13 Октомври, 2020 10:51 40 159 55

Ето колко е стартовата заплата на полицай у нас

  • полицаи-
  • заплати-
  • увеличение-
  • протест

Униформените са в стачна готовност, исканията им не идват заради повишената работа на органите на реда около протестите

Ето колко е стартовата заплата на полицай у нас - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Полицаите в страната са в стачна готовност. Те настояват заплатите им да бъдат увеличени от януари и не разбират защо не са включени в списъка с ведомства, чиито възнаграждения са увеличени заради коронакризата.

„МВР беше изключена от борбата с пандемията. Колегите доста се поразсърдиха и настояха да се предприемат някакви мерки. Въпросът не е само до пари, нещата стават принципни. След медиците хората от МВР са тези, които се сблъскват с вируса”, посочи в студиото на „Здравей, България” Илия Хрисимов - член на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Той коментира, че исканията не идват заради повишената работа на органите на реда около протестите. „Ние опитахме да повдигнем въпроса през септември пред министерството. Нямаше никакъв отговор. Преди две седмици направихме опит да стартираме официално преговори за увеличение”, добави синдикалистът.

Хрисимов обясни, че от системата желаят да бъдат признати наред с колегите им, които са получили повишение заради борбата си с коронавируса. Така да се получи ръст на възнагражденията с 30%.

„Оценката на работа на служителите в МВР по време на пандемията беше положителна”, допълни Хрисимов.

Той внесе яснота колко ориентировъчно са заплатите на служителите в системата на МВР. „Един новоназначен полицай започва на около 900 лева. За да може да се намират кадри, тя би следвало да бъде около 1 200 лв”, уточни представителят на полицаите.

Хрисимов заяви, че все още властта не е потърсила синдиката след като оттам официално заявиха намерението си за протест. Той бе категоричен, че полицаите не могат да застанат заедно с протеста пред Министерския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 big

    238 58 Отговор
    Не е важно колко е! И лев да е, пак им е много!
  • 2 Активист на БКП

    180 28 Отговор
    Та да бият по-добре тия които им плащат заплатите...
  • 3 Батко

    152 20 Отговор
    А тия дет бият хора зад колоните колко им е заплатата, още един път тая година да им ги вдигнат и са под 4 те процента, да са учили
  • 4 Да бе верно

    145 13 Отговор
    и на тоя с бокса ли е толко ?
  • 5 Мутра

    123 11 Отговор
    Мутрите не им ли плащат вече както едно време?

    Коментиран от #37

  • 6 Да съкратят

    143 14 Отговор
    бройката, защото сме с най много полицай в Европа, след Беларус.

    Коментиран от #50

  • 7 сила

    171 8 Отговор
    не знам някой да е станал полицай насила на когото му са малко парите да се маха има и други професии
  • 8 Иванчо

    160 8 Отговор
    Всяка година се вдига бюджетът на МВР, а качеството на кадрите им посточнно пада. Трябва да се повишат критериите, по които се назначават полицаи, след като постоянно се вдигат заплати и бюджет. Не може да си дебел, да не знаеш чужд език, да си избиваш комплексите в униформа и да ламтиш за още.
  • 9 РЕЕЦ

    137 11 Отговор
    Хрисимов, а колко полицаи от всички видове български полиции са пенсионери и работят - заплата плюс пенсия? А знаете ли колко полицаи имат и други доходи като земеделци, газаджии, монтьори и пр.Знаете ли с колко лева заплата започва един вишист извън МВР.Тов МВР стана най глезеното министерство, с най много разходи, с най раздут щат.
  • 10 Хубава работа, ама милиционерска

    103 7 Отговор
    „Оценката на работа на служителите в МВР по време на пандемията беше положителна” Ха, ха! И кой им я даде? Шефовете им. А те не са луди да си 'ритат' заплатата, заради лошо свършена работа. Всичко е ОК. А когато на един некадърник му удвоиш заплатата, става - високо платен некадърник. И нищо повече :-)
  • 11 Ахахахаха

    78 14 Отговор
    Абе яяяяя! Пари за държавни мутри да им даде Боко от шкафа! Или да ги вземат от мутрите на Гешев!
  • 12 Не пасем детелина

    112 14 Отговор
    ЛЪЖЕТЕ! СТАРТОВА ЗАПЛАТА ДРУГ ПЪТ! ТОВА МУ Е ЗАПЛАТАТА, КОГАТО ГО РАЗНАСЯТ КАТО КУФАР - СТАЖАНТ. ТАЗИ...ГУГУТКА ДА СЕ ЗАРОВИ ВЪВ ВЕДОМОСТИТЕ: ПАРИ ЗА ДРЕХИ И ОБУВКИ, ПАРИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, ПАРИ ЗА НОЩНИ ДЕЖУРСТВА, ПАРИ ЗА НЕНОРМИРАНО РАБОТНО ВРЕМЕ ( НАРЯДИ), ПАРИ ЗА ЕКСТРЕМНИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА, ПАРИ ЗА ПРАЗНИЦИ, БОНУСИ ЗА ПОЧИВКА ( СТАНЦИИ).... НЕ НАМ, КУКЛО!

    Коментиран от #19

  • 13 и кво прайм ся

    97 9 Отговор
    с 20те заплаи при пенсиониране?На 55г.!
  • 14 123

    94 17 Отговор
    Полицаите получават пари от народа за да го мачкат. Народа няма полза от такава полиция. Полицията пази гербавите фашисти.
  • 15 ШУМКАР

    24 75 Отговор
    Тия поне вършат нещо, оня Фатмака не е свършил работа за един кибрит а папка 12 000 +
    Оставка на Фатмака
  • 16 Казах го и пак ще го кажа

    59 5 Отговор
    Вече се чуват гласовете на разума и все повече хора проглеждат, че заплатите в България могат да са по високи, но правителството не разпределя правилно паричните потоци и дори тегли ненужни кредити, за да официализира действията си. Ако производителността ни е 2 пъти по ниска от тази на запад, заплатите също трябва да са 2 пъти по ниски. Демек вместо 3000 евро трябва да се взема 1500 евро или 3000 лева, но все още заплатите са на ниво около 1500 лева в големите градовете и дори под 1000 на места. Нека геноцида върху всички нас приключи. Когато обаче се дават повече пари трябва да се повиши и качеството и аз съм против не увеличението на заплатите, а липсата на качество.
  • 17 112

    20 60 Отговор
    А на тизи двамата от миналата седмица, където простреляха и бяха блъснати от дрогиран джигит, колко им е запалтата а? Колко от вас са учасвали в подобна животозастрашаваща ситуация, колко са влизали в циганското гето, колко са се отзовавали първи на тежко ПТП или сигнал с пострадали от престъпления?

    Коментиран от #23, #26

  • 18 cpv

    54 5 Отговор
    Това са спекулации на синдиката на МВР,наред с основна заплата се дават пари за звание и прослужено време,а те взимат най-много за прослужено време 2 или 3%,а работещите в други сфери максимум до 1%.Така,че може да се направи какви заплати вземат полицайте със средно образование!
  • 19 сила

    60 8 Отговор

    До коментар #12 от "Не пасем детелина":

    ползват и безплатни мобилни услуги които после операторите ни ги начисляват на нас
  • 20 Реалист

    56 6 Отговор
    За тия МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ХИЧ ПОВЕЧЕ ❗❗❗
  • 21 Дедо Jo

    70 9 Отговор
    Заплатата няма вече значение - 9 от 10 българи искат МВР да се разформирова!

    МУТРИ ВЪН!
  • 22 Грейс

    48 3 Отговор
    Наглост твоето име е поли.. я
  • 23 сила

    52 6 Отговор

    До коментар #17 от "112":

    и като влезете в гетото кво пребиват ви и ви потрошават колите и после пак ние ви плащаме лечението и ремонта биете само децата зад колоните на мс големи герой нема що

    Коментиран от #54

  • 24 Пей, сърце

    43 3 Отговор
    Тая песничка с по-високата заплата - по-качественни кадри, отдавна се изпя. От къде ще ги намерят? Внос? Повечето служители в частният охранителен бизнес са с неизползвани отпуски. Ами, шефовете им, да ги пуснат и да затворят за 2-3 седмици - физическа охрана на обекти /банки, офиси, магазини, земеделски кооперации, ..., частни домове/, СОД, инкасо, .... . Нека полицаите да поработят, като колегите си от преди 30 годинки. И тогава да плачат.
  • 25 Айде ся

    56 4 Отговор
    Тия са едновременно пенсионери и служители. Няма такъв, който да взима под 2000 лв. Разните мижетурчици са около 3000, а шевчетата 4000. Ние им плащаме осигуровките, 40 дневната отпуска, почивните станции, кебапчетата по 10 стотинки. Отидете сега в момента пред мвр стола и ще ги видите вече чакат с таблите. А за пожарната нема смисъл 7000 хрантутника. В Австрия са 2000.
  • 26 Бачо Киро

    58 3 Отговор

    До коментар #17 от "112":

    Що, колко от вас са го правили? В гетата не влизате, освен ако няма показна акция с 500 полицая, като направят простотия вардите патладжаните, бакшиши сте по улиците, некадърни до немай къде, прости, неуки, неучтиви, с две леви ръце заврени отзад и тн, и тн. За 5 лева работа не вършите 99% от вас. Да ви ги намалят наполовина и от там да дигат заплатите на заслужилите.
  • 27 цтоиан недев

    37 6 Отговор
    да не са ставали полицаи
  • 28 пешо

    17 33 Отговор
    ама що да не им я увеличат? в часния сектор взимат от 2000лв а се осигуряват на 600лв. после били плащали заплатите на полицайте плащат дръжки
  • 29 ишгжишг

    18 0 Отговор
    Преди три дни имаше дописка за заплатата на лекаря на годината. 900лв. Половината не вярват , че има Ковид та ще повярват на лекар на годината. Ако беше някой престъпник щяха да го ожалят може би.
  • 30 кочо

    33 7 Отговор
    ТОВА Е ПРОСТАШКА НАГЛОСТ.ЗАЩО БОРИСОВ НЕ ДАДЕ НИТО ЛЕВ НА ЕЛЕКТРО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ -НИМА ТЕ НЕ СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ.НИЩО НЕ СТАВА БЕЗ ЕЛ. ЕНЕРГИЯ.И КАКВО ЗНАЧИ ПЪРВА ЛИНИЯ.ПОЛИЦАЙТЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ЗАСТАНАТ ДО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ -ЗАЩО ЛИ.ТЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И НЯМАТ ПРАВО ДА СТАЧКУВАТ НЯМАТ ПРАВО ДА ИМАТ ЕДНОСТРАННИ СИНДИКАТИ.НЯМА ПО ЗАКОН ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОЛИЦЕЙСКА СЛУЖБА.КРАЙНО ВРЕМЕ ЕМВР ДА БЪДЕ РЕОРГАНИЗИРАНО.
  • 31 СЧЕТИ

    31 5 Отговор
    Ах, мила родна картинка! Първо той си плаща 10-20 хил. лв. да започне работа. После му дават 900 лв. месечно, а колкото успее да си вземе си е все за него, минус 30% за прекия му началник, който също праща всяка седмица плик и по-нагоре... Милиционерско счетоводство от 1944 вес така си водят сметките. Имаше време, когато ги пращаха в милиционерско училище за 2-3 години и не ходеха войници тези б.О.к.Л.у.Ц.и
  • 32 ПЕНКО

    15 3 Отговор
    ПРЕДИ ВРЕМЕ -ОТ УЧИТЕЛ СТАНАХ ОФИЦЕР ОТ МИЛИЦИЯТА / СРЕЩУ ТУРСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ / ЗАПЛАТА ОТ 210ЛВ. -НА 395 ЛВ. - ПОМОЩНИКА МИ СТАРШИНА- ВЗЕМАШЕ 420 ЛВ. СЪС СТАЖ / !!! ДНЕС - ОТ ПЪРВИ ЯНУАРИ УЧИТЕЛ С 1260ЛВ. - ПОЛИЦАЙ С 1200 ЛВ. -ВОЙНИК С 900 ЛВ. - ЧИСТАЧКА В АПТЕКА -??? - ЧИСТАЧКА В ПЛЯМПЯММЕНТЯ ??? - ЧИСТАЧКА В МС -???.... ДА НЕ ПИШЕМ ЗА ШОФЬОРИ НА ДЪРЖ. СЛУЖБА !?!?!?!?!?
  • 33 Шефьор

    40 4 Отговор
    1200лв. стартова заплта за хора без образование ми се вижда много на фона на това, че завършил медицина започва с доста по-малка заплата. За полицията кадри бол. Всеки безработен може да иде, подбора е нулев, както физическия така и психологическия. Само вижте, как се носят като гащници по улиците и как подминават нарушения, ежедневно. Защо? Защото малко им плаща ли. Че това за хора без образование е много. Никой не ги кара на сила да стоят в тази организация. Ако им вдигнат заплатите, масово трябва да ги изволнятг и да се явят нанова на физическа подготовка, езикова, психологическа оценка. От 1200 кандидата сигурно ще стават само 80. Стига социална дейност. Всяка професия трябва да има критерии за качество.

    Коментиран от #36

  • 34 Селянин

    26 10 Отговор
    Глупости на търкалета... 1500 лв е стартовата заплата в МВР. Няма такива с 900 лв . Защо заблуждавате хората ?
  • 35 Реалиста

    22 4 Отговор
    Тия некъдърни лапачи защо не напускат като не им харесва?Изглежда нищо не могат да правят и ще умрат от глад.Друго си е на държавната служба.Да не се изпълняват каквито и да са исканията им и които протестират да си подадат оставките.
  • 36 има изключения

    22 1 Отговор

    До коментар #33 от "Шефьор":

    Дознателите са към полицията и са задължително с висше юридическо образование. Те разследват всички наказателни дела, образуват дознания и в готов вид се внасят в прокуратурата. Прокурорите от топлите си местенца трябва да образуват обвинителен акто на база на всичкия тоя труд на дознателите. Ако няма достатъчно доказателства връщат делото на дознателя за допълнително разследване.
    В последните години, прокурорите които чакат да им свършат пчеличките работата станаха повече от дознателите като щат.
    Но: прокурора получава за заплата 4000 лв. , а дознателя , който върши цялата работа и също е юрист, подчинен е и на шефовете от МВР и на прокурорите, получава заплата 1300 лв.
    Така, че има големи несправедливости относно възнагражденията.
    Но прокурорите са наши хора, от тях зависи как ще се внесе в съда едно обвинение и трябва да им плащат добре.
  • 37 Дядо Гого

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мутра":

    Е тва е проблема, че няма вече ДМС от мутрите
  • 38 LOW

    34 4 Отговор
    Аз съм против увеличаване заплатите на полицаите!
  • 39 НЕ НЕ

    24 5 Отговор
    Имат толкова много незаслужени привелигии(защо ще се пенсионират толкова рамо, защо им се начисляват постоянно надбавки, защо имат толкова много отпуска???). Никакво увеличение на заплатите на тези биячи
  • 40 изгрев

    20 2 Отговор
    Няма нищо лошо да се увеличат заплатите, но освен това е необходим интелект, правилен подход към всяка конкретна ситуация, високо качество на подбор на кадри и високо качество на обучение при първоначалната подготовка!Сегашното състояние е пълна мутризация особенно в Жандармерията!!
  • 41 изгрев

    12 2 Отговор
    Няма нищо лошо да се увеличат заплатите, но освен това е необходим интелект, правилен подход към всяка конкретна ситуация, високо качество на подбор на кадри и високо качество на обучение при първоначалната подготовка!Сегашното състояние е пълна мутризация особенно в Жандармерията!!
  • 42 питане

    25 4 Отговор
    И ТЕЗИ ПАРИ СА ИМ МНОГО НА ТЕЗИ НЕГРАМОТНИ КОМПЛЕКСАРИ. КОГА РАЗБИРАШ ЧЕ ИМА ПОЛИЦИЯ? КАТО ПРОТЕСТИРАТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ СИ ПРИДОБИВКИ, КАТО ТИ РАЗБИЯТ ВРАТАТА ПРИЗОРИ БЕЗ ДА СИ ВИНОВЕН , ЗАЩОТО СА СБЪРКАЛИ АДРЕСА, КАТО ГОНЯТ С ЩИТОВЕ И ПАЛКИ, КАТО ОБЕЗУМЕЛИ МИРНИ ПРОТЕСТИРАЩИ. А КОГА РАЗБИРАШ, ЧЕ НЯМА ПОЛИЦИЯ? КАТО ТИ ОБЕРАТ ДОМА, КАТО ТИ ОТКРАДНАТ КОЛАТА, КАТО ТЕ ПРЕБИЯТ НА УЛИЦАТА ПОСРЕД БЯЛ ДЕН-Е ТОГАВА НИКАКВИ ГИ НЯМА. И КОЙ СТАВА ПОЛИЦАЙ-КОИТО ЗА НИЩО НЕ СТАВА И Е ПЪЛЕН КОМПЛЕКСАР. ДА ИМ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ПРЕБИТИТЕ-Е.АТИ ИЗВРАЩЕНИЕТО. КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА, НАПУСКАТ И ЗАПОЧВАТ НЕЩО ДРУГО....АМА ТЕ ДРУГО СИ НЕ МОГАТ. ОНИЯ С БОКСА И ЩИТА И ТОЙ ЛИ ИСКА ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ТЕЗИ ЗА КОИТО Е ПРИГОТВИЛ БОКСА?
  • 43 невярващия

    17 5 Отговор
    И това което получават да им се ОТНЕМЕ.
  • 44 Овен

    23 1 Отговор
    Най голямите мързеливци и некадърници стават полицаи ...
  • 45 Радо

    17 2 Отговор
    Съгласен съм стартовата заплата на джандарите да е от 1200лв., но да има изисквания към тях - ръст минимум 185см., тегло до 90кг., за да всяват респект, всеки месец изпити по физическа подготовка, и който не покрие критериите да минава на мин.РЗ, а сега полвината са разплути тулупи, не могат и 100 метра да избягат.
  • 46 Неможе така

    15 1 Отговор
    От както пожарникарят е на власт само с полицаи и военни се занимават, да им увеличават заплатите и придобивките, все едно, няма други хора в държавата.
  • 47 ТЪРСЯ РАБОТА

    15 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ БРОЙКИ В МВР И АРМИЯТА ПЪЛНО С ПЕНСИОНЕРИ КОЙТО ВЗЕМАТ ПЕНСИЯ ,ВЗЕМАТ ЗАПЛАТА И ДОБАВКА КЪМ ПЕНСИЯТА КАКВО Е ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ
  • 48 безпартиен

    20 0 Отговор
    В момента в МВР има около 5000 "работещи" пенсионери-с пенсия и заплата едновременно!Това са предимно ръководни длъжности за които няма кандидати или "работещите" там са много ценни!?Като им се работи ЗАЩО са се пенсионирали?Така се източва пенсионната система захранвана предимно от държавния бюджет!!!За година това е около 150-160 млн.лв.само за МВР!!!А в други такива колко има?Всички го знаят и си траят!Трае си и този "синдикалист" в МВР,който също може би е 2 в 1-пенсия и заплата!!!Този знае ли в частния сектор как се изкарват тези 2500-3000 лева???Какви данъци се плащат за да ти останат тези пари?Предишен такъв коментар беше изтрит!Надявам се този не!А тези с минусите моля да си кажат мнението!!!
  • 49 инчхай

    12 2 Отговор
    началниците с военно образувание са на заплата и пенсия 3500-4000лв. какво увеличение какви 5лв.оставка на тулупа
  • 50 аз съм

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да съкратят":

    То и да ги съкратят , над тях има още толкова администрация !
  • 51 Jojo

    1 3 Отговор
    Повечето тук плащат по-малко данъци от това което получават реално.
  • 52 Гост

    9 2 Отговор
    Повечето полицаи са марзеливи,корунпирани,с наднормено тегло
  • 53 ФИНАНСИСТА

    3 2 Отговор
    НИМА НЕ РАЗБИРАТЕ (?!) : Когато качат полицейските заплати, ще се повиши покупателната способност на полицаите, те ще харчат повече пари и тези пари ще се вливат в икономиката, така ще има още пари за всички! УВЕЛИЧЕТЕ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ, ТОВА ЩЕ ТЛАСНЕ СТРАНАТА НИ НАПРЕД!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Няма бизнес,няма пари.Тони Стораро.

    3 1 Отговор
    Няма пари за ,,ЧЕНГЕТАТА,,Пишат неправомерно много-актове и фишове.Няма закони.Няма Държава.Срам в Европа,и целия свят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове