Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 10:22 3 941 42

Служителите на МВР: Протест на 8 ноември ще има

  • протест-
  • полицаи-
  • мвр-
  • заплати

Искането на униформените е да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%

Служителите на МВР: Протест на 8 ноември ще има - 1

Ние направо бяхме изключени от администрациите, които ще получат повишение на заплатите, защото са на първа линия в борбата с COVID. Затова към този момент мога отговорно да кажа, че протест на 8 ноември ще има. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ Илия Кузманов - заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"Длъжен съм да кажа и друго - днес имаме покана от МВР в лицето на министъра и политическото ръководство за среща от 14:00 часа. Затова са възможни и промени, но да не изпреварваме събитията, защото не сме чули какво желаят да споделят с нас от министерството", добави той.

Искането на служителите на МВР е да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус, припомни Кузманов.

"Много е интересно, че в самия проектобюджет е записано, че е осигурено 30-процентно увеличение на заплатите на всички системи и персонал на администрации, които са ангажирани с овладяването и преодоляването на последствията от пандемията. Де факто и де юре това означава, че за Министерски съвет и за нашето министерство всички служителите в системата на МВР до момента, а и в бъдеще, не участват в този процес", очерта проблема той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    73 8 Отговор
    А протестиращите ще охраняват управляващите!
    Никакви увеличения, по- скоро уволнения на всички мутри- биячи. Най-много пари се изливат за търтеи в МВР. Съкратете калинки, пенсионери, изгонете хората от ДС и ще се чудите какво да правите спестените пари

    Коментиран от #25

  • 2 Безхаберници

    71 6 Отговор
    И 1000 лева са ви много на вас за работата която вършите половината трябва да ви съкратят
  • 3 Въстанието

    42 2 Отговор
    Ний ще ги вардим дън са сбият зад колоните
  • 4 Въй

    24 3 Отговор
    Служителите на МВР: Протест на 8 ноември ще има. МЪЙ!
  • 5 Бацо бекапето

    36 2 Отговор
    Стига сте искали бре има още 10 празни шкафа до март
  • 6 534фдс3

    54 5 Отговор
    Толкова много полицаи в бгто закво са ни някой да ми каже, чеи заплатите ще им дигаме с 30%, значи аз си късам задника от работа в частния сектор само неделя почивам и тия ще вземат колкото мен, къде е логиката или а бгто няма логика

    Коментиран от #19

  • 7 Бацобекапето

    24 2 Отговор
    Тряа са намалят двойно инак губя изборите тотално
  • 8 Грейс

    33 5 Отговор
    Ще ги увеличат, винаги са били превилегировани и по времето на Т Ж и по времето на демокрацията, но си останаха еднакво тъпи и в двата случая.

    Коментиран от #33

  • 9 хъхъ

    42 3 Отговор
    Що не подкрепихте протеста на хората? Само за заплатите си мислите...
  • 10 Констатация

    45 4 Отговор
    Статистика на ООН -
    В Германия има 192 полицая на 100 000 души. В България има 672 милиционера на 100 000 души. Втори сме в Европа , след Беларус по количество милиционери.

    Коментиран от #13, #18

  • 11 Тиква

    36 3 Отговор
    Да ви помогнеме с водни струи или друго? По закон нямате право на протест маи. Ако не ти изнася се омитай. И без това храним Хрантутнуци само.
  • 12 Обаче

    24 1 Отговор
    като измислят ваксината, всички от "първа линия" на ваксинация под строй! Так добре ли е?
  • 13 Вуте

    34 0 Отговор

    До коментар #10 от "Констатация":

    Нашите полицаи са ангажирани с поставянето и опазването на камерите за скорост. Кварталните инспектори са изключително безполезни служители. Те трябва да са на улицата-по кръстовища, оживени площади и търговски центрове. Там, където има нужда от превантивно присъствие. Особено в села с ромски махали.
  • 14 Един

    32 3 Отговор
    За това ли ви е протеста бе - за едното почишение! А не виждате ли че държавата е превзета от мафията, която вие трябва да вкарате в затвора?!? Що не протестирате срещу това, душици дребни!
  • 15 Бай Ганьо

    18 6 Отговор
    Дайте на тия измекяри 1% увеличение на заплатите, с което ще удовлетворите исканията им, да бъдат увеличени до 30%. Нали все пак 1% е до 30%...хахаха.

    Коментиран от #22

  • 16 Матей

    16 2 Отговор
    Бойко ще им даде,след като понатиснат и заплашат да го оставят без охрана.НСО не може да го опази,това е задача на 70 хил. полицаи да стресират народа и да му внушават да си кротува.
  • 17 Когато заграбеното от народа не стига

    9 1 Отговор
    Отиваш на протест да ти засадят повече храсчета и да махаш с 3 палки
  • 18 ами

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "Констатация":

    След твоята констатация - оптимизация. Общините да определят, колко полицаи им трябват по тротоарите. И то, реално, защото те ще им плащат. На когото не му понася, да се е изнася. В частният сектор - ''на бариерата''. А държавни да останат канцеларските мишоци - наполовина и без привилегии - както при другите професии. Като не вършат работа - закривай.
  • 19 Има решение

    14 21 Отговор

    До коментар #6 от "534фдс3":

    Стани полицай. Вярно ако станеш полицай може да бачкаш и в Неделя ама поне няма да си скъшваш задни.. от работа в частния сектор. Ще го скъсваш за родино и ще се окаже, че от всичките ти познати които си късат задни..те в частния сектор почти няма някой, който да получава по малко от теб. Ако си и млад успех и с ранното пенсиониране, което е след 36 години работа на улицата, в студ, пек, дъжд и сняг, днес и нощес, прекарани в опити за превъзпитание на социопати с риск за живота и в опити за оцеляване в отровно корумпирана държава, в която всеки те уволнява, а този с пари ти се явява и началник. Съветвам те само да не теглиш кредити, че тогава решението за напускането на тази „престижна” професия става по трудно, а оставането все по саморазрушително еле пък ако си честен човек. Успех все пак.

    Коментиран от #42

  • 20 Митко

    14 2 Отговор
    1 ноември е ден на Будителите!
    8 Ноември е ден на Биячите!
  • 21 Георги

    13 4 Отговор
    Хората останаха без работа а тия искат увеличение на заплатите!
    Защо просто не напуснат и да отидат на друго място да работят

    Коментиран от #26

  • 22 Ха ха

    19 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Ганьо":

    Взе ми думите.И аз съм за 1% увеличение.А съкращавайки щата може и половин процент отгоре.Само влезте в някое районно да видите колко калинки в униформи са зад гишетата за да не вършат нищо.А Ковид-а им дойде дюшеш за да отложат подновяването на л.к.,паспорти и др.документи.
  • 23 Митко

    17 4 Отговор
    Работил съ ма много места и никъде не съм искал увеличение на заплатата!
    Просто напусках като ми писнеше да се трудя за без пари
  • 24 Fate

    7 2 Отговор
    Колко им е заплатата?

    Коментиран от #32

  • 25 Мим33

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Напълно те подкрепям,абсолютни биячи и лапачи....
  • 26 Така правят

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Георги":

    Много честни и отговорни полицай напускат,като остават все повече андрешковци, корумпираните, подлизурковците и тези които полицията им е втората работа. Колкото повече заплатите се изравняват с тези на касиерите в някой хипермаркети и броя на ръководните калинки разте, толкова повече честни и смели полицай напускат и новото пада.
  • 27 Асан

    17 1 Отговор
    Те вече са решили да им вдигнат заплатите ама трябва да направят театър за пред простия народ които плаща за да го крадът полицай, прокурори и политиците
  • 28 UGV

    18 1 Отговор
    Този Кузманов и другия синдикал от МВР Попов не са ли на пенсия и заплата? Колко са в МВР на пенсия и заплата кажете господа? Къде другаде го има това?Застрамете се. Само пари искате, колко пъти до сега ви даваха?Другите не са ли хора, ами пенсионерите които не са в МВР? Вижте си рейтинга и "обичта" народна. Само МВР ли е в България.
  • 29 Аззззззз

    15 0 Отговор
    Никакви пари за тези, те не бранят обществото, те бранят началниците си от обществото.
  • 30 Видими резултати

    7 2 Отговор
    Лекари бол, лошото е, че сериозен процент от тях са завършили със среден (3), огромен процент от тях станаха търговци, мамещи Касата, а сега се оказа, че и немалък процент от тях били страхливци.
  • 31 Рико

    9 0 Отговор
    В криза сме с този вирус. При криза/ а дори извънредно положение имаше! / заплатите се замразяват! Кризата засяга всички! И всички плащат. Този който има повече,дава на тези които нямат, солидарност се нарича.Да увеличаваш заплати по време на криза е пир по време на чума. Когато чуеш за увеличена смъртност,първите за които се сещаш кои са? Медиците са! Обаче...ще им увеличават заплатите. Лекари и полицаи с такива искания ще настроят цялата страна срещу субе си.
  • 32 ккипп

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Fate":

    ми на страницата на МВР пише -просто трябва до отворите мвр и да прочетете ,но дали можете -надали , но да пишете простотии можете

    Коментиран от #36

  • 33 ПРИВИЛЕГИРОВАНА

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Грейс":

    Пише се : привилегирован. Явно и ти не си много умна.
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    МВР наглост
  • 35 Беден

    5 0 Отговор
    В Германия казват тока е 3 пъти по скъп!
    А не казват полицайте са 3 пъти по малко!
  • 36 Беден

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "ккипп":

    Къде го пише дай линк?
  • 37 стоян

    9 1 Отговор
    30 години МВР пази управляващата мафия.За това ли да ви дават пари бе еничари?След кървавата сряда тези нямат моралното право да искат каквото и да е.
  • 38 Дeдo Jo

    10 1 Отговор
    Тия за кво циврят?
    За увеличение на заплатите с 30%, които ще плащаме от данъци и...

    Исканията на служителите на МВР вероятно са основанията върху следните факти:
    1. Най-голям брой на глава от населението в ЕС;
    2. С по-високо възнаграждение от медици, учители, инженери,...;
    3. Защитници на мутрите в управлението;
    4. Биячи на протестиращи и журналисти;
    Женчовци, скрити зад държавната защита, как един нема доблестта да каже напускам, защото бихме деца под колоните,...
    5. Резултатите от работата им май бяха около последното място в ЕС.
    Цялото МВР е за разформироване!

    Времетo минава, Нaрoдът пoумнявa, ГEРБ си зaминaвa! ОСТАВКА!

    Коментиран от #41

  • 39 В тоалетната

    9 1 Отговор
    Полицаите пазят всички, които са измислили законите - политици, лихвари, наркодилъри, сутенйори и др. Всички го знаят, обаче се говори под сурдинка за това, а ако започнеш много да говориш ти скрояват някой номер.
  • 40 Оня с бокса

    6 0 Отговор
    И аз съм на първа линия и аз искам !
  • 41 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дeдo Jo":

    Излизат и казват : имаме такава и такава разкриваемост. Работата си вършим, заработваме си заплатите,но смятаме че е малко.
  • 42 НямаМВР

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Има решение":

    След 5 години служба в полицията 90% от служителите са направили поне 1 нарушение за дисциплинарно уволнение а след десет вече и по някое престъпление дето си е за съд, например я някой документ се се "изгубил" я някое ходатайство тук там, я уж без иска се изпуснал че еди-кой си от кримиконтингента го бройкат и ще го прибират еди-кога си, или просто си затворил очите за нещо срещу нещо и всичко това си го има в наказателния кодекс като злоупотреба със служебно положение, действие или бездействие на длъжностно лице и тн и тн. Ама всичко се крие и затаява та за това и МВР то е пълно с измет. Трябва да се въведе всяка годишен психо-тест,физически тест и детектор на лъжата. Който не издържи -аут!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове