Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 14:03 3 033 45

Лекарки от Добрич и Хасково загубиха битката с COVID-19

  • covid-19-
  • лекарки

И двете са имали съпътстващи заболявания

Лекарки от Добрич и Хасково загубиха битката с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Лекарка от Хасково загуби битката с Covid-19. 63-годишната акушер-гинеколожка е починала в хасковската болница вчера, часове след като е била настанена там.

Лошата новина дойде от кризисния щаб в Хасково навръх днешния празник на българския лекар.

Тя е първият медик, станал жертва на вируса в областта.

Диагнозата е поставена на 16 октомври. Вчера жената е настанена в ОАИЛ на хасковската болница, където е починала. Тя е имала диабет и сърдечно заболяване.

През последните години е работила в частния си кабинет. Той от дълго време е бил затворен, тъй като лекарката се е пазила от вируса. Не е ясно как се е заразила.

Междувременно стана ясно, че още един лекар от Добрич загуби битката с COVID-19. Д-р Николина Кулева е починала в болницата в града, след като е била интубирана. По предварителна информация д-р Кулева е имала съпътстващи заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    39 8 Отговор
    Спрете с тая психоза,вие медиите сте еднакво виновни с тези от НОЩ защото им давате поле за изява.

    Коментиран от #12, #17, #18, #19, #20

  • 2 Псевдоним

    25 1 Отговор
    Бог да ги прости хората!
  • 3 Защо

    17 36 Отговор
    А, не, няма вирус. И двете са се спънали и паднали. Питайте Мангъров. Той ги разбира нещата.

    Коментиран от #5, #11

  • 4 цербер

    5 5 Отговор
    Тя е първият медиЧКА, станалА жертва на вируса в областта.Още едНА лекарКА от Добрич загуби битката с COVID-19. Д-р Николина Кулева е починала в болницата в града.

    Коментиран от #22

  • 5 Петър

    18 10 Отговор

    До коментар #3 от "Защо":

    Я се замисли малко,има едно заболяване наречено хопохондрия,много хора страдат от него.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    10 23 Отговор
    Скоро ще се молим за по-сериозни мерки, но вече ще е късно.

    Коментиран от #43, #45

  • 7 наоми

    3 0 Отговор
    Диме ла вердад!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Защо

    3 12 Отговор
    Води се съпътстващо на всички отричащи вируса.
  • 10 АУТОПСИЯ

    15 7 Отговор
    БЕЗ АУТОПСИЯ Е ЛЪЖА ,ЧЕ СА УМРЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС !ГНУСНА ЛЪЖА!
  • 11 Защото

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Защо":

    А, не, сърцето е маловажен орган, а сърдечните заболявания са безобидни, апендикса е най важния орган в човешкото тяло, питайте погребален агент спеца по карантии фелдшер Мутафчийски.

    Коментиран от #14

  • 12 Калинка

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Това, че няма да бъдат съобщение негативни новини, не ги превръща в положителни! Позицията на щрауса на никого не е помогнала.
  • 13 Истината

    7 5 Отговор
    "Прeз пocлeднитe гoдини e рaбoтилa в чacтния cи кaбинeт. Тoй oт дългo врeмe e бил зaтвoрeн, тъй кaтo лeкaркaтa ce e пaзилa oт вируca. Нe e яcнo кaк ce e зaрaзилa."...ясно е че е от паниката и страха да не се закашля е получила инфаркт. Затова драги хипохондрици отивайте спешно на психиатър иначе това чака и вас.
  • 14 Защо

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Защото":

    Сърцето е важен орган, но със сърдечни проблеми са половината население и 90% от хората над 60 години. Без короната тези хора си живеят със сърдечни проблеми по 10, 20, 30 и дори 40 години. С короната обаче си отиват за няколко дни. Въпреки това, все още разни "експерти" тук твърдят,че няма вирус и видиш ли хората си отиват от естествена смърт. Ей така, случаймо

    Коментиран от #15

  • 15 Ехааааа

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Защо":

    Викаш до март месец тази година няма нито починал от сърдечни проблеми под 100 години, нищо че само миналата година от инфаркт са умрели 124 000 000 души, нещо за което младия Ковидко може само да мечтае. Не знаех, че има хора с отрицателно IQ, но ти си доказателството за това. Между другото коронавирус има от векове и е безопасен, само че от тази година решиха да сложат същото наименование на пневмонията и грипа, сигурно си чувал за тях - всяка година ги изкарваме.

    Коментиран от #16, #21, #23

  • 16 Защо

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ехааааа":

    Ама верно ли има Корона вирус от векове? Ти още малко ще кажеш, че има и стотици разновидности на Коронавирус, но повечето безобидни. Не мога повече, с капацитет като теб не се спори. Само още един въпрос, за да почерпим всички от безграничната ти мъдрост. Ако човек със сърдечни проблеми утре го блъсне кола и той умре, защото сърцето му не е издържало на травмите, според теб каква е причината за смърта? Сърдечното заболяване или травмите от катастрофата?

    Коментиран от #24, #27, #29

  • 17 12345

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА ИМА ПСИХОЗА НАУЧЕТЕ СЕ ,ИЛИ СИ НАПРАВЕТЕ ТРУДА ДА СПАЗВАТЕ ТОВА КОЕТО СЕ ИСКА ,А НЕ ДА ОТРИЧАТЕ ЧЕ НЯМА ВИРУС,ТОЛКОВА ХОРА ДАДАХА ЖИВОТА СИ ЗАРАДИ МАНГЬРОВЦИ.
  • 18 Ей, ненормалник,

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Това са фактите, какво да спрат, даспрат да казват истината като вас червените отвратяги, както крихте Чернобил. Стресирани си ти, ама друг път, вас ви стресира само ,ако няма ЛАПАНЕ
  • 19 12345

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА ИМА ПСИХОЗА НАУЧЕТЕ СЕ ,ИЛИ СИ НАПРАВЕТЕ ТРУДА ДА СПАЗВАТЕ ТОВА КОЕТО СЕ ИСКА ,А НЕ ДА ОТРИЧАТЕ ЧЕ НЯМА ВИРУС,ТОЛКОВА ХОРА ДАДАХА ЖИВОТА СИ ЗАРАДИ МАНГЬРОВЦИ.
  • 20 12345

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА ИМА ПСИХОЗА НАУЧЕТЕ СЕ ,ИЛИ СИ НАПРАВЕТЕ ТРУДА ДА СПАЗВАТЕ ТОВА КОЕТО СЕ ИСКА ,А НЕ ДА ОТРИЧАТЕ ЧЕ НЯМА ВИРУС,ТОЛКОВА ХОРА ДАДАХА ЖИВОТА СИ ЗАРАДИ МАНГЬРОВЦИ.
  • 21 До Ехааааа

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ехааааа":

    ЩОМ,ТАКА РАЗСЬЖДАВАШ ,ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО,НЕ Е КЛЕТВА ,АМА ДА ВИДИШ ПОВЕЧКО ЗОР,ЕДВАМ ДА ДОИДЕШ НА СЕБЕ СИ ,И ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ ПИТАМ КАКВА ПЕСЕН ЩЕ МИ ПЕЕШ,УМНИКО.

    Коментиран от #25

  • 22 Ъхъ...

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "цербер":

    "първИЯТ медичка"....- тц, тц ,тц. Светла им памет!
  • 23 Откъде знаеш, че го има от векове?

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ехааааа":

    Първият намек, че освен от бактерии може да има и друг причинител е от края на 19 в. (началото на 1890-те години, ако не ме лъже паметта). Наблюдението е направено при наблюдения на болест по тютюневите листа. Първата регистрация на коронавирус е от 60-те години на 20 в. Та ти откъде знаеш точно, че съществуват от векове?

    Коментиран от #26

  • 24 Д-р Хаус

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Защо":

    Ало,кога "короната" се превърна в автомобил и " блъска" хората?? При катастрофа хората загиват от ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА,разкъсване на вътрешни органи с масивен кръвоизлив и т.н.!! Все състояния,несъвместими с живота!! Ясно??
  • 25 Ехааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "До Ехааааа":

    Благодаря за пожеланието, но преди два месеца се тествах и се оказа, че имам антитела към короната, което ако не знаеш означава, че съм я изкарал, а даже не съм разбрал...и да ти върна пожеланието - желая ти да хванеш терминален рак и да видим каква песен ще запееш между дозите с морфин
  • 26 Чети бе

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Откъде знаеш, че го има от векове?":

    човек. Януари ако не се лъжа от СЗО казаха, че коронавирусите съществуват от минимум 300 години, което да ти припомня е три века:Д

    Коментиран от #28, #30

  • 27 Ехааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Защо":

    Благодаря за въпроса и веднага ще ти цитирам твоя идол Мутафчийски от месец април - има един починал от коронавирус, който е с черепно-мозъчна травма, ето и едно от преди два месеца - питат го как са пострадалите от срутването на тунела, а отговора е направо феноменален - единия е с коронавирус. Отговорих ли изчерпателно на въпроса:) Приятно е да спориш с умствено изостанали, за което предполагам пак Ковид 19 е виновен:) Хайде лека и не напускай бомбоубежището докато не изчезнат всички вируси по земята:)
  • 28 Добре, съгласявам се с твоя отговор.

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Чети бе":

    Исках да видя обаче дали и "Ехааа" може да каже или само предава нещо, което е чул, ама не е разбрал. Напоследък се появиха много такива хора. И се получава развален телефон.

    Коментиран от #32

  • 29 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Защо":

    Не са стотици, но са 7, като 6 са безобидни, а един е опасен само за хора със слаба имунна система. Ти сериозно ли мислиш, че тази година са се появили? Наистина ще се окаже че коронадебилите освен хипохондрици са и неграмотни!

    Коментиран от #31

  • 30 Жалко само,

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Чети бе":

    че сега няма да разбера, дали предположението ми беше вярно.
  • 31 Ще си позволя да допълня

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    и коригирам. 7 са при хората. И не са 6 безобидни. Има поне 2, които не са безобидни SARS и MERS.

    Коментиран от #34

  • 32 Чети бе

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Добре, съгласявам се с твоя отговор.":

    Защо, ти в края на 19 век лично си наблюдавал тютюневите листа и ти ли регистрира първия случай или само пишеш за неща, които си чул или прочел?

    Коментиран от #33, #35, #42

  • 33 Прочел

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Чети бе":

    И осмислил. Там е разликата. Ако не си осмислил, е като ученето наизуст - повтаряш като папагал и не можеш да направиш връзка между информацията и значението. Нещо като лош хирург - наизустил анатомията от книга, ама като застане пред човешко тяло да оперира, не може да се ориентира кое къде е .
  • 34 Тц Тц

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ще си позволя да допълня":

    Пак не позна, три са при хората, седем са общо, а щом sars е най страшния значи всички са безобидни за разлика от различните щамове на грипа, за наистина страшните вируси да не говорим, като холера например от която само в Африка всяка година умират мезду 4 и 6 милиона. Ако ми кажеш друг вирус освен короната, при който 80% от заразените нямат никакви симптоми ще ти кажа браво.

    Коментиран от #37, #38, #39, #40, #41

  • 35 Ама, ако искаш и един по-реален

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Чети бе":

    пример ще дам. От днес. Инфекционист, който гледа 25%, ама не знае как да ги тълкува.
  • 36 анестезиолог

    3 1 Отговор
    Тoй /''доцентът ви''/ прoдължaвa дa гoвoри зa oбикнoвeн грип и нe иcкa дa пoвярвa, a и нe мoжe, зaщoтo e eврeин, чe тoвa нe e oбикнoвeн грип, a изкуcтвeнo cъздaдeнa бeлoдрoбнa чумa зa унищoжeниeтo нa пo-гoлямaтa чacт oт чoвeчecтвoтo и зa нaмaлявaнe нa нaceлeниeтo нa Зeмятa! Нe рaзбирa тoвa мaгaрe, чe при биoлoгичнo oръжиe тeoриятa зa cтaдния имунитeт нe върви! Кaк изoбщo e cтaнaл дoцeнт ce питa в зaдaчaтa и калинка с диплома ли е? Тecтът му бил oтрицaтeлeн? В мoмeнтa ce чувcтвa дoбрe, нo cлeд някoлкo дни кoгaтo ce cъбуди внeзaпнo прeз нoщтa oт нeдocтиг нa въздух, вce eднo ''e излязъл oт кocмичecкaтa cтaнция мир'' зa мaлкo нa рaзхoдкa, ce питa ''e.a cи мaйкaтa'' и мeнe ли мe дoкoпa бeлoдрoбнaтa чумa cъc cтрaннoтo нaимeнoвaниe Кoвид 19, ''a aз cи миcлeх, чe гeнeтичecки нe мoжe дa мe дoкoпa''? Търcи киcлoрoдeн aпaрaт oкoлo ceбe cи, нo дoкaтo дoйдe линeйкaтa мoжe и дa e вeчe c избил мoзък oт липca нa киcлoрoд... Зaпoчвa дa cъжaлявa зa глупocтитe кoитo e нaгoвoрил в eфир или нaпиcaл в интeрнeт и хилядитe пoгубeни живoти кoитo ca прoчeли глупocтитe му, нo киcлoрoдът тaкa и нe идвa и прoдължaвa дa ce зaдушaвa....Вcички ce миcлят зa нeдoceгaeми oт чумaтa и ce прaвят нa тaрикaти и кaтo бoгoизбрaни, дo мoмeнтa в кoйтo кръвтa им избликвa oтвcякъдe oт липca нa въздух, a рoднинитe им търcят пaри зa пoгрeбeниe, нo cлeд тoвa вeчe нe ca тoлкoвa гoлeми тaрикaти, дaжe хич....
  • 37 Ами не знам

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тц Тц":

    Роберт-Кох-Институт ги водят седем. На тях ли да вярвам...на теб ли...? Айде, ще "повярвам" на теб че си ми по-симпатичен. Пък те да си зав.рат изследванията някъде, че за кви се мислят. Кво разбират те повече от теб? ;)
  • 38 А какво имаш

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тц Тц":

    предвид с "ПАК не позна"? Кое е било другото ми "пророчество"?
  • 39 Не зная за друг

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тц Тц":

    При HIV колко време след заразяването се появяват симптоми?
  • 40 Апропо,

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тц Тц":

    холерата е бактериална, а не вирусна инф. болест.
  • 41 Ясен си ми

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тц Тц":

    Коригирай други хора с такава увереност, само когато си сигурен,че ме казваш глупост. Както ти каза: "ПАК не позна". Try again! Е за такива като теб говорех на човека с прякор "Чети бе"
  • 42 Виж коментар 34

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Чети бе":

    и ще разбереш за какво говоря.
  • 43 Напълно

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    прав си.За теб и подобните ти овце отдавна е късно.
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БОГ да прости ДОКТОРКИТЕ ЛЕКАРКИ
  • 45 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Няма такава болест,има много пари за крадене в световен мащаб от фармацевтичната мафия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове