Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 10:37 6 569 84

Цветанов: "Борисов 3" нанася тежки щети, време е за следващия кабинет

  • цветан цветанов-
  • републиканци за българия-
  • борисов 3-
  • правителство-
  • оставка

Решението е едно – незабавна оставка и предсрочен вот, пишат от "Републиканци за България"

Цветанов: "Борисов 3" нанася тежки щети, време е за следващия кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

От "Републиканци за България", новосформираната партия на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, отправиха остри критики във всяко отношение спрямо управлението на кабинета "Борисов 3". Според тях правителството нанася тежки имиджови щети на България във вътрешен и международен план, води до загубата на човешки животи в условията на коронавирусната пандемия, а финансовата стабилност е разбита.

Ето и цялата позиция на "Републиканци за България":

Конституционният дебат едва започва, а за всички вече е ясно, че приемането на нова Конституция е невъзможно. Очевидно е, че с опита си да свика Велико народно събрание управляващото мнозинство целеше само едно – оставането си на власт. Целта на този ход беше постигната като кабинетът успя да открадне още няколко месеца. Разрушителните последици за страната обаче вече са видими в поне три направления – имиджови щети, човешки жертви и едни 10 млрд. лв.

Тежки имиджови щети във вътрешен и международен план. Вкопчването във властта става на фона на тежки и продължителни граждански протести. Във вътрешнополитически план ходът на Борисов доведе до срив на доверието на обществото във всички държавни институции и в политическия процес. Нелегитимното управление продължава да ерозира държавността. В международен план България все по-често бива приравнявана на Беларус. Губим доверието на евроатлантическите ни партньори, но пък форсираме руските енергийни проекти. С предстоящите санкции ще трябва да се справя следващият кабинет.

Загуба на човешки животи. Липсата на легитимност на правителството вече пряко се отразява на човешките животи. Вместо да използва лятото за подготовка на здравната система за посрещането на очакваната по-тежка COVID вълна, цялата енергия на държавата беше впрегната да осигури оставането на Борисов на власт. Приоритет на правителството през тези критични месеци не бяха животът и здравето на българските граждани, а мъртвороденият проект за нова Конституция. Резултатът е очевиден – здравната система е зле организирана, лекарите изнемогват, болниците връщат пациенти, а хора, които биха могли да бъдат спасени, умират. С тежките последици ще трябва да се справя следващият кабинет.

Разбита финансова стабилност. Налице са и разрушителни резултати по отношение на финансите на страната. За изминалите два месеца присъствието на Борисов във властта струва на българските граждани вече 10 млрд. лв. Крайният популизъм на внесения бюджет показва отчаянието на управляващите в стремежа им да си купят още няколко мига на власт. Финансовата стабилност на страната вече не значи нищо. С дълговата спирала ще трябва да се справя следващият кабинет.

Всичко това показва само едно – всеки ден на кабинета „Борисов 3“ е пагубен за живота и бъдещето на българските граждани. Ние от ПП „Републиканци за България“ смятаме, че единственият изход от тази тежка за държавата ситуация е признаването на политическите реалности. Само то може да спре тежкия срив на държавността, загубата на човешки животи и ценен финансов ресурс. Решението е едно – незабавна оставка и предсрочен вот. Да направим път за следващия кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    65 36 Отговор
    Цветане ти си прав !!!!

    Коментиран от #77

  • 2 Гражданин

    79 29 Отговор
    Правителството ни вкара в тежка икономическа и здравна криза и се скри.Спешно трябва ново правителство на националното съгласие да спаси България.Няма време!

    Коментиран от #19

  • 3 Гаргамел

    93 5 Отговор
    Оле кой го казва.....особената форма на главата...ти защо си мислиш, че ще успееш да купиш достатъчно гласове, че да влезеш в парламента незнам....
  • 4 Българка

    65 19 Отговор
    Не е необходимо републиканци да ни казват новината. От юли българите протестират и искат оставки, съд и затвор за предателите и престъпниците.
    Очеизвадно за всички е че "Вмecтo дa изпoлзвa лятoтo зa пoдгoтoвкa нa здрaвнaтa cиcтeмa зa пocрeщaнeтo нa oчaквaнaтa пo-тeжкa СОVID вълнa, цялaтa eнeргия нa държaвaтa бeшe впрeгнaтa дa ocигури ocтaвaнeтo нa Бoриcoв нa влacт"
    Оставки!

    Коментиран от #81

  • 5 Следващата

    39 9 Отговор
    смяна от червени грабливи поколения ли ! Десетилетия наред богатеене и грабене от държавата , ЕС и от където падне ! Българските граждани нямат време да губят повече , включително достойнство , от такива алчни и бенаказани до днес субекти !!!
  • 6 Стоян

    49 10 Отговор
    Следващият комунист борещ се за власт. По нагли от комунистите няма. Ще каже човек, че е чист като сълзица. Толкова за малоумни вземат народа

    Коментиран от #20

  • 7 ЦветанЪ

    46 0 Отговор
    Що бе Цецо, нали имаше стаЛбилност?
  • 8 Уди Кълвача

    48 3 Отговор
    ЦЦ шпионина който беше втория по сила до миналата година в този кабинет 3 на крадливата хунта!

    Коментиран от #32

  • 9 ТаУмВзе

    38 3 Отговор
    Цецку ма! Републиканец го играйкаш, като основа на герберастията. Аре кажи си! Мустафата скоро ти дърпа шалтера и ще си още голям смях пипон.
  • 10 От махалата

    32 15 Отговор
    Независимо от мнението на Цветанов, мисля че той ще бъде патерица на ГЕРБ.
  • 11 цецо тъпото

    51 0 Отговор
    мошеник със мошеник
  • 12 От трън

    41 1 Отговор
    та на глог. Нов стар Гербер!

    Коментиран от #36

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тиквата

    22 8 Отговор
    хубаво ви нагласи. Няма карантина, няма доктори, няма нищо.
  • 15 !!!?

    34 4 Отговор
    Всеки който иска да влезе в Парламента е длъжен критикува отиващото си правителство. Това е естествен закон.
  • 16 Пешо

    40 2 Отговор
    Републиканци ,вървете на м.....а си в Америка при свойте господари.По скоро трябва да се наричате национални предатели български.
  • 17 ай де бе

    35 1 Отговор
    Е, ай стига де! Колко още апартаменти?
  • 18 РЕПУБЛИКАНЕЦ ЗА БЪЛГАРИЯ -Герб е убит

    5 31 Отговор
    Здравейте Българи! На 27 септември бе едно от най великите събития в най новата история на България! На 27 септември учредихме нашия политически проект "РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ" с лидер Цветан Генчев Цветанов и сложихмеб кръст и погребахме най мразената партия в страната както каза Цецо ПП.ГЕРБ! ГЕРБ - Жени Варна се разпадна ! Цялата структура миналия ден подаде заявление за напускане на партията! Бившия кмет на Банско Георги Икономов и цялата структура в курортния град напусна ГЕРБ и преминава към Цецо! В Благоевград бившия кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов и цялата структура в града напуска и преминава към Цецо! В Сандански кмета Кирил Котев и цялата структура на ГЕРБ напусна и се присъединява към Цецо. В Русе може да се каже вече структурата на ГЕРБ не съществува защото колективно подаде заявление за напускане на ГЕРБ! Няма да ми стигне полето да изброя всички. Както каза Цецо по БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР може да се каже ГЕРБ е в тотален разпад и до няколко месеца няма да съществува.Дори и Томислав Дончев призна преди дни по БТВ " Да огромен брой хора от ГЕРБ и цели структури напускат масово". А моето лично мнение е че все още герб има електорат- това са държавните служители на герберската ясла и няколко стотин хиляди купени ромски гласове. Но при служебно правителство купения вот ще бъде предотвратен и герб изпада извън парламента! България ликува.

    Коментиран от #41, #60, #73

  • 19 Изригване на Боци, Цвики и целата ШАЙКА

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гражданин":

    Не разпиляването по малките партийки, а обединението извън ЕНП с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ ТУЛУП....в случая добра или лоша това е БСП...иначе Тиквуций ще е вечен!!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира Хитлер!!!!!
    ОСТАВКА на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин!!!!
  • 20 Цветанов

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Стоян":

    ...е едър буржоа! Няма нищо общо с комунистите!

    Коментиран от #26

  • 21 Кой68

    33 0 Отговор
    Ако ти си "спасителя"......Мерси
  • 22 !!!?

    17 3 Отговор
    Наследството на Борисов - "Лоши магистрали" и същия "матрял".
  • 23 Иван

    3 23 Отговор
    На 27 септември бях учредител на новата политическа формация с председател Цветан Генчев Цветанов - "Републиканци за България"! Цецо по БТВ каза че в момента ГЕРБ е с електорат около 500 хиляди гласа ( 300 хиляди държавни служители + 200 хиляди роми). А ако продължават да се инатят с оставката до зимата падат на 350-400 хиляди гласа. Цецо каза също че в момента бъдещата му политическа формация е с електорат около 500 хиляди (половината ГЕРБ е вече при него) а до зимата отлива от 100-150 хиляди от ГЕРБ отново се влива при Цецо. Цецо днес поиска отново оставката на Борисов и каза че снимките с милионните пачки евро, кюлчета злато и пистолета са автентични. Цецо с теб сме !

    Коментиран от #33

  • 24 Цецо с теб сме

    8 21 Отговор
    Ти изгражда структурите 2006 година на ГЕРБ в нашия град. И бях член оттогава на ГЕРБ до 29 юли тази година. Теб Борисов набеди че си крадец затова че си купи един мезонет с личен асансъор и имаш една къща в село Шума. Та ти получаваше 11 години по 8 хиляди лева заплата и какъв е проблема че си спестил за апартамент с асансьор? А баш крадеца бившия ти началник Борисов купи къща в Барселона за 3.8 милиона евро , 2 бутика и Порше на бившата манекенка от Сандански Боби Йовчева, купи на дъщеря си в САЩ Бугати Вейрон за 1.5 милиона долара, купи на племенника си поръчково БМВ Х6 което преди бяха откраднали и писаха медиите , снимаха го с пачки в шкафа колкото 2 твои апартамента и кюлчета злато , но теб изкара крадец. Смажи го Цецо, ние бившите редови членове на ГЕРБ сме с теб!
  • 25 Перо

    18 3 Отговор
    Мутра-2, сменява Мутра-1, план Б на “началниците”!
  • 26 Стоян

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "Цветанов":

    Всички са чада на комунистите. Ти защо не си във властта? Мислиш, че комунистите ще ти дадат ли?
  • 27 адее

    9 5 Отговор
    Спортиста не че ти си по цвете от мутрата ,но в случая си 100% прав. И този ................. ако има малко ДОБЛЕСТ, ще излезе пред БГ народа, и ще си признае и каже всичко за грешките си. Толкова ли е трудно да си признаеш че си: мутра, крадец, не образован, продажник и глупак.
  • 28 !!!?

    7 9 Отговор
    Цветанов става все по-жлъчен като Радев, защото са губещите от досегашните събития, докато Трифонов си кротува и набира електорат.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 симпатизант

    4 15 Отговор
    с тебе сме Цецо, този дебелия е един голям провал, прост човек без никакви качества, който съсипа държавата и ни загуби едно десет години ценно време
  • 31 Регнум

    7 11 Отговор
    Не съм вярвал , че ще го кажа , но Цветанов е прав!

    Коментиран от #42

  • 32 Не спи българино

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "Уди Кълвача":

    Да изгониш байхУЙя без да неутрализираш ЦВИНОКИО е все едно да махнеш Хитлер, а да оставиш Гьобелс, Химлер и т.н.гестаповци!!!!
  • 33 Драган

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    След като от ГЕРБ отиват при него, както пишеш е ясна работата. Знаем как лилавите сменят господаря си срещу пари. Ами пожелавам ти успех с твоите братя
  • 34 Пипи Чорапчето

    15 0 Отговор
    От "Граждани за европейско развитие на България" до "Републиканци за България"... страхотен скок - от трън на глог, както е казал поета;)
  • 35 !!!?

    13 1 Отговор
    Цветанов започна да говори като Фигуранта, а беше острието на ГЕРБ срещу Радев !!!?
  • 36 Хаджи Хаджи Българин

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "От трън":

    Нов бардак, не се прави със стари курТизанки! Това го знаят и децата!
  • 37 Likos

    15 0 Отговор
    Нов бардак със стари к...и! Крадлива сган мръсна!
  • 38 плевен

    13 0 Отговор
    а бе цвъ ти ли ще управляваш помиар такъв я марш куче
  • 39 66666

    12 0 Отговор
    Ако Бойко го не беше изгонил, сега щеше да има 16 апартамента:))) Ми то си е за яд, пропуснати ползи :)))
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Васил

    13 0 Отговор
    Предпочитам сина на шефа на ДС да дава акъл, вместо сина на шофьора , завършил помощно училище и с връзки ВИФ
  • 44 Next

    10 1 Отговор
    цецо-крадецо не се различава от корумпираната кратуна. Кой ще вкара в затворите тези които продадоха страната и попиляха милиони българи?
  • 45 Ха ха

    13 0 Отговор
    Стига вече лъжи Цецооооу. Всички сте в кюпа. Не помним нищо за теб нали? Срам и позор!!!
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    ЦВЕТАНОВ е прав ОСТАВКА
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    БОРИСОВ половин БЪЛГАРИЯ те мрази
  • 48 ПАШОКА

    9 1 Отговор
    ЦВЕТАНОВ ,МИСЛЕХ ТЕ ЗА ДВИГАТЕЛЯ НА ГЕРБ,АМА ТИ НАИСТИНА НЕ СИ ЧИТАВ ЧОВЕК,ЯВНО СА ТЕ ИЗГОНИЛИ С ОСНОВАНИЕ,ЖАЛЪК ТИП!
  • 49 Посветен

    6 1 Отговор
    Чак сега ми просветна, че "Цвете мое" - песента на Учиндолския мераклия за нов Месия, е била посветена на цветан генчев цветанов.
    Какво да се прави - за любовта граници няма.
    Пък и нали ще правят нова коалиция в бъдещото НС - естествено и с Мутрата от Банкя.
  • 50 Само да ви кажа

    9 1 Отговор
    Цвъки си има една мечта: апартамент на 55 етаж на небостъргача златен век, докато не я постигне няма да се откаже от политиката.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    оставка на герб
  • 53 Цветан Цветанов е типичен пример за.....

    5 0 Отговор
    Фурнаджийска лопата . И този човек иска да му вярваме.
  • 54 Де Факто

    7 0 Отговор
    ПЪПЕША е злобен и алчен точно като ТИКВАТА.
  • 55 ++++++++++

    6 0 Отговор
    Цветанов е американска подлога.
  • 56 Глей ти

    12 0 Отговор
    Факта, че има хора, които харесват ЦЦ показва, че няма бъдеще за България. Нима тези хора забравиха, кой е той. Забравихте ли, че състоянието на медийна среда, прокуратурата, службите, администрацията и други подобни са на дъното благодарение и на него. Нима някой си мисли, че регулирането на изборния процес ставаше без негово участие. Или просто го харесват, защото са същите и единствения начин да богатеят е да му следват примера.
  • 57 Да каже

    9 0 Отговор
    Цвъки да каже колко шоколадчета е изял от шефа на ДС Григор Шопов като дете,докато баща чу е развозвал Шопов по служба насам-натам? А при чичко Григор в колата..... возкал ли се е?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Зайко Байко многознайко

    8 0 Отговор
    Крадливия Ушак един дол дренки с Тиквоций Едно! Алоу Вършец , къде си тръгнал политика да правиш, мислиш ли, че някой ти вярва?!🐷😡
  • 63 К.К.

    2 4 Отговор
    Време е за Борисов 4
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мимч

    7 0 Отговор
    Прав си Цветане,че е така и вредите са големи с това правителство,но ти го говориш сега,когато те изгониха,а на времето беше най големия глашатай на тях,но човек го вижда тогава,когато е от вън това,нали.....
  • 66 Де Факто

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Червен имбецил":

    Има един доста красноречив лаф: ТРЪГНАХА АСЛАНИ, а СЕ ВЪРНАХА НАС---РА---НИ.
  • 67 Behemoth

    3 0 Отговор
    Поведини ,О, водачо на простите!
  • 68 оня

    5 0 Отговор
    Апартаментчо е бита карта:))
  • 69 Най-отврат

    4 0 Отговор
    са предателите!!!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 И на този

    1 0 Отговор
    Борисов виновен,че сам се прецака
  • 72 Шефьор

    4 0 Отговор
    Този, не заслужава даже да го коментираме. Същия е като Борисов 1, Борисов 2 и Борисов 3! Тези трябва да изтържат!!!
  • 73 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "РЕПУБЛИКАНЕЦ ЗА БЪЛГАРИЯ -Герб е убит":

    Най мразената партия в България????? Десет пъти поред печели избори .Във всички големи градове нейните кметове ги преизбират по няколко пъти. Щест месеца олигарси и безродници какво ли не опитаха Да изкарат хиляди на улицата но не бяха подкрепени. Ето това е истината за най мразената партия.Друга е най мразената партия в БГ брато и с право. Ще го видиш пак на изборите през март

    Коментиран от #75

  • 74 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    ЦвЦв ще гледа филма "Тя танцува само едно лято"...
  • 75 Глей ти

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Хахаха":

    Не бъркай преназначаване с преизбиране.
  • 76 Шоп от СО

    0 1 Отговор
    Стига наричали членовете на ГРОБ комунисти, това си е обида за комунистите. Те толкова мизерии за 45 години не направиха колкото ГРОБ!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЦРУ - ЦЪФТОКА -ПРОСТО ЩЕ ГО " ДУ ХА " !!!!!!!!!!!!
  • 79 йокин

    0 0 Отговор
    Не се обиждайте,но щом сме си ги избрали такива,не сме от умните.Сега,ще скочат,обидените,да оспорват,но ФАКТИТЕ,са налице.
  • 80 ceco

    0 0 Отговор
    Ще взема в кабинета си само онази Арнаудова с голямата чанта.
  • 81 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Явно комунистите искат луканова зима и виденово правителство /членове те на тези правителства са в изп бюро на бсп и съветници на радев/1$=3000лв кремиковци=1$ болници и заводи купени без пари от комунисти
  • 82 Тошо Куестио

    0 0 Отговор
    Цецо крадецо,айдук жалак
  • 83 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    ЦвЦв, не се юркай. Идват редовните избори и всеки ще си намери мястото. И твоят нов работодател - резидента Радев, също.
  • 84 Минетов

    1 0 Отговор
    Цветанов може да е само обслужващ персонал, но не и лидер!
    Който още не го е разбрал тепърва ще го разбере.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове