Last news in Fakti

10 Декември, 2020 21:19 9 533 105

Млада лекарка от Бургас отказа да лекува пациенти с COVID, ето какво ѝ се случи

  • лекарка-
  • отказ-
  • лечение-
  • covid-
  • дюрия иляз

Лекарят, който е в нарушение на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е д-р Дюрия Иляз – кардиолог

Млада лекарка от Бургас отказа да лекува пациенти с COVID, ето какво ѝ се случи - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Първото дисциплинарно уволнение на лекар, заради отказ да преглежда болни с COVID-19 ще стане факт в УМБАЛ „Дева Мария” в Бургас.

Лекарят, който е в нарушение на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е д-р Дюрия Иляз – кардиолог, пише Флагман.бг, позовавайки се на служители на университетската болница, с които през последния месец д-р Иляз била в постоянни конфликти.

„Колегата е постъпила на работа при нас преди два месеца, имахме достатъчно случаи със заболели от коронавирус, в национален мащаб епидемията вече се разгаряше. Няма как тя да не е била наясно, че ще се налага да работи с пациенти с такава диагноза”, възмущават се лекари и медицински сестри от болницата.

„Няма да коментирам тази тема”, заяви категорично д-р Иляз по телефона, а след секунда-две колебание добави, че не може да говори, защото шофира, след което затвори телефона си.

Днес тя не е дошла на работа.

Колегите ѝ твърдят, че още при първата необходимост от кардиологична консултация на болен с коронавирус, д-р Иляз категорично отказала да влезе в отделението и да свърши работата си. Впоследствие спряла изобщо да ходи на работа, без да дава обяснения на екипа.

От ръководството на УМБАЛ „Дева Мария” потвърдиха информацията и заявиха, че заради „системни нарушения на трудовата дисциплина и неявяване на работа д-р Иляз е в процедура по дисциплинарно уволнение”.

"В тежката ситуация да абдикираш от задълженията си да лекуваш, за нас е недопустимо, защото носим първо отговорност към живота на пациентите, след това нашата професия е и средство за прехрана", заявиха от ръководството.

Случаят с кардиолога д-р Иляз е прецедент за болницата. До този момент всички лекари, медицински сестри и санитари с готовност и желание участват в битката с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекарке

    79 16 Отговор
    смени си професията !

    Коментиран от #42, #95, #97, #98, #103

  • 2 Тая поне е

    93 17 Отговор
    Откровена и не се преструва. Другите загрижени лекуват по телефона, ако въобще го дигнат. Добре,че още има и читави лекари.

    Коментиран от #7

  • 3 Папая

    72 16 Отговор
    Явно е от психираните ковидзомбита. Правилно са я уволнили, сега ще може да си стои в къщи и да се крие от вируса.
  • 4 резидент

    46 7 Отговор
    доката не получим информация от два независими източника,не можем да кажем точно какво става
  • 5 Hoho Boho

    41 9 Отговор
    Не им е лесно на лекарите.

    Коментиран от #8, #99

  • 6 Азис

    31 17 Отговор
    Наште турси корона не лекуват, страх ги да не забременеят.. случайно кат минават покрай болните, то и отзад фаштало и оторед винаги ха

    Коментиран от #9, #34

  • 7 Лекарската

    62 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тая поне е":

    професия трябва да е призвание! Това не е добър лекар! Това не е лекар! Това е точното! Учил си за подобни ситуации! Ако си преценил, че не е за теб, не ставай лекар! Ясно е, че от всяко дърво свирка не става, но ти си го взел това решение! След като си избрал професията и в добро и в лошо, трябва да помагаш!

    Коментиран от #35, #40

  • 8 Вярно е

    53 1 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    За това тази професия е призвание и не е за всеки, но парите убиват хуманността.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Яростен

    48 7 Отговор
    Такааа... а къде е законът за лекарите?! Чака ме го 32 години! Не отговаряш на лекарските стандарти и задължения - отнемане на дипломата и правата за практикуване, заплащане на цялото обучение по пазарни цени + обезщетение на пациента за нанесени щети.

    Коментиран от #94

  • 11 от благодарност

    54 8 Отговор
    Отказала е да лекува българи, защото българската държава я е изучила ! Дюрия Иляз

    Коментиран от #55

  • 12 Софиянецо

    37 8 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: До този момент всички лекари, медицински сестри и санитари с готовност и желание участват в битката с коронавируса."
    Това е извадка като от вестник "Работническо дело". Само липсва, че са комунисти.
  • 13 Додо

    49 2 Отговор
    Но когато се разболее въпросната,,лекарка"няма да има нищо против да я лекува друг лекар,който не се е отказал да изпълнява задълженията си ,нали?
  • 14 Банкя

    60 7 Отговор
    Няма бит без причина лекар. Тепърва ще ядат бой, защото ако нямаш ковид, но си болен от нещо не ти обръщат внимание и умираш на стилбите в или пред болницата. Има болни само в ковид отделенията, другите са празни. Браво на българите изведнъж се излекуваха от всички болести. При 1600 лв кл.пътека за ковид направо е златна мина. Аз мисля, че като завършат медицина задължително трябва да ги обвързват с договор към болница поне за 10 години.

    Коментиран от #31, #66

  • 15 Жоро

    21 23 Отговор
    Не може да я карат на сила да рискува живота си за да може някои политик да краде ако беше соца и Лозунгите които бяха тогава като дълг на всеки е да се грижи за народното здраве можеше да я съдят.

    Коментиран от #17, #23

  • 16 Врачанин

    38 2 Отговор
    Това е резултата когато мама и тати лекари накарат детето да учи медицина без да е влизало в болница през живота си. Но понеже всичко живо само за пари мисли и крайния резултат е на лице - умират хора пред болниците.
    Тази професия не е лъжица за всяка уста. Все повече ще зачестяват такива случаи !!!
  • 17 Не става

    24 3 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    въпрос за съдене! Има много професии в които се рискува живота! Никой не ти е виновен, ако ги избираш заради заплащането, с надеждата, да не ти се налага да си изпълняваш дълга! Това са професии, които не са за всеки! Когато не е за теб, нямаш право да я избираш, заради престиж или финанси!
  • 18 Hoho Boho

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянец":

    Защо?
    Написал си нещо много грозно!
  • 19 Реалност

    9 12 Отговор
    Аз пък така като е написана статията разбирам, че е била неудобна или е трябвало да се освободи място за наш човек, а тази глупост ме убеди напълно: "зaщoтo нocим първo oтгoвoрнocт към живoтa нa пaциeнтитe, cлeд тoвa нaшaтa прoфecия e и cрeдcтвo зa прeхрaнa", зaявихa oт ръкoвoдcтвoтo.
    Дo тoзи мoмeнт вcички лeкaри, мeдицинcки cecтри и caнитaри c гoтoвнocт и жeлaниe учacтвaт в биткaтa c кoрoнaвируca.
  • 20 Турска

    22 6 Отговор
    Работа, зела се е на сериозно, държавата изучила, донтор станала и вирнала носа познавам много такива от този етнос, неможе да се разчита на тях
  • 21 Бургазлия

    24 2 Отговор
    Уволнена е, защото не е ходила на работа. Подготвя си документите за Германия.
  • 22 Шайба

    17 19 Отговор
    Никъде в лекарската клетва не се казва,че си длъжен да рискуваш живота си заради пациента.Тука сме по католици и от Папата.Все пак докторът също е човек и има близки и семейство,за които да мисли и не е длъжен да ги подлага на риск от заразяване особно пък срещу смешните пари,които получава в БГ.Така,че никой доктор не е длъжен да ви лекува многоуважаеми.

    Коментиран от #27, #87

  • 23 Банкя

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    Още като е следвала е могла да прецени рисковете на професията. Те са били във всички отделения включително и на аутопсии в моргата. Лошото е че бъдещите лекари ги блазнят само парите от рушветите които сами си просят.

    Коментиран от #33

  • 24 Айше

    20 8 Отговор
    Да ходи да ниже тютюн... Тез за друго не стават. Искам си бай Тошо
  • 25 Hairi

    10 7 Отговор
    Да отиде на околовръсното на работа . Това не може да е човешка постъка. Да заплати цената на обучението си и ди и се отнеме провото да практикува най достойната професия ЛЕКАР.
  • 26 един от многото

    24 7 Отговор
    Не съдете предварително , за нещо което се пише. Искаме от лекарите , сестри и санитари съвестна работа , а когато те искаха адекватни заплати някой защити ли ги. Сега тези които се правеха , че няма проблем и лъжеха , че всичко е наред започнаха да уволняват и наказват. От колко време по площадите им искат оставката за "добрата работа" докарала ни до това дередже , но не само че няма оставки ами със зъби и нокти се мъчат да се задържат още два месеца с отлагане на изборите. А за неявяване на работа всеки е свидетел какво става в парламента. И това са хора които са се клели , че ще работят за благото на България и те не само не ходят на работа , но и когато са там не работят за България а за партиите си и за себе си. Така , че всеки гледа нещата от собствената си камбанария или минаре.

    Коментиран от #32

  • 27 hayri

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Шайба":

    Лекар е професия на която естеството и е да се занимава с болни, миньора е да копае под земята шофьора е да доставя стоки и последните две професии са по рискови и ниско платени но изпълняващите ги са си направили сметка когато са ги избрали.

    Коментиран от #71

  • 28 АБВ

    10 5 Отговор
    Обществото е много жестоко към хората с хуманни професии.Учителите бяха заставени да работят ,.рискувайки живота си.Никоя работа не може да те накара да подлагаш на голям риск живота сиТова не може да се плати!В ХИПОК РАСОВАТА клетва не се казва нищо за риска на живота.Прочете т е я..

    Коментиран от #88

  • 29 Перо

    10 1 Отговор
    С кой ще разстреля урода селянин- министър,издаващ неадекватни заповеди,причинили смъртта на много медици и пациенти от пълна некадърност,безотговорност,простотия,неорганизираност,професор от мутренския конвейр,разпоредил неспециалисти и необорудвани с техника и въздуховоди заведения да умъртвяват пациентите на стълбищата. Тук не се касае за клетва,а за държавни престъпници!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Недей

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Банкя":

    да мислиш драги, нямаш специалното оборудване необходимо за тази дейност.
    Но се се притеснявай, не си единственият от Банкя така.

    Коментиран от #53

  • 32 Никой не

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "един от многото":

    ги защити.
    Обаче не ги ли виждаш тулупите какво продължават да пишат тук.
    Като е лекар трябва да си рисукува живота и да ги лекува за без пари.
  • 33 Ей уникални

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Банкя":

    сте тия от Банкя бееее!
    А чекмедже имаш ли или си само т*п?

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тик

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "Лекарската":

    Някой сеща ли се,че лекарите рискуват освен своя живот,но и на семейството си?Децата им положили ли са Хипократова клетва да жертват живота си,за да могат други възрастни да ходят на купони?Чий живот е по-ценен?Такива въпроси някой задава ли си?Ако ти трябва да избираш между живота на децата си и на непознати,какъв избор ще направиш?Кофти отговор,нали?В кофти ситуация...

    Коментиран от #49, #85

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бачо Киро

    10 3 Отговор
    Е кво? На първо място носи отговорност към себе си и семейството си. За разлика от останалите не се прави на каквато не е. Аман от дрънкачи в ръководството ... Има абсолютното право да не иде на работа, както и те да я уволнят. Туй то. Останалото са глупости. Да вземат да платят на хората, които от март си чакат онея 1000 лева, вместо да се правят на интересни.
  • 38 Банкя

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ей уникални":

    Ти не си работил в болница затова не си наясно с нещата. За разлика от тебе съм работила като мед.сестра и имам поглед на нещата. Нашата завеждаща искаше на пациентите 50 лв все едно, че им иска 5 лв.,а за операция най малко 700 лв до към 1500 лв. При положение че имат направление за хоспитализация.

    Коментиран от #41, #43, #46

  • 39 Лост

    16 0 Отговор
    А защо не пишете на кого е болницата? Собственик Семир Абуселах -бивш депутат от ГЕРБ в 42 и 43 Н. Събрание.И колко лекари му избягаха.

    Коментиран от #105

  • 40 Бачо Киро

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Лекарската":

    Трябва ... Защо да трябва? Какво е това "трябва"? Кой си ти, че ще налагаш на когото и да било, че той трябвало видиш ли, да помага. И ти трябва да помагаш, ама гледаш от терасата сигурно. Всеки има абсолютното и неприкосновено право да решава за себе си. Не можеш да налагаш на никого да ходи и да се подлага на опасност. Туй да не ти е армията, шепа тикви да пращат млади глупаци където им скимне? Има право да откаже, те имат право да я уволнят. Туй то. Трябвало било ... То при такива като теб все трябва, ама другите, нали?

    Коментиран от #44

  • 41 Бачо Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Банкя":

    Е ти кво се правиш тук на света вода ненапита? Като си видяла такива неща що не снима 5-6 пъти с телефона и айде в прокуратурата? Ти пък си свидетел на престъплението и си го прикрила. Кво ми се правите на моралисти, като единствено тогава си си викала "ех, що не съм аз лекарка да вземам такива пари, ми съм само мед. сестра" ... Ако си искала да направиш нещо по въпроса, можела си. Само седите отстрани и давате акъл ...

    Коментиран от #45

  • 42 Лакар ли

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Лекарке":

    Това не е само в Бургас в Благевград е същото предполагам в цялата страна, изобщо какви са тия лекари???? ако ви е страх да бяхте станали сервитьорки !!!
  • 43 А като

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Банкя":

    медицинска сестра какви пари взимаш?
    По-малко от касиер в Лидл или повече?
    А завеждащата колко пари взима?
    Хем си работила в болница, хем не разбираш, че докато не им се уреди едно добро заплащане на доктори и сестри, никой няма да си гледа работата и е неква пълна глупост да се разчита на Хипократовата клетва.
    Чак сега се усетиха и започнаха да обещават някакви пари.
  • 44 Ами да

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Бачо Киро":

    трябва! Има професии които са призвание! Дали го разбираш или не, не ме вълнува! По твоята логика и пожарникаря ще е такъв като няма пожар, а като има...... да се оправят! Ами напънете ги тия глави! За това има професии призвание! Те не са за всеки! Като не е за теб, не ставаш такъв! Това не е обидно!!!

    Коментиран от #48

  • 45 Банкя

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Бачо Киро":

    Е затова не работя като сестра сега точно защото ги заснех с телефона и от господари на ефира правиха разследване.
  • 46 Еми ще

    5 5 Отговор

    До коментар #38 от "Банкя":

    плати 50 лева, как плаща 35 лева за маникюр?
    Аз оня ден за смяна и баланс на 4 гуми платих 44 лева.
  • 47 Перо

    11 1 Отговор
    Начетох се на тъпи коментари! Хора,не съзнавате ли,че пишете глупости. Какви пари,какви клетви,каква чест,какви 5 лв.,когато е създадена система на здравен геноцид,поради пълна некадърност,неграмотност и уродливост на системата от МЗ,НОЩ и Изпълнителни партийни директори,на държавни болници,”професори” от мутренския конвейр. Как може да те лекува от КОВИД,един неспециалист по заразни болести доктор,завършил медицина,преди 40 г.,в абсолютно необорудвано здравно заведение с нужната техника,безопасна екипировка,липса на въздуховоди за обдишване и т.н.За умъртвените хора от некадърни заповеди се носи отговорност от виновните лица по НПК,а не наказания и уволнения!
  • 48 Хаха

    9 8 Отговор

    До коментар #44 от "Ами да":

    Значи аз съм един високо-квалифициран специалист, с висока отговорност и понеже било призвание трябва да те лекувам без пари.
    Това няма как да стане.
    И преди да ми кажеш да сменям професията аз ще ти кажа какво правят лекарите - сменят държавата.

    Коментиран от #50, #51, #52

  • 49 Не не е

    10 0 Отговор

    До коментар #35 от "Тик":

    кофти! Просто не съм избрал тази професия! Не е за мен! Не ставам за нея! Това е! Избереш ли я, си поемаш всички рискове! Това е призвание! Да махнем тогава всички професии в които се рискува живота? Дали ще ти е добре? Има нужда от такива хора! И не всеки става! Затова трябва да се отнасят хората с чест, почитание и респект към такива професии!

    Коментиран от #54

  • 50 Ами такива

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    като теб са само срам за подобни професии и допринасят за хорската негативност понякога! С тези ти разсъждения, силно се надявам да не ти е професия това!

    Коментиран от #67, #68

  • 51 Пенчо

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    Как в частните болници парите се плащат на касата и от там се разпределят на целият персонал на отделението и една част за болницата. В държавните всичко отива в джоба на лекаря.

    Коментиран от #57, #102

  • 52 Йори

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    Като смени държавата там не смее да иска пари от пациента защото е аут.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Перо

    11 0 Отговор

    До коментар #49 от "Не не е":

    А за министри,получаващи по 500,000 лв.от заплати от бордове,комисии,фондации,няма отговорност,когато издават заповед за неспециалисти,като ортопеди или физиотерапевти да лекуват от КОВИД,без никакво оборудване и създаване на отделения в болници,без активно лечение и създаващи предпоставки за свръх пандемия и много смъртни случаи. Ще дойде видьов ден за съд!

    Коментиран от #56

  • 55 Ерджан

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "от благодарност":

    Ние турците къде си плащаме данъците
  • 56 Със сигурност

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Перо":

    имаш право! Със сигурност има доктори, избрали специалност, която е далеч от подобни, именно заради рисковете! И разбира се имат пълното прав да откажат! За останалото си напълно прав, но кое ли ни е наред в държавата?

    Коментиран от #59

  • 57 Перо

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Пенчо":

    Всичко отива в джоба на партийния,некадърен Изпълнителен Директор от ГРОБ,не в докторите!
  • 58 Бах

    8 3 Отговор
    Много правилно е постъпила докторката . В край на краищата , човека е най важен за себе си . От какъв зор да си дава живота . И тя е човек като другите . Защо да е длъжна някому . Всички министри , президенти , войници , магистрати се кълнат във вярност и после ни ебават майката . Поздравления за докторката . Нека повече лекари да я последват и тогава да се разбере , КОН БОБ ЯДЕ ЛИ №

    Коментиран от #72

  • 59 Перо

    9 1 Отговор

    До коментар #56 от "Със сигурност":

    Хипократовата клетва е за държави с уреден статут на лекуващия лекар,по специалности,в нормална здравна система и тогава има отговорности,много по-строга от тукашната. Сега е аналогично да изпратиш един войник да се бие без оръжие и предпазни средства в бактериологична или радиационна среда и да му кажеш,че е дал клетва и е задължен да умира!
  • 60 Там не

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Йори":

    иска щото е заплатен много по-добре оттук.

    Коментиран от #62

  • 61 Хипократ

    5 3 Отговор
    На "Лекари" които категорично отказват да лекуват болни както в случая трябва да им се отнема правото да лекуват и работят тази професия

    Коментиран от #101

  • 62 Аз имам

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Там не":

    едно просто правило! Заговори ли ми "лекар" за пари, преди още да е погледнал за какво иде реч, си тръгвам! Той не е лекар със 99.9% сигурност! 😃 Това правило досега не ме е лъгало и ми е помогнало да срещна истински лекари! Лекари с главно "Л"! Лекари, на които шапка им свалям! Благодаря, че ги има на фона на цялата ни неуредица!

    Коментиран от #63, #65

  • 63 Тоест

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Аз имам":

    лекари които да те лекуват за без пари?

    Коментиран от #69, #70

  • 64 До Банкя 14

    3 3 Отговор
    "Няма бит без причина лекар"..Ами продължавай де - няма бит без причина пенсионер,учител,журналист и пр.Ма що се чудя-нали Банкя се слави с народната си интелигенция..
  • 65 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "Аз имам":

    Системата здравните заведения да бъдат търговски дружества,без аналог в света я въведе Драгалевския лаборант с лилавите венци. От там дойде трагедията при която докторите станаха търговци.
  • 66 Значи

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Банкя":

    кво, отиват едни роми в спешния кабинет и пребиват лекаря и значи лекарят е виновен?
    Вие в Банкя верно сте мислители.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Какво значи

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Тоест":

    без пари? И защо мислиш така? Нима осигуряващ се човек е длъжен да се пазари като за плодове и зеленчуци? По тази логика, всеки в неговата си професия, да започне пазарлъците! Така ли мислиш, че е правилно и редно?

    Коментиран от #77

  • 70 Д. Петров

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Тоест":

    Боже опази, ако ти си лекар! Ти не знаеш дори да четеш!
  • 71 Шайка

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "hayri":

    А минъора длъжен ли е да влиза под земята ако знае,че шахтата всеки момент ще се срути,а?

    Коментиран от #78

  • 72 Д. Петров

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Бах":

    Защо? Магаретата, леща ли ядът? Ако войникът откаже да воюва, няма да го съдят! Подлежи по закон, директно на разстрел!

    Коментиран от #73, #104

  • 73 Шайба

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Д. Петров":

    Ако лекарят е военен тогава подлежи на съд ако откаже да лекува,а тук става въпрос за граждаска медицина,къде сравняваш военни с граждански професии,даже и законодателството им е различно,но ти явно няма как да го знаеш това и затуй разсъждаваш по този елементарен начин.

    Коментиран от #74, #76

  • 74 Явно ценностите

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Шайба":

    са далеч от теб! Затова и няма как да разбереш такива професии! Само може да се радваме, че не си част от такива професии!

    Коментиран от #75

  • 75 Шайба

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Явно ценностите":

    За какви ценности говориш пред хора където бързат да раздават разстрели за щяло и нещяло.Да си чувал,че бисери не се хвърлят на прасета?!

    Коментиран от #79

  • 76 Д. Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Шайба":

    Ето на какво съм отговорил:
    "Защо да е длъжна някому . Всички министри , президенти , войници" Сега сам си отговори - имаш ли връзка с горният етаж!!!
  • 77 Ми че то си

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Какво значи":

    е така, в нормалните държави. За всеки труд има има някаква пазарно определена стойност и ти се пазариш около нея. Независимо за каква професия.
    Само тук не е така защото няма реформирана здравна система а и пазар.
    В крайна сметка независимо от всички приказки виждаш какъв е резултатът, здравеопазване в колапс и който може се спасява в чужбина.

    Коментиран от #80

  • 78 Миньорът

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Шайка":

    да си направи сметка дали му се заплаща достатъчно добре за риска и тогава да слиза.
  • 79 Човешки

    3 0 Отговор

    До коментар #75 от "Шайба":

    ценности! Нещо толкова просто и оказващо се толкова рядко в днешно време! Без тях не би разбрал професии в които се иска самоотверженост!
  • 80 Бъркаш нещата

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Ми че то си":

    От кой се пазариш? От мен който чинно си плащам това което се иска или от системата? Тук иначе всичко е в колапс! А за докторите, има заплатени на европейско ниво! Едните заради уменията си, други, заради търговията си! Има и трети на мизерни пари!

    Коментиран от #82

  • 81 Доктор Иляз

    0 6 Отговор
    Аз прости Ганьовци, които горят маски не лекувам. Да ходят при пелтека да ги лекува

    Коментиран от #83

  • 82 Бай ром

    0 2 Отговор

    До коментар #80 от "Бъркаш нещата":

    Да ти благодарим, бате, че и мойте осигуровки плащаш!

    Коментиран от #84

  • 83 Ами да вземе

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Доктор Иляз":

    пожарникаря да каже, че не гаси пожари, защото бил пушач запалилия пожара или планинският спасител да откаже, защото, някой се е пързалял извън пистата или туриста, който се е изгубил, си е скъсал картата!
  • 84 Пак да те

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "Бай ром":

    попитам! Ако си доктор с мен който си плащам ли се пазариш или със системата? Защото аз мисля, че нося отговорност за себе си! Държавата носи за рома, който не си е платил! Това не трябва да е мой проблем! Защо има институции, които не са си свършили работата, е съвсем друга тема!
  • 85 Не с рогата

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Тик":

    Ако е лекар по душа и призвание, не може да разсъждава така! Да си скъса дипломата и да отива да копае нивата. А в здравните заведения да останат истинските лекари, сестри и санитари! Не може да ср защитават такова.
  • 86 Шамара

    5 1 Отговор
    Ама тая българка ли е ?
  • 87 Въпрос

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Шайба":

    А досега е взимала по 1000 лева допълнително всеки месец.

    Коментиран от #93

  • 88 name

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "АБВ":

    Айде айде даскалите били рискували живота си. На тях им хареса да стоят вкъщи дистанционно взимайки заплата отделно всевъзможни ваканции.
  • 89 болен

    4 0 Отговор
    Въобще не е прецедент. Д-р Ирена Стойкова ,също кардиолог в ДКЦ 2 /3 поликлиника/ отказва да приема болни със симптоми.
  • 90 Дала е клетва

    2 3 Отговор
    И трябва да работи въпреки рисковете. Но ако дойде при вас в магазина и не и стигнат десет стотинки ще я върнете, колкото и на когото е дала клетви. Многознайковци. Трябва да ви слугуват, да ви лекуват без пари защото били дали клетва. Постепенно нещата си идват на място. Тези случаи ще зачестяват.

    Коментиран от #96

  • 91 Zrok

    2 2 Отговор
    Никъде в Хипократовата клетва не пише , че всички лекари са кашици, които по заповед на генерал тиквун трябва да станат курбан в обречената на успех политика на културен,социален,исторически и физически национален геноцид.
  • 92 Мисля

    3 0 Отговор
    че Хипократовата клетва отдавна не се взима под конкретно внимание , особено когато става дума за пари
  • 93 един от многото

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Въпрос":

    Те още на никой нищо не са давали.
  • 94 грЛом

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Яростен":

    Да така трябва да бъде.Отнемане на дипломата и правата за практикуване!!
  • 95 Кардиолог

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лекарке":

    Защо обвинявате колежката?? Просто е наплашена от психотерористите от НОЩ,от т.н. Инфопортал , медиите и от " факта",че лекари и медсестри масово мрат!! Ясно??
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Кардиолог от Варна

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лекарке":

    Уволнили колежка от УМБАЛ - Бургас?? Ха ха ха!! При тоя дефицит на кардиолози,ще я назначим при нас във ВАРНА!! Схващате ли бе " пишман коментатори, които я плюете??
  • 99 УМБАЛ - ВАРНА

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Незабавно ще назначим кардиоложката от Бургас!! Имаме дефицит на специалисти!! Ще работи в ЧИСТО от " корона" отделение!!
  • 100 Лекар от държавна болница

    1 0 Отговор
    До Боко Шкафчето и " министър" Скубивеждичков!! Все повече невролози, кардиолози,хирурзи и прочее ...лози от 2-ра,3-та и N-та линия ще отказват да преглеждат и лекуват " Ковид болни"!! Нека ги лекуват тия на " първа линия"- джипита, инфекционисти ,чиновници- доктори от РЗИ, НЗОК,депугати- доктори и т. н.!!!
  • 101 Дядо Поп

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Хипократ":

    Ало, " Хипократ е" В древна Гърция така ли правят?? Отнемане на права може само СЪДЪТ!! Схващаш ли бе тиквеник??
  • 102 Лекар от държавна болница

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Пенчо":

    В джоба на кой лекар бе тиквеник? На Директора ли?? А парите в частната болница - в джоба на частния собственик!! На медиците- трохите!!
  • 103 Д- Сюрия Иляз

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лекарке":

    Незабавно си я сменям!! Ама ДЪРЖАВАТА!! Ха ха ха ха!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове