Last news in Fakti

11 Декември, 2020 07:46 68 883 335

Генерали и офицери с остро писмо до Борисов

  • бойко борисов-
  • оссо-
  • генерали

Не се ли замисляте и няма ли кой да Ви напомни, че при евентуален въоръжен конфликт, България се превръща във фронтова държава, пишат те

Генерали и офицери с остро писмо до Борисов - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

"Наясно ли сте с перспективата територията, акваторията и въздушното пространство на Р България да бъдат използвани от съюзнически сили, географски разположени на хиляди километри на нашите граници, без право на мнение и глас от българска страна?

С подготовката на инфраструктурата на българска територия за собствени нужди, не подготвяте ли същата за постоянно използване от контингенти, които САЩ изтеглят от Германия и приближават на изток, и по този начин се увеличава напрежението в Черноморския регион? Не се ли замисляте и няма ли кой да Ви напомни, че при евентуален въоръжен конфликт, България се превръща във фронтова държава, с всички рискове за живота и здравето на българските граждани, с материални щети, които са неминуеми като се имат предвид съвременните средства за поразяване и унищожение?", питат генерали и офицери от "Обединени за свобода и справедливост в Отчеството"

Припомняме, че в учредяването му участваха бившият премиер Ренета Инджова, адвокат Румяна Ченалова, бившия зам.-външен министър Радион Попов, генералите Валентин Цанков, Цанко Доленски, Димитър Шивиков и др..

Вижте цяла позиция на военните експерти от ОССО:

"До г-н Бойко Борисов – министър-председател на Република България

ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
Р БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО
От Обединени за свобода и справедливост в Отечеството (ОССО)
Господин министър-председател,

В началото на м. декември 2020 г. официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изрази безпокойството на руската страна от увеличената военна дейност на НАТО в Черно море. Според Руската федерация тези действия на Алианса подкопават регионалната сигурност и стабилност. Като примери бяха посочени увеличеният брой на бойни кораби от ВМС на страни-членки на НАТО влизащи в Черно море, използвайки пристанища на съюзници и партньори в Черно море, увеличеният брой на полети на разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати в близост до границите с Русия. Мария Захарова посочи, че инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на територията на двете страни се разполагат настъпателни оръжия, разработват се сценарии, които се проиграват по време на учения, с планиране нанасянето на удари по територията на Русия.


Изявлението на Захарова беше предшествано от официален призив на руската страна към САЩ да се откажат от провокации и нарушаване на руските граници, като бе отправено предупреждение, че Русия си запазва правото да отговаря на подобни действия.

Последва Ваш отговор, че: "Tвърденията, че България участва в сценарий за нападение по държави около Черно море, не са верни. Единственото различно, което правим в сравнение с предишни години, е да модернизираме военната си техника и летища за новите самолети F-16 Block 70. Увеличаваме и способностите на военноморските сили, защото флотът ни не е в добро състояние. Сигурността в Черноморския регион е изключително важна, а нашите действия са в съответствие с международноправните норми. И отново подчертавам - не са насочени срещу Русия или някоя друга държава".

Отговорът на българското МВнР по поставения от руската страна въпрос беше: "Всички мерки в рамките на НАТО целят засилване на отбранителния и възпиращия потенциал на източния фланг на НАТО, в защита на населението и територията на страните-членки. Мерките са отбранителни, пропорционални и в съответствие с международните норми. Сигурността на Черноморския регион е от приоритетно значение за националната ни сигурност. Загриженост от дейностите на Русия и нарастващата милитаризация в региона бе споделена от съюзниците на последната среща на министрите на външните работи на НАТО на 1 и 2 декември".
Няма да ставаме адвокати на Русия, но възниква въпросът има ли основание руската страна за безпокойство?

Въпросите, касаещи сигурността на Р България, не се ограничават само до увеличаване на собствените военни способности, а са обвързани с възможностите на ключови съюзници като САЩ, Обединеното кралство и др. Факт е, през последните няколко години на военното присъствието на кораби на тези страни в Черно море нараства. Ангажира се наша и румънска инфраструктура. Увеличеното присъствие на кораби на нечерноморски страни от НАТО в акваторията на Черно море води до ответни мерки на ВМС на Русия, повишава риска от инциденти и като цяло снижава нивото на сигурност в региона.

Господин министър-председател,

Голяма част от членовете на ОССО са генерали и офицери от Българската армия, от службите за сигурност, чиято служба е преминала на високи нива във военната йерархия и управлението на държавата, с добит огромен опит в анализа на състоянието на военнополитическата обстановка, съвременните рискове и заплахи, и влиянието им върху националната сигурност на Р България. Нашата експертиза сочи, че България може да бъде превърната в заложник на чужди интереси, били те и на наши съюзници. Добре е да напомним, че България пострада жестоко от егоистичните действия на наши съюзници по време на Междусъюзническата война, Първата и Втората световни войни, които следваха националния си интерес в ущърб на българския.

Считаме, че Вие дължите ясни, искрени и категорични отговори по темата на българските граждани, както следва:

1. Наясно ли сте с перспективата територията, акваторията и въздушното пространство на Р България да бъдат използвани от съюзнически сили, географски разположени на хиляди километри на нашите граници, без право на мнение и глас от българска страна?

2. С подготовката на инфраструктурата на българска територия за собствени нужди, не подготвяте ли същата за постоянно използване от контингенти, които САЩ изтеглят от Германия и приближават на изток, и по този начин се увеличава напрежението в Черноморския регион?

3. Не се ли замисляте и няма ли кой да Ви напомни, че при евентуален въоръжен конфликт, България се превръща във фронтова държава, с всички рискове за живота и здравето на българските граждани, с материални щети, които са неминуеми като се имат предвид съвременните средства за поразяване и унищожение?

4. Не дължите ли отговор на въпросите, свързани със сценариите, разработвани и разигравани със съюзниците от НАТО по време на учения на наша територия, планира ли се нанасяне на удари по територията на Русия, чиито ответни удари биха засегнали българска инфраструктура, стратегически обекти и комуникации и биха предизвикали ужасяващи жертви и щети?

5. Използването на т.нар. съвместни съоръжения не е ли прелюдия към постоянно дислоциране и базиране на войски и авиация на други страни-членки на НАТО на българска територия, нещо, което не беше допуснато даже по време на останалия вече в миналото Варшавски договор?

6. Не считате ли, че отговорите, които дадохте на руската страна, предизвикват само ирония и недоверие у тези българи, които са наясно кога, как и с какви средства се подготвя широкомащабна война, кои са видимите признаци за такава подготовка, и защо сте готов да прехвърлите отговорността за Вашите действия и заблуди на следващите правителства?

ОССО е организация, която поставя националните интереси на първо място и държим да не се повтарят грешки от миналото, които са коствали твърде скъпо на българския народ и армия.
Очакваме ясни отговори на нашите въпроси. Те касаят бъдещето на нацията. Никой няма право да превръща собствения си народ в заложник на чужди интереси, още по-малко министър-председателят на Р България.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 498 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой друг

    727 75 Отговор
    Боко е доказал, че мисленето не му е силна черта. Виж по събиране и умножение го бива

    Коментиран от #63, #129, #159, #164, #192, #263

  • 2 Бой-COVID-59

    491 70 Отговор
    Пука ми на дъртия, аз имам чекмедже да пълня...

    Коментиран от #168

  • 3 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    106 493 Отговор
    ИМА НАТО....ИМА СВОБОДА ЗА БГ.....ДРУГАРИ

    Коментиран от #11, #161, #202, #303

  • 4 jorj

    222 779 Отговор
    Идиотизъм!!!!! Тези хора живеят в миналото!!!!! Баста!!!!! Стига с защитата на руските интереси!!!!! Български предатели!!!!

    Коментиран от #35, #252, #308, #323, #324

  • 5 Какъв

    442 38 Отговор
    отговор може да чакате изобщо от въпросния , бе хора ?
  • 6 НИХИЛИСТИЧНО

    549 58 Отговор
    ТОЗИ Е МНОГО НА ЯСНО , НО ТОВА Е ЗАЛОГА ВСЕ ОЩЕ /ЗАДОКЕАНСКИТЕ/ МУ ПОКРОВИТЕЛИ ДА ГО ДЪРЖАТ НА ВЛАСТ!!!! ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕРИТОРИЯТА СЕ РАЗДАВА , ПРЕДПЛАЩА СЕ ВОЕННА ТЕХНИКА /все още на хартия/ САМО И САМО ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЪЛНИ ШКАФЧЕТО !!!!
  • 7 Има живи българи !!!

    438 64 Отговор
    Дано събудят и запалят с родолюбие , безочливата зган от ГЕРБ

    Коментиран от #195, #269

  • 8 Гост

    158 447 Отговор
    С много неща съм съгласен,но като видях кои са учредителите,веднага всичко олекна и придоби,опозиционно-реваншистки характер,с позитански привкус.

    Коментиран от #287

  • 9 Герберастия

    431 65 Отговор
    Когато си прост Нарцис, така се получава....ще го ядат внуците ни.Няма такова чудо на простотията, като Тиквата

    Коментиран от #221, #241

  • 10 Радев

    82 252 Отговор
    Поредната манджа! Да ви е сладко!
  • 11 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ

    335 45 Отговор

    До коментар #3 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Кажи колко езика знае Тиквата?

    Коментиран от #13, #199, #231

  • 12 Да питат

    258 23 Отговор
    и министЕра с опиканите гащи !
  • 13 Гост

    28 110 Отговор

    До коментар #11 от "РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ":

    Колкото Борис Джонсън.

    Коментиран от #30, #41

  • 14 big

    324 38 Отговор
    Горе-долу всичко в така, но БМБ не е човека, който може да реши тези въпроси, да не говорим да даде адекватни отговори! Той е изключително зависим от нашите "партньори", които знаят всичко за него и дори къде си крие парите след чекмеджето!
  • 15 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    132 294 Отговор
    КАТО ЧЛЕНОВЕ НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР СЪЩО БЯХМЕ ФРОНТОВА ДЪРЖАВА КАТО ГРАНИЧЕХМЕ С ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ.....ТОГАВА ГЕНЕРАЛИТЕ МЪЛЧАХА КАТО ДУП........

    Коментиран от #47, #123, #139, #181, #315

  • 16 Богдан

    350 94 Отговор
    Браво на генералите.Най после.някой да се опълчи на тези безхаберници.

    Коментиран от #256, #264

  • 17 Банда пишман

    96 262 Отговор
    политици плюс кохорта пенсионирани генерали и полковници със съмнителна репутация...цитат: "Няма да ставаме адвокати на Русия, но възниква въпросът има ли основание руската страна за безпокойство?" Та инак патрЕоти, няма що?!

    Коментиран от #232

  • 18 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    54 216 Отговор
    НАТО Е ЗАД НАС....НИКОЙ НЕ *СКАЧА* СРЕЩУ НАТО....ЩО ЛИ ДРУГАРИ ???????

    Коментиран от #25, #290, #305, #333, #334

  • 19 българин

    261 43 Отговор
    Танковете на площада ,а крадците с белезници към затвора ! Друго спасение няма !

    Коментиран от #36

  • 20 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    83 237 Отговор
    ЩО И ДРУГИ ДЪРЖАВИ ИСКАТ В НАТО И ЕС.......А НЕ В ...РУСИЯТА НАПРИМЕР....А ДРУГАРИ

    Коментиран от #26, #236, #335

  • 21 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    37 134 Отговор
    СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВЕЛО СИЛАТА....ЩО ЛИ ?????

    Коментиран от #274

  • 22 Последния Софиянец

    194 23 Отговор
    Или да ни въоръжат както трябва или хич да не ни занимават.В тези неща средно положение няма .Дали ще имаш осем самолета и два кораба е същото и да нямаш нищо.
  • 23 Събирам

    72 40 Отговор
    войничета за бригада по санирането. Без заплащане но с отпуск! Един генерал.
  • 24 джаба

    160 19 Отговор
    абе това нещо не знае коя му е лявата коя дясна обувка вие ....прекалявате това е свръх неговата главъ
  • 25 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ

    210 29 Отговор

    До коментар #18 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Баце е кукла на конци,той продаде България за едни чекмедже
  • 26 БАЩИЦОООО

    104 21 Отговор

    До коментар #20 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    МНОГО РАНО ВИ БУДЯТ НА ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР !
  • 27 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    37 156 Отговор
    ПРЕМИЕРА РАЗПОРЕЖДА....А ХОРАТА СА ИЗБРАЛИ НАТО И ЕС.......ЩО ЛИ ???

    Коментиран от #48, #79

  • 28 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    55 151 Отговор
    ТО НАТО СИ Е НАТО...НЕ КАТО ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, КОЙТО ИЗЧЕЗНА В НЕБИТИЕТО....ЩО ЛИ ????

    Коментиран от #34, #292

  • 29 Пловдив

    179 23 Отговор
    Изпълнява каквото му кажат само и само да го оставят още мъничко да си дерибейства.
  • 30 един от многото

    155 17 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Той поне знае езика си , а нашия е доказал и продължава да го доказва , че и български не знае.

    Коментиран от #229

  • 31 Някой

    51 115 Отговор
    Не мога да ги обвинявам, те така са обучени, но си мисля, че в разбиранията си, са останали някъде в миналото. Хубаво е, когато се изразяват позиции, същите да се основават на задълбочен анализ, а не на този казал, онзи рекъл и т.н.

    Коментиран от #154

  • 32 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    45 128 Отговор
    ЩО ЛИ ТИЯ ГЕНЕРАЛИ ГИ Е ШУБЕ....ОТ КАКВО.....И ЗАЩО ?????

    Коментиран от #40

  • 33 ърли

    53 145 Отговор
    тез кви са бре русофилски генерали ли ??
    че на мен лявата топка ми е фелдмаршал в сравнение с тях
    вие под кое знаме шетахте бе мушмороци
    под българското или под някое друго ??
  • 34 Урррр за Тиквуций

    136 19 Отговор

    До коментар #28 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Варшавския договор изчезна като парите на народа,Само Тиквата дипли крадени пачки от народа
  • 35 Антитрол

    214 16 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    Според конституцията на България който обслужва ЧУЖДИ интереси е национален предател - запомнете го добре това соросчета. Чужди интереси са не само руски а и на всички останали - и това го запомнете. Чужди интереси са и американските - всички освен българските са чужди та да не се чудите някога като ви потърсят сметка и да казвате - ама ние нали сме "приятели" с американците.

    Коментиран от #281

  • 36 БАЙ Х@Й

    127 13 Отговор

    До коментар #19 от "българин":

    Ама как да изкараме и трите танка на площада като на единия двигателя е на ремонт, на другия са свършили акумулаторите, а на третия екипажа е в отпуск !

    Коментиран от #72

  • 37 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    42 119 Отговор
    ДАЙТЕ ИМЕНАТА НА ПОДПИСАЛИТЕ ДОКУМЕНТА...ДА НЕ СЕ СКАТАВАТ...
  • 38 USA

    55 163 Отговор
    ГОСПДА,АКО СМЕТНЕТЕ СТЕДНАТА ВЪЗРАСТ НА ПОДПИСАЛИТЕ ПИСМОТО ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО-КОМУНДАРИ!ОФИЦЕРИ,КОИТО И СМАТРФОН НЕ МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ! ТОВА ДА НЕ ВИ Е КАЗАРМАТА ОТ СОЦА-ТЕ ТОВА СА ТИКВИ!ГРИПЕНОВ ГИ Е НАСЪРЧИЛ!
  • 39 ърли

    43 104 Отговор
    в коя военна доктрина пише че не може да се защитаваш от потенциалният си враг ве агенти ??
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 даскала

    79 19 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Който говори английски няма нужда от други езици. Той говори с целия свят. С шопския е друго.
  • 42 Биби Кинг

    41 96 Отговор
    Теа саштите дженерали ли са кои малчаха ка курешки га разпарчатосваа БА? Сега трагнали да ми се изправиат! Долу бе фатмаци келиави!
  • 43 БОЗА

    138 24 Отговор
    Сащисаните, като едноличен СОБСТВЕНИК на НАТО,ако имат някакъв проблем с рамшките да си го решават САМИ...да не ни бутат между шамарите...пак искат да вадят кестени с ЧУЖДИ РЪЦЕ...имало още нормални ГЕНЕРАЛИ в тази държава... ;-)
  • 44 ърли

    32 95 Отговор
    платените агенти плашат гаргите
    най-страшното нещо за русия което може да се случи на наша територия е да сложат 2 антени в гората и да забавят русия когато ни превзема
    не ми се четат глупости на гадни предатели моля
  • 45 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    30 106 Отговор
    И КЪДЕ СА ТИЯ ГЕНЕРАЛИ СЕГА, ЧЕ НИЩО НЕ СЕ РАЗБИРА ОТ СТАТИЯТА....ОБЩИ КОНСТАТАЦИИ И ПОЖЕЛАНИЯ......ДАЙТЕ ИМЕНА И СНИМКИ.....ИЛИ ТЕ ДЕЙСТВАТ ПОДМОЛНО....ИЛИ Е ФАЛШИВА НОВИНА
  • 46 айдук

    37 33 Отговор
    И боко е проза д, и военните са такива. Затова им е лесно. Цял живот имитират работа и свикват с мисълта, че това е много важно.
  • 47 Анонимен

    146 27 Отговор

    До коментар #15 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Тогава и гърците и турците ги беше страх от нас.Имахме стотици самолети танкове обучена армия даже и стратегически ракети SS а сега нищо нямаме.

    Коментиран от #58, #60

  • 48 Антитрол

    129 13 Отговор

    До коментар #27 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Можеш ли ми каза кога беше този "избор на хората" за НАТО и ЕС че нещо съм го пропуснал.

    Не е лесно за едни пари да казваш на черното бяло
  • 49 ЦК на ГЕРБ

    34 91 Отговор
    САЩ освободиха България от турско ПРИСЪСТВИЕ ,сега ще ни бранят от РУСИЯ !!!Да живее USA,USA,USA !!!
  • 50 123

    43 101 Отговор
    Ами тези "Обединени за свобода и справедливост в Отчеството" как не им дойде на ума по Тодор Живково време да кажат същото и да му изпратят писмо. Че СССР е направил България фронтова държава и че ответен удар ще направи от Бълагрия пустиня. Пълно е с хора в България за които Русия е майка,рай и се грижат за нейните интереси, защо ли живеят в България?
  • 51 оня с коня

    46 114 Отговор
    И да кажат тия "Генерали и Офицери" членуващи в ОССО/неизвестно какво значи въпросната Абревиатура/:Те ДЕЙСТВАЩИ ЛИ СА,или Всички до един са Пенсионери и Изхвърлени/уволнени по непригодност/ от Армия и Полиция?А имали между тях БИВЩИ РАБОТНИЦИ от ДС и КОЛКО?А Те КЛЕЛИ ЛИ СА СЕ във Вярност към Русия и Варшавския договор,както и към БКП естествено?А наясно ли са че НИЕ-Нормалните българи сме наясно,че ако не е НАТО и Америка,Русия досега да е влязла с Войските си 100 пъти,така както в Украйна,Сирия,Афганистан,така както влезе с танковете си най-безцеремонно в Унгария и Чехия?А знаят ли въпросните Генерали че сме пълноправен член на НАТО и като такъв СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ Решенията на Ръководството,защото иначе ще ни изхвърлят от Пакта?А не е ли ТОЧНО ТОВА Целта на тая Организация /ОССО/ - да излезем от НАТО,за да станем ОТНОВО Поробена от Русия Територия и тя да изгради тук СВОИ БАЗИ?Пенсионерска им работа...и те зажаднели за Руска блага дума и потупване по рамото за "самоотвержената си дейност",независимо че си носят Некролога в Джоба...

    Коментиран от #102

  • 52 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    36 90 Отговор
    СТАРЦИ......ОТ СОЦА....
  • 53 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    39 97 Отговор
    АЛО ОССО....ГЛЕДАЙТЕ СИ ПЕНСИИТЕ....ЖИВОТА ВЪРВИ НАПРЕД, НЕ НАЗАД........ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР УМРЕ....НАТО ГО ИМА...ЩО ЛИ БЕ ДРУГАРИ ?????

    Коментиран от #268, #293

  • 54 ърли

    31 89 Отговор
    90 годишни маниаци които четат строго секретно
    туй са генералите..споко и аз съм го чел
  • 55 ърли

    34 90 Отговор
    кажете им на господа генералите че никой не атакува нато освен ако не иска да умре от бърза и безболезнена смърт
  • 56 TEN

    110 23 Отговор
    Добре написано но на тези от ГЕРБ четенето и мисленето не им е силната дейност. Силата им е в усвояването и поклоните към чужди на народа цености и " приятели - парнтньори" под чията закрила са. Иначе ББ искаше платноходки в Черно море. То туристи вече няма да има .
  • 57 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    22 93 Отговор
    БАЦЕТО ЗНАЕ КВО ПРАВИ....В НАТО СА БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ...ЕЛИТА НА СВЕТА.....И НИЕ СМЕ ТАМ....ЩО ЛИ БЕ ДРУГАРИ ?????
  • 58 123

    19 58 Отговор

    До коментар #47 от "Анонимен":

    Стотици стари танкове Т55 от 1947г и стратегически ракети 24 броя СС23,които не са стратегически ракети а тактически с до 400км обсег.
  • 59 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    31 82 Отговор
    И КОЙ СМЕЕ ДА НАПАДНЕ НАТО....ЧЕ НЕЩО НЕ СЕ РАЗБРА....ДРУГАРИ ГЕНЕРАЛИ
  • 60 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    17 78 Отговор

    До коментар #47 от "Анонимен":

    И ЗА КАКВО НИ БЯХА....ИМАХМЕ И 100 000 АРМИЯ ...И ЗА КАКВО НИ БЕШЕ......ПОНЕ ДА СИ БЯХМЕ СПРЕТНАЛИ ЕДНО КОНФЛИКТЧЕ С НАТОВСКИТЕ СЪСЕДИ....ДА СИ ВИДИМ ДЕРЕДЖЕТО....

    Коментиран от #88

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    30 68 Отговор
    ДА НЕ БИ ДА СА ИМ МАЛКИ ПЕНСИИТЕ...ИЛИ ПРИВИЛЕГИИТЕ.....
  • 63 Хахаха

    66 19 Отговор

    До коментар #1 от "Некой друг":

    Към 8:29, четирима на хранилка в герП са прочели коментара 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 64 Така така

    73 24 Отговор
    Истинският генерал е Димитър Шивиков.
  • 65 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    25 61 Отговор
    РАДЕВ ЧЛЕНУВА ЛИ ТАМ ?
  • 66 ърли

    37 24 Отговор
    не той путин им раздава шоколадчета в украйна
    хей господа България от 10 години е прифронтова държава
  • 67 Аве Адолф

    31 61 Отговор
    "Обединени за свобода и справедливост в Отчеството" - явно това е новото московско НПО в България субсидирано с неконвертируеми рублички ......
  • 68 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    25 50 Отговор
    В ПРОТЕСТИТЕ УЧАСТВАХА ЛИ...ЩОТО НИЩО НЕ СЕ ЧУВА ЗА ТЯХ....
  • 69 Хихихихии.. хихихихии

    33 62 Отговор
    "ГЕНЕРАЛИ"..А? ...Р.ИНДЖОВА, ШИВИКОВ,..ЕСЕМЕСА И ДС-ТОВАРИЩИ И ДРУЗЬЯ!!
    Хихихихии.... хихихихии.....
    Закривааай
  • 70 ърли

    24 59 Отговор
    хенерали решили хаххаха
    я са събудете ве мушмороци
    такива хенерали ме направиха да сваля знамето вкъщи пък аз съм от стар военен род
  • 71 Сандо

    83 24 Отговор
    На любителите на евроатлантизма и натовски блюдолизци от София ще им кажа нещо,което те може би не знаят:Любимата ни столица и нейното умно и красиво население са идеална цел за нанасяне на удар с ядрено оръжие поради естествените си природни дадености.Пораженията на живата сила ще са стопроцентови.Както се казва - на спечелилите Честито и продължавайте да дрънкате оръжие.

    Коментиран от #75

  • 72 USA

    24 12 Отговор

    До коментар #36 от "БАЙ Х@Й":

    ОБАДИ СЕ НА ИЗВЕСТНИЯТ ДИНКО-ЛОВЕЦ НА БЕЖАНЦИ,НЕГОВИТЕ ТАНКОВЕ СА В ИЗПРАВНОСТ!
  • 73 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    28 63 Отговор
    АБЕ ЗА ТИЯ ОТ ОССО НЕМАТ ЛИ ДРУГИ ЗАБАВЛЕНИЯ.....ДА ГЛЕДАТ ВНУЦИ И ДА СИ ОБИКАЛЯТ СВЕТА.....
  • 74 Аз40

    79 18 Отговор
    Колкото и грозно да изглежда ... На премиер+правителство не им дреме нито за население, нито за последици, от каквото и да е. Плюс, те нямат право на глас, когато става въпрос за военни движения на войските на САЩ в България.

    Коментиран от #77

  • 75 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    21 50 Отговор

    До коментар #71 от "Сандо":

    ТО И МОСКВА Е ИДЕАЛНА ЦЕЛ......ПРИ ТИЯ РАВНИНИ

    Коментиран от #109

  • 76 ърли

    18 48 Отговор
    хахаххахах
    че тя софия е стратегическа цел..има цели 0 войници там
    кой ще похаби ядрена бомба в условие на световна война ??
  • 77 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    21 49 Отговор

    До коментар #74 от "Аз40":

    А ПРИ СОЦА КАК БЕШЕ ?????
  • 78 ърли

    20 56 Отговор
    тез хенерали не знаят как се води война май
    да еа ваща ммм..глупаци
  • 79 сополив трол

    93 24 Отговор

    До коментар #27 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Кой е питал хората бе сополивец недоправен.Ако имаше референдум,както е редно, никога нямаше да влезнем в НАТО,защото 80% от българите мразят САЩ`и всякакъв контакт със САЩ`е пагубен.В Австрия преди години имаше референдум за влизане в НАТО и 75% от австрийците казаха НЕ.И сега не са в НАТО и никога няма да влезнат.

    Коментиран от #84, #85, #127

  • 80 ърли

    20 54 Отговор
    хер хенерал ти ли ще пазиш сухопътната граница без нато
    цървул безполезен
  • 81 Хаджиментов

    29 52 Отговор
    Хаха, смешници!
    Когато страна членува в някакъв съюз, в случая - НАТО, тя има не само права, а и задължения. Като цяло един такъв съюз ни предпазва от много регионални конфликти, които са много по-често срещани и по-вероятни от един глобален конфликт, за какъвто пишат в писмото.
    Единственият начин да се избегне това, е България да се обяви за неутрална държава, но тогава трябва да има сериозни инвестиции от най-големите и най-силните, които ще ни защитават за да пазят инвестициите си.
    Все пак не бива да се забравя и казаното от Бисмарк, че "Политиката е изкуство на възможното"
  • 82 chi

    54 11 Отговор
    Хвърлили са му някой долар и той ни надупи...
  • 83 ърли

    12 58 Отговор
    мрази..мразиш сащ ти глупак
    по велико нещо от морската пехота няма
  • 84 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    14 57 Отговор

    До коментар #79 от "сополив трол":

    РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА...ИЗБРАН ОТ НАРОДА....ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ ТЕ ПИТАТ ЛИЧНО ТЕБЕ......
  • 85 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    27 44 Отговор

    До коментар #79 от "сополив трол":

    КАТО БЕШЕ БСП НА ВЛАСТ, ЩО НЕ ИЗКАРА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО.....А ДРУГАРИ КОМУНИСТИ ?????
  • 86 Мазньо

    64 11 Отговор
    Щом гърбавите вият на умряло,значи има защо да се притесняваме от американските бази в България-ставаме мишени....
  • 87 Ужааас

    60 16 Отговор
    Бойко е толкова елементарен, че ще се изгуби на втория ред.
  • 88 Trol

    76 14 Отговор

    До коментар #60 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Личи си че си поредния генетично увреден сопол,след като не знаеш каква армия сме имали.150 000 редовна и 2 036 000 мобилизационна-4-тата армия в Европа.

    Коментиран от #90

  • 89 ърли

    16 57 Отговор
    само за сведение и визуализация..в момента в който някога изобщо полети ядрена или тактическа конвеционална ракета към българска територия..че в този същият момент летят многобройни устройства посока остановки и други съоражения на руска територия и никой не знае резултата..никой никога няма да изстреля ядрена ракета към не военна цел при условие че не знае колко от тях ще изчезнат от радара в следващите 10 минути..така че спете спокойно хенералите

    Коментиран от #97, #276

  • 90 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    18 51 Отговор

    До коментар #88 от "Trol":

    И КВО ОТ ТОВА.....КОМУНИЗМА УМРЕ, СССР СЕ РАЗПАДНА, СОЦА СИ ЗАМИНА....И ЗА КВО НИ БЕШЕ ТАЗИ АРМИЯ.......ПОНЕ ДА УЧАСТВАХМЕ В АВГАНИСТАН ИЛИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ...ДА СИ ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТИТЕ

    Коментиран от #100

  • 91 Ганьо

    23 28 Отговор
    И преди бяхме фронтова държава, кльона пред СССР, само си сменяме робовладелеца....
  • 92 Софиянец

    26 58 Отговор
    Руските подлоги са се загрижили за матушка .... рассия, тези които са се подписали на момента по едно обвинение за държавна измяна!
  • 93 ърли

    12 50 Отговор
    евентуално може да стане ако русия е изпарена и има някоя последна подводница в черно море и ударят софия от злина
    друг начин чисто и просто няма
  • 94 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    19 48 Отговор
    НАТО.....ТИХИЯТ УЖАС НА ОРТОДОКСАЛНИТЕ КОМУНЯГИ ОТ БСП......

    Коментиран от #138

  • 95 Не ни набутвайте за "пушечно месо" между

    72 13 Отговор
    НАТО И РУСИЯ, щяха Борисов, да плуват само "Платноходки" по нашето крайбрежие на Черно море???, Нали така Казваше!!! цар Борис 3 е казал нещо по въпроса, Забравил ли си го Борисов??? Борисов, не вкарвай държава и народ в Тези Мръсни игри!!
  • 96 dedoto

    58 15 Отговор
    Все пак може би има офицери от Българската армия, а не само блюдолизци!!!!
  • 97 Мазньо

    55 11 Отговор

    До коментар #89 от "ърли":

    Прав си за това,че" никой никога няма да изстреля ядрена ракета към не военна цел "...тогава защо да създаваме военни цели в България....
  • 98 ърли

    21 34 Отговор
    руснаците не може да ги е страх от едно летище
    те са велики..
  • 99 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    18 44 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ В ЧЕРНО МОРЕ...МИНЕ ЛИ КОВИТО, НАШИТЕ ПЛАЖОВЕ ПАК ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ...И С ПЛАТНОХОДКИ...ЗА УЖАС НА ДРУГАРИТЕ
  • 100 Сър Пичук

    14 41 Отговор

    До коментар #90 от "ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО":

    Участвахме в потушаването на въстанието срещу тоталитаризма в Чехословакия - 1968г. Рамо до рамо със съветската армия...
    "Бойна дружба..."
  • 101 фелдфебела

    23 61 Отговор
    Поредното доказателство,че в България русофилистията не е излекувана и настъпва яростно по всички направления. Разбира се по нареждане на руските господари и безпрекословното изпълняване на заповедите им от безродници милеещи за руски , а не за български теинтереси. Накратко -рубладжии! Това недвусмислено показва,че рассията нещо съвсем е закъсали и почва да дрраще и да капе като пред умирачка. Нещастници!
  • 102 РЕАЛИСТ

    77 17 Отговор

    До коментар #51 от "оня с коня":

    Какво разбираш под това "ние нормалните българи". Това , че пишеш глупости в държава я която премиера казва" Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме" явно те прави нормален. Членки сме на НАТО без референдум, значи народа не е питан. Руският бази ако са искали можеха да имат при Варшавския договор, но дори инструктори офицери нямаше у нас. Нали офицери заминаваха на обучение в СССР. За разлика от сега, когато и маме американски бази със статут на американска територия и безсрочен договор като в Гуантанамо. Безнаказаност за американските служещи там. Могат да убиват и изнасилват, като в Япония без да им се държи сметка. От кого ще те пазят. От тези , които ти дадоха свобода , да не си турчин повече. Сега ще се гушкаш с турчина в НАТО и ще громиш руския враг .

    Коментиран от #104

  • 103 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    14 62 Отговор
    НАТО НИ Е ГАРАНТ ЗА МИР И ПРОСПЕРИТЕТ....ТАМ СА БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ И РАЗВИТИТЕ ИКОНОМИКИ...МОЖЕ ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ, АМА СРЕД НАЙ ДОБРИТЕ.....

    Коментиран от #105

  • 104 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    19 45 Отговор

    До коментар #102 от "РЕАЛИСТ":

    РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ВЛИЗАНЕ В НАТО...КАТО БСП БЯХА НА ВЛАСТ, ЩО НЕ НАПУСНАХА АЛИАНСА...ИЛИ НЕ ИМ СТИСКА......
  • 105 БАЦЕ БАЦИЛА

    40 6 Отговор

    До коментар #103 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Простотията от сутринта те е натиснала,а...Пийни нещо,може да те отпусне...

    Коментиран от #110

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 !!!?

    20 57 Отговор
    Русофилска истерия на псевдогенерали за сплашване на българите по поръчка на Кремъл. Като НАТО'вска държава какви са ни задълженията - да правиме авиошоу за произвеждане на президенти ли ? Къде им е писмото на тези генерали когато Русия окупира и анексира Крим !!!?
  • 108 иван

    9 34 Отговор
    и пак ще спе4ели изборите
  • 109 Сандо

    39 13 Отговор

    До коментар #75 от "ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО":

    Москва много слабо ме интересува,ако не бяха роднините ми в София същото щях да напиша и за нея.И изобщо що за глупост е това да се интересуваш от Москва,когато под краката ти килимчето започва да гори?

    Коментиран от #111

  • 110 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    13 47 Отговор

    До коментар #105 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    РАДЕВ, ТИ ЛИ СИ БРЕ...С ТИЯ КАЗАРМЕНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ...

    Коментиран от #112

  • 111 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    14 50 Отговор

    До коментар #109 от "Сандо":

    НЕ ВИЖДАМ ОГЪН ПОД КРАКАТА СИ........НИТО МЕ Е ШУБЕ....НАЛИ СМЕ ЧЛЕН НА НАТО.....ЯВНО САМО ДРУГАРИТЕ ОТ БСП СА В ТИХ УЖАС.....

    Коментиран от #116

  • 112 БАЦЕ БАЦИЛА

    37 4 Отговор

    До коментар #110 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Аз съм среднощният ти кошмар,мила....
  • 113 Старши лейтенант

    51 20 Отговор
    Ако ни вкарат във война ще дезертирам в руската армия с целия ми батальон и ще убиваме натовски войници

    Коментиран от #117, #128

  • 114 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    16 39 Отговор
    ПРЕМИЕРА ИЗПЪЛНЯВА РЕШЕНИЯ НА ПАРЛАМЕНТА....В НАТО И ЕС....ТОЧНО И ЯСНО....САМО ЧЕ ДРУГАРИТЕ ОТ БСП СЕ ОСЛУШВАТ...ТЕ ЗАТОВА И ГУБЯТ ИЗБОРИТЕ.....ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ
  • 115 ърли

    12 44 Отговор
    с кой батальон ще дезертираш с батальона на пенсионерите ли
    бая време ще отнеме да се придвижите от точка а до точка б
    хаххаххаххаха не ме карайте да се смея и днеска
  • 116 БАЦЕ БАЦИЛА

    23 10 Отговор

    До коментар #111 от "ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО":

    А пушекът отзад виждаш ли,само дето членът не е на НАТО.....
  • 117 Роко

    14 47 Отговор

    До коментар #113 от "Старши лейтенант":

    Типичен русофилски задник. Заради такива безродници като теб е така трагична новата ни история. А батальона ти дали ще те последва? Гледай си старините дърт цървулко и се моли да не започва нищо,че тези като теб първи ще намажат въжето.
  • 118 БСП...В ЦАЙТНОТ ЗА НАТО

    9 33 Отговор
    ТЕ МАЙ ПО ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ СА В ЦАЙТНОТ
  • 119 ПОР

    15 41 Отговор
    ОССО = путинофили и национални предатели. Добре, че са малко.
  • 120 Българин

    25 50 Отговор
    Офицер от запаса съм и бих искал да припомня на тези" загрижени" генерали в какво бяха превърнали Руските Комунисти Родината ни,когато бяхме във Варшавския Договор.....Бяхме врагове на НАТО и Гърция и Турция бяха Враг....На територията ни беше разположено Руско ядрено оръжие ЕС ЕС 20 ...Тогава къде бяха и пишеха ли писма на Тодор Живков,че сме ядрена мишена на НАТО......
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 666666

    46 11 Отговор
    Дреме му на тиквата.Нали чекмеджето се пълни.Преди време в едно интервю сам каза ,че ако ни бомбардират пръв ще избяга .Къде мислите ще отиде!?!? А, ние тъпаците му стоим надупени и то без вазелин.
  • 123 666666

    42 15 Отговор

    До коментар #15 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Тогава имахме армия ,въоръжение и ракети СС-23,които възпираха Турция.Сега нямаме нищо освен един надупен широко разтворен без вазелин.

    Коментиран от #126, #141

  • 124 ърли

    7 32 Отговор
    има различни начини за водене на военни действия
    ..сега логично е да предположим че при условие на глобален конфликт на българска територия няма да има стратегически съединения на алианса при условие че са в зоната на незабавна реакция на руската армия..тука ще има 2 радара една ескадрила изтребители..местната отбрана и така..в най-лошият сценарии извън мащабна ядрена война..че в най-лошият сценарии русия решава че ще марширува до централна европа и свалят 4 дивизии на брега 2 във варна и 2 в бургас и се започва битка на място с местните сили и разположените танкови бригади с цел да забавят напредването им

    Коментиран от #280

  • 125 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    17 37 Отговор
    И ЩО НИКОЙ НЕ СКАЧА СРЕЩУ НАТО....А КОМУНЯГИ ОТ БСП...И КЪДЕ ГО ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР...А КОМУНЯГИ ОТ БСП....
  • 126 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    16 34 Отговор

    До коментар #123 от "666666":

    Е ЩО ТАЯ АРМИЯ НЕ ВЪЗПРЯ РАЗПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА БЕ ДРУГАРИ...ЗА КВО СИ Я ДОНДУРКАХМЕ 45 ГОДИНИ.......И НАКРАЯ СЕ ОКАЗА ЕДНО ГОЛЕМО...НИЩО
  • 127 ORES

    32 23 Отговор

    До коментар #79 от "сополив трол":

    "Публикувано във факти.бг: Ако имаше референдум,както е редно, никога нямаше да влезнем в НАТО,защото 80% от българите мразят САЩ`и всякакъв контакт със САЩ`е пагубен."

    Ахммм ... Като е така защо ли всички са се отправили към натовски държави, а не към майка си рашка?

    : )))))))

    Коментиран от #130

  • 128 123

    12 19 Отговор

    До коментар #113 от "Старши лейтенант":

    От кога Старш лейтенант командир на взвод комадват батальони?

    Коментиран от #133

  • 129 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 47 Отговор

    До коментар #1 от "Некой друг":

    Ако не е Боко още да газиш с цървулите си по разбити и кални улици и шосета.
  • 130 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    18 36 Отговор

    До коментар #127 от "ORES":

    КОЙ КАЗВА ЧЕ Е ТАКА...ИЗБОРИТЕ СОЧАТ ДРУГО...ПЕЧЕЛЯТ ПАРТИИ ПРОНАТОВСКИ И ПРОЕВРОПЕЙСКИ......НА КОЙ ДА ВЯРВАМЕ...НА ПРОГНОЗИ ИЛИ НА РЕАЛНИ ФАКТИ....ПАК СТЕ В ЦАЙТНОТ ДРУГАРИ ОТ БСП
  • 131 да бе

    19 39 Отговор
    а къде бяхте 45 години, когато скъпите на сърцата ви руснаци ни бяха поробили?

    Коментиран от #191

  • 132 Щерев

    14 26 Отговор
    Това е фашистката клика от неосъществения държавен преврат на харманлийския цървул.

    Коментиран от #134

  • 133 Може може

    16 33 Отговор

    До коментар #128 от "123":

    Може и да командват... Като "мобилизира" смръдливите дъртаци от пенсионерския клуб заедно с бабите, току-виж събрал и въоръжил батальон изперкали "бойци"
  • 134 Чегевара

    13 26 Отговор

    До коментар #132 от "Щерев":

    От тия фашизоиди даже БСП се разграничи.
  • 135 ОССО....ТИЯ ДА НЕ СА ОТ ЗАПАСА....ЯСНО

    10 32 Отговор
    ТИЯ НЕ СА ЛИ НА ПОЧИВКА ПО ЕКЗОТИЧНИ ОСТРОВИ.....ВМЕСТО ДА НИ ТРОВЯТ С ТЕХНИТЕ ИЗЦЕПКИ......
  • 136 Ю Кортес

    13 34 Отговор
    Биографиите им са,агенти,съдии убийци,пияндурници,крадци....събрани с цел фашистки преврат
  • 137 чичко ви Сорос

    38 10 Отговор
    Точно така тролчета мои - пишете поне по 20 коментара против Русия - не забравяйте че плащам на коментар. За най-активните ще има и бонуси. Може и с различни никове да пишете - браво. Пък плюсчета и минуси слагайте и от телефона да изглеждате повече.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Перо

    41 11 Отговор

    До коментар #15 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    А защо трябва да членуваме във военен блок,независимо какъв? В развитите държави членството и излизането от политически,военни и икономически съюзи и блокове става чрез референдум.

    Коментиран от #144

  • 140 ърли

    8 26 Отговор
    ако руснаците ангажират ресурс да се мотаят тука победата е вече осигурена..даже и никой да не стреля по тях..те просто да решат че трябва да правят маневри тук ами не в централна полша например
    ей младеж като не разбираш от военни работи пии си ракията и не се тревожи

    Коментиран от #146

  • 141 guest

    29 5 Отговор

    До коментар #123 от "666666":

    Сега като си гола пушка, да не те напада някой? Ние сме продадени отдавна, само трябва още време да се осъзнаем...
  • 142 ХАААА

    11 33 Отговор

    До коментар #138 от "Мухаа,хаа! Имаш":

    Мухаа,хаа! е русофилски трол-рубладжия. Подвизава се във всички подобни статии и сайтове. Трови всички ни с болшевишка прокремълска пропаганда. Безродник-помияр.
  • 143 БНА - страж на България

    27 10 Отговор
    ТЕЗИ ГЕНЕРАЛИ ДА НАПРАВЯТ ГЛАДНА СТАЧКА ПРЕД НС ИЛИ ДА СЕ ВДИГНАТ СЪС ЗАПАСНЯЦИТЕ И ДА ВКАРАТ В АРЕСТА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ОПЪНАТ ДЕПУТАТКИТЕ ( А МОЖЕ И ДЕПУТАТИТЕ ОТ ЕДНА СПЕЦИФИЧНА ПАРТИЯ) И НЕЩАТА НАЙ НАКРАЯ ДА СИ ДОЙДАТ НА МЯСТОТО.
  • 144 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    10 17 Отговор

    До коментар #139 от "Перо":

    ЩОТО САМИ СМЕ СЛАБИ.....И ОТБРАНАТА ЩЕ НИ Е МНОГО СКЪПА...СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВЕЛО СИЛАТА....НЯКЪДЕ ГО ПИШЕЛО

    Коментиран от #197

  • 145 !!!?

    13 30 Отговор
    В България има Пандемия от генерали-русофили !!!?
  • 146 Ще ти се

    18 21 Отговор

    До коментар #140 от "ърли":

    Ей,фатмака, ти много ги разбираш военните работи? Сън не те хваща от мерак да дойдат азиатските диваци тук? Айде пийни една пърцуца,завий се със зеленото одеалце и сънувай руски маневри в България.И както блажено сънуваш леко-леко се възнеси при др.сталин,ленин,гошо тарабата и останалите болшевишки разбойници.Умирисник!
  • 147 ърли

    1 10 Отговор
    тоз пък..френдли фире
    ..те и стоунуол джаксън го затреляха неговите..редник
    потвърди целта и чакай команда лол
  • 148 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    16 22 Отговор

    До коментар #138 от "Мухаа,хаа! Имаш":

    И КОЙ СКАЧА СРЕЩУ НАТО....ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА....НАТО БОМБАРДИРА СЪРБИЯ...РУСНАЦИТЕ ПАС....НАТО СВАЛИ ХЮСЕИН...РУСНАЦИТЕ ПАС....НАТО НАГАЗИ ЛИБИЯ...РУСНАЦИТЕ ПАС.....И КВО ПРАЙМ СЕГА....
  • 149 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    9 21 Отговор
    ПЪК В ЗАЛИВА ГИ ПОМЕТОХА....РУСНАЦИТЕ...ДВОЕН ПАС
  • 150 Криеш името си страхливец

    18 7 Отговор
    БМБ отговори на аФторите на писмото военните експерти - "Ами купете си къщи в Испания, тя не е фронтова държава! Време е проумеете, че живеете в зависима територия, а не в окупирана държава! Пунта ВИ Мара от Банкя! И се пазете от вируса на страха!"

    Коментиран от #152

  • 151 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    14 17 Отговор
    УЖАСЪТ НА ТИЯ ТОВАРИЩИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОСТА ДЪЛГО......
  • 152 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    10 8 Отговор

    До коментар #150 от "Криеш името си страхливец":

    НАПРАВО СИ КУПЕТЕ ЦЕЛИ ХОТЕЛИ НА ХАЛКИДИКИ.....БЛИЗКО Е...ЯСО...
  • 153 Газ 66

    14 28 Отговор
    Не им се връзвайте на акъла на тия генерали , те няма да доживеят да видят дали това което твърдят ще стане. Вече износват последния си чифт зелени чорапи . Още преди 30 години ни пълнеха главите с тия глупости в казармата. Как НАТО ще ни напада и ще ни унищожи. Пускаха ни филмчета с кадри от взрив на атомни бомби и ракети . Война няма да има. Политиците ги командват големите корпорации. А половината западни корпорации имат инвестиции и заводи в Русия. Да има война това значи да унищожат собствените си инвестиции. Давам примери с френския логистичен гигант GEFCO. Огромна част от импорт-експорта на Русия минава през него. Става въпрос за милиарди. Както и компаниите Рено , Мерцедес , Ман и много други. Такива компании обединени могат да свалят което и да е западно правителство ако се почувстват застрашени
  • 154 МИНАЛОТО

    27 11 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    си е минало и дава поуки, настоящето подготвя бъдещето - и с действията си българското правителство подготвя страхове... За колко минути изстреляна от Русия ракета ще порази Адмиралтейството във Варна, където има координационен пункт на НАТО - и ще пострада ли Варна от тази ракета - и зако?
  • 155 ърли

    11 18 Отговор
    ти какво сега убеждаваш ме че руснаците ще изстрелят ядрена ракета по щаба на флота ли ??..или ще гръмнат една тактическа от подводница и ще и разкрият местоположението за да убият някакви контра адмирали без кораби не си придавайте чак такава важност..

    Коментиран от #160

  • 156 ърли

    12 18 Отговор
    нато е организация която може да преживее убийството на няколко шапкара без това да нали готовноста за ответен удар при който ще умрат всички руснаци
  • 157 ърли

    13 10 Отговор
    като не разбирате от стратегия и военни действия пийте си ракията и не се занимавайте
  • 158 Тиква

    17 12 Отговор
    Тикво,нали знаеш,че бай Ставри те чака?
  • 159 Антимафия

    23 15 Отговор

    До коментар #1 от "Некой друг":

    Бойко Борисов, отдавна е заложил сигурността на България в полза на неговите манипулации на закони и грубо нарушение на правосъдието на България!


    Със подписа си вчера , 10.03.2020. Борисов и голяма част от крадливите Български политици, ше трябвада разяснят на Българския народ ,за какво поставиха подписа на държавата?
    Заради многогодишна бюджетна рамка на ЕО, или за закона който регулира тази рамка и налага съвсем друг начин, на интерпретация по същество за спазване на закон, който до момента, не съществуваше в ЕО.

    Коментиран от #166, #174

  • 160 Право на дума

    5 9 Отговор

    До коментар #155 от "ърли":

    Може, да не са "някакви адмирали " а командния център на НАТО!
    Ние сме длъжни да предоставим ,такъв и сме подписали договор със НАТО.
    Ракетите може и да не са Руски, има още много други с крилати ракети и подводници.
  • 161 ха хахахаха

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    то Нато като гледам само за нас мисли.

    Коментиран от #170

  • 162 име

    12 19 Отговор
    тези руски офицери са учредили съюз " изуй гащи" .
  • 163 ърли

    7 11 Отговор
    трябва ли да ти обяснявам че защитата е на много нива..ти сега в момента ми говориш за сценарии пеарл харбор
    нещо много важно ще се решава във варна и от някъде внезапно ще пратят ракета и ще заличат тия много важни лица..как ще стане при условие че години преди това всички политици и разузнавателни агенции ще знаят за това и въпросните адмирали няма да са там ами на родни балкани и с каски..yo ушите не са ви само за украса те подобряват аеродинамиката на плешивите ви глави

    Коментиран от #216

  • 164 Фетулах гейт

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Некой друг":

    Сега, идва и Фетулах гейт бг, като реакция за Коледа, Гешев трябва да намери" метежниците от писото" и ги арестува веднага, а министъра на отбраната, далавериста за милиарди,
    "Карадебелянов" се очаква да играе, доброто ченге, и да заложи "Патриотичните си качества" за покупки на ненужна техника , което днес е жив ,"Пир по време на Чума".
    Защото друг мандат, посмъртно не се очаква.
  • 165 ърли

    14 20 Отговор
    добре добре русофилските генерали нула готовност за бой
    което се и очаква..в едни отминали времена тия проблеми са ги решавали на място..но сега е демокрация и си писукат на воля
    подкопават морала на без това изтерзаният народ със бълнуванията си и сомнамбулизма
  • 166 Андрей

    19 13 Отговор

    До коментар #159 от "Антимафия":

    Господа генерали и офицери! Умни хора сте а не разбирате, че нещата на добра воля няма да се получат! Силата и призива е във вас! За доброто на България изправете се срещу голямото зло, което споделят вашите родители и близки, призовете народа на крак и го поведете. Защо поединично трябва да даваме свидни жертви ? Чета разни недостойни коментари за руски, и не знам какви още офицери,що за нелепост българи? Какво като е завършил в Русия, Италия или Франция? След като му е болно и страда за България да не се моли, а да се изправи открито! Примери в Българската история много! Но се искат сърцати мъже, на които народа да повярва!
  • 167 ърли

    6 14 Отговор
    казвам ви не разбирате от тия работи и не сте чак така важни
    намерете по-добър начин да си губите времето
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Велински от всеки километър

    15 22 Отговор
    До полковниците с петолъчки на челата:По времето на социализъма и комунизъма не бяхме ли фронтова държава нали щяхме да се бием с турците ?Тези същите полковници днес ходят в Одрин на пазар за баклава и рахат локум прах за пране и чорапи!Петолъчки не плашете гаргите!
  • 170 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    14 12 Отговор

    До коментар #161 от "ха хахахаха":

    ЧЕ КВО ДА МИСЛИ ЗА НАС...НЕ ВИЖДАМ НЕКОЙ ДА НИ ЗАПЛАШВА ИЛИ ДА НИ СКАЧА НА БОЙ.......
  • 171 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    16 14 Отговор
    АМИ КАТО ГЛЕДАМ ПЪЛНО Е С ТАКИВА ХОРА В БГ.....ПРОМИТИ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ.....ЧАКАЩИ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ
  • 172 OTAN

    13 23 Отговор
    Невероятен пасквил! Нека подписалите това "нещо" обменят 20-те си заплати в рубли и ги пратят на любимката им Маша за разкрасяване, че нещо повяхва фаворитката.
  • 173 Борисов

    26 14 Отговор
    Да бъде изметен от властта Борисов и вкаран в затвора, а следващото правителство да скъса всички договори със Сащ и изпрати цялата американска терористична организация извън пределите на България.
    Това трябва да първото, което да направи правителството за запазване на България като държава и население.

    Коментиран от #179

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 КУ..СТ.Я

    23 9 Отговор
    Когато бяхме във Варшавския договор имахме около 300(някой по запознат да коригира бройката) бойни самолета и N броя танкети от което турските и гръцките въоръжени сили се насираха, като задачата на великата по това време БНА беше да задържи противника 48 часа до десанта на 3 ти Украйнски фронт!!!

    Коментиран от #178

  • 176 ърли

    3 13 Отговор
    времената се променят променяш се и ти
    имахме нямахме..войната е в реално време палячоо
    казвам ви че не разбирате нищо от военно дело..
  • 177 Гост

    14 18 Отговор
    Това не са никакви генерали,а пенсионери щом действащите генерали си мълчат,значи всичко е наред.
  • 178 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    13 21 Отговор

    До коментар #175 от "КУ..СТ.Я":

    И КВО КАТО ИМАХМЕ...СОЦА УМРЕ, СССР ТОЖЕ, ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР ИЗЧЕЗНА...А ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ГИ ИМА...И ЗА КВО ХРАНТУТИХМЕ МНОГОХИЛЯДНА АРМИЯ....ОТ КОЙ НИ ВЪЗПРЯ, ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА....ОТ КАПИТАЛИЗМА ИЛИ...НАТО

    Коментиран от #261, #294

  • 179 Гост

    9 11 Отговор

    До коментар #173 от "Борисов":

    Ако това стане САЩ ще даде зелена улица на анадолците и никой не може ни спаси!
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Посетител

    23 9 Отговор

    До коментар #15 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Тогава имахме армия и флот, авиация! Общо 120 - 150 хиляди, поне. Днес, с тия 20 000 - какво правим? Полицията е повече от тях, 60 000! И тогава наистина можехме да разчитаме на помощ, не както сега - Брюксел към Атина: - Оправяйте се сами с турците, нас не закачайте! - И това ми било съюзници!!!
  • 182 ърли

    5 16 Отговор
    прави сметка че морската пехота ще дойде на 12 час защото всичките са с хеликоптери..отряда за бързо реагиране ще кацне в неизвестна локация..въоръжени с джавелини най-вероятно за да защитава някое летище на което ще кацнат изстребители и ако глупавите руснаци не са пратили поне целият украински фронт..място на което ще се водят бойни действия в същият този момент..ми нищо няма да стане
  • 183 ърли

    11 15 Отговор
    сащ превъзхождат руската федерация 3 към 1 при танковете и 7 към едно при самолетите..вероятноста русия да спечели конвенционална война срещу нато е нулева..вярно е че ще изринат българската армия
    но после ще умрат славно с медали
  • 184 баш тулупа

    13 4 Отговор
    Аз видя само лодки , платноходки , мис гащи , по и без гащи . Нищо друго не видя.
  • 185 Бай Шиле

    27 8 Отговор
    Не се бойте българи! На времето НАТО защити Кипър.С поне 10 резолюции.През това време Турция превзе половината държава и още си е там.
  • 186 Антикомунист

    9 21 Отговор
    Дайте да видим кои са тези офицери и генерали толкова" загрижени" за България. Едно време като бяхме във "варшавския договор"нямаше никаква ама никаква заплаха и бяхме"суверенни". Тъпаци --- никога България не е била по сигурно място.Държава в НАТО.
  • 187 Паскалев

    21 1 Отговор
    Това което става днес е разделение. Систематизирана схема за унищожаване на Българския народ и култура. Защо , не мога да отговоря. Сега остава и ВОЙНАТА браво. Обвинявам повече себе си че не съм направил нищо през всичките тези години. И все повече се замислям дали е късно за децата ми.
    Тъжно е без бъдеще в собствената ти страна
    Само война да няма.
  • 188 ТОЧКАТА

    7 4 Отговор
    отговорът е пределно ясен и разбираем....,,,...булюбулюбюлююююю!!,,Като на възбуден курконь...
  • 189 ЧИБУРАШКА

    11 12 Отговор
    АЛО ГЕНЕРАЛИТЕ РЕВОЛЮЦИЯТА СВЪРШИ ВИЕ ОЩЕ ПРИЗРАЦИ ВЗРИВЯВАТЕ
  • 190 Сеирджия

    6 8 Отговор
    Когато Боко ходеше по джапанки при Петър Стоянов и ядеше кайсии, за да му каже, че го подкрепя неофициално що не писахте писма ами сега? А искате да върнете дебата за България да е Швейцария на Балканите! Преди бат Петьо да спечели изборите за президент!
  • 191 гост

    16 9 Отговор

    До коментар #131 от "да бе":

    Предпочитам руското робство,пред Боковото робство.

    Коментиран от #194

  • 192 Jack Bauer

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Некой друг":

    Те и господа офицерите като ги гледам не са много по мисленето. Да бяха прочели българската история, Юни 1923 г., Май 1934 г. ... че да се сетят как стават нещата. А не да пишат писма като някакви джендъри. Но явно така се работи сега, както е модерно да се каже "да свикваме с новата реалност".
  • 193 ърли

    4 11 Отговор
    гледах гръцки филм за кипър
    ми сами са си виновни..да стреляш и зареждаш бомби по британски експедиционен корпус си е загуба на време
  • 194 Ушанка

    8 8 Отговор

    До коментар #191 от "гост":

    Марш в Раша

    Коментиран от #198

  • 195 Тра-ла-ла

    10 13 Отговор

    До коментар #7 от "Има живи българи !!!":

    И какво предлагат тези ,,българи", вероятно ,,родолюбиви"? Може би да си да си разорим и изгорим територията, защото можело някой да дойде и да я използва? Чудесна идея! Така ще угодим вкупом на всичките си съседи! Доволни ще са и гърци и турци, сърби и северно македонци, румънци много доволни ще са руснаците, а САЩ, Англия, Франция, Германия ще минат и без нас и никак няма да съжаляват! Общо взето да вземем да се изличим от лицето на света може би???
  • 196 адресата

    9 14 Отговор
    Тия генерали и офицери не знаят ли че има Министерство и министър на външните работи, Министерство и министър на отбраната; договори с Алианса и задължения по тях...
  • 197 Перо

    12 6 Отговор

    До коментар #144 от "НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ":

    Резултата от сърдинението и силата го знаем от двете световни воини,после Варшавския договор,сега и от НАТО. В Европа има и по-малки страни с военен неутралитет и собствена армия и отбранителна индустрия.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Тра-ла-ла

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ":

    Ако се пита колко езика владее - два! Български и собствения си? Колко езика знае? Едва ли някой му води статистика! Много са: Първо на партийните функционери ( бивши и настоящи), на разните мисирки и чиновници, на всякакви калинки, миски и тъй нататък...не му се хваща края! 😉

    Коментиран от #240

  • 200 Бай Манчо

    17 7 Отговор
    Достойна постъпка на генералите , дано толупа се вслуша , ако се стигне до конфликт никой от "съюзниците" няма да пита или чака нашата "армия от толупи" да вземе някакво решение , а направо ни превръщат в бойно поле с всички последствия за нас . Толупа изглежда отново ни е предал , кой знае какво е подписал и колко бази още ни "зашият" . ПРЕДАТЕЛИ
  • 201 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 5 Отговор
    Първо си свалиха .....долните гащи..Говоря за бг военни ли са ,или са като министъра си...Ако бяха военни нямаше да е така..После се наведоха услужливо и си отвориха задните бузи,като .....а,след това някой от тях се сетиха,че са ги .....таковали!
  • 202 Шуми Марица

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Силна българска армия, независима военна промишленост,производство на дронове с българска оптика и електроника ,ремонт на всички видове самолети и хеликоптери, двигатели за тях, ремонт на верижни машини и колесни, оръдия и всички други видове оръжия, само тогава, е възможно да идват на учения у нас.Много им поздрави от нас
  • 203 мунчо

    20 5 Отговор
    ПРАВИ СА ХОРАТА КОЙТО СА НАПИСАЛИ ТОВА ПИСМО.ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ В ТАЗИ СТРАНА ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА НАШАТА СИГУРНОСТ.СТИГА СМЕ УГАЖДАЛИ НА ТОЗИ И ОНЗИ.ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА БЪДЕЩЕТО И БЪЛГАРИЯ. ДЪРЖАВАТА Е ЕДНО ТРИКРАКО СТОЛЧЕ ПЪРВИЯ КРАК ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕТО ,ВТОРИЯ ТОВА Е НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ТРЕТИЯ ТОВА Е ВЪТРЕШНИЯ РЕД. ПИТАМ КОЕ ОТ ТИЯ ТРИ НЕЩА СА ИЗПЪЛНЕНИ В Р.БЪЛГАРИЯ.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Уйке

    18 5 Отговор
    От писмото не приемам присъствието на обръщението,, г-н генерал,,. Що за генерал е този пожарникар? В сверата в която се развиваше преди, военните звания са премахнати! Въпросите, които се поставят не са в неговите приоритети, а и в неговите компетенции-те не носят дивиденти в ЧЕКМЕДЖЕТО!!!!!
  • 207 Казуар

    8 17 Отговор
    Бетонните глави се опитват да подкопават националната сигурност на България и да я тласкат към диктаторите в Евразия.
  • 208 Швейк

    9 4 Отговор
    тоз хилнатия човечец от снимката е безотговорен и полуграмотен, да дава оставка и да се отървааме от него и котилото му от некадърници
  • 209 Доцента

    6 18 Отговор
    Какво лошо има да си изградим военната инфраструктура.Естествено ,че тук ще дойдат нашите съюзници от ЕС иСАЩ а не враговете ни от Русия която е бита карта от всякъде
  • 210 любчо луков

    9 22 Отговор
    Руски агенти и подлоги всячески непрекъснато се опитват да откъснат Отечеството ни от естествения му и единствен защитник-отбранителният съюз НАТО. Само поводите са различни.Как да бъде защитена България срещу много по-силен евентуален агресор, какъвто е имперска Русия на Путин, без присъствието на американски и други съюзнически войски тук?! Да викат "Къш" на руската въоръжена до зъби паплач от другия край на Атлантика ли?! Елементарни предатели и чужди слуги, марш по дупките!
  • 211 2020

    20 5 Отговор
    Статията отразява истината.България заложи пак на "Куц кон"-сащ.Българска войска няма.Нато и без това върви към ликвидиране.Франция, /велика държава/отдавна иска да има отделна военна организация.Президентът Генерал Шарл дьо Гол извади Франция от НАТО въднъж;какво пречи на Президента Еманюел Макрон да го направи втори път-нищо.Да се пъчиш /любим израз на уважавания от мен Сашо Диков/на Русия с бази , остарялото НАТО/в преносен и пряк смисъл/,е смешно ,но по важно е че е глупаво.На нито една страна не й минава през ум да заплашва Русия/така беше и по време на т. н. "СТУДЕНА ВОЙНА"/.Това беше разбрано много добре от Джон Ф. Кенеди и той имаше намерение да поддържа добри дипломатични отношения със СССР.Разбира се тъпите американци /заедно с Оръжейния бизнес ,ръководен от ционисти/го убиха.СССР остана ,но сащ още тогава тръгна надолу.И сега Б. Борисов комунист-натовец реши да продаде България на сащ за 8 F16 и да изкара още няколко месеца власт.А ,вие гербаджиите скачате срущу Русия.Русия въобще не иска да знае за България-тя няма нужда от предатели.За тези които се опитват да припомнят ЦАР БОРИС III трябва да знаят ,че през ВСВ Царят :НЕ дава войски на ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ;НЕ прекъсва дипломатичните отношения на Царство България със Съветския съюз;Спасява 53000 евреи/а те за благодарност заедно с престъпниците Г. Димитров и масонът Васил Коларов извадиха тялото на Цар Борис III от Рилсия Манастир и го поругаха/ .Мислете ,когато критикувате.Четете документи.Истина
  • 212 АЛОУУ !

    5 16 Отговор
    Генерали и офицериииий, дека ви са солдатите, ваа ?!
  • 213 Стефан

    11 10 Отговор
    На тези генерали да им припомня, когато бяхме във Варшавския договор тогава натовските ракети и оръжия също бяха насочени към България и тогава ПАК ЩЕШЕ да сме фронтова държава, сега и един урок от историята ни - като съюзници на Хитлер НИЕ НЕ ИЗПРАТИХМЕ НИТО ЕДИН ВОЙНИК НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ, ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ВСВ НИЕ НЕ СМЕ ИЗТРЕЛЯЛИ НИТО ЕДИН КУРШУМ СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ, пак за сведение на тези явно русофилски предатели ще кажа - всички страни от бившия соц. блок имаха войски на източния фронт даже армията на генерал Власов се е била против собствения си народ, моя милост също като вас не понасям този нарцис Борисов, но вие си играете със страховете на хората и преди избори искате да събудите носталгичните чувства на пенсионерите, закъсняхте Боко им даде по 50 лева до март.
  • 214 stan4o

    8 2 Отговор
    Сбъркали са адреса на писмото си. То трябва да е адресирано до колегите им от библиотеката - великите мислители, които са първопричината, а Борисов е следствие на тяхната мъдра мисъл. Сега му сърбайте попарата., нали се мислите за умни.
  • 215 военен съд

    7 21 Отговор
    Тея генерали са савецки генерали. Айде нямаме нужда от русофилски троянски коне.
  • 216 Бай Манчо

    13 7 Отговор

    До коментар #163 от "ърли":

    Ти май не разбираш , че не става въпрос дали ще унищожат някакви си генерали , адмирали или команден център , а умишлено ще ни превърнат в пушечно месо и ще унищожат инфраструктурата ни заради някакви чужди интереси и политически игри - вкарват ни във филм който не искаме . Ти видял ли си някакви американски инвестиции в България или ние трябва да сме "щастливи" , че са ни разрешили да предплатим никому не нужни морално остарели самолети , кораби или каквото е подписал боко предателя , като награда за предаността на пуделите ни спряха енергийните проекти . боко нали се хвалеше , че полагал по 5км на ден тръби - май и за това излъга .

    Коментиран от #219

  • 217 Анонимен

    4 5 Отговор
    Що свалихте живков. Късно е вече. Те изкупиха земите малцинствата. Дърдете се на вас мили комунидти. Не с думи, а с дела. Прес 50-те години на миналия век, родените през 19 век и идвайки от сегашна, тогава беломорска тракия, християни са купували земи от турци, заминавайки в Турция 1923/1925..и непрекъснато.. От родопите в града.. Виж какви къщи се издигат. Историята се повтаря, но в полза на малцинствата. И има ли значение, както ми бе казала една моя ориятелка преди 20 г. И какво като е България и си българка, виж кво са направили с теб.. На улицата, а аз днес тък като сме на ти със западни страни и тук. И кво като бойко цецо каранфилка ми са. Защо оставиха българите без работа, а тях им разрешихте да изкупят земите на дедите ни за 100 лева на декар. Хитър е доган, оправи ви. Замълчете. Ще им работите до баялдисване, както казват те, без хър мър. Многп горе са помаци. 16 пъти са им сменяли имената. Дано се досещате, младите в гаража. Ние сме от младите, те са от старите... Тонове, но щом сме в ЕС, както е там, тук е редно много да бъдат съкратени, реформи. Бойко лош, но ви остави. Няма кой да ни напада, а бг е пълна с генерали, а от учените орофесири. При плановата нямаше.. Колкото сега чантаджии. Пенсия и работят, а другите.. Оправяйте се. Без конкуренция още по зле. Малцинствата цели в кал ботуши и работи раята, помаци, турци..

    Коментиран от #226

  • 218 rambaldievskievich

    1 6 Отговор
    Де военен преврат, де...
  • 219 stan4o

    5 0 Отговор

    До коментар #216 от "Бай Манчо":

    Ние сме във филм още от1989г., само че режисьорите сбъркаха артиста за главната роля в последния сериал. Сега се вайкат, защото главния герой се обърна срещу спонсора на филма. От трагкомедия филма стана трилър.
  • 220 11111

    6 3 Отговор
    Що свалихте живков. Късно е вече. Те изкупиха земите малцинствата. Сърдете се на вас, мили комунисти. Не с думи, а с дела. Прес 50-те години на миналия век, родените през 19 век и идвайки от сегашна, тогава беломорска тракия, християни са купували КЪЩИ от турци, заминавайки в Турция 1923/1925..и от родопите в града.. Виж какви къщи се издигат ми казваше х по живково 1956. Историята се повтаря, но в полза на малцинствата или една моя приятелка помакиня, преди 20 г. И какво като е България и си българка, виж кво са направили с теб.. Права... И кво като бойко цецо, каранфилка, ми са българи. Защо оставиха българите без работа, а тях им разрешихте да изкупят земите на дедите ни за 100 лева за декар. Хитър е доган, оправи ви. Замълчете. Ще им работите до баялдисване, както казват те, без хър мър. Много горе в управлението ги има помаците/ПСт/16 пъти са им сменяли имената. Дано се досещате, младите в гаража. Ние сме от младите, те са от старите... Тонове можем да сътворим.., но щом сме в ЕС, както е там, тук е редно същото, без значение хасан или драган и е редно промяна, а не подмяна - реформи... . Бойко лош, но ви остави. Няма кой да ни напада, а бг е пълна с генерали, а от учените много професири... При плановата нямаше такова количество, както при пазарната.. Колкото са днес чантаджиите. Мнозина. Пенсия и работят, а другите.. Оправяйте се. Без конкуренция още по зле. Малцинствата цели в кал ботуши и работи раята, помаци, турци..

    Коментиран от #249

  • 221 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Герберастия":

    Те внуците ни няма да могат да дочакат това време. Ще е късно до тогава.
  • 222 Замислен съм

    7 0 Отговор
    Някои знае ли как вървят изборите във USA(съединените щати) ?
  • 223 Q-anon

    5 0 Отговор
    Някои знае ли как вървят изборите във USA ?
  • 224 Q-anon

    3 1 Отговор
    Кой ли ще спечели изборите във големия брат е въпроса ,който ни вълнува всички ! Ако може ФАКТИ да помогне със прогноза ,знам ли ? Бъдете благословени
  • 225 Усмивката

    6 1 Отговор
    Здравейте
  • 226 stan4o

    6 1 Отговор

    До коментар #217 от "Анонимен":

    Те така наречените комунисти го свалиха, за да узаконят разграбването на активите на държавата и да станат милионери. Сега пак те са мъчат да управляват, но са пълни некадърници заложиха на грешния човек.Освен да манипулират и да крадат от държавата по различни схеми друго не могат. Лошото е, че не остават можещите да правят бизнес
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 До Генералите

    7 2 Отговор
    Я зъ,е,те тази дива с,б,ир,щина .Същите т,л,у,,пи са били и предците им.Преди Османците да нахлуят.Три километра на кръст,но пет царства- господраства.Кой от кой,по голям Цар- Господар.Мразели са се,повече отколкото външните ни врагове от онова време.Иван- Срацимир към Шишман: Нека ни нападат.Но поне да съм жив,да видя,как губиш първи ти! А Османлията това и чака: клъц,клъц- наред и подред.И така половин хилядолетие.Турите си ги на груиа,тези неблагодарници.Ако не беше руснака,сега щяха да набиват чай и рахат локум.
  • 229 БКП-бyнaци

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "един от многото":

    Да, де, ама БОКо (от турското "БОК" = екскремент, лaйнo) има златен медал от гимназията в Банкя, където майка му Венета Войнова е била партийна секретарка и зам.директорка! Веднага след това получава двойки на изпитите по история и математика в милиционерския ПУЦ в Симеоново! И ако баща му Мето не е бил полк. от пожарната, шеф на софийското 2-ро пожаникарско управление и партиен секретар на цялата софийска пожарникарска организация, пък и вуйча му пожарникарския ген. Войнов не е бил шеф на пожарната и братовчед (заедно с майката на БОКо) на Иван Славков - Батето, да го набутат с двойки в пожарникарския отдел на ПУЦ-Симеоново, е щял да си остане селски свиневъд около МВР+МНО-почивните станции! И почват менте званията, менте дипломите, манте докторските, менте доцентските, ....., та да се стигне до менте каратистките, футболистките, тенисистките, менте генералските (първанови) лампази! А Владко на Татко беше само д-р по право на СофУни и ст.н.с. в БАН-културния институт!
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Чнг

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ":

    Знае- просташки.
  • 232 Ти като критикуваш

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Банда пишман":

    питал ли си се дали ум изобщо имаш? Наясно ли си от колко века т. н. Западно европейска цивилизация се опитва да завладее Русия. Наясно ли си, че това е заложено в клетките на тези полусъщества и те ще престанат да се стремят към тов едва когато изчезнат от този свят? И във връзка с това те се опитват векове след векове да завладеят тази територия. Защото са лакоми и завистливи в природата си.Затова са създали и капитализма. Защото капитализма е строй на грабители! И след като реалността е такава, не мислите ли, че Русия е целта им и Русия е заплашена. А капиталист ще мине през всичко, за да граби! И след като е готов да мине през всичко, това означава, че територията ни ще бъде използвана за плацдарм на следващата битка! И това означава, че ще бъде унищожена заедно със хората с будно съзнание, заедно с хората, които изобщо "не вдява" какво се случва и заедно с вас, долни предатели!
  • 233 аз съм Веска

    1 10 Отговор
    МНОГО Е СПОРЕН МОМЕНТЪТ. ОТЧИТАМ ЖЕЛАНИЕ НА ДВЕТЕ СТРАНИ ДА ВОЮВАТ . РУСКАТА СТРАНА МОЖЕ БИ Е ПРЕВЪРНАЛА БГ ТЕРИТОРИЯТА В ТЕРИТОРИЯ ЗА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ . КАК ВИЕ СИ ОБЯСНЯВАТЕ , РУСКИЯТ ЗАВОЙ ДА НИ ИЗОСТАВЯТ , МАЛКО СЛЕД КАТО СМЕ ИМ СЕ КЛЕЛИ В ЛЮБОВ , И СМЕ КАНДИДАТСТВАЛИ СЪС СЪРЦАТА СИ ЗА 16 РЕПУБЛИКА .ИМА НЯКАКЪВ ТРИК , КОЙТО НЕ СА ПРЕДВИДИЛИ И СЪЖАЛЯВАТ ....НО КОЙ ДА ТИ ГО КАЖЕ . НЯМА ДА ПОЛУЧИМ ОБЯСНЕНИЕ , ЗАЩО СА СИ ВКАРАЛИ АВТОГОЛ .
    ВЕЧЕ СА ГОТОВИ ДА ОБЪРНАТ НЕЩАТА ... НО Е ТРУДНО .
    ЛИЦЕМЕРИЕТО ДО ТАМ ВОДИ .

    Коментиран от #239

  • 234 rambaldievskievich

    1 4 Отговор
    В писмото всъщност се настоява да се съобрзяяаме и в колкото се може в по-голяма степен да намаляват руските възражения, като че ли сме едва ли не с нея (Русия) и сме към ОНД, а не сме в НАТО и съюзници на САЩ.

    Коментиран от #237

  • 235 Шопо

    1 10 Отговор
    Независимо кой е на власт, ако тези са на военна служба трябва да бъдат предадени на военен съд.
    Стамболов ни липсва.
  • 236 Никой не ни е питал

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    когато ни присламчиха към този "съюз" между вълци и агнета! Жалко, че в ролята на агнета сме ние! При това някой от нас си въобразява, че това са овчарски кучета! Да! Кучета са, но не овчарски, а бесни!
  • 237 Глупак, при това на N-та степен!

    4 2 Отговор

    До коментар #234 от "rambaldievskievich":

    Това, че тези подлеци са ни съюзници де юре, не значи, че са ни съюзници де факто!
    Дано не дойде времето да ти "се отворят очите"!

    Коментиран от #244, #278

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Веске, Веске,

    6 1 Отговор

    До коментар #233 от "аз съм Веска":

    какво знаеш и колко се справяш с мисленето?
    Английският шпионин Михаил Горбачов (с българска кръв във вените) предаде целият Социалистически лагер, заедно със СССР! Дори и сега Русия още няма сила след това събитие да привлече отново около себе си бившите си сателити! Тя е на същия Хал като България в момента. Това не променя факта обаче, че победителите във студената война само ни изсмуква силите и ще продължават колонизатор ската си политика. Спасението този път ще дойде от читави те българи и от Господ! Жалко наистина, че трябва да се самоочистим от измекярите! Това ще е болезнен процес, който изисква първо осъзнаване на обстановката в която се намираме! Осъзнаване на отговорността, която ни е поверена от ВРЕМЕТО! Осъзнаване и изпълнение на ПИВЕРЕНАТА НИ РОЛЯ!
  • 240 Тра-ла-ла

    5 1 Отговор

    До коментар #199 от "Тра-ла-ла":

    Ето петима петима вече са пуснали език по Бойковия задниk като са нацъкали минуси. Той е вашия вожд слънце! Продължавайте да го защитавате!😂😂😂😂
  • 241 Бсп

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Герберастия":

    Защо за нашия каун нищо не се пише комунистите като влезах ме в варшавская договор от врата на врата ходиха и питала да ли да влезем и Стига този борисов вие го направихте че командва нато и ес че от него зависи съдбата ви
  • 242 Анонимен

    1 1 Отговор
    Свиквайте. В 1989 бай мюмюн майсторо отиде пръв в Турция. И къде, на полето. Бея цял ден на земята ни разказа бай мюмюн, бог да го прости, човечеца. На обяд им давал по половин хляб и два домата. С яденето както и да е, но не можал да издържи за мацките. Аз майстора на полето, а той по цял ден ще.. Младите.. Не е ли същото. В бг малцинствата имат пари и българките в обятията им, както и на запад, в индийските квартири. Мишките покрай лицето им, случайно му намерил кватрира, защото преди години. Когато ти запечатат органите на реда за неплатени данъци ти запорират къщата и си длъжен, ти, хазаина.. Истината, за турция бея и ччернилките. Генерали офицери пенсионери и работят, докато навън се мъчат, мъчеха. И снахата на Божков и тя реве. 20 години у дома маце, ти, вие имате пари. Раждай деца. Кво ще ги правите милионите. Ето, затова тъпчем 30 и напред, смятай, нали сте математици. Едни и същи се въртят от 70 години по телевизии и къде ли не. Безгранична човешка алчност. Що не ходиш навън, снахичке на черепа. Вашето е болест ба а ти окраде българия, има ги и в провинцията. Към предприярия бяха.. И по цял ден любо с кларнета си живее, може има няма 70 г още дпс му намерил работа или бсп. Никой не му се работи, ходете в Германия, но там иска д, упе, а
  • 243 Анонимен

    1 1 Отговор
    Бойко, стига си го дондуркар, черепи, снахи, деца. Отивам в кварталния магазин и едно младо.. Никой не иска да работи..
    Тук не искат, навън им трудно. Къде е хубавото. Да хванеш някой старец с пари или сам с честен труд да си изкараш прехраната за деня. Разглези ви Борисов. Кой му ревни, на държавна. Чснтата ноди, куфарчето, а главата му празна. Добре, че с връзки.. Лека и спокойна вечер.
  • 244 Разумни Факти

    6 2 Отговор

    До коментар #237 от "Глупак, при това на N-та степен!":

    За момента Русия дори сама като военна единица е има военна авиация /самолети ракети/ и мото стрелкови бронирани машини с висока бронестомана 10 пъти повече от Натовските държави ! Русия е най силният военен играч на планетата и никак не е за подценяване, Русия не е агресор тя помни 2рата световна война и този път е много по подготвена за ответен удар срещу агресор които си играе на войничка !
  • 245 иманчо

    3 7 Отговор
    тия другари иска да върнат комунизма и БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ задунаевска губелния или по точно към евразия БЪЛГАРИЯ е в европа и там и е мястото а не при русия
  • 246 стига простотии

    2 9 Отговор
    "...при евентуален въоръжен конфликт, България се превръща във фронтова държава..."
    Трябва да си завършил академия "Фрунзе", за да стигнеш до този гениален извод! Абе защо не си гледате пенсиите, които междувпрочем, ви плаща европейска и евроатлантическа България, а не Русия? Имаме едни зелени чорапи на Дондуков, стигат ни...

    Коментиран от #250

  • 247 възпитаник

    5 4 Отговор
    мутрата с нищо не е наясно оставка,ревизия и затвор

    Коментиран от #251

  • 248 Тиквун

    2 0 Отговор
    Дреме ми
  • 249 Тук съм съгласен-напълно!

    7 2 Отговор

    До коментар #220 от "11111":

    Една шепа хора сме. Нека да се ОПОЗНАЕМ. Във времето на нашите родители хората се знеха лично-познавах лично жителите на по няколко близки села, че градове! А сега не се знаем и вижте каква въртележка ни завъртя! Аз ще ви дам посоката, а вие си продължете сами. Бойко-българско име, но делата му изцяло срещу България и всичко българско. Не почита Националните ни празници. Много близък с Ердоган! Лично аз се съмнявам като гледам делата МУ, че и той като Александър Йорданов е евреин с българско име! Тук думата имат познавачи те на рода МУ. Александър Йорданов-Преди време в Интернет се появи информация от негови познати от по-старо време, че е евреин с българско име. Избягалия в Дубай математик-бизнесмен - чот Велин град. Това е повод за 0уточняване на рода. Дали не е помак. Цветан Цветанов-от Велин град. Същите мисли трябва да бъдат потвърдени или отхвърлени Заместникът на Цветан Цветанов в новата (???) много съмнителна партия-от край в който живеят най - вече помаци. Тук всичко се насочва към верните последователи на Ахмет Доган. Омръзна ми. Продължете си сами. Там е заровено кучето. Търсете!
  • 250 Кретенизма нещо повече ли е

    1 0 Отговор

    До коментар #246 от "стига простотии":

    от простотията?
  • 251 Разумни Факти

    7 3 Отговор

    До коментар #247 от "възпитаник":

    Жалко е че тука пишат само хора гледали филми и не са осъзнали какво означава действителната война а тя е смърт и пепел от най близлите ти хора и глад равняващ се на доброволно самоубийство !
  • 252 А ти къде живееш, идиот?

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    Мислиш ли, че руснаците ще ни пожалят заради факта, че американската спер--ма е в дебелото ни черво? Ние от глупост и предателство сме им противници в момента?!Една кръв сме, но те и полякините са им една кръв. Е, в ролята на проститутки какво мислиш, че ни чака? Не забравяй, че в момента няма по-добро оръжие от тяхното! Твоите поробители издишат в момента! Като дух :Поробителите ти са водени единствено от огромния си апетит да погълнат целият свят! Руснаците пак са в обстановка на ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА! А те тогава са и НАЙ-ОТДАДЕНИ И СИЛНИ! ПАК ЗАРАДИ ЕВРЕИ И ПРЕДАТЕЛИ ИЗБРАХМЕ СТРАНАТА НА БУЛКАТА!
  • 253 Мич

    10 5 Отговор
    Бойко е пионка на САЩ.Ако се замисли и ще му хвръкне главата.

    Коментиран от #257

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Защо?

    6 4 Отговор
    Защо няма задължителна военна служба?Защо затворихте казармите?Сега без военно обучение израстват мекотели.
  • 256 Психиатър

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "Богдан":

    Русофили национални предатели
  • 257 Избирател

    2 4 Отговор

    До коментар #253 от "Мич":

    Обучен комунист в Симеоново играе по свирката на Кремъл и плащаме милиарди за несъществуващи проекти Ти добре ли си какъв САЩ
  • 258 Политолог

    4 5 Отговор
    Старите военни, комуняги се разшетаха в помощ на Русия
  • 259 Анонимен

    1 1 Отговор
    Работили сме, живяли сме с евреи. Защо имате негативно мнение за евреите. Много възпитан народ, евреите. Казваха ми тактично, защо ходиш с къса пола. Сега ли да ходя и се извини след 1989. За арменците. Страхотни са, но евреите са много над тях. Малко останаха. А и съм в друг град, къде преобладавали са турци, пимаци и цигани. Българите един по един си отиваме. Пращат от пд, сф, някой пенсионер на държавна. Но защо. Те Вълневи още по богати. Да дойде, тук са техните хора. Църквите ще е се рушат. Излишни пари. Бг не е християнска. Генералите и офицерите са стари, пенсионери. Малцинствата ще са първи. Докато има старци, като симеонов и др. Сектанти на бкп. България умира. Не, не съм националист, а съм обективен...
  • 260 SAAB

    2 1 Отговор
    Ма той гИнИрал наколенка без килоти......е готов да смуче даже ! Не само фондове ...........:)
  • 261 Баба Вуца

    3 0 Отговор

    До коментар #178 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Умника на баба той,защо само минуси ти слагат ма бабе?
  • 262 Тва са фалшиви генерели

    4 3 Отговор
    Ако беха истински до сега отдавна да са направили преврат и да са изтрепали служби магистрати политици догановци шишита домуси маргини мутри олигарси
  • 263 Пурко

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Некой друг":

    Тиквата не е силен по събиране и умножение. Много добре той само дели .. на едно :)
  • 264 Ефр Василев

    8 10 Отговор

    До коментар #16 от "Богдан":

    Браво на генералите (българските, искам да кажа). Сигурно са получили оценка над "Удов" за този бестселър от руското посолство и Н.Пр.Посланика на Путин в България. Нека ги светна, че България не членува в културно-просветно дружество, а в ной-големия военен блок на съвременния свят и желнието им да всеят паника с военната мощ на Русия е напълно неадекватно. Известно е, че с тоя манталитет на съвет.УУУПС! руските ръководители те първо никога нема да доведат нещата до там, да рискуват съдбата и благоденствието на своите отрочета и близки, настанени в "прогнилия" запад, а също и своята съдба – първите 19 часа на една евентуална война ще бъдат и последните на Империята на Злото. Дали некой си въобразява, че ако в Москва беха убедени в своето военно превъзходство така, както са убедени нашите паркетни генерали досега немаше да опитат нападение? Това е интересна тема за трениране на мозъчните клетки на онези, които притежават такива.
  • 265 членството ни

    4 6 Отговор
    ...в ЕС и НАТО ще завърши като членството ни в едни други съюзи преди и по време на ПСВ и ВСВ.
    Това беше ясно още когато ни приемаха ,,наскорост,,
  • 266 Шайба

    4 8 Отговор
    До нашите господа офицери -"Сетила се Мара да се побара!" До сега къде спахте,пред свършен факт пращате писма,че сте много загрижени за милата ни Родина,ефект нулев,измъквате се по долни гащи през задния вход,опитвате се да си измиете ръцете но позорът ще е вечно над вас за това предателство.
  • 267 Възмутен

    6 4 Отговор
    От къде ум в тиквоча че да отговори, а нали и от там са парите и кюлчетата. Мастия на каишка! Марионетка! Хунта трябва, но няма войска!
  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Истината

    3 2 Отговор
    От 30 години еродита сме чували.. Много гвнерали, няма казарми... Бойко пращай ги у дома. Русия се моли на ЕС да не остабе народа му гладен. Минало свършено с Русия. Тяхните жени се женят в турция за турци. В бг е същото. Оставиха си мъжете християни и заживяха с поаци, циани и турци. 1 към 1. Казват ни го приятелите от Турция. С кого заварят рускините, не подбират, а може и те да са. Мюсюлмански. Тук е същото. Мъж да е, а че е помак. Кво това скажи помак.
  • 271 MGewehr

    6 5 Отговор
    По времето на "СОЦА" и членове "Варшвския договор" кръглаците мълчаха като пупки а закапечетата ни подготвяха психически за заколение като оФце в името на СССР(е)!
  • 272 Ттннн

    11 6 Отговор
    Всички генерали от 1944 на сам са дърти комунисти, а в ново време политически подлоги. Така, че написаното го вземете само за сведение.
  • 273 тиквенсониада

    9 3 Отговор
    ПИСМО към един ПРОСТАК . И очакват отговор от тулупа ли ?
  • 274 бузю

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    А ЩО НЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА - КОЛКО ЧУЖДИ ЕЗИКА ЗНАЕ Б.М.Б - ШЕФА ТИ
  • 275 Да сте чули на балканите

    2 1 Отговор
    Генерал да е направил преврат? Полковници да, дори и да са ЧЕРНИ.

    Коментиран от #284

  • 276 бузю

    9 5 Отговор

    До коментар #89 от "ърли":

    Амерогъзолиьец , точно твоите кумири затриха 2 града цивилни в Япония , да ти припомня , че много си извърташ г,,,,,,,,,
  • 277 Развийш ли

    8 8 Отговор
    Абре тия не са генерали а предатели агенти на КГБ Да напишат една жалба до Путен и Ерменския поп
  • 278 rambaldievskievich

    0 4 Отговор

    До коментар #237 от "Глупак, при това на N-та степен!":

    А тези, к. не са ни съюзници де юре, а де факто (Русия според теб), те какви са? Май, май и те не са по-малки - как ги нарече онези - другите? А, да: подлеци.
  • 279 ЕДИН БЪЛГАРИН

    9 11 Отговор
    ВНИМАНИЕ !!!! Русия започна мощна масирана хибридна кампания срещу България използвайки всякакви отрепки , социалисти , педали и олигарси ! Видни представители на петата колона на Русия в България са активирани отново , като острие на руските хибридни атаки срещу Държавата ни
  • 280 бузю

    3 3 Отговор

    До коментар #124 от "ърли":

    бре , бре , къв стратег сме имали , направо си готов за главнокомандващ на НАТО. руснаците , ако стоварят 4 дивизии на брега , точно нашите велики съюзници ще ни бомбят . много филми гледат бе , никва връзка с реалността нямате
  • 281 ЗНАЕМ ТОВА НА ЗНАЕМ ОТ

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Антитрол":

    2012 година Бойко Методиев Борисов е ПРЕДАТЕЛ!!!
  • 282 nirvana

    3 1 Отговор
    Чак не мога да повярвам, тези военни да не вземат да се събудят г@зовете му с г@зове, б@си шушумигите
  • 283 Надупени яко

    7 2 Отговор
    Едно е сигурно - от ЕС ни дават яко пари за инфраструктура, основно заради това, което е посочено в статията - пътищата да бъдат читави и за военни цели!
    Ама при всяко свое изказване наш Цървулан не забравя да спомене "КОЛКО МНОГО МАГИСТРАЛИ И МЕТРО НАПРАВИЛИ" , все едно той от своя джоб ги дава парите
  • 284 Ефр Василев

    2 1 Отговор

    До коментар #275 от "Да сте чули на балканите":

    На Балканите – не. Но на други места им и истински генерали. В Чили още палят свещи на ген. Августо.
  • 285 Ефр Василев

    3 2 Отговор
    На Балканите – не. Но на други места има и истински генерали. В Чили още палят свещи на ген. Августо.
  • 286 КРОКОДИЛА

    2 2 Отговор
    ТАПИ ПОЛИТИЦИ НЕ РЕКЕТИРАЙТЕ БЕДНИТЕ ИЗСТРАДАЛИ ХОРА НА ЕВРОПЕИСКАТА РОБСКА - СБИРЩИНА ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ЗА - МИЗЕРИЯТА НЕ СЕ ПРЕСМИВАЙТЕ НА БЕДНИТЕ - АБЕ КВО ЩЕ ЯДЕМ - КАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ - УМИРАМЕ ОТ ГЛАД .............
  • 287 Коки

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Значи,не е важно съдържанието,ако можеш да го осмислиш с празната си главица.
    Всжно е кой го предлага!
  • 288 КРОКОДИЛА

    0 1 Отговор
    МАЛОУМНИК НОМЕР 1 - ВИЖ ГО И ТИ ..................УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ....
  • 289 КРОКОДИЛА

    4 4 Отговор
    НИКОГА ВЕЧЕ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БОКО ТИКВАТА - ИЗЛАГА НАРОДА И СЕ СМЕЕЕЕ.................СЪЖАЛЯВАМ ............
  • 290 Бричет

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    .....Баба Меца е твърде тежка да скача!Тя замахва с лапа....и ....сополите ти фърчът на всички страни!От последният ,,мераклия'',само чейнето остана-като трофей в бърлогата на ,,звяра''.
  • 291 Другаре

    7 2 Отговор
    Генерале, защо тряхте когато трябваше да се бием от другата страна под червения флаг, А, сега може да върви те на м.... та си.
  • 292 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 293 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Бяхме на ресторант.После ме покани у Вас.Вкязохме в спалнята и тя се съблече..!! Що ли...???
  • 294 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    2 0 Отговор

    До коментар #178 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Нататък знаеш кво стана,нали...??? Що ли...???
  • 295 Аи са що църкате шапкарчета

    1 4 Отговор
    Боки самолети ше ви даде кораби и некви там псевдо танкове ше има лапаница е за вас нема да е толко голема ама все пак ше намажете по нещичко от кражбинката покрай таз ненужна военна техника
  • 296 Кръстьо

    1 3 Отговор
    Каква война няма дори планета земя да съществува от Руският ядрен арсенал
  • 297 Любен Стойков

    10 4 Отговор
    Всички подписали обръщението са кухи руски лейки. Някои биха ги нарекли и стари чанти, което е също близо да истината, предвид безполовата им възраст. На военни обучени преди петдесет и косур години в СеСеСеРе-то, трябва да им се вземат очилата и се хвърлят на боклука. Така по-добре ще се ориентират къде са намират.
  • 298 Кръстьо

    0 3 Отговор
    Каква война няма дори планета земя да съществува от Руският ядрен арсенал
  • 299 Смилен

    6 7 Отговор
    Какво беше България при комунистите? - Отговор - над ,9 000 000 000 население, над 95% грамотност, най-силната армия на Балканите, развита електроника, машиностроене, по производство на електрокари на първо място в света, металургия , фармацевтика, производство на компютри , сметачни машини, полупроводници и т.н. Къде отиде златото на България когато сме страната с най-големите златни залежи е Европа?!? Прощавай България скъпа!!!!! Това е твоя народ!!!!
  • 300 Docenta

    9 5 Отговор
    Какви генерали са тези обитаци.Лапачи на държавна заплата.Пенсионирани на 55 години.Истински генерали е имало птеди 1944г.Участвали в истински сражения.Тези тук са джендър генерали .Нещо като Мики Маус
  • 301 Иванов

    2 5 Отговор
    Тези генерали иофицери да не пишат писма,ами да надъхват и въоръжават тези над 200000 безработни,и напред към неадекватното правителство.
  • 302 МУТО КОКО

    2 2 Отговор
    ТАЯ ГОДИНА ЗАВОД ЗА ПОЛУ ПРОВОДНИЦИ А ДОГОДИНА ЗА ЦЕЛИ ХА ....ХА....ХА.........
  • 303 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 304 БУКО БАЛАМАТА

    1 4 Отговор
    БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ МОЙ ОВЧИЦИ..........................
  • 305 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 306 ШУБЕЛИИТЕ СВИВАТ ОПАШКИ

    11 0 Отговор
    ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛИ И ОФИЦЕРИ НА ЦАРЯ, ГЕРОИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ ДОСТОЙНИ НА УВАЖЕНИЕ НЕ САМО ОТ НАС НО И ОТ ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ БЯХА ПРЕСЛЕДВАНИ ИЗБИВАНИ ОТ КОМУНДЕТАТА.
    ПОКЛОН ПРЕД ПАТРИОТИЗМА ИМ.
  • 307 Энергия

    6 1 Отговор
    Като бяхме мъм Варшавския договор не бяхме ли фронтова стран?
  • 308 Мечо Пуух

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    Значи защитата на българските интереси е проруска позиция?!? Да не би да лъжат или казват неверни неща?
  • 309 бабаяга

    0 0 Отговор
    Това, че тази държава няма да оцелее, не обрича всички... Русия и САЩ какви са смешки... наследството е...
  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 гост

    2 0 Отговор
    Господи пази България, невинните хора и нейната природа! Амин. Тази страна и децата й, са изстрадала твърде, твърде много.
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 Ткзс

    3 1 Отговор
    Ами да бяхте го свалили вече
  • 314 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 315 един от всички

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Не си в час! Като членка на Варшавския договор,България НЕ ДОПУСНА чуждестранни войски,техника или военни бази на своята територия!

    Коментиран от #321

  • 316 Любен Стойков

    9 1 Отговор
    Сьюза на офицерите и сержантите от запаса е организация създадена за да служи на комунистите и рушняците след разпада на сесерето. Подобно на съюза на учителките, на лекарите,ВМРО, атака..и всички формални и неформални организации имитиращи плурализъм. Те пакетираха развитието на българското общество, подмениха демокрацията и пазарното стопанство с бандито-мафиотско и рублоядно такова.
    Генералите с памперси се напикават в меките кресла на съюза им, пият си водката и уискито, които държавата им плаща и плетат и преплитат
    руските интриги под ръководството на мужишкия посланик.
    Тая вмирисана организация трябва да се закрие и лиши от държавна подкрепа като антинационална организация.. И така и така служат на Русия - тя да им плаща.
    Тази декларация е част от руския план за сваляне на властта и откъсване на България от Европа и демократичния свят.
  • 317 търкал

    7 4 Отговор
    Всеки , който защитава руските интереси е предател и трябва да се беси ,както го е правил Стамболов. Така са мислили, Левски, Каравелов,Захари Стоянов, Генерал Вазов , громил руските отрепки , Генерал Колев...Срам за вас предатели!!
  • 318 ПРЕДАТЕЛ

    1 3 Отговор
    бойко е предател И ТРЯБВА ДА ....СЕ ЛИШИМ ОТ НЕГО ПО - СКОРО !! ДОЖИВОТНА КАТОРГА В СИБИР !

    Коментиран от #319

  • 319 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 320 НЪПУЛЕОН

    0 2 Отговор
    Баце, каквото и да ти говорят, да знаиш че става дума за пари.
    Тия вече са ги взеле и требе да си го кажат!
    Нъл тъй, ТОВАРИШ ЗАХАРОВА,анджък де, ТОВАРИШ ПЕСКОВ!
  • 321 Йонко - понко

    0 1 Отговор

    До коментар #315 от "един от всички":

    Съветите ни бяха въоръжили ,,до зъби" ние бяхме най верният съюзник и почти като югозападен клон на ,,червената армия". Главното командване беше във Москва но на наша територия дейстаха много съветски рзведки и офицери.

    Коментиран от #325, #326

  • 322 фурми 2020

    0 0 Отговор
    мислите ли че бборисов може да мисли и нещо решава...боже..сега трябва ли и на генералите да се обяснява как стоят нещата...
  • 323 Подавам ТИ го

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    ДУУУХАИИИИ
  • 324 Подавам ТИ го

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    ДУУУХАИИИИ
  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 327 БСП прокоби

    1 1 Отговор
    Колкото и да се напъвате, нормалните хора са с Борисов и правителството, а жалките ви инсинуации будят съжаление и съмнение за умствения ви капацитет.
  • 328 Баба ми.

    1 1 Отговор
    Чекмеджетата трябва да се заработят! С цената на България!

    Коментиран от #329

  • 329 Димитър Генов

    1 1 Отговор

    До коментар #328 от "Баба ми.":

    А когато бяхме в СИВне беше ли същата ситуация, Вие къде бяхте тогава генералчета,или бяхте заети с измислянето на декларацията до СССР за присъединяването на България като 16 та република, мили загрижени за България ПРЕДАТЕЛЧЕТА.
  • 330 Стефо

    1 2 Отговор
    Писмото е от руските потгъзници национални предатели.
  • 331 5569

    2 0 Отговор
    ВОЕННИТЕ АКО СА ЧИТАВИ ЩЕ ПИТАТ ЩО ЗА ГЕНЕРАЛ Е БОРИСОВ И ЩЕ ГО ДАДАТ НА ВОЕНЕН СЪД ЗА ГОРНОТО !
  • 332 Avenger

    1 0 Отговор
    Ако преди години България беше зависима страна , то сега е слаба и зависима ... прост народ слаба държава ! Когато бъдем жертвани от великите сили отново и родните евро-атлантиците ще бъдат порядъчно НАЕказани !
  • 333 DEDOVI

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    КАКВО СА ИЗБРАЛИ?СЕДНИ НА АСА С С.ПАСИ И ЩЕ СИ ПАК ТЪП И ГЛАДЕН
  • 334 DEDOVI

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    АКО ИМА НАТОВЦИ ЗАД ТЕБ,НЕ СЕ НАВЕЖДАЙ ПО НИКАКЪВ ПОВОД!ОПАСНОЕ...
  • 335 DEDOVI

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    ТИ ВИЖ КОИ "СВЕСТНИ" ДЪРЖАВИ НЕ СА И НЕ ИСКАТ В НАТО!И ПОМЪЛЧИ МАЛКО,ЧЕ СТАВА ТЕЧЕНИЕ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове