22 Октомври, 2020 13:07 2 796 29

Христо Иванов: ВСС мирише на страх

  • христо иванов-
  • всс-
  • иван гешев

Той изброи причните за освобождаването на Гешев, сред които и предложението за отпадане на третата съдебна инстанция, което нарече “чудовищно, безпрецедентно нахалство”

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова Висшия съдебен съвет да започне дисциплинарно производство по освобождаването на Иван Гешев и така да покаже, че в България има някой над главния прокурор.

Той отправи призива на организирания от инициативаа “Правосъдие за всеки” протест пред сградата на Висшия съдебен съвет, където магистратите обсъждат искането на Съюза на съдиите в България за предсрочното отстраняване на Гешев. “ГЕРБ и ДПС е коалицията на главния прокурор. Хората, които са във ВСС са избрани заедно от тях”, заяви Иванов. Посочи, че не е оптимист за развитието на заседанието днес.

“Ще започне едно позорно замитане, ще се леят опорки от ПИК и от пеевската пропаганда… черното ще се нарича бяло, ще се лъже в потресаваща степен”, прогнозира той. “Тази заличка мирише, мирише на страх. Тези хора, които трябваше да бъдат избрани с високи морални и професионални качества, миришат на страх, защото всички са подбрани да бъдат зависими, да подлежат на страхуване. Това тук не е основа на независимостта и на законността, това е един кафез за уплашени пощенски гълъби. Пощенски гълъби, които получават своите указанията в Сарая и само ги изпълняват тук и ги формализират”, заяви Христо Иванов.

Той изброи причните за освобождаването на Гешев, сред които и предложението за отпадане на третата съдебна инстанция, което нарече “чудовищно, безпрецедентно нахалство”. “Това е конституционен въпрос, не е тема на прокуратурата да определя структурата на българското правосъдие. ГЕРБ в своята т.нар. нова конституция предвидиха тази законодателна инициатива, така както от години българското наказателно законодателство всъщност се пише в кабинета на главния прокурор по поръчка на Пеевски.

Тези хора, ако бъдат оставени така, ще премахнат третата съдебна инстанция и ще концентрират всичко в своя наказателен съд”, каза Христо Иванов. Той посочи и отказа на военната прокуратура да разследва гардовете на НСО, които блъскаха участиците в акциятта в “Росебец” и поругаха българското знаме.

“Да знаете, в българската република всеки може да хване флага и да го хвърля по земята. Аз не искам да живея в такава република. Искам да живея в република, в която да се гордеем със своя флаг и своята законност. Защото флагът е символ на тази република, а смисълът на тази република е правосъдието, справедливостта и законността. И докато няма страх от закона и отговорност, докато няма правосъдие, гарантирано от истински магистрати, ние няма да можем да бъдем достойни граждани. И сме тук за нашето достойнство”, заяви Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тхйт

    21 22 Отговор
    ристьо от бсп..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дУган-ага

    21 14 Отговор
    Това плашило ще го пращам в пенсия..За нищо не става...Само бабите по пазарите гони...
  • 4 Bahti

    13 17 Отговор
    А ти смърдиш на пребоядисан гербераст.
  • 5 ричо

    17 10 Отговор
    мирише ти задн.ка
  • 6 Много нахален тоя Гешев,бе!

    17 14 Отговор
    Не ще да се махне, че Ицко да седне на стола му и да върти далаверите.
  • 7 Последния Софиянец

    13 18 Отговор
    Христо Иванов-Най достоен за Главен прокурор.
  • 8 наблюдател

    12 8 Отговор
    Стига с тоя Пеевски,България държава ли е или какво е ?
  • 9 !!!?

    19 15 Отговор
    Хр.Иванов - един некадърен популист - това му миришело, онова му пречело, друго го плашело,... ! Митарства като муха бе глава с надеждата да събере електорат от отпадъците на атака, градски лентяй и незадоволени патриотари.
  • 10 Пенсионер

    12 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Ще започне едно позорно замитане, ще се леят опорки от ПИК и от пеевската пропаганда… черното ще се нарича бяло, ще се лъже в потресаваща степен”,
    Публикувано във факти.бг: “чудовищно, безпрецедентно нахалство”.
    Тук всичко е казано. В България си имаме правосъдие под Каскет
  • 11 Джони

    12 7 Отговор
    Христо Иванов е прав, но защо пропуска Бсп, която квота във Всс също е гласувала за избора на гл прокурор Гешев, както и президента Радев Решетников подписал указа, които можеше да не подпише и да го върне, както на времето президента Плевнелиев не подписа за една корумпирана съдийка, която искаше да стане конституционен съдия приятелка на Р. Петков. Не бива да остава във сянка Бсп, защото тя ползва парламентарна квота навсякъде, а се крие като мишка, но задкулисно продължава да дърпа конците навсякъде дори и в правителството в което влезнаха много кадри на Бсп от квотите на Вмро, Атака и Герб, а президенството е 100 % тяхно. Но е така защото има балъци избиратели които продължават да гласуват за тях.

    Коментиран от #17, #20

  • 12 Биби Кинг

    13 8 Отговор
    Пиньокио иди към Дон Дуков2! Там мириши на член от триморските! Земи и Рада, тя много ги надушва теа неща!
  • 13 Зизи

    14 9 Отговор
    А този мирише на хонорар!
  • 14 И не само

    9 6 Отговор
    И на фекалии мирише
  • 15 Тикви и каскети

    6 7 Отговор
    Айдееееее
  • 16 Юлия

    14 10 Отговор
    Айде пак старата песен на нов глас, ама тоя човек защо всеки ден говори едно и също??? Да погледне първо той на какво мирише и в какво се е забъркал...

    Коментиран от #21

  • 17 Пенсионер

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "Джони":

    Президентът върна избора на Гешев , но сборището го прегласува.
    Така че за Радев остана само да поспише указа
  • 18 ИЦЕТО БЕ

    5 5 Отговор
    И ТИ МЕРИШЕШ НА МУТРАНДИЯ .
  • 19 ТРОЛИНГ

    8 13 Отговор
    ВСИЧКИ СА СЕ НАСЪСКАЛИ ПРОТИВ ГЕШЕВ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ИДВА И ТЕХНИЯ РЕД.
  • 20 Глей ти

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Джони":

    За БСП си прав, но Радев направи каквото му позволява закона. Ако зависеше от него, Гешев сега нямаше да е гл. прокурор.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 7777

    9 6 Отговор
    Наглец.Не можел да живее в държава където всеки можел да потъпква знамето!А по неговите протести какво правеха със знамето-опикаваха го ,късаха го ,биеха полицаите с него и т.н. Продължава да се перчи с простотията от Росенец
  • 23 Тошко

    7 6 Отговор
    А Христо мирише на наглост с елементи на досада.
  • 24 Аве Адолф Хайл

    5 4 Отговор
    Кой ли се интересува вече от този смехурко ....
  • 25 Иванов

    4 3 Отговор
    То и ти миришеш на страх и посърналост при неудобни въпроси!
  • 26 Иван

    5 4 Отговор
    А на какво мирише Христо Иванов? На Иво Прокопиев ли?
  • 27 Асен

    3 3 Отговор
    Това го казва човекът, отговорен за пропуските и манипулациите за системата за разпределяне на съдебни дела! Навремето се видя, че не става за политик и министър, пълен провал беше!
  • 28 Мартин

    2 2 Отговор
    Кой е Христо Иванов, за да дава оценка на ВСС? Той на какво мирише? Не беше ли именно Христо Иванов вицепремиер на Борисов и правосъден министър? Тогава, когато имаше реална власт, какво направи Христо Иванов? Едно голямо нищо! Това са фактите!

    Коментиран от #29

  • 29 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мартин":

    Прав е Иванов,този ВСС е натъпкан с партийни кадри на ГЕРБ.Всички са съгласувани с партийната им група в НС. Колят и бесят из съдилищата! Невероятно нагли и неподготвени "юристи"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове