбул, Турция, да не би самите те да са водеща страна в правата на жените, или? Я у леву всичките бастуни, седнал акъл да дава, ма дори не е чел за какво става въпрос.... Да не си нещо роднина на Марешки, той така подписва без да е чел...

    Коментиран от #22, #23, #27, #28

  • 19 Първо, аз нищо не се опитвам

    2 9 Отговор

    До коментар #16 от "Родител":

    да пробутам. Правата на джендърите има кой да ги защитава. Но не се отклонявай от темата, която е Истанбулската конвенция, а не правата на джендърите. Двете неща нямат НИЩО общо. Второ, Ист. конвенция се отнася само и единствено за жени, и то такива, които са родени като жени. Ти си на ред. Започни с това - чел/а ли си пълния текст на конвенцията?

    Коментиран от #30

  • 20 Не разбрах

    2 9 Отговор
    Какъв и е проблема на тая конвенция ? какво спорно има и какво се променя от нея ? защо цивилизована Европа няма проблеми с нея, а българите са толкова притеснени ?

    Коментиран от #26

  • 21 Виждам

    3 9 Отговор
    От колко време съществува тая конвенция в Европа ? Какво негативно е сътворила ? Защо никой в Европа не пищи и не си измисля весели истории за разврат ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Защо ми триете отговора към Бачо Киро?

    2 2 Отговор
    За разлика от него, не използвам обиди.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Не разбрах":

    Аз също не виждам голям проблем в тая конвенция,обаче с омо определено има ! Тая конвенция е популизъм. А обратните определено го търсят, с което дразнят останалите хора. И в крайна сметка, айде по добре без нея, обратните не са нищо специално, най обикновени.....Разбира се и сред тях има специални, като Тюринг например, фреди не мога да го сложа до него,но той е специален не защото е бил обратен.

    Коментиран от #31, #32

  • 27 Първо - мери си думите!

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    Второ - какво те притеснява в GREVIO? GREVIO осъществява мониторинг - наблюдения и доклади, въз основа на които, прави предложения към конкретната страна. GREVIO не взема решения, дали предложенията ще бъдат изпълнени. Има достатъчно закони, които могат да противодействат на предложенията на GREVIO, ако е необходимо. Трето, "недо..клатен илитерат" използвай в семейното си обкръжение - кеф ти към жена ти, кеф ти към родителите или децата ти. Когато говориш с непознати, спазвай някакъв приличен тон! Питах Нинова дали е мохамеданка, защото в исляма правата на жените са ограничени, а Нинова явно е против документ, защитаваш женските права. Ама явно И това не си разбрал.

    Коментиран от #29, #85, #89, #90

  • 28 И в тази

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    връзка (относно Нинова, исляма и правата на жените) да те попитам нещо - чии интереси защитава Нинова - тези на българите или тези на турците/турските партии? Чети между редовете. Да не се окаже, че и тя е пионка на хора със сараи. Бездействието ѝ спрямо управлението, и то в ролята ѝ на опозиция при това, е изключително странно.
  • 29 Родител

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Първо - мери си думите!":

    По съдържанието на термините „джендър“ и „джендърна идентичност“ няма научен консенсус, то не е ясно, точно и недвусмислено. Различните държави ги интерпретират различно – било като неразривно свързани с биологичния пол, било като независими от него. Това води до различни закони и политики в зависимост от това кой възглед получи политическо представителство. Неизясненото съдържание на тези термини нарушава принципа на правна сигурност, който е съществен елемент на правовата държава и повелява, че правните норми трябва да са недвусмислени, за да могат гражданите да предвиждат техните правни последици. Неясното им съдържание създава предпоставки органът по Истанбулската конвенция – GREVIO, да ги тълкува по свое усмотрение и така да заобикаля суверенната роля на държавите.

    Коментиран от #38, #39

  • 30 Родител

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "Първо, аз нищо не се опитвам":

    Изобщо чели ли сте ИК, та пишете нелепости?

    Коментиран от #33, #35

  • 31 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    А Тюринг не случайно го пиша,защото свинщината спрямо него е безобразна, той е струвал повече от всички осъдили го и половин Англия взети заедно.
  • 32 Защо като стане въпрос

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    за тази конвенция, автоматично се вкарват обратните? По изказванията на Каракачанов ли се подвеждате? Става въпрос за жените, а не за обратните. Единствената конституция, с която е в разрез, е може би Търновската - по нейно време жените не са имали право да гласуват. Моля Ви, прочетете я наистина. От толкова повтаряния на лъжата, че ИК защитава правата на "джендърите", всички вярват, че е истина. Единственият начин това да се опровергае е, хората да прочетат документа с очите си. Пък ако и тогава мислите, че става въпрос за "джендъри", ще помоля да ми кажете в коя част/точка на текста намирате доводи за такова твърдение.

    Коментиран от #34

  • 33 Да, четох я,

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "Родител":

    а Вие? Посочете ми точките, в които виждате проблем спрямо Конституцията или българските нрави и традиции.

    Коментиран от #40

  • 34 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "Защо като стане въпрос":

    Честно казано, не мисля да я чета. както вече писах, това е популизъм за мен. Аз също съм за равни права, но доколкото разбирам тази конвенция прави точно обратното. Жените и обратните не са ли хора ? Които да се ползват от правата на човека? Или само хетеросексуалните бели мъже са хора ?

    Коментиран от #36

  • 35 Уточнявам

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Родител":

    Водя се по текста в статията "Ето го пълния текст на Истанбулската конвенция", публикуван в "24 часа" на 24.01.2018.
  • 36 Не искам да влизам

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    в дебати за това, кои са хора и кои не. Вижданията ми не съвпадат с тези на по-голямата част от българите. Но това в случая няма значение, защото Конвенцията е само и единствено отнасяща се до правата на жените.

    Коментиран от #41

  • 37 2877

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "В Истанбулската конвенция":

    Ако можеш да мислиш и да разсъждаваш това е дефиницията за джендър -Джендърът не се определя биологично, а е резултат от социално конструираните характеристики на мъжа и жената. „джендър“- биологично детерминираните характеристики на пола са ирелевантни, а има значение само половата самоидентификация.Понятието пол е свързано с ясното разбиране за идентифициране на личността като мъж или жена.

    Коментиран от #42, #55

  • 38 Така е, няма консенсус

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Родител":

    за определението "джендър". В това спор няма. Само че в чл.3 "Определения" от конвенцията пише: „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики,
    които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете". В нашето общество за жени се считат тези, които са родени като такива. Потвърждава се и от Семейния кодекс, в който изрично се казва, че граждански брак може да се сключи само между мъж и жена.

    Коментиран от #44, #48

  • 39 Има и случаи в българското

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Родител":

    законодателство, в които транссексуални хора са искали да им бъде променен пола в личната карта от "мъж" на "жена". Това е било забранено, независимо дали са имали хормонални и оперативни интервенции за промяна на пола, т.е. ако някой си промени пола пак не бива считан за жена съгласно нашите закони.
  • 40 Родител

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Да, четох я,":

    Вие какво, сте по-начетен от Конституционен съд на Република България и БПЦ ли??
    Айде престанете!

    Коментиран от #49, #52

  • 41 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Не искам да влизам":

    Всички са хора и трябва да имат равни права. Ни повече, ни по малко. Това е достижение на социалната революция. А защо трябва да се обръща повече внимание на насилието върху жени, отколкото за насилие над мъже и деца ?

    Коментиран от #43

  • 42 Коментари #38 и #39

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "2877":

    се отнасят и до Вас.
  • 43 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    И пак казвам, има обратни които са несравнимо по полезни и продуктивни за обществото от много от хетеросексуалните консуматорчета. И с несравнимо по висок морал, апропо.

    Коментиран от #46

  • 44 Родител

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Така е, няма консенсус":

    Въвеждане на ново понятие "джендър",а проблемът не е в превода, а съдържанието. Дефиницията на понятието "джендър" не е издържано юридически. То е добро за научна конференция, но не и за законодателството.

    Коментиран от #47

  • 45 Само че

    2 2 Отговор
    Истанбулската конвенция е допълнителна защита за жените и момичетата, че в случай на насилие или изнасилване, извършителят няма да се отърве само с глоба от 200 лв. или 6 месеца условна присъда.
  • 46 Така е,

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    но отново искам да Ви помоля да се дистанцираме в случая от правата на хомосексуалните. Просто, защото не са тема в Истанбулската конвенция, за която говорим сега.
  • 47 Добре,

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Родител":

    за да не спорим относно значенията на понятието "джендър", ще го кажа така - ИК не се занимава с правата на хомосексуалните или с еднополовите бракове. (Надявам се, че тези "термини" са по-безпроблемни и еднозначни.)
  • 48 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Така е, няма консенсус":

    понятието "пол" е точно конкретно понятие в Биологията и Генетиката. Мъжки,женски и хермафродит - като охлювите примерно. И не би могло никакви конвенции да земенят това ! Все едно някой да каже,че 2+2=3. Ако ще е така, по добре "пол" да отпадне в документите. Което е окей за мен.
  • 49 Моля

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Родител":

    Какво е това е БПЦ ? Кое и е начетеното ? Всеки, който признава и се доверява на науката, е по-начетен от БПЦ ! БПЦ няма думата в светския живот, религиозни догми само в храма, престанете да натрапвате религията като авторитетен и компетентен орган, БПЦ е структура за измама генерираща доходи чрез измама, а измамни и лъжливи личности, не са престижни за нормалните хора

    Коментиран от #53

  • 50 БиБи Кинг

    0 0 Отговор
    Твърдо заставам зад другарката Екстранинова и нейната позиция! Дано и е удобна моята твърдост!
  • 51 Мнение

    2 0 Отговор
    Европа отдавна се е доказала като цивилизована и напредничава и щом тя няма проблеми с ИК значи и аз нямам , а за ОМО знам, че са сепаратистка организация и като такава няма как да я одобря, още повече ако става въпрос за рязане на парченца от държавата
  • 52 Разполагам с достатъчно

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Родител":

    интелект и най-вече очи, за да мога да прочета какво пише в Конвенцията. Малко ли се изговори за това как съдиите биват повлиявани в решенията си от този и онзи, който е на власт, и защитават нечии ИНТЕРЕСИ.

    Коментиран от #54

  • 53 Родител

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Моля":

    Ами становището на Конституционен съд на Република България и БПЦ съвпадат, макар че, са изразени по различен начин- едните юридически, другите логически.
    Но като не ти отърва прочети само това на Конституционен съд на Република България.
    След тва опровергай и ги размажи публично. Успех.

    Коментиран от #83

  • 54 Родител

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Разполагам с достатъчно":

    Напиши в нета "Становището на Конституционния съд за Истанбулската конвенция" и чети.
    И ако имаш правната грамотност точка по точка да ги опровергаеш, и ти същи го направи и ги размажи публично. И на теб -успех.

    Коментиран от #58, #62, #64

  • 55 Какво се разбира под "жена"

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "2877":

    в Истанбулската конвенция, е казано еднозначно в "Член 38 — Осакатяване на женските гениталии

    Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки за криминализиране на следните умишлени деяния:

    а) обрязване, инфибулация или извършване на всякакво друго цялостно или частично осакатяване на големите срамни устни, малките срамни устни или
    клитора на жена;

    б) принуждаване на жена да понесе някой от изброените в буква а) актове или предоставяне на такава възможност;

    в) подбуждане, принуждаване или предоставяне на възможност момиче да понесе

    някой от изброените в буква а) актове."

    Коментиран от #57

  • 56 Бах

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Адв. Хаджигенов":

    Абе адвокате , Ако синът ти доведе зет или дъщерята партньорка , ще засвириш друга песен !
  • 57 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "Какво се разбира под "жена"":

    А обрязването на мъже ? И к'во изобщо се занимаваме с муджахидините ? И да, като дойде муджахидина в цивилизацията, ще се съобразява с нея, защото не е нищо специално. В цивилизацията има права на човека! А не, отделни права на муджахидина, жената и обратните. Това означава равенство. Всъщност равенството означава отговорност, но някои хора не го разбират.

    Коментиран от #61

  • 58 Такаа...Относно посочения от Вас текст

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Родител":

    "основните доводи за несъответствие с Конституцията са във връзка с разпоредбите на чл. 3, б. „в”(...)от Конвенцията" - чл.3 б е:"б) „домашно насилие“ означава всички актове на физическо, сексуално,

    психологическо или икономическо насилие, които се случват в семейството или в домакинството, или между бивши или настоящи съпрузи или партньори,
    независимо дали извършителят живее или е живял заедно с жертвата". Чл.3 в) го цитирах по-горе (определението за "пол")
  • 59 Такаа...Относно посочения от Вас текст

    1 0 Отговор
    (продължение): "Член 12 — Общи задължения

    1 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните

    и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете." - т.е. стереотипната роля, че жената трябва да стои пред печката, да лъска пода и подобно, а мъжът е единствения, който може да работи.
  • 60 В решението на Конст. съд

    1 0 Отговор
    посочват и Чл.14 (1) от Конвенцията като проблемен, а именно: "Член 14 — Образование

    1 Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на
    съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси
    като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища." - т.е. достъп и подкрепа на жените до образование. Както знаете, в минали времена, образованието е спадало към "стереотипната роля за мъже". В някои (ислямски) държави все още е така - жените нямат право на образование, защото това би ги направило икономически независими от мъжете им.

    Коментиран от #63

  • 61 Ами необходимо е явно

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    да се назоват специално правата на жените. С Търновската конституция е било регулирано изборно право за всички "граждани", като обаче не е било казано конкретно кои са "гражданите". Реално, жените не са имали право да гласуват.

    Коментиран от #65

  • 62 Коментари. 58, 59 и 60

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Родител":

    са за Вас. Свързани са с текста за решението на Конст. Съд, който посочихте. Да продължавам ли нататък?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Има един тънък момент,

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Родител":

    а именно: Когато видим някакво решение/становище, в което са изброени този, този и този член от Закон Х, никой не си прави труда да прочете, какво пише в.тези членове, а приема по презумпция решението за обосновано.

    Коментиран от #69

  • 65 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ами необходимо е явно":

    То и в атинската демокрация за гражданите има определено значение.... Е, днес обаче под "граждани" е записано друго значение. Без да се делят хората. За добро или лошо 🤔

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ...а пък мъжете,било

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    то и хомосексуални, са имали право на гласуване (стига да не са се "Out"-вали, което по онова време така или иначе не са правели).
  • 68 Това, за което говорите

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    определено не е тема тук. Има статии за хомофобски изяви/реакции. Коментарите Ви са по-скоро за там. Нямат общо с темата тук.

    Коментиран от #70

  • 69 Родител

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Има един тънък момент,":

    Твоите интерпретации какво общо имат с правното решение на Конституционен съд на Република България?

    Коментиран от #72

  • 70 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Това, за което говорите":

    хомофобско? Имам предвид справедлива йерархия основана на равните права (които тази конвенция определено погазва). Нищо хомофобско няма. А, защо няма специална конвенция, че земята е кръгла ? Повтарям, популизъм и полемика. Идеална дъвка за калинките. Като зелената сделка, която омаскариха въпреки нейното голямо значение.
  • 71 pbdan

    2 1 Отговор
    ИК е за продължаване на емиграцията на хора от мюсюлманските държави към ЕС. Преди години се започна с дисидентите, след това се издейства право на хора от бившите колонии да живеят в метрополията. Играта с бежанци от войните вече е на приключване, защото страните изградиха огради, появи се недоволство от "културните им особености". Сега с ИК всеки от една мюсюлманска държава може легално и без да може да му се откаже да поиска убежище в ЕС. Всеки мъж или момче може да каже, че се чувства жена, за което ще го хвърлят от покрива с главата надолу в собствената му държава. Една жена мюсюлманка може да каже, че е подложена на домашно насилие (няма дори да излъже) и също да поиска убежище. Мюсюлманско момиче може да каже, че я грози обрязване и също да поиска защита. Всяка държава подписала ИК е длъжна да ги приеме и обгрижва. Това е същността на ИК. Ако не искаш да биеш жена си няма да напишеш 77 страници конвенция.

    Коментиран от #73, #74, #75

  • 72 Ами прочетете

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Родител":

    конкретните членове, които Ви цитирах и които КС дава като противоречиви на Конституцията, и ми кажете Вие как ги интерпретирате. И се опитайте да бъдете обективен/обективна, т.е. абстрахирайте се от всякакви наложени асоциации с хомосексуалистите и еднополовите бракове, защото отново повтарям, те никъде не се споменават в Конвенцията и са плод на манипулативно политическо мислене.
  • 73 Закона за статут на бежанците

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "pbdan":

    е отделен от ИК. Ако не се лъжа, там играе роля Женевската конвенция (и други), в която се казва в кои случаи са налице условията за "бежанец". Но да, ИК защитава правата на жените, независимо от произхода, цвета на кожата, етноса. Само че ключовата дума е "женски пол". Статут бежанец или не, не се урежда от ИК.
  • 74 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "pbdan":

    Два пъти ми трият коментар с близко значение !!! Тая конвенция не е работа на ЕС, а на муджахидините !!! Работа на ЕП е колосалната корупция в целия съюз и нарастващото неравенство ! Но темата е идеална за крушовската приватизаторка.
  • 75 Само че, ако не дай си Боже,

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "pbdan":

    утре дъщеря Ви бъде изнасилена от приятеля/мъжа ѝ, ИК би я подкрепила в търсенето на справедливост.

    Коментиран от #77, #78, #88

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 анти антифа

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "Само че, ако не дай си Боже,":

    Значи дъщеря ти, ако бъде изнасилена от приятеля и, за теб няма проблеми? Така ли?
    Яко психо си батко, яко!

    Коментиран от #79

  • 78 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #75 от "Само че, ако не дай си Боже,":

    Ако правораздаването функционира нормално, законът (европейският, базиран на римското и френско право) предвижда съответното наказание и без истамбулската конвенция ! А пък полови партньори да се съдят за изнасилване ??? Айде да бъде внимателно разгледано от съда, а не да се решава по някаква бърза процедура ! Между другото, аз съм окей със шведското решение с писмено съгласие. Че нещо много взеха да ги изнасилват някои проститутки.

    Коментиран от #80

  • 79 Не разбирам

    1 2 Отговор

    До коментар #77 от "анти антифа":

    откъде извадихте това заключение?! Не разбрахте коментара ми ли? Разбира се, че би имало проблем! Затова казвам, че ИК би било в подкрепа за такива жени, за да не излезе насилникът на свобода срещу смешна глоба/присъда или усмивка по радиото.
  • 80 Ами освен всичко друго

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "Госあ":

    ИК е и против насилствените бракове, които са си изнасилване на полови партньори в буквален смисъл, и, които, забележете, се практикуват в мюсюлмански държави. Отново питам, Нинова чии интереси и традиции защитава - българските или турските?!

    Коментиран от #81

  • 81 Защото, в случаи на изнасилване

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Ами освен всичко друго":

    между брачни партньори, съдиите гледат има ли сключен брак или не. Ако хартийката е подписана, никой не се интересува, дали бракът е сключен насилствено или не.
  • 82 Между другото,

    1 1 Отговор
    под закрилата на Истанбулската конвенция попадат и момичета под 18-годишна възраст.
  • 83 Моля

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Родител":

    Очевидно не ме разбираш , Конституционен съд на съм споменавал въобще , аз говоря само и единствено за БПЦ , какво като им съвпадат ,, становищата,, БПЦ няма права да дава становища върху неща свързани със светския живот, не и в 21-ви век.

    Коментиран от #84

  • 84 "Родител" не е разбрал/а,

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Моля":

    че говори с двама души. Коментарът ѝ за Конст. съд и БЦП беше отправен към мен.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 111

    1 1 Отговор
    Брюкселските пържени мозъци не могат да четат, иначе нямаше така да се излагат.
  • 87 аман от прости

    0 0 Отговор
    БСП и най-вече "патриотите" използват ИК, за да обслужват руските инетерси в България, целта е да се създадат анти-европейски настроения и да се компроментира България пред ЕС, което само в ущърб на България и против нашият интерес!!!!!!!!!!
    ИК няма за цел да налага никакви гейове или каквито и да е семейни отношения, еднополови бракове и други тъпотии, ако беше така Турция нямаше да я приеме!!!

    Коментиран от #91

  • 88 дискриминация

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Само че, ако не дай си Боже,":

    А ако дъщеря ти изнасили приятеля си/мъжа си, на него кой ще помогне?

    Коментиран от #94

  • 89 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Първо - мери си думите!":

    Ще използвам каквото ми харесва, недо.клатен илитерате, без значение дали ти бърка в зад.ника или не. Въобще не си в час с ролята на GREVIO, понеже се обиждаш от думата илитерат, покажи, че ти се удава усвояваното на прочетеното. Бягай да четеш. Много обичам чели - недочели като теб да дават акъл. Нинова, за разлика от теб, явно поне е чела Конституцията на страната. ИК с абсолютно нищо не "поправя" ситуацията на жената, защото нейното положение е включено в правата на ВСЕКИ един. Не е нужно специално да има повторни обяснения за определена част от населението. Проблемът в случая не са написаните закони, такива има достатъчно, а прилагането им и адекватността на институциите. Когато те наклепат достатъчно и ти дойде от гревио, на кого мислиш ще съдейства местният полицай, тип изпълняващ заръка от горе да слуша дошлия от горе, който се отчита на генералния секретар на Съвета на Европа, или ще слуша теб и ще гледа фактите, че няма примерно съдебно решение по даден случай? При условие, че своеволията на лица с власт в страната са реално ежедневие, ти искаш да има организация, която реално е напълно недосегаема, имат пълен имунитет относно устни, писмени изказвания и ДЕЙСТВИЯ дори СЛЕД приключване на задачите им. Единствено Генералният секретар може да свали имунитет. Не те знам колко можеш да четеш, но явно не разбираш написаното, нито го съпоставяш с реалността в страната. Имунитет на всички техни действия и имунитет на действията по мониторинга не са едно и

    Коментиран от #92

  • 90 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Първо - мери си думите!":

    Имунитет на всички техни действия и имунитет на действията по мониторинга не са едно и също, ако ще и да си завършил само 8ми клас. Тонът ми към теб зависи от глупостите, които пишеш и за твое съжаление не можеш да претендираш за респект и уважение. Те се дават, не се полагат.
  • 91 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "аман от прости":

    Ама разбира се, понеже турците изпълняват каквото и да било от тая ИК. Жените там викаш са супер от както са в приели, а? Въобще няма насилие над жените в Турция, няма оплаквания хич, турците яко изпълняват ИК отвсякъде.... Къде ви намират такива лум.пени просто не е истина.... ИК била супер, понеже турците я били подписали....
  • 92 Айде марш в 1-ви клас

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Бачо Киро":

    да те научат на обноски и после обяснявай какво си разбрал ТИ от написаното! Искаш да кажеш, че GREVIO е над всички институции във всяка държава в ЕС, която е ратифицирала ИК? ИД..ИОТ!
  • 93 И като в Конституцията са включени

    0 1 Отговор
    правата на ВСЕКИ един, с какво точно ИК е против Конституцията? Или и Конституцията е в "защита на еднополовите бракове", както толкова много хора твърдят погрешно за ИК?
  • 94 Бах

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "дискриминация":

    Специално съм се интересувал , носили жена съдебна отговорност , ако изнасили мъж . Не носи , щото щом на мъжа му е станал няма изнасилване . В джендърска Америка съдят жени за изнасилване но само за малолетни момчета !
  • 95 В заключение

    0 0 Отговор
    Член 73 — Правни последици от настоящата Конвенция

    Разпоредбите на настоящата Конвенция не засягат разпоредбите на вътрешното

    законодателство и правно обвързващите международни инструменти, които вече са в

    сила или могат да влязат в сила, и съгласно които на лицата са предоставени или биха

    били предоставени по-благоприятни права при предотвратяване и борба с насилието

    над жени и домашното насилие.

    Член 74 — Уреждане на спорове

    1 Страните по всеки евентуален спор относно прилагането или тълкуването на

    разпоредбите на настоящата Конвенция трябва първо да се стремят да го разрешат

    чрез преговори, помирение, арбитраж или всеки друг метод за мирно уреждане,

    приет по взаимно съгласие между тях.

    2 Комитетът на министрите на Съвета на Европа може да въведе процедури за

    уреждане, които да могат да се използват от страните по спор, ако те се споразумеят за

    това.
  • 96 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    ЗЛЕ ЩЕ СВЪРШИИ МАНДАТА - ДО НЯКОЛКО ДНИ 100 ПРОЦЕНТА - РАЗРУХА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗЕДНИЦИ ........
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове