Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 15:23 3 707 73

Учители плашат с бойкот, ако не се мине изцяло на онлайн обучение до Коледа

  • учители-
  • бойкот-
  • онлайн обучение

Учител преди 20 дни е преболедувал коронавируса. Смята, че училищата са инкубатор на заразата и на работното си място се е разболял

Учители плашат с бойкот, ако не се мине изцяло на онлайн обучение до Коледа - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Учителите от Асеновград с призив към министъра на здравеопазването да затвори всички училища в страната и децата да продължат обучението си в онлайн среда. В противен случай заплашиха с бойкот. Преподавателите от Асеновград се обявиха против връщането от утре на децата от 5 до 12 клас в училищата, предаде NOVA.

"Отправям апел към министъра на образованието за незабавно затваряне на всички училища в община Асеновград поради голямата заболеваемост. Ако не ме чуят, няма да дойдем. Абсолютно бойкот на системата. Призовавам всички родители да не пускат учениците в час. Опасно е, страшно е. Няма нужната хигиена", заяви Анелия Ставрев, учител в СОУ“Княз Борис Първи“- Асеновград.

"Не мога, не съм способна да ги накарам шест часа, докато трае моето работно време да стоят с маски, а това е препоръчително, въпреки че родителите смятат, че така се задушават децата", категорична е Жанета Дизалджова, начален учител в ОУ“Петко Каравелов“- Асеновград.

По данни на Регионалния инспекторат по образованието заболеваемостта сред учителите и учениците в Пловдивска област е ниска около 3 процента. Според преподавателите данните се разминават.

"Има заразени колеги, има някои болни от COVID-19. Има други, които не смеят да си направят тестове", твърди Павлина Костадинова, учител.

Учител преди 20 дни е преболедувал коронавируса. Смята, че училищата са инкубатор на заразата и на работното си място се е разболял. "Предполагам, че в час. Аз работа вкъщи не съм имал, посещения в някакви заведения, нощно клубове … предполагам, че в училище", заяви Бойко Стоянов, преподавател по география и икономика.

Според учителите графиците, които сега изготвят директорите са неефективни. Задължават 40 % от учениците да са в присъствена форма в класните стаи. В училищата няма техническата възможност да се преподава едновременно в клас и в електронен вариант на онези, които са вкъщи. Твърдят, че онлайн обучението засега е най-добрият вариант.

"Това никога не се е случвало в час да се вземе толкова много материал, защото те слушат през цялото време. Няма шум. Не си пречат", твърди Анелия Ставрева- учител в СОУ“Княз Борис Първи“- Асеновград.

Част от родителите в Асеновград заплашиха, че утре няма да пуснат децата си на училище.

Гина Колакова – родител на първокласник: "Заявявам, че детето ми утре няма да посещава учебни занятия. Пропуските в образованието могат да бъдат наваксани, но един човешки живот не може да бъде върнат".

250 родителите от Пловдивска област са подали декларации, че децата им ще учат само от вкъщи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Миле

    61 37 Отговор
    Лекари,които ги е страх да лекуват и учители,които ги е стерах да преподават.Накъде сме тръгнали? С куци коне,нива да орем..

    Коментиран от #6, #7, #59, #68

  • 2 КОТарАК

    26 15 Отговор
    а за нета парички няма ли да искате?

    Коментиран от #27

  • 3 Галфон

    34 25 Отговор
    Броя на заразените и починали се покачва а тези маймуни , само и само да не ядосан някого и да си запазят местенцата , връщат децата в училище. Ееееййй глупациииииии.
  • 4 Де Факто

    33 7 Отговор
    То вече всичко живо иска само пари, и плаши с протести.Ама това е нормално, след като народа вижда безогледните кражби и пълните шкафчета €€€€€€€€ на политиците.
  • 5 Даскала

    34 23 Отговор
    Зорлем си бутате децата по детски градини и училища въпреки заразата само и само да ви се махнат от главата, вечер им пуснете телевизия, таблета, две филии с лютеница и айде пак...

    Коментиран от #24

  • 6 Галфон

    30 14 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Миле":

    Защо ти не станеш доброволец в някое ковид отделение. Много е лесно да гледаш отстрани и да коментираш.

    Коментиран от #25

  • 7 сила

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Миле":

    хора които се страхуват да бъдат хора и се държат като скотове
  • 8 Нели

    37 5 Отговор
    Може би най-големият ни късмет в живота, че сме имали добри учители и преподаватели преди 1989г. Даваха ни уроци по доброта, по честност, по човеколюбие, по жажда за знания. Благодаря ви,че благодарение на вас получихме заряд за вяра за цял живот в доброто и справедливо то, придобили сме сила за борба със злото.

    Коментиран от #11

  • 9 БГ ДБ

    29 21 Отговор
    Подкрепям учителите. Животът и здравето са най-важни
  • 10 Малко логика

    24 17 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Като малоумните некадърници които управляват не го правят е време всички учители да откажат да работят. Време е всички да поискат отпуска или да обявят национална стачка. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса който тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции.

    Коментиран от #14

  • 11 Грейс

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Нели":

    Повечето сме усвоили тези добри уроци, но за съжаление тези които ни управляват и наши набори не са ги усвоили и по тази причина ни управляват. Лошотията винаги е побеждавала доброто. Кой се хвали с доброта, всеки казва"А не знаете аз колко съм лош". Добрия човек го вземат за глупак или в по добрия случай ~наивник
  • 12 въпросче

    0 6 Отговор
    Анелия Ставрев трансджендър ли е?
  • 13 случаен

    15 11 Отговор
    ох горкия, разболял се бил, и то на работното място, този е като онази лекарка, дето не искаше да лекува защото имала внуци
  • 14 гьбжь

    6 10 Отговор

    До коментар #10 от "Малко логика":

    Ходи,бачкай лятото ти бре хитрец.Аман от капацитети,като тоя.
  • 15 грешка

    6 1 Отговор
    Анелия Ставрева- учителКА в СОУ“Княз Борис Първи“- Асеновград.
  • 16 Васил

    5 16 Отговор
    Оставете училищата да работят нали това е целта на диктатора заразата да циркулира свободно и да се всява паника и страх това са похватите на ГЕРБ. Вече учителите ще влизат в клас в едната си ръка държейки некролог.
  • 17 цербер

    19 2 Отговор
    Когато моите учители ми преподаваха науките,нямаше преносими компютри и екраните на мониторите бяха черно-бели. Карахме на диско музика с касетофони. Дискотеките бяха пълни,забавляхме се и танцувахме. Всичко беше ток и жици. А сега е трагедия,пълна трагедия.
  • 18 Нели

    7 1 Отговор
    Може да бъде конфликтна личност и добрият човек. Когато вижда, че го правят на наивен, той трябва да защити името, правата си и т н. Радвам се от сърце на успехите на малко учители, когато са заслужени, по честен начин с личния си труд и пример. Успехи и пари спечелени по долен и подъл начин презира.
  • 19 завод

    11 1 Отговор
    Диско-ерата си беше много добра. Момичетата ходеха с бухнали прически-накъдрени или на "сасон", със златисти чорапогащници,къси поли и с високи токчета. Гледаш ц.....,баджаци,но не пипаш,защото ще ядеш бой. Държиш мадамата само за ръката,изпращаш си я и се прибираш. Някоя целувчица по бузките и толкоз. Асерехе.
  • 20 случаен

    11 2 Отговор
    тука не е лексикон бе пичове, коментирайте статията и неща свързани с нея, какво било, що било, каквото и да е било, няма да се върне
  • 21 Баба Марта

    14 6 Отговор
    За да бъдеш ИСТИНСКИ лекар и учител трябва кураж, достойнство и висока нравственост! Във времена на бури те трябва да са стълбът на обществото! Уви.....
  • 22 Учител по физическо

    12 6 Отговор
    Теърдо съм за дистанционно обучение ! Заплатата вече я опраиха...

    Коментиран от #66

  • 23 Варна

    17 6 Отговор
    Защо не напуснат?
    Или да си стоим вкъщи и заплата и осигуровките да вървят е най-добре?
    Аз ако искам да работя от вкъщи ще ме изгонят от работа.
    Ако стоя с детето вкъщи и не работя и не плащам данъци , от къде ще дойде заплатата на учителя?
  • 24 Ники

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Даскала":

    Бутаме ги защото сме работещи хора.
    Ако спрем всички да работи и учим онлайн , кой ще плаща заплатите на учителите?
  • 25 Жоро

    14 11 Отговор

    До коментар #6 от "Галфон":

    Като ги е страх даскалите да преподават тогава да им се намали заплатата 50%

    Коментиран от #29

  • 26 Матей

    8 4 Отговор
    Защо бе,вий у ред ли сте!?Каккъв кувет,какъв мУвед?Има грип и го пишат К-19,ТОЛКОВА ЛИ НЕ РАЗБИРАТЕ,или така ви отърва.Да си карате ваканция в къщи,платена,а учениците да затъпяват.А навремето как се учеше,стопяваха ни лагерите със зубрене,на мен бяха ми забранили да чета книги,за да зубря нон-стоп.А сега има КВИК-чат на маймуница.
  • 27 Ползват личен домашен нет

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    коя друга професия си носи нужните консумативи от вкъщи

    Коментиран от #33

  • 28 БРЦК

    11 4 Отговор
    Мързела ги мъчи и даскалите . Преминават он лайн заплатата с 50 процента надолу работят от къщи . Пък часовете са по 30 мин. .

    Коментиран от #34

  • 29 Що пък 50%,

    2 7 Отговор

    До коментар #25 от "Жоро":

    За нищо работа е Без заплата, но он-лайн обучението си е повече от реално, че и си плащат нета, в полза на държавата

    Коментиран от #32

  • 30 Защо с ултиматум?

    11 7 Отговор
    Ако така кажат и работещите в аптеки,хран.магазини,банки,моб. оператори и всички, които работят с клиенти какво ще стане?
    Можем ли да си останем всички в къщи да си гледаме и учим децата?
    Кой ще работи, кой ще плаща данъци т.е. и учителските заплати.
    Как част от тези учители продължават да дават присъствено частни уроци, които стават все повече,защото децата знаят все по- малко.
    Дайте възможност за избор и на родителите, който иска за детето си онлайн обучение, така да е, който иска да си спре детето от градина негов избор.
    Но нека дадем избор и на останалите родители. Не можем да си останем всички в къщи,защото и нас няма кой да ни замества.

    Коментиран от #37

  • 31 БРЦК

    6 4 Отговор
    То в този случай може и без училища

    Коментиран от #36

  • 32 БРЦК

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Що пък 50%,":

    Ами добре нека в полза РОДУ .
  • 33 БРЦК

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ползват личен домашен нет":

    Ами да си спре нета . Той не го е пуснал заради лайн обучение . Ползва го 24 часа.

    Коментиран от #35

  • 34 30 мин са на линия

    6 7 Отговор

    До коментар #28 от "БРЦК":

    с ученици, а колко време преди това са отделили да поставят файлове за часовете, които споделят,проверка в системата на изпратени домашни, или това никой не го брои за нищо, и си плащат нета, и реално печатат тестове на хартия и мастило, които сами си плащат, а бАЙно

    Коментиран от #40

  • 35 Да спре да работи,

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "БРЦК":

    Тъй ли, злонко, личи си, имал си проблеми в училище

    Коментиран от #39

  • 36 А, без какво не може,

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "БРЦК":

    Без бармани и сервитьори, тъй ли, могат да работят дистанционно и го правят, преминаха веднага дистанционно, няма друга система, която успя да стартира, колкото и да плюят някои
  • 37 Кой те кара да си останеш вкъщи,

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "Защо с ултиматум?":

    Анкетират се родителите, все ще има недоволни, кой както си е реално, така е и дистанционно
  • 38 Въпрос към учителите

    8 1 Отговор
    Медицински работник съм. Имам две деца едното в детска градина, другото в начален курс на обучение.
    Къде да си гледам и уча децата - в болницата ли? Или в неплатен, който остане на работа да му мисли,а пък който е болен още повече!

    Коментиран от #43

  • 39 БРЦК

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Да спре да работи,":

    Имам юридическо образование след което икономика и управление на промишленоста и то в истинското време и училилище където няма тестове и он лайн а четене и изпитване
  • 40 БРЦК

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "30 мин са на линия":

    Говориш глупости . Резултатите от образованието са катаснрофални . Самите учетели не познават материала който преподават . На тестовете верни отговори задраскани като грешни

    Коментиран от #45

  • 41 Време беше

    4 5 Отговор
    Сетиха се най накрая учителите! Отдавна трябваше да има общонационална стачка! Откъде накъде да си жертват живота заради ковидиоти сеещи масова зараза и МОН които ни приказват приказки от 1001 нощ че видите ли щели да спрат вирус заразяващ по въздуха с някакви парцали на лицето.

    Коментиран от #49

  • 42 Готово

    7 3 Отговор
    Но щом ще си стоите вкъщи няма да получавате заплати, в противен случай ще киснете по цял по заведенията.

    Коментиран от #47

  • 43 Аман

    5 4 Отговор

    До коментар #38 от "Въпрос към учителите":

    Училището не ти е забавачница. Едното ти дете ще гледа другото в къщи. Достатъчно са големи без да им висиш на главата по цял ден. Аман то такива "родители" с разглезените ви деца ....

    Коментиран от #48

  • 44 Време е

    9 3 Отговор
    5 милиона българи да ревнем, че искаме да "работим" онлайн и държавата да ни плаща по 1500 лв на месец докато ние обикаляме моловете! Като не им харесва на учителите да напуснат, ама никъде другаде няма получават хилядарки за клатене на крака и платени отпуски 4 месеца в годината, да не говорим, че познават материала, който преподават колкото и учениците си.

    Коментиран от #52, #58, #62

  • 45 Кой колкото е прав,

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "БРЦК":

    Толкова да е жив, кое е глупост, кое?
  • 46 8484

    10 1 Отговор
    Учителството е призвание. Или го носиш в душата си, или напускай.
  • 47 Не ви е ясно

    6 6 Отговор

    До коментар #42 от "Готово":

    Онлайн обучението изисква ПОВЕЧЕ подготовка, не е "стоене вкъщи". Но явно си неграмотен и нито си имал онлайн нито имаш интелигентността да си представиш каква подготовка изисква един онлайн урок. Аз съм водил онлайн и знам ....

    Коментиран от #50, #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ами, не смеят да ги пуснат

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Време беше":

    Дистанционно заради такива плювачи като БРЦК, мързи ги, не работят, то дистанционното не било работа, а всъщност най-добре си стартираха дистанционно и даже си е ефективно, които си учат и реално ефективно.Тези, които не учат и реалната форма не е добра.Да не стане, тъй че нито ще е реално, нито дистанционно, ако още малко се забавят, може да стане неспасяемо
  • 50 Готово

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "Не ви е ясно":

    Да бе да:)))) Април месец бях свидетел всеки ден в кафенето как се провеждаше онлайн обучението - на едната маса учителите си пият кафето, на другата учениците жулят водка. Явно и ти от тези, които искат да лежат по гръб, но да получават заплати.

    Коментиран от #54

  • 51 Прав си

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Не ви е ясно":

    много подготовка изисква:трябва да се организират, да изберат заведение, да се наконтят, абе хич не е лесно да ти кажа, пък ако решат и моловете да обиколят не ми се мисли:Д
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 тъпи мисирки

    6 4 Отговор
    всички да ходат на борсата, алчни мързеливи леваци. това не са учители - не и истински такива!
  • 54 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Готово":

    И грам хабер си нямаш. Видял някой си в някакво кафене. 1 случай на 1000 работещи. Простата нелицеприеятна истина е че такива като тебе натискат за присъствено обучение понеже искаш учителите да те оттърват от децата ти. Страшен пример на "родител". Върви ви ти преподавай в инкубатор на Ковид и ни покажи как "трябва да се преподава". Просто няма да стане ...
  • 55 Родители ли

    2 2 Отговор
    А пък да не говорим какви "родители" са тези които настояват децата им да ходят в развъдници на вируса понеже просто искат да се оттърват от тях през деня! Същите тези деца могат и най вероятно ще донесат вирусът вкъщи и баба и дядо ще го отнесат. Но за тези "родители" това няма значение, важното е децата да не са тяхна грижа.
  • 56 джовани питачо

    2 1 Отговор
    А първокласниците, като как ще ги ограмотите дистанционно, особенно училищата с преобладаващо опушени тигани. Те родителите им не могат да четат и пишат, компютър не са виждали в живота си и как ще помагат на децата си.

    Коментиран от #60

  • 57 Онлай учител

    3 2 Отговор
    Тези които плещят че онлайн обучението не "било работене", ами вземете вие да направите дори и 30 минути онлайн урок. Като почнете да мънкате, учениците ще ви спукат с гаври. Нещо за което си нямате и представа как работи, все ви е до колене.
  • 58 Има свободни места за учители,

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Време е":

    Заповядай, да усетиш от "клатенето", ясно проблем е заплатата
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Айде по полека

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "джовани питачо":

    А смяташ ли че такива случаи се "ограмотяват" по добре в класната стая? Заради такива трябва учители да умират от вируса ли? Или защото на такива като тебе така ви е по удобно да ви оттърват от децата ви?
  • 61 Петрова

    2 1 Отговор
    Децата в детските ясли и градини имат някаква неразгадана интоиция. Питайте тях. Питайте мед. сестри, учителки, пом. възпитателки, кух. раб. и всички работещи в детско здравеопазване. Те имат опит от 1юни да работят, грижат, гледат и възпитават децата, докато другите учители,, справедливо,, почиваха по родното черниморие и не само. Спекулации със страх и постоянно набиване в съзнанието на родителите, че децата са инкубатор на зарази е главното им оръжие за изкривена та им представа за учители. Търсите само оправдания за някакво, макар и съвсем необосновано, нелогично звучащо като парадокс за,, доброто,, и,, здравето,, Не може и не бива да живеете,, скъпи,, учители слепешката защото това ,, онлайн,, може да нанесе непоправимо беди на младото поколение.

    Коментиран от #64, #72

  • 62 аскьоо

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Време е":

    Да беше учил бе каунь, да беше станал учител и сега да си клатиш карката и да вземаш 2555лв.и 99ст. заплата.
  • 63 Не сте дорасли

    3 2 Отговор
    Значи "модерния" българин по цял ден се възползва от онлайн технологии във Фейсбук, видео чатове като Скайп, Вайбър но щом стане дума за обучение си показва колко си е изостанал. Видите ли било нужно децата и учителят да са в една и съща стая ????? Онлайн обучението има онлайн учебник, домашни, изпити, и виртуална бяла дъска на която може да се пише. Подготвянето на материала изисква много повече време от просто да отидеш в класната стая и да отвориш учебника. За качествено онлайн обучение даже трябва да плащат повече. Аз работя в САЩ и повечето курсове са онлайн без никакъв проблем. Но в БГ явно не сте дорасли.

    Коментиран от #65

  • 64 Иванова

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Петрова":

    Какви "спекулации" те гонят ма Петерова? Учители умират от Ковид един след друг и това е ФАКТ отдавна извън сферата на "спекулациите". За такива като тебе е без значение че ненужно умират хора, били те и учители. Просто те мързи да си гледаш децата нали Петрова? Искаш някой да те оттърве от тях.

    Коментиран от #70

  • 65 спя с учителка

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Не сте дорасли":

    "Онлайн обучението има онлайн учебник, домашни, изпити"- това тук на практика го няма. Никое от издателствата на учебници няма подготвени уроци за онлайн обучение. Има някакви частични онлайн уроци, но те са по-скоро за подпомагане на уроците за нормално обучение. Учителят трябва сам да си подготвя онлайн уроците, което наистина отнема много повече време, което никой не оценява. Защото стоенето до 1:00 ч през нощта никой не го заплаща.

    Коментиран от #69

  • 66 Venturа

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Учител по физическо":

    Точно. Ама да им намалят възнагражденията с 50%,и да видиме, каква песен ще запеят! Армия от държавни кибици.
  • 67 Петрова

    2 1 Отговор
    Всички тези похвати обаче притежават особеността да се обърнат точно срещу автора... Иванова. Тарикатите бързо се разпознават в процеса на труда-особено физическия. Там те трудно виреят,докато в умсвеният труд имат възможност да се замаскират умело и да се покажат за нещо повече, отколкото са. Следват само своя интерес,, Келепир,, казано по байганювски е дистанционното обучение особено в професионални гимназии.

    Коментиран от #71

  • 68 Как тъй обобщаваш, нима не работят, а

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Миле":

    Миле или ти не си миле, ти си шиле
  • 69 Тия плювачи не ги интересува,

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "спя с учителка":

    Завиждат, че може да се работи он лайн, а на тях им хлопват кепенците, а как се подготвя видеоурок в неделя в 22ч.за 16 март, когато Teams още не стартира и качен в you tube, не ги интересува, завиждат на заплатката
  • 70 ЖЪЛТОПАВЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "Иванова":

    госпожо моите уважения..не умират само учители...всички било то чистачи или професори умират..а това дали обучението да е онлайн или не...е казус и то сложен....
  • 71 ПЕТРА

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Петрова":

    Такива родители отглеждат индивиди, разхождащи се до училище с цел да се забавляват, ако не успяват да научат, виновен е даскала, че не им е обяснил, а да се досетят, че толкова си могат, такава им направата, ааа...неее
  • 72 Родила си го недоправено,

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Петрова":

    И никой не ти е виновен, ясна е работата
  • 73 ТЪПИ КАЛИНКИ

    2 0 Отговор
    КАТО НЕ ИМ СЕ БАЧКА ИЛИ ГИ Е "СТРАХ" ДА БЯГАТ НА БОРСАТА! КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове