Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 10:44 5 769 25

Бунт в циганска махала заради ромка с коронавирус

  • бунт-
  • циганска махала-
  • ромка-
  • коронавирус

От болницата обясниха, че Рафие е лекувана 9 дни и е изписана, след като лекарите са преценили, че може терапията да продължи в домашни условия

Бунт в циганска махала заради ромка с коронавирус - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Заради недостиг на линейки в Бургас изписват пациенти по тъмно. На клип, заснет в ромския квартал на града, се вижда как в линейката няма лекар, а само шофьор. Кадрите предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи, предава "България он еър".

72-годишната Рафие от бургаския квартал "Победа" е изписана по тъмно от COVID отделението на държавната болница в Бургас. В ромския квартал казват, че тя се движи трудно и не е доизлекувана.

"В осем и половина жената я оставиха, нито лекар, нито сестра, просто шофьорът беше", разказа съседката ѝ Бина Бойчева.

От болницата обясниха, че Рафие е лекувана 9 дни и е изписана, след като лекарите са преценили, че може терапията да продължи в домашни условия. COVID отделенията са препълнени и затова пациентите се изписват веднага след като състоянието им се подобри.

Това става по всяко време на денонощието, когато се освободи линейка.

"Това е колата, която кара коронавирусни , ако тази жена е изписана отнякъде, звънят и ние я качваме и връщаме. Ние си вършим работата, никой за това не може да ни обвини или че не е довършен лечебният процес", каза зам.-директорът на ЦСМП-Бургас д-р Димитър Желязков.

Съседите на Рафие настояват РЗИ да извърши дезинфекция около къщата ѝ. Тя е изписана без отрицателен PCR тест и подлежи на карантина.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мълчанието на агнетата

    97 3 Отговор
    Тези римляни плащат ли ди здравните, щот има хора плащат си, а не ги взимат в болница или ги мотаят докато пукнат ???

    Коментиран от #5

  • 2 ТаУмВзе

    51 5 Отговор
    И сега цветната ще шитка кръвна плазма! Само тия ще останат на територията накрая.
  • 3 волен сидеров

    9 30 Отговор
    СТИГА С ТОВА НАСАЖДАНЕ НА РАСИЗЪМ-И ДА ПОЛЗВАТЕ ТАЗИ ФАЛШИВА ПАНДЕМИЯ-СКОРО ИСТИНАТА ЗА ПАНДЕМИЯТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ И ЩЕ ИМА ОСЪДЕНИ ХОРА И МЕДИИ ЗА МАНИПУЛАЦИИ-ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И СПРЕТЕ НА ВРЕМЕ-марийче и за тебе се отнася
  • 4 До ромите

    65 3 Отговор
    Чували ли сте че трябва да се плащат здравни осигуровки. От вас човек не може да влезе в спешен к.. Т.
  • 5 Има и

    65 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мълчанието на агнетата":

    "римляни" играещи кючеци в луксозни стаи докато тези плащащи "лечението" им умират след часове обикалане по болници от които ги гонят.

    Коментиран от #13

  • 6 Лелее

    39 1 Отговор
    Иска пак на топло, с червено джони и кючеци...
  • 7 Гост

    50 1 Отговор
    Тия ли не здравно осигурени пълнят болниците? Заради тия ли здравно ОСИГУРЕНИЯ българин се връща в къщи?!?!?!,!
  • 8 бай Иван

    49 0 Отговор
    ЗНАЧИ ТАКА.Публикувано във факти.бг: В ромския квартал казват, че тя се движи трудно и не е доизлекувана.Лекаря трябва да е направи 20годишна и напълно здрава.Ми те циганите като разбират повече от лекарите да се лекуват сами.
  • 9 извънземен

    28 0 Отговор
    Ами ще има бунт я ...
    Що дири тази "РОМКА" в ...."ЦИГАНСКАТА" махала ? А ?
  • 10 Хахаха

    14 2 Отговор
    Хахахахаха егати смеха 😂
  • 11 Кочо коня

    7 2 Отговор
    Град Козлодуй предвожда бунта
  • 12 ну ПОГОДИ

    13 0 Отговор
    ТОЙ КОБЕШЕ бай ТОШО . ЩЕШЕ да ГИ ИЗПИШЕ ПО РАНО.ПРИ НЕГО НИТО -КОРОНА ,КРЪВНО ХОРИСТИРОЛ и ПРОЧИЕ .НЯМАШЕ 6-5 при НЕГО...
  • 13 Мълчанието на агнетата

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Има и":

    Факт! За това говоря, но въпреки това 2 минуса от някое НПО !?
  • 14 БЪЛГАРИН

    48 1 Отговор
    Аз не съм давал съгласие с Мойте пари да се лекува Рафие, която не е платила един лев данак,и въпреки това е родила и отгледала поне 5 престъпника които са ме окрали.И въпреки всичко е прибрана у дома с линейка която съм купил АЗ ДАНАКОПЛАТЕЦА.
  • 15 Зюмбюл

    20 1 Отговор
    Дезинфекция у ромската маала?Той тука вируса ни мой оцеля!
  • 16 Корона

    9 1 Отговор
    Изписват масово след 13 дни в болница когато лекуващия лекар прецени, че болния е без симптоми. И никакви линейки! Викат роднините да си ги вземат. Така е в Пазарджик в Ковид отделението. И роднините и таксиметровия шофьор са длъжни да са в контакт с изписаните. Д-р Аврамов е шефа на Ковида в Пазрджишката болница. Изписва ги недоизлекувани с по няколко положителни теста. Няма кой да го спре-така се заразяват много хора.
  • 17 Тра-ла-ла

    13 1 Отговор
    От ЦСМП си вършели работата? Това ли е работата на линейките, да превозват лилавите хора, след изписване от болницата. Значи след работа, ще им се обадя да ме закарат до вкъщи.
  • 18 Каракольо

    5 1 Отговор
    Знам за един от наше село къде този Аврамов го изписа с 3 положителни теста от ковидното в Пазарджик. Отиде снаха му да го вземе с аудито и тя не е на карантина-ходи на работа и по магазините и мъжа и децата и също, а свекъра си е в тях.
  • 19 Карагьози

    5 24 Отговор
    Тук е пълно с расисти. Защо винаги почвате да лаете като псета. Има ли значение какъв етнос е жената? Утре може да сте вие или ваш близък да е на нейно място.... Тук аз виждам пациент изписан( по скоро) изхвърлен от болницата недоизлекуван и с положителен тест. Този пациент може да зарази всеки един около него и те да са заразоносители и да заразят примерно нас и нашите деца

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 един от многото

    8 1 Отговор
    Че много са я държали. За 9 дни да не могат да я преселят край Изгрев.
  • 22 Знайко

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Карагьози":

    Пълно е не със расисти а РЕАЛИСТИ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 незнайко

    3 0 Отговор
    А КАКЪВ ЗДРАВЕН СТАТУС Е ИМАЛА РОМКАТА, ЗАЩО НЕ КАЖАТ ТЕЗИ ЦИГАНИ ??? ЦЯЛ ЖИВОТ СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ПЛАТИЛА И 1 ЛЕВ В ЗДРАВНА КАСА !!! ОТВРАТИТЕЛНИ КАТО ХЛЕБАРКИ !!!
  • 25 пиночет

    2 0 Отговор
    дай боже през къща че да се разредът малко........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове