Last news in Fakti

15 Ноември, 2020 16:55 5 960 30

Проф. Ангелов: Капацитетът на болницата в Шумен е запълнен

  • проф. костадин ангелов-
  • шумен

През следващата седмица ще бъдат разкрити допълнителни легла, обяви проф. Костадин Ангелов

Проф. Ангелов: Капацитетът на болницата в Шумен е запълнен - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който е на посещение в болницата в Шумен, цитиран от бТВ.

„Капацитетът на болницата в града е запълнен. Предприели сме действия през следващата седмица да бъдат разкрити допълнителни легла на територията на държавната психиатрична болница и съответно разкриването на легла на територията на бившата белодробна болница“, каза още здравният министър.

„Ситуацията е изключително сериозна. Това, което ни притеснява най-много е, че хората продължават да не вярват, че съществува проблем, да не вярват, че съществува такава болест и да продължават да ходят на масови събирания, въпреки че на територията на област Шумен те са забранени със заповед“, добави той.

След визитата в Шумен Ангелов се отправя към Свищов, където също ще провери ситуацията в местната болница.

Здравният министър направи и коментар относно спазването на противоепидемичните мерки: „Наблюдавам изключително дисциплиниране на голяма част от хората, които вярват в опасността от заразата. Има вече надделяване на разума но не е достатъчно“.

Ангелов сподели, че е притеснен от факта, че мнозина прибягват до самолечение, презапасяват се с лекарства, а някои дори пият антибиотици без това да е необходимо. Здравният министър предупреди, че резултатите от подобно поведение след време ще са много сериозни, тъй като се развива мултирезистентност и при налично заболяване антибиотици могат да не помогнат.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    8 16 Отговор
    Министър Ангелов предаде властта на Мангъров да ни лекува с чайчета.

    Коментиран от #18

  • 2 Тоз

    16 4 Отговор
    и той се втурна да се разхожда насам - натам !

    Коментиран от #3

  • 3 Дельо Хайдутин

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тоз":

    Лудостта е заразна.
  • 4 SARS

    14 1 Отговор
    Ами преместете ги вкъщи тези които не са спешни или в други сгради,бе! Винаги има начин :)
  • 5 Българка

    25 2 Отговор
    Смешник, в момента не прехвърляйте отговорността на хората, не се крийте зад местни РЗИ, кметове, директори на училища. Престъпно цяло лято нищо не направихте в здравните заведения, за да са подготвени за очаквания бум на вируса. Сега продължавате само да лаете, усвоявате и лъжете
    Оставка
  • 6 El boko

    22 3 Отговор
    Боко, яко е загазил лъсна кризата в болниците!

    Коментиран от #17

  • 7 БГ ДБ

    11 6 Отговор
    Поне със заповед на централно ниво затворете училищата. Стига бягахте след вятъра, стига сте се крили, престъпни страхливци
  • 8 Да стават

    14 3 Отговор
    от леглата и да отиват да работят, щото тулупа каза,че работата дава свобода,пък може и здраве да дава, а ако чакат помощ от държавата явно са сбъркали държавата.
  • 9 Матей

    9 1 Отговор
    Тук запълнили,там запълнили,със мургави симуланти,за които е върховно удоволствие да правят такива простотии,съчетават полезното с приятното.Пропъдиха лекарите ,изтърваха питомното,сега ще гонят дивото.мобилизация ще има ли,не всеки,който през плет е виждал медицина,вкл.ветеринари,откриване на лазарети и тимуровски команди?За що така и напролет и сега няма грип,сигурно се е отеснил от ковида,не може да се развие от такава конкуренция.Навремето вярвали ,че като се заразят с някаква болест ,неопасна ,тя ще ги предпази от чума, и сега ли е така?Никакви простудни заболявания няма,ковид ги е изместил,и изобщо ВСИЧКО Е КОВИД,друго няма.
  • 10 ДА ТЕ ИЗМЕТАТ МАНАФИТЕ

    5 1 Отговор
    Най добре е танковете да дойдат !
  • 11 сонтубепнал

    3 6 Отговор
    Пълна блокада на всички населени места със вечерен час и пенсионерите през найлон да гледат новини .
    Спиране на интернета и обявяване на безполетна зона над България.
    Всички реки и морската зона да се минират и на Турция да се даде ултиматум всички турци над 16 г. да си обръснат мустаците !
  • 12 Чук и Гек

    11 1 Отговор
    Малко пишете за Свищов, а сутринта по телевизора изнесоха доста красиви моменти! Първо - има настанени 15 болни! Второ, за тях се е грижила някаква героична сестра, която преди дни, след месец саможертва се е предала от изтощение и май е показала положителен тест! Трето - сега за болните се грижи млад момък със специалност - кинезитерапия, абе - раздвижване и рехабилитация! Помага му икономист, също доброволец, който не носи предпазни средства, защото почти не влиза при болните и предимно общува с какъвто лекар открие по телефона за съвет и инструкции. Предава ги на кинезитерапевта и той ги лекува. Температура над 40 градуса - лед по всички гънки на тялото. Благодариха на д-р Баев, който се отзовавал по всяко време. Докторът бил във Сливен, винаги на линия! Може и да не е доктор, а ентусиаст, на когото медицината е хоби! Даржавата ви се управлява от Мангъров, ако сте забелязали!

    Коментиран от #15

  • 13 ГОРСКИ

    9 1 Отговор
    Най после имаме Министър на здравеопазването да разбира от и от асфалт!!!!!

    Коментиран от #23

  • 14 Боко Боков

    8 3 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
  • 15 Чук и Гек

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чук и Гек":

    ...А когато някой пациент губел съзнание, проблемите се обостряли нощем и наставал ад - викали Спешна помощ!Там все още имало лекар и той засега ги връщал в съзнание!
  • 16 7777

    10 1 Отговор
    А как е в околните градове, посетил ли е Търговище, Разград, Търново, Русе?
    Влязъл ли е в случайна аптека в тези градове, да провери наличностите?
    Или ще се преструваме, че проблемът е само на някои места...
  • 17 ИВА ПИКлата

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "El boko":

    всичко е от тиквата проста
  • 18 EdinotBG

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Като искаш отивай в аптеката и си вземи един антибиотик по избор. И без това така лекуват ковида в момента.
  • 19 Васил

    3 0 Отговор
    Ама като се разхождаше като проститутка по магистралата не ревеше. Само най древната професия се разхожда по магистралата май след изборите ще сте там.
  • 20 Опа

    4 0 Отговор
    То и капицитета на цялото правителство е запълнен но не умствено! Или (след седмица ще открием още легла) ами през тази седмица??? То сигурно през тази седмица ковида ще е!!! на разходка, сигурно с джип. Абе ахмак такъв, къде беше през тези месеци? Надухте ни главите, всеки ден, ковид та ковид. Е хубаво де, разбраше вече, има ковид и щабове и заеми и пари от ЕС. Но линийки, подготвени легла, сестриски персонал и доктори няма? Е, А, Добър ден!!! Много гледаш от началника си и двамата само глупости дрънкате
  • 21 А бе

    6 0 Отговор
    К'во стана бе, нали щеше да има легла?!? Цяло лято спахте, сега легла нямало! А доктори има ли, или и тях другата седмица ше ги докарате, до тогава да не се разболяват хора.
  • 22 МЗМЗ

    5 0 Отговор
    Ангелов тези неща трябваше да ги предвидите не сега да правите инспекции и проверки след дъжд качулка.Легла ще се намерят но къде са лекарите , сестрите санитарките ще ги нарисувате ли?
  • 23 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГОРСКИ":

    Браво за коментара Горски! Ангелов е магистрална хубавица!
  • 24 На Бойко хубавицата

    1 0 Отговор
    Министърчето спи с момчета, а в Шумен има хубави мъже. Затова е там.
  • 25 ами

    4 0 Отговор
    От най-големият хирургически блок/на Балканите/ - 11 етажа, за 30г. се превърна в най-големия батак.
  • 26 Другия с коня

    1 5 Отговор
    Цяло лято вдигахте Въстания.Не спазвахте епидемиологичните мерки и предписания.Обругахте Щаба и Правителството.Разнесохте Вируса Дифузно навсякъде...Сега ще Мрете..Приготвили сме чуввалите...
  • 27 Holzprofessor

    2 0 Отговор
    Този "доктор" проф. се отърва. Вози се в джипката и ляля на макс, само да не е на първа линия.
  • 28 въпрос 19

    0 0 Отговор
    Mangurof ли ви е виновен ,че няма доктори и най- вече сестри
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Николов

    1 0 Отговор
    Министърът зае ли ,че Шумен обезличи работата на болницата в Нови пазар.Тя вече почти не работи.Срам и позор за ръководството и на общината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове