Last news in Fakti

16 Ноември, 2020 15:47 7 399 56

Каракачанов коментира решението на ГЕРБ за детските надбавки: Глупост!

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • детски надбавки-
  • полицаи

Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на полицаите. И какво ще постигнем с това? Настройваме едни българи срещу други, възпротиви се на коалиционните си партньори вицепремиерът и председател на ВМРО

Каракачанов коментира решението на ГЕРБ за детските надбавки: Глупост! - 1
Снимка: БГНЕС

„Да се стимулира грамотната раждаемост и работещите семейства, това беше решено на коалиционен съвет - да бъде махнат имущественият ценз, за да може и тези, които получават нормални доходи, да получават надбавки... Практиката е крайно порочна, надбавки да се дават на семейства с ниски доходи и от това нещо виждаме бум на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и неграмотната раждаемост... Нашата идея беше хората да усетят, че държавата не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на правителството. В един момент група депутати от ГЕРБ решиха, че това не е справедливо... Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да стимулираме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост“. Коментарът направи пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му е глупост да разделяш обществото за пореден път, визирайки плана на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лева за по-високи заплати в МВР и месечни добавки на медиците.

„Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на полицаите. И какво ще постигнем с това? Полицаите са хора с достойнство и отказаха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи срещу други. Това е несериозно като подход и е контрапродуктивно“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    30 51 Отговор
    Няма роден грамотен. Тия патриоти са си живи антисемити.

    Коментиран от #10, #39, #42

  • 2 Последния Софиянец

    112 6 Отговор
    В петък тринайсети сутринта бяхме на Протеста пред Народното събрание.Пресрещахме на паркинга депутатите в скъпите им коли.Всички обещаха да не гласуват закона,а после го гласуваха.Включително и ВМРО.Докога ще търпим тези страхливи лъжци?
  • 3 обеднелите

    94 2 Отговор
    В нормалните държави, визирам западния свят, най-вече скандинавските държави, държавата подпомага с данъчни облекчения РАБОТЕЩИТЕ семейства!!!!!!!!
    Работиш получаваш, не работиш, получаваш минимална помощ, колкото да не умреш от глад.
    Проблемът са циганите, които имат най-висок процент безработица.

    Коментиран от #31

  • 4 Private Spaсe

    55 4 Отговор
    Дебелия,, ПАТРеОт мистър 20% е вече в предизборна кампания!

    Коментиран от #7, #15

  • 5 Българка

    60 9 Отговор
    Никакво увеличение на заплати на полицаите! Никакво ! Да се уволнят от системата мутрите, агентите от ДС, калинките и от тия пари да се даде на полицаи, които вършат работа за хората. Даже ще им останат пари.
    А детските са добавки/ социално плащане. Като такова трябва да да има праг на доходи, но да е по-висок, не толкова мизерен
  • 6 ужас

    47 7 Отговор
    Парите от паспортите къде отидоха?
  • 7 Българка

    29 4 Отговор

    До коментар #4 от "Private Spaсe":

    Предлагам бай Ставри да му прави следизборна компания
  • 8 Драги ми

    41 3 Отговор
    патриотари, колко пъти ГЕРБ ви изпързалва? И колко пъти вие проявихте достойнство, гласувайки ПРОТИВ този порочен модел? Иначе да се плямпа по медиите е и услужливо, и безопасно, и осигуряващо последователи... Как беше там - "„Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Власт... Чест... Слава! ..." Нали, Каракачанов?
  • 9 гълъбица Гица

    34 4 Отговор
    "Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на полицаите." Както Бойко краде парите на под 1200- левовите пенсионери. 6 месеца ще краде и ще налива в сметките на своите си хора. Без никакъв срам! Разделя българите. Това му е практика още с раздаването на 40-те лева за Коледа и за Великден.
  • 10 Centurion

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Как да няма,тук става въпрос да се подпомагат децата на семейства с образуване,да се подпомага качественото население,а не тези в гетата,които не ,работят не учат,нямат възпитание,навици и хигиена и от стотици години паразитират!!!Това трябва да бъде прекратено,и числеността на тези паразити трябва да бъде сведена до минимум.Няма никаква практическа полза от тяхното съществуване.Днес все още може да се обърне процеса,но след 20/40 г ще е късно.Мислете,как и къде ще живеят вашите деца и внуци,в каква среда???Тази сган не може да бъде приобщена,а и никой не е длъжен да ги отглежда и да им създава условия.

    Коментиран от #14, #24

  • 11 Кръстю Ваташки

    22 4 Отговор
    Бай Тиквун, е..м ти и магистралите,родителите и полицаите
    след като вече 3-ти ден лежа в къщи с температура
    38.7 и диагностициран с COVID-19 , без да мога да открия
    никъде антибиотик по аптеките в София !
  • 12 вд2в2

    29 4 Отговор
    Единият с маска, ама носът му отвън..... Другият изобщо няма маска....
    Ама бай Киро-Мастиката от другия вход, онзи ден го глобили 300 кинта, че влязъл в тотото без маска и по галоши.
  • 13 Игри

    17 2 Отговор
    на добри и лоши ! Марш веднъж завинаги !!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гневен язовец

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "Private Spaсe":

    Шкембе!! А защо не вземем 1 милиард, който спазари за едно никому ненужно корито / " боен кораб" ха ха ха ха!!/ и да го дадем на родителите???
  • 16 XYZ

    23 3 Отговор
    ВАеводата се сети за предизборните си обещания! И как не!? Идат избори и са надява пак да влезе в парламента. " работещите и грамотните хора"!?!? Ами тогава не разрешавайте на "неграмотните и безработните" да раждат деца!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ники

    23 2 Отговор
    Идват избори ... трети мандат ГЕРБ не прави нищо и демографската криза е факт.Срещу 110-120 000 починали всяка година имаме
    50-60 000 родени или минус 1% всяка година при 7млн. "БЪЛГАРИ".
    Ако разпределим тези родени ежегодно "БЪЛГАРИ" по етноси то ромския е преобладаващ.

    Коментиран от #21

  • 19 Дарина

    12 0 Отговор
    В нашето село 3 автобуса карат цигани по заводите, и наоколо само цигани работят за фермерите, така е и в страната. Те и детски надбавки нямат, имат високи заплати. Вероятно имат безработни, над 55 годишните.

    Коментиран от #20

  • 20 Дарина

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дарина":

    В училището само цигани
  • 21 Centurion

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ники":

    Това е така,повече умират от колкото се раждат,но лошото не свършва до тук.Никой не публикува данните за етническият състав на новородените!Там трагедията е огромна!Със сигурност има данни, но нали сме меки китки вече и големи демократи,за това пълен пас!
  • 22 Радко Михайлов

    12 0 Отговор
    ДС-Ванче караПрас е КАРЪКА на коалиционерството и контактите с него! Освен това караПрас е и ГЪ3OPA3БИBAЧA на KГБ+ДС - разбива враговете с дyпe! Ама пък какво дyпищe, а - като на xaнъмa от БКП-xapeмa на БОКо! Който се е докосвал до мaнгoтo-aлбинoc караПрас - като тоя Еспър преди месец, друже Шешел, Садам Хюсеин (на когото караПрас беше почетен гост малко преди падането му), Костов-СДС, мадридския, Станишката (коалиционери за референдума за АЕЦ-Белене), Софиянски+Мозер, Янето, Ковачки, Дудука, сега вече и БОКо, пък и самия Тръмп - все пада от власт и изчезва в небитието! БОКо е голем бунак, щом все още търпи караПрас да го разбива с дупище! Не е нужно Тръмп да удря Иран - достъчно е да им прати караПрас за почетен гост и след месец аятоласите подават оставка! А ако и прати тандема БОКо+караПрас да ги спасяват от КоВид - само след седмица дигат белия байрак!
  • 23 Вики

    9 0 Отговор
    Надбавки се получават от ромите или от тези ,които укриват данъци.Явно това е таргет групата избиратели на ГЕРБ и сега дори ще ги получават в увеличен размер .Близо 10 години ГЕРБ работи за
    България

    Коментиран от #25

  • 24 алллеее

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Centurion":

    Много добре казано, НО само вижте за какви суми ще стане дума. Примерно 15-20 лв на дете.

    Коментиран от #36

  • 25 Явор

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Вики":

    Напролет дано казваме близо 10 години ГЕРБ управляваше България..........
  • 26 123

    15 0 Отговор
    Предложете закон - средно образование на майката за плащане на детски надбавки. Не е на етнически принцип и така се стимулира образованието.
  • 27 Зайко Байко многознайко

    8 0 Отговор
    Никакви новости не могат да ни опаэят от нас самите! Ние сме най-деструктивното племе в Европа. Нали помните оня гащник от Военното Министерство на Шкембе Войводата!? Нищо не му направиха, срам и поэор эа пагона! Бай Добри , Белият Генерал Гроэев, Полковник Бумбаров, майор Очаров, Стария Кон капитан Иванов от Трета "Конска" ЭБ и т.н. Всеки един от горепосочените ще го гръмне тоя "служител" директно в увисналите му топки! Отговорете , какво му направиха?
  • 28 За Коледата ще има матреал....

    10 1 Отговор
    Много шопари се охраниха в тази свинеферма,,партийният дом"...Народа няма пари за нещо мазничко,а цели стада от говеда се търкалят по скъпите килими и кресла....
  • 29 шпек салам

    12 2 Отговор
    Шкембе войвода след като не ти харесва какво прави Боко разпускай седенката и да вървим на избори.Но ти си куче което лае без да хапе, щото ухапеш ли вожда все едно сам да си теглиш куршума.Но каквото и да става властта е преди всичко. Малко остана да издрапаш до изборите, но ти следващия парламент ще го гледаш от върха на македонката кула заедно с господаря ти, куче затлъстяло.
  • 30 Най-накрая

    11 0 Отговор
    Този шк войвода призна нещо, в което никой ме се съмнява - че се вършат глупости нна държавно ниво. Ами глупаците вършат глупости, но последствията се плащат от лошия маърял.
  • 31 Сложно е

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "обеднелите":

    Това е електорат. И е все по мощен. И е дискриминиращ. Този електорат не би оцелял без работещи, но вътре в него си има цяла организирана цивилизация, с архитектура и строеж, аналогичен на световния такъв. Думата 'дискриминация', днес е изпразнена от съдържание, аналогично на 'демокрация'. Дори още по брутално -толерираните антидискриминационн и формации законно и необезпокоявано насаждат дискриминация с обратен знак. И им е все по трудно да го крият зад лозунги и ПР.
  • 32 Maestroto

    7 1 Отговор
    НЕ СМЕ НАРОД

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,

    хора, дето нищо не щат да вършат.

    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

    И не знаем, не можеме, не щеме

    да работим за себе си със време.

    Само знаем и можеме, и щеме

    един други злобно да се ядеме...

    Помежду си лихи, буйни, топорни,

    пред други сме тихи, мирни, покорни...

    Все нас тъпчат кой отдето завърне,

    щот сме туткун, щото не сме кадърни...

    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

    а всякому мерамът е развала...

     

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

    пак ще кажа и с това ще да свърша.

     

    1875

    Коментиран от #34, #35

  • 33 🐷 Боко ТИКВАТА

    7 2 Отговор
    Що не ме хвалите, бе ТУЛУПИиииииии?! :-(
  • 34 Бай Ганьо

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Maestroto":

    Абе и Петко Славейков е един работяга, та няма като него.Той и за синът си Пенчо е писал глупости, ама 'айде от нас да мине.
  • 35 оня

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Maestroto":

    Колега, имаш минус от някой, който не знае кой е Петко Славейков:))

    Коментиран от #40

  • 36 Centurion

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "алллеее":

    Това е другата част от проблема.Сумите които държавата отпуска са подигравателни и в никакъв случай не достатъчно.Трябва да бъдат задължени да плащат на дете с работещи родители минимум 300. лв на месец.Ако трябва тиквата и депутатите и администрацията няма да вземат нищо,но за децата трябва да има!Ще ми излизат на протест полицаите,този башибозук,мързеливци и некадърници,и ще искат още пари.Наглост без граница.Половината трябва да ги разгонят и да се оправят сами,да ходят да работят.Никой не длъжен с данъците си да издържа безполезни паразити!Виж за пожарната с две ръце да им увеличат парите,да им сменят уборудването,и да бъдат на 100% задоволени.
  • 37 Гост

    7 0 Отговор
    Всички 240 + Министерски са едни ж.лки, д.лни подчовеци. Това е истината
  • 38 Тоя от ляво

    7 0 Отговор
    много дразни. Дано скоро се отървем от медийното му присъствие.
  • 39 Ненормалници

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Какви" грамотни патриоти" са това, тези тъпи, неграмотни идиоти.
    Комисионните от Фрегатите, ще са достатъчни, за всички деца да получат надбавки.
    За какво му е оръжие на Каракачанов, нали има НАТО?
    С два кораба и пет самолета, ще водим война, срещу Росия,
    това вече е лудост!
  • 40 Възмутен

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "оня":

    Сигурно е някой от" грамотните Патриоти"!
  • 41 незнайко

    8 0 Отговор
    ДОКАТО ЗА ЦИГАНИТЕ НЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАКОН ЗА ПОПУЛАЦИЯТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ !!! Максимум 2 деца след навършване на 18 години !!! Преди това дете родено от непълнолетна да се счита за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!! НА ЦИГАНИЯТА ТРЯБВА ДА И СЕ СЛОЖИ КРАЙ !!!

    Коментиран от #54

  • 42 Т444444

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Измекяри
  • 43 Next

    7 0 Отговор
    Не ви вярваме бе, скапани корумпирани политици, попиляхте ни. Оставка!
  • 44 По богатите с заплати над 1500лв,неим

    6 0 Отговор
    Пука за вашите детски!!!! Пак ще имат малко деца, а Ромите много!!! Няма Държавата политика за овеличава не на населението, като изключим Ромско то!! Полицай те ще получат това, което искат!!! Прости хора управляват България, всичко е Пунта МАРА, ДА СТИГНАТ ДО РЕДОВНИ ИЗБОРИ!!!
  • 45 ха ха

    5 1 Отговор
    Браво, Каракачанов!!! Време е да биеш шута на разБойко!!

    ха ха хах
  • 46 Партньор

    6 2 Отговор
    Подавайте ОСТАВКА, Г-н Била торбичка погледни се отвсякъде не ставаш за нищо.Наеми си фитнес инструктор и педагог да те ограмоти.
  • 47 Васил

    5 0 Отговор
    А полицаите като биеха Българите като на ишлиме как се чувстваше дебелак?
  • 48 Мимч

    7 0 Отговор
    Решението не е трудно,но се иска желание от тия депутати,но те го нямат,а само плямпат.Ние няма да откриваме топлата вода.Вземаме пример от китайците примерно.Детски надбавки се дават до 2 деца и които учат поне до края на средното образование от там на сетне всеки да мисли преди да прави манг......та
  • 49 В Русия намаляват броя на чиновниците!!!

    6 0 Отговор
    Новините от днес, понеделник първа национална програма!!!! А тука станаха 500 000,и от Септември с 30%заплатите нагоре!!! И в Русия намаляват броя на чиновниците, а тука броя им все се увеличава, Населението намалява, чиновниците стават все повече и повече!!!
  • 50 Подлизурко

    4 1 Отговор
    Ами подайте оставка
  • 51 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    тооо,цялата ви работа е такава!!!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 мхб

    0 0 Отговор
    честен ционист, какво общо има това с евреиите бе, плиткаж???
  • 54 Факултету

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "незнайко":

    Немой така бе бате нали повеке дица требе за да са гласува за Бат Бойку чи иначи той баща той майке и само той /да ни е жив и здрав/ дава помущи .
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове