Last news in Fakti

14 Декември, 2020 13:39 2 268 46

Таксиметровите шофьори излизат на национален протест

  • таксиметрови водачи-
  • таксиметрови шофьори-
  • таксиджии

Недоволните в бранша ще дадат гласност на исканията си в 12:00 часа на 15 декември пред сградите на общините из градовете в страната

Таксиметровите шофьори излизат на национален протест - 1
Снимка: БГНЕС

Федерацията на таксиметровите водачи в България организира общонационален протест утре – 15 декември, предаде БНР. Мероприятието ще се проведе от 12:00 часа пред сградите на общините из градовете в страната.

Шофьорите настояват за адекватни условия на труд, актуализиране на тарифите за таксиметров превоз, както и дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт.

В София демонстрацията ще започне с шествие от три лъча.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    18 9 Отговор
    БАКШИШ не беше ли град в Китай!?
  • 2 ПазарЖик

    22 4 Отговор
    Е,че някой пречи ли им да си вдигнат тарифите.

    Коментиран от #43

  • 3 Мдааа

    24 3 Отговор
    Бакшишите пред кой протестират,пред работодателите си или пред МП?
  • 4 БАЙ Х@Й

    13 8 Отговор
    След "50 нюанса сиво" , такситата показват 100 нюанса жълто - от слонова кост до какао !
  • 5 Матей

    26 6 Отговор
    Сваляйте бойко направо,имате сили и възможности,организирани сте,това е единственото правилно решение и спасение за цяла България.

    Коментиран от #9, #11, #16

  • 6 Моляяяя?

    21 8 Отговор
    "Адекватни условия на труд"?Верно,по-често трябва да си почиствате автомобилите!

    Коментиран от #10, #20, #42

  • 7 Таксиста

    11 5 Отговор
    Така е нарицателно с вашата култура бакшиш неграмотни тронове !!! Сигурно и вашита професия има такова име . Таксиметровия превоз плаща на общината ДАИ им дава разрешение да работят имат допълнителна застраховка за пътниците, защо да не е към градския транспорт ? Това на са аматьори който ходят на работа и карат с шапки .
  • 8 Неадекватните

    13 5 Отговор
    шофьори настояват за адекватни условия на труд, актуализиране на тарифите за таксиметров превоз - та това не е ли задължение на работодателите им !
    България е ъж пазарна икономика - правиш си тарифата 150 лв/км и седиш и чакаш. С амо после да не стачкуват за закон за задължително ползване на такси минимум 30 пъти на месец.
    А относно дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт - е пълна простотия и противоречи на смисъла на градския транспорт.

    Коментиран от #12

  • 9 мошеници

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Матей":

    Това са най-продажната част от българския народ. Целта не им е сваляне на правителството за нещо справедливо, а участие в разпределяне на баницата.
    Тия са най пазените от всички власти и работодателите им са отдавна в играта на наш гръб.
  • 10 Моля ама не

    11 14 Отговор

    До коментар #6 от "Моляяяя?":

    Почистване ще има като спрете да се возите като във автобус ! Когато започнете да се водите както във вашата лична кола е възможно да е и по чисто . Или просто сте прасета и у вас е същото не знам психология!

    Коментиран от #19

  • 11 Намери

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Матей":

    си друга държава, никой не те спира.
  • 12 Неадекватен си

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Неадекватните":

    Ако се качиш и трябва да платиш 100 лв за 10 километра тогава ще усетиш защо Общината направи таван да не ревеш .
  • 13 прост

    7 2 Отговор
    Какво значи да ги приравнят към обществения градски транспорт ? Къде е скрита далаверата ?

    Коментиран от #28

  • 14 Шофьор

    16 4 Отговор
    То и без това ви лъжем в парите....ама искаме да лъжем още повече.....
  • 15 Аааъъъ

    16 5 Отговор
    В повечето нормални държави по света, такситата се конкурират пряко с Юбер и това осигурява високо ниво на обслужване на пазарни цени. В България им направиха огромен реверанс и ги оставиха монополисти в този сектор, та сега искат да ги признаят и за градски транспорт... Скоро може да поискат да забранят метрото, защото им е конкуренция...

    Коментиран от #18

  • 16 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Матей":

    УДАРИХТЕ ГО НА МОЛБИ, КАТО СТЕ ГОЛЕМИ НЕКЪДЪРНИЦИ , ДРУГИТЕ ДА НАПРАВЯТ ПРЕВРАТА ЗА КОЙТО ВИ СЕ ПЛАТИ.....КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ПЛУЖАЦИ.....
  • 17 Гост

    5 2 Отговор
    А на запад как е ,обществен транспорт ли са такситата.....?????

    Коментиран от #29

  • 18 Ами да

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Аааъъъ":

    НЕКА МЕТРОТО ДА СПРЕ !
    ТО Е РЗВЪДНИК НА КОВИД !
    ДА ЖИВЕЕ БАКШИШЛЪКА !
  • 19 Верно ли

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Моля ама не":

    Аааа, в автобуса може, ама в таксито не, а? Кви сте мижитурки, ама хубавото е, че скоро няма да имате клиенти.

    Коментиран от #30, #37

  • 20 Още и

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Моляяяя?":

    И да се къпят всеки ден, а не да ти люти на очите от смрад като влезеш в таксито, както и да не си пушат в колите!

    Коментиран от #21, #44

  • 21 БАЙ Х@Й

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Още и":

    Във Варна ДВА пъти не съм се качвал в извикано такси защото идваха чичаци по потник с кърпа на врата и НИТО ВЕДНЪЖ не е идвал водач с някаква униформа !

    Коментиран от #32, #45

  • 22 Който

    6 4 Отговор
    Не успее да стане бакшиш,кандидатств а за Ушев.Ако и там не успее- в Градска мобилност.Еднскво т,пи,само в наглостта има градация.Някой от форума питат: Защо да бъдат приравнени с ГТ? Ами защото са нагли геврекчии.Целта им е,първоначалната такса автоматично да стартира с 1,60 лв.Колкото е еднократния билет.Дуят бузи,защото зад фирмения им знак стоят " Свой Човек,с дебели пачки" угоден на всяка власт.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тоз народ е като Свиня

    2 0 Отговор
    Разлика неправи от Кладенчова вода ! Още живее в ХАЛЮЦИНАЦИИ за Бели хора и Западни стандарти ! НЯМА такова Западно общество ! ДИВА ДЖУНГЛА и СВИРЕПА ИСТИНА е там а ние с радост вървим натам !?
  • 25 Обичам СТАТИСТИКАТА с високата

    1 0 Отговор
    Смъ.тнос от КОРОНАТА ! ЗАЩО ЛИ ? Сами се натискаме под ГИЛОТИНАТА на ЗАПАДА ! Глави хвълчат а ние БЛАГОВЕЕМ и на ЗАПАД искаме да живеем ! А там живот НЯМА !
  • 26 ВОЙНА също се ЗАДАВА ?

    0 0 Отговор
    И кой ще поуме пъ.ви УДАРА ? Рим, Берлин, Лондон и Па.иж ? Не КАУНИТЕ урочасани от Източните страни ! МНОГО им ВЪРВИ на тези Слаби Крави !
  • 27 ЗАЩО народа СПИ и не се събужда !

    1 0 Отговор
    Криза, Ковид, Имунизации, Война а Народа вярва че със Запада е той РОДА ?! Народа още нечува ПЕТЕЛА ? Е ? Тогаз да мре !
  • 28 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "прост":

    Ако искате да стигнете бързо и евтино това е изхода ,не да забравите каде сте тръгнали и седите по задръстване като всички останали .Ако не може де е конкуренция на градския транспорт поне да има някакъв смисъл от услугата, не да се ядосвате че вие по бързо ще стигнете !
  • 29 На гости

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    На Запад не е Като на Изток така че няма как да се прави сравнение . НАЛИ ? Стандарт социална политика и още безброй точки .На Запад е Несравнимо с на Изток , моля нещо по сериозно пишете !
  • 30 Нее е Вярно

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Верно ли":

    Спокойно като това се случи тогава да не заревете то много ми мирише в автобуса много синя сила .Пожелавам ви да загубите предимствато з 5 лв да се чувствате бели хора .И в автобуса може с маркуч да се мие в таксито не става ,ако можеше нямаше да има драма със сигурност!
  • 31 taxi

    3 4 Отговор
    " Шофьорите настояват за адекватни условия на труд"-какво ще рече това?Може би искат стая за отдих и почивка,секретарки да им носят кафе,аа сетих се даржавата да им осигури нови премиум автомобили за да им е по-комфортно да изпълняват изключително общественозначимата си професия,и специален режим на движение,че и патрулките да им дават път при обратен завой от най-дясната лента,както обичат те.

    Коментиран от #33

  • 32 БАШ Х@Й СИ

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ Х@Й":

    Ако си напрегнеш мозъка ако ти се отдава ще проумееш защо хората които извършват тази дейност са такива ! Няма как за 5 лв на час да ти дойде някоя принцеса и да си в рая , малко ама на време ! Излез от балканския стереотип и ще разбереш какво ти говоря, ако можеш ! Общия работник взима същата заработка как да стане някой възпитан не миризми човек да дойде ? Храни ги с обиди не оставяй бакшиш и на 3 теб път ще е пак миризливец ама и син ,вие във Варна нямате ама ще дойдат че няма да има кой да ви вози , продължавай да си такъв!!

    Коментиран от #34

  • 33 Такси баш

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "taxi":

    Ако седиш 3 часа в кола без да можеш да отидеш до тоалетна защото няма такава ,ако това го правиш в период от 5 години тогава ще разбереш какви са тези удобства. Софийска община взимайки по 5000000 лева годишно от бранша в София е редно да направи удобства да може да се чака на сянка и да може да се излезе от колата! Може и по малка да смърди евентуално? А и другото държавата си взима и 10% също така че ,Животът на таксиста е невероятен !
  • 34 БАЙ Х@Й

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "БАШ Х@Й СИ":

    Нали не мислиш, че жп бригадите получават бакшиши , че служителите в Кауфланд получават бакшиши, че в БИОМЕТ получават бакшиши ! Те не получават и заплати над 2'000лв ! Лека и доходна ! И не ми казвай, че на стоянката трябва да се кача в колата която е най-отпред а не в която аз реша !

    Коментиран от #38

  • 35 8288

    2 0 Отговор
    Истинските протести на такситата бяха някога. Шофьорите някога бяха фактор. Сега тяхното не е никакъв протест, а пазарлък за пари.
  • 36 Указ 56

    4 2 Отговор
    Евем ви и таксиметровите шофьори ....Днес 80% са чисти боклуциии...
    Аз карах по Указ 56 още от началото...един от първите бях във Варна... Висшист съм ,както и повечето колеги започнали с мен ... с обноски, възпитание ,култура ... Никога не съм карал по шорти ,потник и джапанки ,дори и в на-голямата жега и то в СОБСТВЕНАТА СИ ...СССР кола -без климатик ....Нямахме касови апарати ...отчитахме по показанията на километража ...и никога не съм имал проблеми ...
    След 1989-а ...90-та ...всичко се изроди ...в това мероприятие навлезоха и "куци и сакати".... Отказах се разбира се ...
    Днес да не казвам ,какъв е ...бранша...
    Няма ,какво да протестирате ...сами сте си виновни...
    Нямате собствени коли ...гушите на аренда мафиозите дето ви гърбят ,а гледате да избиете от бедните и ...малобройни клиенти със все по-високи такси...
    Аз карах на БЕНЗИН ...края на 87-ма....А-93 бе 0,90 лв.... въртях средно на "смяна" по 250-300 км (смесен ),мотора все топъл ...тарифата бе 30/40 ст -дневна /нощна....без никой да лъжа ,"помпя" или мамя ... се прибирах с над 100 лв на смяна при 25-30 лв разход за гориво ...А знаете ли ,колко бяха 70 лв -чисто ...1988-ма година ....Заплата ми на висшист бе 210 ....наема за апартамента във Варна -150 ...
    Днес сте прекомерно много, при това над 80% не стават за тази работа ....
  • 37 Злоба

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Верно ли":

    Внимавай да не се прехапеш, че от тази отрова дето ти тече по вените... току виж си се гътнал. Не, че ще е загуба. Един злобен индивид по-малко.

    Коментиран от #39

  • 38 Баш си Х@Й да знаеш

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "БАЙ Х@Й":

    Колко часа работят нормалните хора на месец и не ми казвай че във кауфланд нама каде да почива персонала .Както казах напрегни си гънките Много и ще разбереш за каква мизерия става на въпрос !!!
  • 39 Верно ли

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Злоба":

    Тоя па! Иде криза, бакши, нема да има клиентела, даже и нощните платени превози ще ви секнат :))) Ама нема да се плашите - както каза тук един Доброжелател. в металургията работа бол. Е, не е като да въртиш геврека цел ден от дясна в най-лява лента или да се чешеш по стоянките, ама на - живот!
  • 40 един някой

    1 2 Отговор
    внимавайте какво си пожелавате, щото ако те приравня към градския транспорт ще ти дам 1,60 лв и ще се возя цял ден 😃
  • 41 Sofia

    1 1 Отговор
    Вceки дoшъл в грaдa oт рaзни ceлищa , кoитo зa дa ги нaмeриш , първo трябвa дa ce изгубиш cлeд кaтo ce пoшмaткaт и cмeнят някoлкo рaбoти , къдeтo ecтecтвeнo иcкaт дa ce рaбoти , прoбвaт в пoлициятa и aкo нe мoгaт дa cтaнaт пoлицaи , cтaвaт тaкcимeтрoви шoфьoри.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГРАД КАЗАНЛЪК

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПазарЖик":

    ЗАКОНА ! КОЙ, ЦЕНАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ОБЩИНАТА НЕПРОСВЕТЕНИ ЮРУДЕ
    НО ОБЩИНАТА СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ДИКТУВА НА МЕСТНИТЕ ХОТЕЛИ КАКВА ДА Е ЦЕНАТА ЗА ПРЕСПИВАНЕ В МЕСТЕН ХОТЕЛ

    ВИАГИ СЕ МАЧКАТ МАЛКИЯ И ДРЕБНИ, ГОЛЕМИЯ НЕМОЖЕШ И С ПРЪСТ ДА ГО БУТЕШ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове