Last news in Fakti

13 Декември, 2020 16:59 11 008 59

Супер камерите на КАТ изловиха рекордьори, превишили позволената скорост с над 100 км/ч

  • камери-
  • кат-
  • нарушители

Общият брой на заснетите нарушители е над 32 000 за 2 месеца

Супер камерите на КАТ изловиха рекордьори, превишили позволената скорост с над 100 км/ч - 1

Новите супер камери на КАТ засичат рекорден брой нарушения за превишена скорост.

Освен за скорост, те следят и дали автомобилите има задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Само за два месеца - от 5 октомври досега, новите камери на КАТ са засекли над 32 000 нарушения за превишена скорост и близо 1000 за липса на задължителната застраховка.

Камерите са последно поколение, могат да снимат и през нощта и да засичат много автомобили едновременно. Те засичат нарушители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Русе.

А сред тези 32 000 нарушения има много рекордьори с над 150 км/ч при ограничение 50.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бърлгарин

    112 11 Отговор
    Снимат ли рушветите?

    Коментиран от #10, #55

  • 2 м-р Костов

    106 11 Отговор
    А знаете ли че полицаят, носещ триногата, е първа категория труд с право на ранно пенсиониране?
  • 3 мислещ

    155 28 Отговор
    Щом някой може да мине със 150 при ограничение 50, и да не се пребие; значи ограничението е крайно неадекватно.

    Коментиран от #5, #27, #49, #53

  • 4 Пръц

    95 22 Отговор
    Суперкамерите имат софтуер,който отчита превишена скорост винаги.В белите демокрации Ушев няма право да носи камерата като фотоапарат и да снима папарашки снимки.Но въф феодалната мутренска пародия на демокрация всичко е възможно.

    Коментиран от #18

  • 5 само питам

    36 28 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    А ако ограничението е пред училище или детска градина ?

    Коментиран от #7, #36, #56

  • 6 Колко живота

    51 5 Отговор
    спасиха тези камери?

    Коментиран от #44, #50

  • 7 мислещ

    45 11 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    Ти знаеш ли за някое училище, при което можеш да минеш с толкова?

    Коментиран от #16, #21

  • 8 Иван

    106 5 Отговор
    Доообре.
    А кога ще започнем да следим за качеството на пътищата , за наличието на вертикална и хоризонтална маркировка както и за съответствието на същата.
    Може би на АПИ им тряват габотници от горското та да можем ние водачите да виждаме знаците по пътищата.
    Господа , началници от КАТ , по родните пътища има знаци от социалистическо време - вземете малко да поработите в името на народа и да заслужите заплатите.
    Глобите са нужни , но не става само с наказания- създайте условия за норнално движение и прилагайте закона за всички- само тогава има смисъл.

    Коментиран от #11, #54

  • 9 Аз40

    19 22 Отговор
    Мислете хора, това са 32 000 нарушения за около 2 месеца. Само заловените, само в посочените градове (и наоколо?). Това не е пътна война, а приложен метод за намаляване на населението.
  • 10 Чък

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бърлгарин":

    Какъв бърлгарин си ?....
  • 11 Божеее в Селските и междуселските

    32 5 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Пьтища от Казанльк до Свиле нград не е бутнсто нищо. Да е жив и здрав бай тошо. И в самите градове казанльк ст. Загора чирпан симеоновград пьрвомай тополовград градските улици са дупки ями бабуни неграмотни кьрпежи
  • 12 И кво от това?😂😂😂

    14 3 Отговор
    Пускаш им мощен клистрон магнетрон, лампа бягаща вълна и супер камерата приключва да снима😂😂😂😂
  • 13 qwerty

    53 5 Отговор
    Пляснаха ме 100 кинта при спускането към Севлиево на Лукойл с 91, при разрешени 60 с "тринога". Както писаха в по-горен коментар - нормално ли е на супер прав участък да се ограничава скоростта? Вместо да се правят отбивки на 1-2 метра от главния път, изведете ги на 100-200 метра по-навътре. И да както обикновено камерите за скорост почти никога или много рядко снимат на магистралата - винаги сводката е убийствена: при разрешени 40км/ч минал с 90-100. Не съм против камерите, но ги ползвайте по предназначение: например следете за преминаване на червен светофар и успеваемостта ще е над 1000%.

    Коментиран от #33

  • 14 Тея де карат бърже имат кинти

    13 7 Отговор
    И ше си платят на некои бушон да каже че тои е карал и ше си платят за тва и пак ше карат с 250😂😂😂😂или си плащат на милицията ежемесечна такса ол инклузив и карат как им душа иска
  • 15 тттт

    78 2 Отговор
    Всичко е стъкмистика и касичка за пари, мен ме засякоха с 62 км. в София на 4 лентов път и познайте ограничение 30 км. Съответно 400лв. глоба , как да не им споменеш майката , женката , дъщерята, балдъзата и т.н.

    Коментиран от #40

  • 16 само питам

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "мислещ":

    Мислиш че е невъзможно ли ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БББ

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пръц":

    Напротив ,“ пръц” полицаите се крият ,ползват цивилни автомобили и глобите са страшно високи, и номера със “ можели да измислим нещо не минава, преди два месеца платих глоба от150€ за разговор по телефона.

    Коментиран от #25

  • 19 И как точно ше ме спрете да не карам

    5 19 Отговор
    Бърже?коледния ми бонус е 50 бона само 😂😂😂да можете да ми вземете некои леф глоба ама аз па ше си карам как ми душа иска...и ако колата ми е регистрирана на маанго пребиваващ у франция га ше ме фанете?никогиш😂😂😂😂

    Коментиран от #35, #52

  • 20 Митко

    28 7 Отговор
    Това не са камери , а машини за пари . по 10 кожи смъкват от раята проста и нищо , всичко е точно .
  • 21 Аззззз

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "мислещ":

    Умниооо тези камери не ги слагат пред училища , а на главни улици , най често на изхода на града няколко метра преди табелата за край на населено място .
    Но тук матряла е много калпав , незнам дали ще имаш потенциала да ме разбереш .
  • 22 Йозеф

    25 5 Отговор
    Ползвайте waze и докладвайте колкото можете повече.
  • 23 Йозеф

    30 7 Отговор
    С приложението waze може да се докладват в реално време къде се крият мишките, така винаги знаете къде се крие засада, спасяват вас, вие спасявате останалите водачи.
  • 24 Ddddd

    15 7 Отговор
    Добре че жена ми е украинка и цялата и фамилия (А тя никак не е малка) имат шофиьорски книжки.До сега съм върнал на кат четири глоби за скорост в които два пъти е карал дядо и веднъж един трети братовчед и веднъж баща и.До сега никому нищо.Даже не си правят труда да проверят на посочените дати тези хора били ли са в бг.Всичко отива в коша.

    Коментиран от #29

  • 25 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "БББ":

    Аз доста често говоря по телефона докато съм в колата, но не държа телефона. Или съм го пуснал на високоговорител, или разговорът минава през вградения блутуут на колата. Досега не са ме спирали.
  • 26 дедо Йоцо

    15 3 Отговор
    Ченгетата използват софтуеър,който автоматично отхвърля като нарушители,предварително въведени в системата регистрационни номера.НСО,МВР,НАП,Прокуратура и тарикатите,който са си платили за това.Контролират сами себе си.Голям кеф.
  • 27 Защото

    43 3 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Има хиляди ограничения от по 50, 60, 70 км, останали още от бай Тошово време или просто точно заради това да пълнят касичката. Излизаш от населено място и хоп 60км.след 200м, черна точка и 70км/ч. Всеки ден съм на пътя и никога не съм виждал инцидент на такива места и никой не ги и спазва, просто защото са безсмисленни. Преди няколко дни се движа по посока Сливен подбалканския път от запад на изток. Пресветнаха ми за КАТ. Често минавам от там и зная къде стоят. И има точно такова ограничение 70, 50. Нямаше никой. По нататък гледах да не превишавам 90км.да не би да се нишат някъде. Пак нищо. След около 1 час се връщам и реших пак да спазвам всичко в този участък. Оказа се, че колата на КАТ е в една нива и минаваш покрай за 3-4 сек. Заснема насреща и в граб. Точно на мястото 70,50км/ч. И много малко го спазват, даже никой. Да не ти казвам ако решиш да го спазваш турските и румънски тирове ще ти се качат отгоре. Особенно лятно време при непрекъснат поток от коли....? за какво говорим. Скакво допринасят за безопасността, като стоят на пусия в нивата? Ако стоят на ограничението тогава наистина ще се спазва. Ама няма мъни! И основно дремят на такива места.
  • 28 служителя

    10 2 Отговор
    Те само тиквата да дебнат....повече нарушения ще хванат
  • 29 JJJJ

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ddddd":

    Може ли срещу половината от цената на глобата някой от роднините на съпругата ти да е карал и моята кола и да е извършил посоченото нарушение?

    Коментиран от #30

  • 30 Ddddd

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "JJJJ":

    Напълно е възможно но трябва да е нарушил скоростта с минимум 400 лева.
  • 31 баснописец

    9 5 Отговор
    Отишли ченгетата при застрахователите и им казали:
    - Ей,ако не сме ние ,лев няма да вземете от Г.О. и от социални помощи ще преживявате.Нямате полиция като АПИ за винетките.
    -Какво да предложим?-отговорили застрахователите,който на 100%са бивши кадри.
    -Всичко, което може да мине през задната врата.- отговорили им с усмивка.
    Затова колите на МВР нямат застраховки като нашите.На тях им се издават полици за ГО при необходимост,на слеващия ден, със задна дата.Искам и аз така,бре.
  • 32 Идеален

    16 25 Отговор
    А бе,глупаци с глупаци, тия с камерите са там, за да хазят мен от изтребители като вас. Знаетели колко челни удари съм виждал между София и Горна малина заради отбивките? А колко тъпаци карат в София по бул. България с над 130, при ограничение 70? А при трафик на околовръстното че карат на зиг заг между колите с по над 120, знаете ли? Поне не мрънкайте, мухльовци такива, а се дръжте като мъже и си плащайте за грешките!

    Коментиран от #34, #46

  • 33 Пламен

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "qwerty":

    Гледах, тъкмо я слагаха в с. Богатово и си тръгнаха, до къщите на тротоарче старо ниско долу с един голям черен куфар, НЯМА как да я видиш. Там не е толкова разбит пътя, и е изкачване, понатискаш да минеш баирчето. И хоп - за заплатки. Или на Арбанаси на "30" катериш баира!!, тя стои ниско долу след завой на отбивката към една от къщите. 100% оспеваемост. В същото време зърновозите ФОРД хвърчат към Бургас през прохода на републиката като Фитипалди. Чак ми идваше да звъня на 112. Накрая всички яхаме по една бричка до 100коня и музиката, софрата вътре, порното с азиатките, жените - плетките. И те така те...
  • 34 И как

    23 4 Отговор

    До коментар #32 от "Идеален":

    точно те пазят бре "умен"! Как те пазят, като се залагат само на малоумни ограничения и ги няма никакви на нормалните ограничения! Няма ги, защото ще изчезнат "умните" като теб! А тия като теб им трябват! Трябват им за да оправдават милионите всяка година служещи само за рекет! Милиони дадени, без насреща да са намалили 1 катастрофа! Иначе те пазят! "Умен си" и затова сигурно им лапаш с отворена уста агитатната им война! По лесно отколкото сам да мислиш!
  • 35 1234

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "И как точно ше ме спрете да не карам":

    Тъпанар. Лъжеш себе си.
  • 36 DrivingPleasure

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    Ти кога си виждал полицай, камоли камера пред училище?
    Висят на измислени хранилки - прав на конец път и нарочно 50 или 60, за да се скрият зад него.
  • 37 Жоро

    13 3 Отговор
    Камерите са печатница за пари. Аз ви казвах ама вие. Сега плащаите и трайте.
  • 38 Марто

    2 5 Отговор
    За къде бързате караите с 29 км и няма да ви глобят

    Коментиран от #41, #59

  • 39 DrivingPleasure

    31 3 Отговор
    След като изчетох всички коментари ще кажа нещо, което от години повтарям. Според статистиката на самия КАТ (тази година я промениха и данни направо няма) но до 2019та загиналите от ПРЕВИШЕНА скорост като причина за ПТП бяха по 1 до 4 човека на година!

    В същата статистика над 70% от ПТП и загиналите се пада на НЕСЪОБРАЗЕНА, която е под разрешената и отнето предимство, което никой не санкционира!!!

    Ако някой мисли, че тия простотии с глобите влияят на пътната безопасност откровен идиот! Защо не казват от тези 32000 нарушения колко са до 10 км/ч, до 20 и до 30 и най-вече къде - колко са в града и колко извън. Тия камери са една огромна перачница на пари!
  • 40 Жоро

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "тттт":

    Плати ли?! Аз вече нищо не плащам да ми вземат живота.
  • 41 А да вземем

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Марто":

    и да бутаме колите! Какво ще кажеш? Света се развива, върви към прогрес, а ние назад! Ще намаляваме скоростта с една единствена идея....... При катастрофа евентуално да оцелеят хората! Умно! Няма да мислим как да намалим катастрофите, а ще спираме движението! На фона на увеличаващите автомобили, резултата е тапи и задръствания! Демек предпоставки за катастрофи! Па макар и с ниска скорост! Ако за теб това е нормално, на мен ми прилича на бизнес идея! Даже не мога да си представя, как си обяснявате милионите всяка година за камери и не намаляващите катастрофи?

    Коментиран от #42

  • 42 DrivingPleasure

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "А да вземем":

    В грешка си - не е само при нас джендърята понеже нищо друго не могат да измислят са нарочили колите - намалянето на скоростта е повсеместно (говоря основно за гей-ропа) Ако има как биха ги забранили и това рано или късно ще стане, само още едно-две поколения промити мозъци трябват.
  • 43 555

    11 1 Отговор
    Крият се като шумкари 50 процента трябва да се съкратят! Най-раздутата администрация!Ало Борисов Дончев намалете АДМИНИСТРАЦиЯТА!
  • 44 Зайко Байко многознайко

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Колко живота":

    Эа какви спасени животи говориш, идеята е щавенето да продължи по всички фронтове, эащото има да се пълнят бая чекмеджета, Comprende?
  • 45 Винаги другите са виновни

    11 4 Отговор
    Ако всеки си кара колата бавно тия няма да има кой да ги спонсорира и ще им намалят бюджета, има и бонус-няма да ви глобяват.
    За къде бързате?...да седнете вкъщи пред телефона или телевизора???
    Сякаш се чувствате прекарани, че сте в колата си и искате да седите вътре възможно най-кратко време. Иначе всяка втора снимка с колата във феса :))))
    Наслаждавате се на шофирането и си спазвайте знаците. Лесно е и излиза безплатно.

    Коментиран от #47

  • 46 дсафад

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Идеален":

    А знаеш ли в нормалните държави колко скоростта на околовръстното ?

    И дали там им се налага да пъплят със скорост за москвич/лада ? Които нито могат с над 80 да карат, нито да спрат с над 80 ?
  • 47 дсафад

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Винаги другите са виновни":

    Карам си бавно и по правилата, ама правилата са от бай Тошово и отдавна се налага ревизия.

    Вземи сравни спирачен път на съвременна кола с тия по негово време да видим има ли разлика ?

    Нито гумите са ти същите, нито спирачните апрати.
  • 48 мишерет

    3 0 Отговор
    ми те големи герой бе ,без туй друго не могат.........
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Колко живота":

    ТЕЗИ КАМЕРИ НЕ СА ДА СПАСЯВАТ ЖИВОТИ , А ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА

    ТРЯБВА ДА СЕ ТЕРОРИЗИРА ТОЯ НАРОД,

    МНОГО СА ВИ ОТПУСНАЛИ

    И ТИЯ ОГРАНИЧЕНИЯ С 30км ЕДНО ВРЕМЕ ГИ НЯМАШЕ, СЕГА УЖ КОЛИТЕ МОДЕРНИ ПЪК СКОРОСТТА ПАДА ЩО?

    КАК ЩО ЗА ПАРИ , ЯСНО Е
  • 51 ПРАВА

    2 1 Отговор
    Закон за защита на личните данни,АДЕ ????КАМЕРИ??????????
  • 52 Тираджия

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "И как точно ше ме спрете да не карам":

    Що не пробваш и тогава пиши! Ама сега недей да ръсиш глупости!
  • 53 минчо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    всичко е пунта мара в България повечето ограничения са поставени с таз цел да се закупят камери за да може да се досаберат и останалите стотинки на Българина ,А знаели се къде отиват парите от тези санкции все като гледам прави се път със европейски средства отсечка с европейски средства а къде са напте глоби къде отиват няма яснота докога ще слушаме тоо Бойко с неговите глупости който нямат край а
  • 54 минчо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    това няма да се случи никога
  • 55 1944

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бърлгарин":

    снимат шкафчетата на любимата ти тиква недочела винету
  • 56 Само че

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    А ако не е?
  • 57 ИВАН

    5 0 Отговор
    Ами ще следят ами, сакън мутрите застрахователи да не обеднеят и техните мутреси и метреси, а ченгетата са за това - да обслужват техните интереси .... а стадото да блее и духа супата,
  • 58 Няма оправия

    2 0 Отговор
    Как е възможно на автомагистралата да има участък от 30 км с ограничение 90. Не бил хубав пътя. Ами оправете го. Ама не, санкционират те ако караш със 140 в лявата незасегната лента. Там проблем няма ама КАТ не им пука. Докато не видя полиция , която работи в помощ на народа си няма как да ги уважаваме. Те са там да ни помагат не да ни дебнат.
  • 59 Бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Марто":

    "Икономиката глупако",беше казал един президент.Без да съм президент ще ти кажа: "знаците глупако".Не ми пиши да карам бавно,а пиши да преразгледат знаците за скорост,сложени когато си бил на баща ти в погледа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове