Last news in Fakti

4 Декември, 2020 11:40 3 065 18

Лекар за българската ваксина срещу COVID-19: Хвалят "Нероден Петко"

  • българска ваксина-
  • ваксини-
  • д-р стефан митев

Няма го, но си го хвалим, защото е наше

Лекар за българската ваксина срещу COVID-19: Хвалят "Нероден Петко" - 1
Снимка: БГНЕС

Някои лекари, които не са влизали в болница от 20 години, както и някои водещи от национални телевизии трябва да осъзнаят, че новите ваксини НЕ са одобрени по бързата процедура. Одобрени са по стандартната процедура, след провеждане на клинични изпитвания в 3 фази и оценка на постигнатите резултати от съответните регулаторни агенции.

Това пише в социалната мрежа Facebook гастроентерологът д-р Стефан Митев. Ето как продължава мисълта си той:

"Процесът е сложен за разбиране от широката публика, затова трябва да се канят специалисти, работещи в сферата на клинични изпитвания, а не научни ренегати, чието мнение не е подкрепено от официалните данни.

Сроковете са съкратени спрямо минали ваксини заради изключително бързото създаване на прототип. Развитието на биотехнологиите сега ни го позволява. Преди години не сме можели да си позволим този лукс, но сега можем. Създаването на прототип за някои от новите ваксини става буквално за седмица. За съпоставка, "българската" ваксина все още няма прототип, въпреки че някои професори (но нелекари) я превъзнасят. Това е нещо като хвалене на "нероден Петко". Няма го, но си го хвалим, защото е наше.

Явно някои лекари и телевизионни водещи дълбоко не разбират концепцията за отношение полза/риск. За водещите е простимо, за лекарите - не."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    5 14 Отговор
    Чорбанов, чу ли...?
  • 2 Патето яки

    16 0 Отговор
    Големите корпорации не си дават големия бизнес.
  • 3 Ганьо

    5 1 Отговор
    Еее уж сме открили компютъра, сега и ваксина ако открием всеки ще ни целува двете ръце- сега само едната...
  • 4 ТаУмВзе

    18 5 Отговор
    Колкото за спин има ваксина, толкова и за Ковид ще има. Генните малформации от уж ваксината не са известни. Тая ваксина и на плъхове не е тестовата, направо на Робите. Менгеле е лайк. Като извод. Следващото биологично оръжие ще мутира спрямо ваксината. Чудно е!
  • 5 3,14К

    19 0 Отговор
    А гасстроентронологът какво разбира от ваксини?
  • 6 Крис51

    17 1 Отговор
    Не виждам многоуважаемият лекар да казва каквото и да било за съвсем оправданите съмнения на множество учени, в това число медици, по света относно факта, че ваксината не е прилагана върху рискови групи, а само върху здрави хора. За мен доц. Чорбанов е този, който говори най-смислено и задава най-разумните въпроси. Ако няма такива гласове, отстрани изглежда, че приличаме на овце, които в екстаз се тълпят да ги заведат към заколение. Може да е съвсем добра ваксината, която се появи първа и която явно ще внасяме, просто няма достатъчно данни за нейната безопасност при масово приложение.
  • 7 Перо

    24 2 Отговор
    Самият факт,че се иска имунитет за съдебно преследване,говори за сигурността и безвредността на ваксината. Нали съвременните биотехнологии, давали възможност за 1 седмица да се направи ваксина,съкращаваща дългогодишните степени на изпитания!Защо тогава се бяга от отговорност?
  • 8 Любопитко

    7 2 Отговор
    Защо мога да си купя руска лада, а не мога руска ваксина срещу ковид? Просто питам.
  • 9 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    14 3 Отговор
    Днес няма да можем да излезем извън страната, след година от града, а след две от дома си 🙂Трябва да има съд и затвор за всички от премиер до последния санитар участващи в престъпната измама " корона вирус " с цел финансово облагодетелствуване ! Измама която причини смъртта на хиляди не лекувани хронично болни , хора с високо кръвно и диабет , раково болни , хора които нямаха възможността да продължат нормалната профилактика на заболяването си , което обичайно се нуждае от периодични медицински грижи ! Съд , за това ,че на стотици хиляди българи им беше отнета възможността да се трудят и бяха обречени на финансови фалити , глад и мизерия ! Съд за отнемане на най-ценната придобивка на съвременният човек , правото да се придвижва свободно , а бе заставен да стой без присъда в домашен затвор , заради един безвреден вирус , който никого не е убил !

    Коментиран от #18

  • 10 Тоя виден

    8 2 Отговор
    клиницист, ще бъде ли така добър да сподели с “широката аудитория", какво се е случило с опитните животни при втората апликация на “ваксината"?! Аз ще му кажа, за да не се мъчи. Изпукали са до крак от развиващата се цитокинова “буря". Това е за “ваксината“, която се опитват да ни пробутат тук. За другите “проблеми“ ми е прекалено дълго да обяснявам.
  • 11 the truth

    4 1 Отговор
    Бе то и Хитлер е казвал на евреите, че ги праща за къпане под душа, а то било обгазяване от душа. Нали и той им е казвал, че в лагерите ще работят??? Ама дали това, което им е казал, е било точно обратното, на това, което е казал? Така и с тая ваксина убиец.
  • 12 старото

    4 0 Отговор
    по правилното е"ХВАЛЯТ РОДЕН ПЕТКО !нашата ваксина съвсем не е за подценяване според европейските специалисти!
  • 13 Хвалят или не

    1 1 Отговор
    от БАН усвоиха 21000000 лева така,че едва ли им пука кой какво говори.
  • 14 един от многото

    5 0 Отговор
    Нашата ваксина е от натурални продукти и съдържа: "Чам сакъз , волска пикоч , жълта пръст , от бухал плюнка от стар кенеф паяжина , от поп сълза и от партиен секретар пот". Има и още две съставки ама ако ги пиша модераторчето ще ме драсне!
  • 15 СусБе

    2 0 Отговор
    Мнoгo бaби - кeлявo дeтe!
    Иcкaм си вaкcинa прoизвeдeнa в Бългaрия. Бъдeтe cигурни чe aмeрикaнcкaтa e пoмия - гoвoрeшe ce зa 92% eфeктивност a cлeд тoвa до 70% и нaкрaя билa зa три мeceцa и пocлe пaк... Кaквo щe ни зoмбирaтe ли дa тичaмe c изплeзeни eзици и да ви играем по свирката. Пo-дoбрe руcкa вaкcинa oткoлкoтo крaвaрcкa - aкo нe ми дocтaвитe щe идa в Руcия... и мoжe и дa нe ce върнa a щe изтeгля жeнa и дeцa!
  • 16 Дълбоко виждащ

    3 0 Отговор
    Напротив,по скоро бг ваксината от англосаксонската помия!!Освен,че се срещнах и почти разделил с Нещото,няма да се ваксинирам,както и другите около мен!за Дъщеря ми и семейството и не знам Тя е Хабилитиран лекар от Германия и ще Решат с мъжът и.само си помислетеваксина на минус70градуса.......досега такава не е......дано сте от Здравите!
  • 17 Прав е

    0 0 Отговор
    доктора: За водещите прости мо.
  • 18 е х о

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО":

    Че , КОЙ ще ги съди ??? Може би , да има ШУМЕН процес , но присъди НЯМА да се издават !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове