Last news in Fakti

16 Декември, 2020 06:18 4 061 16

София, Варна и Пловдив с най-много заразени за денонощието

  • софи-
  • варна-
  • пловдив-
  • коронавирус-
  • заразени

Най-уязвимата на коронавирус възрастова група е тази между 50-59-гoдишнитe c 37 988 cлучaя от началото на епидемията

София, Варна и Пловдив с най-много заразени за денонощието - 1
Снимка: БГНЕС

325 ca cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 24 чaca в Coфия.

Във Варна рeгиcтрирaнитe ca 279, a в Пловдив 264.

Cлeдвaт Бургас с 247, Стара Загора 136, Плевен 132, Руce 129, Сливен 115 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 8 059 - oт тях 2 699 лeкaри, 2 632 мeдицинcки cecтри и 1 114 caнитaри.

Най-уязвимата възрастова група е тази между 50-59-гoдишнитe c 37 988 cлучaя, cлeдвaнa oт тaзи нa 40-49-годишните с 36 768 зaрaзeни oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa.

Заразените между 60-69 години са 31 291.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акушер Минев ВМА

    6 16 Отговор
    И аз починах няколко пъти от ковид страшно е ¡
  • 2 Нека

    9 5 Отговор
    Да уплаши covida с пунктовете за ваксинираме !
  • 3 Нека

    7 5 Отговор
    Да уплашим covida с пунктовете за ваксиниране !
  • 4 Ибрахим

    5 18 Отговор
    Импийчмънт
  • 5 NikNay

    20 7 Отговор
    Гьобелс би завидял на сегашната пропагандна машина действаща на принципа, че една лъжа повторена 100 пъти става истина .
  • 6 Препатил

    18 2 Отговор
    Тъй като след дълго време в кръвта ми има достатъчно кислород за мозъчна дейност, не мога да не реагирам. Вчера ми се мярна по телевизора един юнак, натъпкан с ботокс тип ”ранен Путин“, който ми твърдеше, че лекарства в страната имало. Оказа се, че това било министър и то на здравеопазването. Не крия, не знаех, че са заместили бай Киро Ананиев, който поне не говореше за лекарства, а за пари, но както знаете, неведоми са пътищата на Борисов като събира министри на здравеопазването. Но на темата.


    Господин министре, след близо месец контакт с българската здравна система, искам да Ви кажа, че сте най-обикновен лъжец на дребно. Може да ме дадете под съд за обида. Ще се радвам.



    Обещавам Ви велико шоу, с поне 20 свидетели от страната и чужбина за пълният провал на управляваната от Вас система, провал, който води до директното убийство на хора, които спокойно можеха да преживеят пандемията.



    А за другите, искам да кажа, най-хубавото на България в случая е, че е разположена до Румъния, Гърция и Турция, които имат здравни системи с потенциал да помагат и на българите. До сръбската и македонската не се стигна и не знам, но косоварската подаде добри сигнали. Но това вече е друга тема.

    Коментиран от #14

  • 7 Васил

    4 4 Отговор
    Още ли си мислите че мерките трябва да бъдат разхлабени при тази бройка заразени не мисля.

    Коментиран от #12, #13

  • 8 Смешни сте

    2 1 Отговор
    Хаха, е то други градове има ли бе, "умници" :)

    Много сте информативни, Мисирки и Калинки, пореден ден. Браво!

    Снимката на другата стандартна "новина" - чучелото дето се прави хем на мумия, хем на псе с НАМОРДНИК и държи епруветки с червено вино кърти (няма с какво да се напиват белите мафиоти вече), както винаги - имате премии от ГРОБ! Честито!

    Коментиран от #10

  • 9 Фактология

    9 2 Отговор
    Ай стига бе.За първи път в моят живот разбирам, че тази година го няма традиционният грип от, който стотици възрастни и деца се разболяват, а само Ковид.Но още по-страшното е, че ставаш свидетел, когато виждаш ясно как правят всякакъв опит за облъчване и ти не можеш да направиш нищо срещу тази огромна машина наречена манипулация.

    Коментиран от #15

  • 10 Фактология

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Смешни сте":

    В съседна Гърция поне имаха доблестта да покажат коя медия с колко са я спонсорирали властите в името на Ковида и облъчването на хората.
  • 11 ЧИП

    1 1 Отговор
    кво стана с чипирането?
  • 12 Jan Hus

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    А ти още ли си мислиш, че мислиш?
  • 13 Д-р Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Очевидно е че не мислиш!😂😂😂😂
  • 14 Ein Stein

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Препатил":

    Българите сме едни от най-късопаметните! Проблема е известен още от преди 50 години, когато Бай Г. е аранжира с власт, връзки и величие. Проблема е известен на нас от много отдавна, но не искаме да си направим домашното, а започнем от себе си! Алеко е описал характера на Б.Г., т.е. на нас всичките. Ние все обвиняваме другите. Така са и гърците, и румънците, и турците, ..., и албанци/коссовци/македонци...! Все надуваме свирката на локомотива, но не постигаме движение! Всеки си плащаше "рушвети" още преди 50г.! Ние вярваме в хитрото, а не в разумното. Да, вярно е, има много ангажирани лекари и мед. пресонал, но са далеч по-малко от нахъсканите "величия"-хитърци. Оществото е това, което "произвежда" личности, професионалисти, политици. Да, вярно е, че от вън ни моделират като пластелин! Така беше преди, така е и сега! Домашното, домашното...! А здравеопазването в Гърция малко по-добро о нашето, защото беден няма големи шансове там! В Румъния е същото като при нас! А може в някои отношения по-зле. А какво е в Германия? Да, там няма рушвети! Но всеки си внася здравната вноска (поне около 300х от нашата минимална!), и пенсионерите са длъжни. И имат също проблеми и проблеми. Но при тях има култура на разбирателство, повече от нашата. Там локомотива се ДВИЖИ!
  • 15 Ein Stein

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фактология":

    Манипулацията е далеч по-голяма! Проблема с Ковид (Sars-Co 2) е известен още от 2003г. - Sars-Co 1. Но ние се мечтаем за още по-голям "'"'..."' 'успех' в живота. Не се интересуваме от друго, освен егоистичният собствен мироглед - " А З " !!! Аз знам, аз мога, аз съм велик... Е няма как да стане. Всеки ще си плати! Защото, само след месец, два всеки ще преусмисли това, което е 'ръсил' на широко. Вируса е далеч по коварен от колкото си мислим. Този вирус е мултиорганен, т.е. уврежда стените на кръвоносните съдове, уврежда бъбреци, сърце, нервна с-ма, ...! Никой не иска да чуе за това!!! Все "чалгата" да продължава. Борисов не се занимава с ИСТИНАТА, а само една малка част от нея, за да може да пилее пари за "неговия личен просперитет". В Германия не е имало до тази година, толкова много критика на това бълг. правителство! Цели документални филми се правят за БГ, за мафията! А ние все сме с Големия Брат! и му се пъхаме къде ли не... - - - Домашното, домашното!
  • 16 шмайзер

    0 0 Отговор
    А като ни заразяваха умишлено с хепатит 90те в Пловдив и криеха от гражданите, интересно какви бяха бройките тогава?