Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 18:09 4 891 42

Тома Биков: Не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката

  • водна криза-
  • тома биков-
  • емил димитров - ревизоро-
  • екология

Крайно притеснен съм от адекватността на действията на министъра на екологията, посочи депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката - 1
Снимка: Архив

Защо той дойде в парламента, за мен остава неясно и до момента. Аз съм крайно притеснен от адекватността на действията на този министър. Изразявам моето лично мнение. След всичко това, което каза, не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката.
Това заяви депутатът Тома Биков пред "България он еър"

Повод за атаката му срещу Ревизоро са изразените пред парламента в края на миналата седмица опасения от екоминистъра за суша и водна криза за земеделците. Биков е учуден, че Димитров не е подал оставка след изявлението му в Народното събрание.

„Според мен случаят с изказването на Емил Димитров в парламента, е преекспонирана ситуация. Не можах да разбера, защо той дойде в залата. Останах учуден от неговото искане“.

„А то е към българското Народно събрание, всяка група да му даде по двама депутати, на които той да обясни какво се случва. Ако един министър идва в парламента, той или трябва да предложи законопроект, или да си подаде оставката, или да дойде на парламентарен контрол, допълни той.

Всички тези обвинения той можеше да ги каже на пресконференция в Министерството на околната среда. Моето несъгласие с него не отменя водния проблем в България. Този проблем изисква дългосрочни усилия, не може да бъде решен за един мандат. Там е важно да има последователна политика. Прекалено важен въпрос е, за да бъде използван по такъв атрактивен начин, посочи Биков.

Ако е толкова притеснен, можеше да потърси министър-председателя, защото той може да му помогне, не парламентът, в тази конкретна ситуация. Координацията би трябвало да се осъществи на ниво изпълнителна власт, а не на ниво парламент, без ясно искане към депутатите.

Аз, като депутат, питам г-н Димитров, с какво мога да му бъда полезен на него? Един доста по-компетентен човек е председателят на комисията – това е Ивелина Василева, министър в предишния мандат. Подобно поведение за мен е абсолютно необяснимо. Досега не сме имали сигнали от негова страна за такъв тип проблеми.

Съжалявам, че Ивелина Василева не е начело на това министерство! Това е мое лично мнение.

Относно проблема с водата. Ние имаме амортизирана мрежа. Инвестицията на държавата трябва да бъде около 10-12 милиарда. Това означава, че трудно ще се случи бързо.

Относно критиката от страна на президента Румен Радев за мерките срещу коронавируса, Тома Биков каза: „Каква е неговата позиция? Той е „за“ затварянето или „против“? Не можах да разбера. Той казва „спазвайте мерките“. Ние казваме същото. Една година той няма позиция, освен пазете дистанция. Преди това казваше, че вирусът на Шипка бил един, пък в София – друг. Шеги и закачки. А тази криза е изключително сериозна в цяла Европа.

През лятото беше направена реорганизация на системата. Това, че имаме COVID-отделения е реорганизация. Никоя здравна система не бе готова за тази пандемия. Винаги сме предупреждавали, че ще има втора вълна.

Тази теза през лятото беше доста непопулярна. Тогава имаше друг дневен ред на обществото. Например президентът искаше в този момент да не говорим за коронавируса, а за предстоящите избори, да нямаме бюджет и да нямаме мерки. В този момент щеше да се случва точно това. Щяхме да ходим на избори, може би щяха да бъдат отложени заради ситуацията“, допълни депутатът от ГЕРБ.

Относно критиките на президента към Бюджет 2021, Тома Биков заяви, че „можехме да направим бюджет, който да ореже всички разходи. Ние не влязохме в капана на един индоктриниран подход – да действаме в лоши времена така, както действаме в добри. Досега ни обвиняваха, че оставяме излишък в бюджета. Ако бяхме изпълнили алтернативните бюджети на БСП, нямаше да имаме възможност нито да вземем заем на толкова ниска лихва, нито щяхме да имаме резерв за справяне със сегашната ситуация“, категоричен е Тома Биков.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    29 1 Отговор
    Кой?Певеца ли?

    Коментиран от #18

  • 2 Щото и той е маймуна бе

    53 6 Отговор
    Като тебе Бикуф

    Коментиран от #39

  • 3 Последния Софиянец

    70 3 Отговор
    На Ревизоро не му се лежи в затвора с Биков.Затова.

    Коментиран от #14

  • 4 отврат

    64 7 Отговор
    малеее ... и той идиот се изявява отново ... ама и ти трябва да си дадеш оставката и цялата Ви крадлива сган също ... и след това, както е редно при бай Ставри вкупом

    Коментиран от #11

  • 5 München

    49 5 Отговор
    Еееееей ГЬОНСУРАТ, как се поглеждаш в огледалото, бе ИБРИКЧИЯ? ( За значението на думите написани с главни букви, можете да прочетете в тълковен речник).
  • 6 Рювизора

    25 2 Отговор
    А не първо басо с шкафче
  • 7 И той

    34 5 Отговор
    нагъл като теб ! За доживотни сте , безродни същества !
  • 8 Дедо

    28 4 Отговор
    Щом басо не си дава оставката всички ще прайм квот знайм
  • 9 Кравоф

    28 3 Отговор
    А ти защо си Г поза на една "карикатура на диктаор" , както сам го определи преди да му седнеш в скута?
  • 10 !!!?

    6 18 Отговор
    "Водният" министър е като Фигуранта - костататор и дим да го няма за да не носи отговорност ! Такива са мерзавците - нищо не правят, а другите са виновни !!!?
  • 11 С правата лопата като ги погнем...

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "отврат":

    Малий...
  • 12 Ревизоро

    19 1 Отговор
    разбра шайката.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 3 Отговор
    ЕМИЛ ДИМИТРОВ ревизоро е бивша от сик мутра
    а мутра кръв повръща пари не връща а като е амортизирана ВИК защо толкова години правителството нищо не направи къде потънаха парите от външния дълг а изтегления кредит у нас мафията си има ДЪРЖАВА примери секат се дървета внасяме гориме ИТАЛИЯНСКИ БОКЛУЦИ шепа олигарси капиталисти яхнаха БЪЛГАРИЯ и искат да довършат унищожат НАРОДА но всичко се връща
    дами и господа управници ще
    дойде видов ден завас
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Еебаси депутатина! ВЪРНИ ЗАПЛАТИТЕ!

    26 6 Отговор
    А БЕ ТОЯ ВООЛ ТОВА НЕ РАЗБЕАЛ, ОНОВА НЕ РАЗБРАЛ - ЗА КАКВО ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ТОВА ГООВЕДО?
  • 16 софия доган

    18 4 Отговор
    а бе кукловод я се разкарай о т противният си сурат
  • 17 що що

    13 2 Отговор
    щото требе да стане танцьорче пак ,бе .па там леб нема

    томчо ,томчо и портиер не става от тебе
  • 18 Хай БИК ОФФ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Иван Гешев, още не е упълномощен , да го арестува , първо трябва ДПС , да изгони ГЕРБ, от Парламента по възможно , най-гнусния начин.Ревизоро е подходящ лакей ,за случая.
    После, ще се разправи с останалата Хунта.
    "Ние сме с ръкавички, контролираме ви всички, дайте ни парите
    и заметете следите ".

    Из мемоарите, на един политически затворник през Комунизма!

    Коментиран от #26

  • 19 О хо хо

    14 1 Отговор
    ЕДНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ БЕШЕ ДОСТАТЪЧНА, ЗА ДА СИ ВЪРЖЕ Г.А.ЩИТЕ РЕВИЗОРО.
  • 20 Коментатор

    13 2 Отговор
    Темата се коментира от Е. Димитров от може би три месеца, но явно никой не го чува и затова се изказа отново в НС. Биков е достатъчно нагъл и напада министър, който алармира за сериозен проблем. Нека г-н Биков да каже какво реално е направено по проблема, освен молитвите за дъжд от ГЕРБ. Проблемът не е преекспониран, защото може Бургас, Слънчев бряг и други морски градове да останат без вода през лятото. Биков вместо да дрънка глупости да се присети за Перник...

    Коментиран от #27

  • 21 Venturа

    19 1 Отговор
    Значи, който Ви критикува, да си подаде оставката! А ми и народа масово Ви критикува и иска оставката Ви, ама не ная давате! Запъналисте се, като магаре на мост.
  • 22 То и Ний са чудим

    13 0 Отговор
    Как още не си сменил пола, но така чудесата са безкрайни.
  • 23 истина е

    18 0 Отговор
    Всички около тиквата сте абсолютни боклуци БИКУВ !
  • 24 Hoho Boho

    12 1 Отговор
    "Ако е толкова притеснен, можеше да потърси министър-председателя, защото той може да му помогне, ..."

    "От януари МОСВ пише 10 пъти отчети, графици,
    10 пъти пращаме информация и до Министерския съвет,/.../
    каза министърът /Емил Димитров/."
  • 25 chi

    6 1 Отговор
    А аз незнам тебе защо те показват?
  • 26 Hoho Boho

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хай БИК ОФФ":

    Кой трябва да упълномощи Иван Гешефт?
    Той не е ли главен прокурор или това е съвпадение на имената и говориш за някой наемник...
  • 27 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Коментатор":

    ...и като допълнение,ревизоро НЯМА ПРАВО!!!!!!!!да си назначава заместниците!!!!!!!!И няма как да изгони гаднярите,назначени от тиквата....После имаше новина,, Борисов ОСВОБОДИ...../НАЗНАЧИ.....!!!!А то кравата/бик е естествено да не знае....
  • 28 Тома Биков

    9 5 Отговор
    Прави ти чест за куража!
    Няма никаква криза за вода, има театро и цирк пред премиера, медиите и народа, за да се извършат грабежи за стотици милиони,от язовири, боклуци и подобни. дори и ти се усети че ви прави на мамуни. Добре е да го спрете тоя болен от алчност и глупост некомпетентен човечец. Преди време писах че като шеф митниците се опита да води подобна политика, но нали разбираш че такъв аматьор и селски бек е като закуска за фирми от ранга на лукойл, шел и подобни ( щото ако бяха наще фирми само те са страхливи продажници). Хайде подкарайте я от този и чистете наред

    Коментиран от #42

  • 29 Фани единя

    7 0 Отговор
    Удари другия
  • 30 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    Напролет Тома Биков ще отговаря за водната криза.
    Вече е информиран. Нека да реши проблема.
  • 31 Ганчо

    4 4 Отговор
    Бойко търпи, търпи, ама като му се качат на главата като този емил димитров, гешеф и подобни почва да чисти наред, щото той си мисли за народа а тия са пр сета искат да изсмучат всичко, нагли са

    Коментиран от #41

  • 32 гост

    5 0 Отговор
    Буклучара на чекмеджара!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 РЕВИЗОРО Е ПО -УМЕН

    3 2 Отговор
    ЗАТОВА ПИЧ. НЕ СЕ ЛИ СЕЩАШ.

    Коментиран от #37

  • 35 ПЕТКОВ

    5 1 Отговор
    ЕЙ ТОМИ ТОМИ ТА ТИ СИ АКТЬОР А НЕ ПОЛИТИК И НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА, ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ СИ ПОСТАВЕН КАТО КУЧЕ В ПАРЛАМЕНТА САМО ДА ЛАЕШ И НАКРАЯ ШУТ КАТО ВСИЧКИ ТВОИ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ ОТ ГЕРБ. ПРАВИЛНО РЕВИЗОРО СЕ ОБРЪЩА КЪМ ПАРЛАМЕНТА А НЕ КЪМ БОРИСОВ ЗАЩОТО ТОЙ РАЗБИРА САМО ОТ АСФАЛТ И МАГИСТРАЛИ АКО ЗНАЕ И ОТ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ВЗЕМА В ЕВРО И ЗЛАТНИ КЮЛЧЕТА.
  • 36 ФИНЦИ

    2 1 Отговор
    мищото си проззззз бе биков що
  • 37 Прост

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "РЕВИЗОРО Е ПО -УМЕН":

    Коментар за по ст човек, ако беше за друг щях да се замисля, но за тоя, хм смешно е
  • 38 ха ха

    4 3 Отговор
    Браво, Биков!!! Изритайте го тоя търтей от там.

    Коментиран от #40

  • 39 Текумзе

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Щото и той е маймуна бе":

    Ами да. Що ще у парламента министера бе Биков. Щото сме парламентарна република бе Бикиев. И когато проблема е такъв Голям и Важен, то Парламента трябва да вмени на МП да вземе мерки бе Бичкиев. Ама нали сте се подбрали все хайка подлизачи и угодници всеки глас за тревога не го разбирате бе Ибрикчиев
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Баце

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ганчо":

    Много търпим...вече у гардероба слагам
  • 42 Баце

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Тома Биков":

    Бе голем куражлия бе. Що не оди до язовира да види. Щото тоя маймун Ревизоро е прав. Няма вода. Отива у ВЕЦ на Шиши и хидроинженерина
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове